به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از بهداشت نیوز،طبق پژوهشی انجام شده، در یک روز معمولی زن ها سه برابر مردها برای تمیز و مرتب کردن اطراف شان وقت صرف می کنند. آیا ممکن است علت این تفاوت، ناتوانی ذاتی و ژنتیکی مردها در دیدن شلوغی ها و بی نظمی های دوروبرشان باشد؟ آیا آن ها نامرتب بودن را نمی بینند؟
پاسخ روان شناسان به این سوال، یک کلمه است: «خیر».
بعضی ها معتقدند که این باور اشتباه، توجیه رایجی است که سعی دارد القا کند چرا مردها به اندازه زن ها به مرتب کردن اطراف شان نمی پردازند! احتمالا شما هم دیده اید که یک مرد وارد اتاقی می شود و «ظاهرا» نمی تواند گرد و خاک روی وسایل و لباس هایی را که همه جا پراکنده اند ببیند، بنابراین روی مبل می نشیند و از گرد و خاک و وسایل ریخته شده روی زمین لذت می برد!
به نظر می رسد این باور فقط و فقط بهانه آقایان برای شانه خالی کردن از جمع و جور کردن ریخت و پاش های اطراف شان است و بس!
نتایج یک پژوهش انجام شده در این باره مطالعه ای جدید نشان داده که آقایان درست به اندازه خانم ها می توانند نامرتبی ها را ببینند، فقط نسبت به خانم ها حساسیت و توجه کمتری به شلوغی و ریخت و پاش ها دارند. در مطالعه اخیر که در نشریه Sociological Methods and Research منتشر شده، از چند صد زن و مرد در سنین گوناگون خواسته شد عکسی از یک اتاق نشیمن کوچک و به هم ریخته و یک آشپزخانه با ظروف نشسته در سینک و روی کانتر را ببینند و ارزیابی کنند و به میزان نامرتبی و آشفتگی این عکس ها امتیاز منفی بدهند.
محققان می خواستند بدانند آیا مردها و زن ها امتیازهای متفاوتی به این عکس ها می دهند یا نه. برخلاف باور عمومی، مردها و زن ها امتیازهای منفی یکسانی به این عکس ها داده بودند. در ضمن و طبق نتایج این تحقیق، مشخص شد بعضی مردها از این بی توجهی به شلختگی، لذت هم می برند!
حالا سوال این جاست که اگر آقایان هم به اندازه خانم ها به هم ریختگی ها را می بینند، چرا کمتر از خانم ها اهل تمیز و مرتب کردن هستند؟
انگیزه زنان برای مرتب بودن بیشتر است
یکی از بحث هایی که وجود دارد این است که انتظارات جامعه از زن ها و مردها متفاوت است. خانم ها بابت فضای به هم ریخته و نامرتب، شدیدتر قضاوت می شوند و آگاه بودن خانم ها از این انتظارات ممکن است انگیزه آن ها برای بیشتر اهمیت دادن به جمع و جور کردن و نظافت باشد. به طور کل افراد، تمیز و مرتب بودن خانم ها را طبق استانداردهای سفت و سخت تری قضاوت می کنند و آن ها را بیشتر از مردها مسئول ِنظم و تمیزی می دانند. بنابراین غیر از آن عده ای که ممکن است عاشق مرتب بودن باشند، بیشتر خانم ها از این می ترسند که مبادا برچسب «شلختگی» بخورند و به همین دلیل سراسیمه و افراط گونه، مدام در حال رفت و روب و مرتب کردن دور و برشان از خانه تا محل کار هستند.