به گزارش سایت خبری ساعدنیوز، اگرچه از اختراع اتومبیل کمتر از صد و پنجاه سال می گذرد اما ظاهراً فرمان ماشین ریشه ای تاریخی دارد. از گذشته تاکنون بیشتر انسان ها راست دست بوده اند و شمشیر را در سمت چپ خود می بستند. سواران جنگی به منظور جلوگیری از برخورد با شمشیر سوارانی که از سمت مقابل می آمدند از سمت چپ راه حرکت می کردند. سوار و پیاده شدن از اسب ها در کناره جاده با پای راست نیز در این سیستم حرکتی آسان تر بود. از سوی دیگر سوارکاران در هنگام مبارزه می بایست شمشیر خود را دست قدرتمندتر (دست راست) گرفته و در سمتی قرار می ایستاند که شمشیر به فرد مقابل نزدیک تر باشد. با توجه به راست دست بودن اغلب جنگجویان سیستم حرکت از چپ تا سال ها مرسوم بود. حتی کالسکه ها نیز در خارج و داخل شهرها از این قانون تبعیت کردند. مردم عادی نیز بدون دلیل خاصی از سمت چپ آنها حرکت می کردند.
با انقلاب کبیر فرانسه و شکسته شدن نظام طبقاتی کالسکه سواری رفته رفته کمتر شد و مردم نیز تمایلی برای حفظ قانون پیشین نداشتند. دراین بین تنها کشورهایی که تحت استعمار انگلستان بودند همچنان از این سیستم حرکتی استفاده می کردند.
تغییر جهت حرکت و تاثیر آن بر فرمان ماشین ها
رانندگی از سمت راست (چپ فرمان) از زمان ابداع حمل ونقل 4 اسبی شکل گرفت. در این شیوه از 4 اسب به صورت مستطیلی استفاده می شد و با توجه به این که برای راننده گاری صندلی خاصی در نظر گرفته نشده بود او به دلیل راست دست بودن به اسب های سمت چپ متمایل می شود با شلاقی که در دست راست داشت اسب ها را هدایت می کرد. از سوی دیگر به دلیل بزرگ بودن چنین وسایلی رانندگان برای دید بهتر و جلوگیری از برخورد با وسایل روبرو باید به مرکز جاده نزدیک تر می بودند؛ نتیجه آنکه سیستم حرکت دچار تغییری اساسی شد و این بار گاری ها از سمت راست جاده حرکت می کردند. این شیوه نسبت به سیستم حرکت از چپ محبوبیت بیشتری پیدا کرد و در اغلب نقاط دنیا مورداستفاده قرار گرفت. با تولید اتومبیل ها نیز فرمان در سمت چپ و سیستم رانندگی در بیشتر کشورها حرکت از راست جاده شد.
امروزه تنها 35 درصد مردم دنیا از سیستم راست فرمان (رانندگی در سمت چپ) استفاده می کنند. کشورهایی نظیر انگلستان، استرالیا، نیوزلند و هند ازجمله این کشورها هستند.