به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، دومین تجربه همکاری شرکت ارس خودرو با چینی ها که اغلب آن را با نام نشان تجاری آمیکو می شناسیم، پیکاپ بلندبالایی است که خود را به عنوان اصلی ترین رقیب تویوتا هایلوکس در بازار کشورمان معرفی کرد. آسنا دوکابین با پلتفرم پیکاپ N2 ساخت شرکت چینی Huanghai Auto ساخته شده و هرچند سال 96 به بازار ایران معرفی شد ولی تولید رسمی آن در چین از ابتدای 2016 استارت خورده بود. آسنا می توانست خلا پیکاپ های سایز بزرگ در بازار ایران را به خوبی پر کند ولی تنش های ارزی کاری کرد که از دسترس توان قشر متوسط، به دور باشد. آسنا حداقل از روی ظاهر، یک آفرود واقعی نشان می دهد. البته نگرانی هایی از این بابت نیز وجود دارد. چراکه صنعت خودروی چین تاکنون تجربه موفقی در این زمینه نداشته است. بد نیست بدانید که پیشرانه هانگای N2 با میتسوبیشی لنسر و اوت لندر 2006، بی وای دی S6 مدل 2013 و همچنین هاوال H5 جدید یکی است.
ظاهر آشنا به سبک تویوتا هایلوکس
پس از آن که شرکت تویوتا نسل هفتم پیکاپ محبوب هایلوکس را روانه بازار کرد، شکل و شمایل ظاهری بسیاری از وانت پیکاپ های برندهای کوچکتر نظیر کمپانی های چینی نیز از زبان طراحی این خودرو پیروی کرده و محصولاتی مشابه اما با قیمت کمتر روانه بازار شد. وانت آمیکو آسنا نیز در بحث طراحی بدنه به ویژه از نمای جانبی، طرح ستون ها و محفظه بار از تویوتا هایلوکس الگوبرداری کرده و طراحی ظاهری نسبتا زیبایی را ارائه داده است. به ویژه شیب ستون ها و طرح پنجره ها مشابهت زیادی با هایلوکس دارد.
اما وقتی که از قسمت جلو به آسنا نگاه می کنید، شاهد طرحی متمایز خواهید بود که پیش از این در خودرو دیگری دیده نشده و خاص این محصول طراحی شده است. با این حال طرح چراغ ها و جلو پنجره بیش از حد ساده به نظر می رسد و هیجان خاصی را به بیننده انتقال نمی دهد.
سپر جلو نیز به لطف یک الگوی سراسری در تلفیق جایگاه مه شکن ها با مجرای هواکش، جلوه متناسب و نسبتا ساده را برای چهره آمیکو آسنا رقم زده است. در نمای عقب نیز شاهد منظره ای آشنا مشابه با اکثر وانت پیکاپ های شهری هستیم که در نوع خود متناسب به نظر می رسد. دستگیره کروم رنگ روی در صندوق بارزترین شاخصه این قسمت است. بخش بار آمیکو آسنا دارای ابعاد ۱۸۰ در ۱۵۰ در ۵۲ سانتی متر است و قابلیت حمل ۱۴۰۰ کیلوگرم بار خالص را به این خودرو می افزاید.
در مجموع می توان نمره قبولی به ظاهر آمیکو آسنا داد اما به نظر می رسد اگر شرکت سازنده نسخه فیس لیفت این خودرو را با چهره ای هجومی و جوان پسندتر ارائه دهد، آمیکو آسنا به مراتب طرفداران بیشتری را به سمت خود جلب خواهد کرد.
طراحی داخلی آمیکو آسنا
فضای کابین و به ویژه نوع طراحی داشبورد آمیکو آسنا بر خلاف برخی پیکاپ آفرودرهای قدیمی تر از ظاهری نسبتا زیبا و تاحدودی مدرن بهره می برد؛ به ویژه قسمت کنسول میانی و تونل جعبه دنده که با تریم آلومینیوم رنگ تزیین شده اند، جلوه زیبا و نسبتا مدرنی به نمایش می گذارد. پلاستیک براق استفاده شده در اطراف پنل نمایشگر نیز به نوبه خود موجب ارتقاء کیفیت ظاهری کابین شده است. پنل کیلومتر شمار به شیوه سیلندری سه گانه طرح پردازی شده که تا حدودی شبیه تویوتا هایلوکس نسل قبل به نظر می رسد. برخلاف داشبورد، فرم غربیلک فرمان هیجان و زیبایی خاصی را به بیننده انتقال نمی دهد؛ به ویژه حالت سه شاخه آن بسیار قدیمی و از مد افتاده احساس می شود.
