به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،کمپانی های سازنده خودرو، برای اینکه مشکلات درون دستگاه را به کاربر اطلاع دهند، علائم و چراغ های مختلفی را روی آمپر خودرو قرار داده اند. هرکدام از این چراغ ها، وظیفه خاصی را بر عهده دارند و اختلالی را به راننده هشدار می دهند. یکی از مهم ترین چراغ های این قسمت، چراغ روغن موتور خودرو است، که روشن شدن آن می تواند خبر از یک آسیب جدی به شما بدهد. اگر به دنبال فهمیدن علت روشن شدن چراغ روغن خودرو هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
در سیستم طراحی خودرو می توانیم موتور را قلب و روغن را خون آن در نظر بگیریم. روغن وظیفه دارد، گرد و غبار و الاینده ها را از موتور بزداید و حرکات قطعات فلزی درون خودرو را روان و نرم کند. روغن موتور از قطعات خودرو در مقابل فرسایش و خوردگی مراقبت می کند. یکی دیگر از وظایف روغن موتور خودرو، انتقال و توزیع مناسب گرما به همه بخش های موتور است و از داغ شدن بیش از اندازه آن جلوگیری می کند. روغن خودرو ذرات و کثیفی نشسته روی موتور را پاک کرده و درون خود نگه می دارد. همین موضوع باعث اکسید شدن روغن می شود. هرگونه اختلال در قطعات داخلی خودرو، می تواند در عملکرد روغن موتور تاثیر گذار باشد و باعث روشن شدن چراغ روغن در خودرو شود.
چه دلایلی باعث روشن شدن چراغ روغن خودرو می شود؟
مهمترین این دلایل عبارتند از:
خرابی پمپ روغن:
پمپ روغن سبب ایجاد انرژی و نیروی لازم برای به گردش درآوردن روغن در موتور را فراهم می سازد و مشخصاً خرابی آن باعث کاهش فشار در روغن می گردد.
کم شدن میزان روغن:
کلا برای روشن نشدن چراغ روغن اولین اقدام قبل از هر کاری کنترل سطح روغن خودرو است؛ که در پست های قبلی هم گفتیم که برای چک کردن روغن باید ابتدا گیج روغن را خارج کرده و آن را کاملا تمیز کنید.
سپس آن را تا انتها درون مخزن روغن فرو کنید و دوباره آنرا از مخزن خارج کنید و سپس سطح روغن را مشاهده نمایید. اگر سطح روغن پایین تر از نقطه ی B باشد؛ نشان می دهد که سطح روغن بسیار پایین است و زمان اضافه کردن روغن فرارسیده است.
خرابی فیلتر روغن:
اگر فیلتر روغن هر گونه اشکال و ایرادی داشته باشد، بر عملکرد روغن تاثیرگذار است چون تصفیه روغن به خوبی صورت نمی گیرد و باعث روشن شدن چراغ روغن موتور خودرو می شود.
مسئله ای که حائز اهمیت است این است که اگر فیلتر استاندارد نباشد، سرعت چرخش روغن در موتور کاهش می یابد و باعث کاهش فشار روغن و روشن شدن چراغ خواهد شد.
کاهش فشار روغن موتور:
یکی از بیشترین دلایل برای روشن شدن چراغ روغن کاهش فشار روغن است؛ که باعث می شود موتور وظایف خود را به خوبی انجام ندهد و دمای موتور افزایش پیدا کند.
در این صورت می تواند باعث سوختن موتور و حتی باعث ایجاد آتش سوزی در خودرو شود. کاهش فشار روغن می تواند به سبب خرابی فشنگی روغن، نشتی روغن، و یا عواملی از این دست باشد، که به بررسی سریع نیاز دارد.
کیفیت پایین و بد روغن موتور:
وقتی روغن از نوع استاندارد آن، و نوع مرغوب انتخاب نشود؛ که اغلب به خاطر گران تر بودن آن است، باعث می شود که روغن نتواند از پس انجام وظایف و عملکرد خود برآید. در نتیجه چراغ پشت آمپر روشن خواهد شد و طبعا آسیب رساندن به قطعات افزایش یافته و هزینه چندین برابری را به ما تحمیل خواهد کرد.
وجود ناخالصی در روغن موتور:
اگر آب و بنزین با روغن مخلوط شود، غلظت آن کاهش می یابد و از عملکرد درست خود خارج خواهد شد. اگر مشکلی در انژکتور یا خرابی در سیلندرها و سرسیلندرها ایجاد شود، احتمال مخلوط شدن بنزین و روغن افزایش می یابد؛ که در این صورت از حالت استاندارد خود خارج خواهد شد.
انتخاب نادرست روغن موتور:
همواره سعی کنید روغنی را برای خودروی خود انتخاب کنید، که با شرایط اتومبیل شما سازگاری داشته باشد و همیشه از نوع مرغوب روغن استفاده کنید.
چون این کار باعث افزایش طول عمر خودرو و موتور و به صورت غیرمستقیم باعث صرفه جویی در هزینه های تعمیر و نگهداری خودرو خواهد شد. ولی اگر روغن بی کیفیتی را انتخاب کنید که با اتومبیل شما سازگار نباشد؛ قطعاً بعد از مدتی با روشن شدن چراغ روغن خودرو مواجه خواهید شد.
خرابی در میل لنگ میل سوپاپ و یاتاقان ها:
خرابی بعضی از قسمتهای اتومبیل مانند میل لنگ ها، میل سوپاپ ها و یاتاقان ها در اتومبیل باعث روشن شدن چراغ روغن شده و اگر به موقع اقدام درستی در این زمینه صورت نگیرد، هزینه های گزافی را برای تعویض این قطعات به شما تحمیل خواهد کرد.