به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کابوس های شبانه در کودکان یکی از مشکلات بسیار رایج است. این مشکل اغلب در کودکان پیش دبستانی (کودکان 3-6 ساله) بیشتر دیده می شود، چرا که در این سن است که ترس های طبیعی ایجاد می شوند و تخیل کودکان بسیار فعال است. برخی مطالعات نشان می دهد که نیمی از بچه ها در این سن کابوس دارند، که شامل رؤیاهای ترسناک و ناخوشایندی است که باعث ناراحتی یا مشکلاتی در زنگی روزمره می شود. زمانی که کودک به خاطر یک کابوس از خواب بلند می شود نیاز دارد از محیط واقعی اطرافش آگاهی یافته و در نتیجه پدر و مادر خود را نیز بیدار می کند.
یک کابوس رؤیایی بد است که معمولاً شامل خطر یا تهدید هست، این رؤیاها ممکن است در مورد یک وضعیت ترسناک و یا شامل موضوعاتی ترسناک مثل تصاویر و چهره ی هیولا، ارواح، حیوانات و یا افراد بد باشد. موضوعات مشترک از دست دادن کنترل و ترس از آسیب هستند. کابوس با مشکل وحشت شبانه متفاوت است. در وحشت شبانه کودک به سختی از خواب بیدار می شود و معمولاً خواب هایی را که دیده به یاد نمی آورد. اما در کابوس سریعاً بیدار شده و می تواند آنچه که دیده را تعریف کند.
پیشگیری از کابوس کودکان
از مهم ترین راهکارهای پیشگیری از کابوس کودکان موارد ذیل است:
والدین سعی کنند که همیشه یک چراغ خواب در اتاق کودک خود بگذارند و در هنگام خواب کودک از آن استفاده کنند .
وسایل اتاق خواب کودک را همواره چک کنید و مراقب این باشید که وسایل کودکانتان بد چیده نشده باشد چرا که وضعیت نامناسب وسایل در اتاق خواب کودک می تواند باعث نگرانی و ترس او شود .
قبل از خواب کودک و برای کم کردن کابوس و ندیدن کابوس از دیدن فیلم های ترسناک و خشن جلوگیری کنید .
از دیگر عوامل کاهش کابوس برای کودکان تعریف قصه در هنگام خواب است . سعی کنید برای کودکانتان قصه های جالب و مفید تعریف کنید .
همواره قبل از خواب کودکانتان و برای رهایی از دیدن کابوس یک موقعیت ذهنی و روحی خوب و مناسب ایجاد کنید .
دلایل ایجاد کابوس در کودکان
دلیل کابوس دیدن کودکان در واقع جنگ بین آن ها و آن عاملی است که آن ها از آن می ترسند . حادثه های غمگین و حتی وحشتناک به مانند عمل جراحی و تصادف و حتی دعوا شرایط استرس و اضطراب را برای کودکان ایجاد می کند که آن ها زمینه ساز کابوس می شوند . افراد خلاق و حتی احساسی کابوس ها را مشاهده می کنند که تقریباً ارتباطی بازندگی واقعی آن ها ندارد .
البته یکی دیگر از دلایل ایجاد کابوس در کودکان فیلم های ترسناک و خشن از طریق تلویزیون است و یا حتی کتاب ها و داستان های که به تصاویر نامتعارف در آن است می تواند باشد . برخی از کابوس های کودکان می تواند ناشی از اعمال روزانه و فشارهای روحی در طی روز باشد .
در پایان به این مهم اشاره می کنیم دیدن کابوس برای کودکان بخشی از مراحل رشد آن ها است و معنای خاصی هم ندارد و کودکان در هنگام دیدن کابوس و پریدن از خواب دوباره می خوابند و فردای آن روز چیزی را به یاد نمی آورند .