داشبورد از پلاستیک خشک ساخته شده اما کیفیت قابل قبولی را ارائه می دهد؛ صندلی ها و رویه درها به همراه غربیلک فرمان با چرم مصنوعی پوشش داده شده اند تا سرنشینان حس بهتری از حضور در کابین این وانت داشته باشند. در بحث گنجایش فضای کابین هم خوشبختانه شاهد ردیف عقب نسبتا جادار با فضای پای کافی برای سرنشینان هستیم که محدودیت چندانی را بر آنها تحمیل نخواهد کرد.
تجهیزات و امکانات آمیکو آسنا
شرکت ارس خودرو پیکاپ آسنا را در یک تیپ و با تجهیزات رفاهی ایمنی اندک روانه بازار کشور کرده که شاخص ترین امکانات آن شامل موارد زیر می شود: ترمز ضد قفلABS، توزیع نیروی ترمز EBD، چراغ های روشنایی روز (دیلایت)، فرمان هیدرولیک چهار حالته با دکمه های کنترل، سیستم صوتی دارای چهار بلندگو+ هندزفری، نمایشگر ۷ اینچی، دوربین عقب، دو عدد کیسه هوا ویژه راننده و سرنشین جلو، تهویه اتوماتیک، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات دستی، روکش صندلی چرمی، پورت برق ۱۲ ولت، آینه وسط الکتروکرومیک، آینه جانبی با تنظیم برقی.
مشخصات فنی آمیکو آسنا
در همین ابتدای کار بهتر است به اطلاعات شما برسانیم که پیکاپ آسنا برخلاف بسیاری محصولات مونتاژی موجود در کشور از پیشرانه دوگانه سوز (بنزین و سی ان جی) بهره می برد که همین مهم می تواند به عنوان یک فاکتور مثبت برای این خودرو تلقی شود؛ به ویژه که برد حرکتی آن را در مسیرهای خارج جاده ای و اصطلاحا آفرود افزایش داده و نیاز به سوختگیری را کاهش می دهد؛ در نتیجه دغدغه کاربران از جهت سوخت به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
پیشرانه ۴ سیلندر تنفس طبیعی به خدمت گرفته شده وانت آسنا تحت لیسانس شرکت میتسوبیشی ساخت می شود این موتور ۲۳۷۸ سی سی حجم داشته و ۱۴۳ اسب بخار قدرت به همراه ۲۰۰ نیوتن متر گشتاور از آن استخراج می شود.
شرکت آمیکو گیربکس ۵ سرعته فابریک شرکت چینی را کنار گذاشته و در عوض به سراغ گیربکس ۵ دنده دستی از شرکت زوماکس رفته تا ضرایب دنده مناسبتری را برای این محصول فراهم آورد. در سیستم کلاچ نیز تغییراتی صورت گرفته و از یک کلاچ باکیفیت ساخت شرکت فرانسوی والئو در این قسمت بهره گرفته شده است. همچنین یک ترانسفر کیس جهت انتخاب نحوه انتقال نیرو به چرخ ها در آمیکو آسنا حضور دارد تا به واسطه آن راننده بتواند نوع انتقال نیرو به چرخ ها را در سه حالت ۲H (دوچرخ عقب سبک)، ۴L (همه چرخ ها سنگین) و ۴H (همه چرخ ها سبک) تنظیم کند. سامانه هوشمند قفل اتوماتیک دیفرانسیل نیز جهت جلوگیری از بروز هرزگردی در این خودرو کار گرفته شده تا قابلیت های آفرودنوردی و عبور از مسیرهای لغزنده برای آمیکو آسنا بیش از پیش ارتقا یابد. میانگین مصرف سوخت این وانت پیکاپ ۱۸۱۰ کیلوگرمی معادل ۱۰.۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است؛ یک باک بنزین به ظرفیت ۶۰ لیتر به همراه مخزن سی ان جی با گنجایش ۷۰ کیلوگرم وظیفه تامین سوخت آسنا را بر عهده دارند.
نقاط قوت و ضعف آمیکو آسنا
آمیکو آسنا یک خودروی شهری است که روی قابلیت های آفرود آن می توان حساب ویژه ای باز کرد. در نتیجه عملکرد مناسب این خودرو در بحث آفرود و عبور از مسیرهای صعب العبور یکی از نقاط قوت آن به شمار می آید. از جمله دیگر مزیت های این خودرو نیز می توان به قابلیت یدک کشی تا ۳.۲ تن، پیشرانه تحت لیسانس شرکت میتسوبیشی، ردیف عقب جادار، رعایت استاندارد TUV، پوشش رنگ مقاوم در برابر خش، ظاهر مناسب و قیمت قابل قبول اشاره کرد.
از طرف دیگر در بحث نقاط ضعف نیز بایست از مواردی همچون عرضه محدود، صندلی های نه چندان راحت، تجهیزات رفاهی ایمنی ناکافی، قرارگیری دریچه مخزن گاز در زیر کاپوت خدمات پس از فروش نه چندان گسترده (به اندازه رقبا) نام برد.