به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،شرکت خودروسازی جک (JAC) از نیمه دوم سال 2020، جک جیایو X7 یا Jiayue X7 یا اختصارا جک X7 را به بازار چین فرستاد.
دیری نگذشت که کرمان موتور، علاقه اش را به عرضه این خودرو در بازار ایران نشان داد و از اواخر تابستان 99 نیز تست های فنی آنرا در ایران شروع کرد.
به نظر می رسد کرمان موتور با تولید جک X7 در ایران، دیگر تمایلی به عرضه جک S7 در کشورمان نخواهد داشت. البته اگر تولید جک S5 متوقف شود، بازهم جک S7 بهترین گزینه چینی ها برای جانشینی آن است.
البته کرمان موتور قرار نیست جک X7 را با همین نام در کشورمان مونتاژ کند؛ چراکه آنها نام جدید K7 را برایش انتخاب کرده اند. پس از این به بعد، ما هم آنرا جک K7 می نامیم.
طراحی ظاهری کاملا مدرن، با اقتباس از محصولات جدید هیوندای
کمپانی جک در ابتدای فعالیت خود توجه ویژه ای به زبان طراحی محصولات هیوندا نشان می داد و حتی حین همکاری با این شرکت کره ای، برخی محصولات نظیر جک S5 و جک S3 را بر اساس هیوندای توسان LM طراحی و تولید کرد. این رویه به میزانی کمتر در جدیدترین کراس اوور جی ای سی موتورز موسوم به ایکس ۷ نیز مشاهده می شود.
بارزترین شاخصه ظاهری ایکس7 که می توان آن را به زبان طراحی محصولات جدید هیوندای نسبت داد، چراغ های ال ای دی نواری باریک در دو سمت فوقانی چهره هستند که برخلاف روال معمول، جایگاه چراغ های اصلی را به خود اختصاص داده اند. این در حالی است که چراغ های اصلی به جوانب سپر مهاجرت کرده اند.
طرح تهاجمی جلو پنجره به همراه نوارهای کرومی کمک شایانی به ارتقای نمای چهره و مدرن تر جلوه کردن طراحی ظاهری X7 نموده است. قاب مشکی رنگ چراغ ها در طرفین سپر جلو به همراه طراحی عضلانی درپوش موتور و سپر نیز فرمی استخوانی و اسپرت برای چهره این کراس اوور چینی به ارمغان آورده اند.
طراحی نمای بغل تفاوت چندانی با جک اس7 نداشته است و به واسطه شمایل متعادل خود آرامشی خاص و دلچسب به بیننده القا خواهد کرد. نمای پشت این خودرو نیز دستخوش تحولات اساسی شده و به رسم این روزهای بسیاری از کمپانی های چینی، از چراغ های به هم پیوسته بهره برده است. سراگزوزهای چهارضلعی دوگانه در طرفین تحتانی سپر جنبه های اسپرت نمای پشت KMC K7 را تا حدی ارتقا بخشیده اند، هرچند که سبک طراحی آنها در مقایسه با سایر المان های این بخش اندکی ناهماهنگ جلوه می کند. فرم خاص اسپویلر بالای شیشه عقب را نیز باید به خصیصه های بصری جدیدترین کراس اوور کرمان موتور اضافه کرد.
به هر حال ظاهرا کرمان موتور یک محصول زیبا و خوش آتیه را آماده حضور در بازار کرده است و به احتمال قوی مالکان این خودرو تا مدت ها از زیبایی اتومبیل خود در جمع دوستان و آشنایان صحبت کرده و چه بسا فخرفروشی نیز بکنند.
طراحی کابین جک X7
جک ایکس ۷ با نام ایرانیزه کی ام سی کی ۷ یکی از نوین ترین کابین های حال حاضر در بازار کشور را به کاربران خود ارائه می دهد. به ویژه حضور المان هایی همچون پنل کیلومتر شمار دیجیتال پشت فرمان به علاوه نمایشگر بزرگ در میانه داشبورد را می توان به عنوان تاکیدی بر آینده نگرانه بودن کابین ایکس7 دانست. در این بین طرح بسیار جذاب اهرم تعویض دنده و نیز دکمه های لمسی سیستم تهویه که با پلاستیک مشکی براق احاطه شده اند، کاملا جلب توجه خواهد کرد. وجود پد شارژ بی سیم تلفن همراه در کنسول میانی از دیگر شاخصه های منحصربه فرد این کراس اوور چینی به شمار می رود.
پهنای کنسول بین صندلی های جلو و زیر آرنجی با روکش چرمی موجود در این قسمت، فضایی اختصاصی به سبک خودروهای لوکس را در اختیار کاربران ردیف جلو قرار می دهد تا سواری خوشایندتری روی صندلی های خوش فرم این خودرو تجربه کنند. طرح دلپسند بازویی رودری ها مجهز به روکش چرمی به علاوه دستگیره مدرن کروم رنگ نیز از دیگر خصوصیات منحصر به فرد کابین جک X7 شمرده می شوند.
فاصله بین محور چرخ های کی ام سی K7 در مقایسه با مدل جک اس ۷ حدود ۵ سانت کاهش یافته، بنابراین شاهد فضایی کمتر درون کابین این خودرو نسبت به گذشته خواهید بود. با این حال هنوز هم جای کافی برای حضور ۵ سرنشین بزرگسال در اینجا یافت خواهد شد. همچنین وجود ۹۶۰ لیتر فضا در محفظه بار این خودرو هیچ گونه دغدغه ای برای خانواده ها به ویژه هنگام مسافرت های طولانی باقی نخواهد گذاشت. همچنین در صورت خواباندن صندلی های ردیف دوم فضایی به مراتب بزرگتر معادل ۱۳۵8 لیتر به وجود خواهد آمد.
سطح کیفی متریال به کار رفته در نواحی کابین به ویژه داشبورد و رودری ها تقریبا مطلوب ارزیابی می شود. البته باید منتظر ماند و دید که کرمان موتور چه نوع متریالی با چه کیفیتی درون کابین K7 به کار خواهد برد.
تجهیزات رفاهی KMC K7
در حال حاضر جزئیات دقیق سبد امکانات رفاهی و ایمنی جک X7 توسط کرمان موتور منتشر نشده است، اما به نظر می رسد باید منتظر یک کراس اوور نسبتا پرآپشن از خودروساز کرمانی باشیم. از جمله شاخص ترین تجهیزاتی که جک X7 در بازارهای بین المللی ارائه داده می توان به سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، کروز کنترل، ورود و استارت بدون کلیده، حسگر پارک، دوربین ۳۶۰ درجه، فشار باد تایر، سامانه های کنترل کشش و پایداری، سامانه کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل حرکت در سرازیری، نمایشگر لمسی ۱۲.۳ اینچی، پنل کیلومترشمار دیجیتال، سانروف، شیشه بالابرهای برقی، ۴ تا ۶ عدد کیسه هوا و … اشاره کرد.
مشخصات فنی جک X7
کرمان موتور کی7 درون سینه خود یک قلب تپنده توربوشارژ به حجم ۱.۵ لیتر و توان خروجی ۱۷۴ اسب بخار قدرت به علاوه ۲۵۱ نیوتن متر گشتاور را جای داده است. نیروی این موتور به واسطه جعبه دنده ۶ سرعته دو کلاچه اتوماتیک به سوی چرخ های جلو ارسال خواهد شد. میانگین مصرف سوخت جک X7 حدود ۸.۵ لیتر برآورد شده و حداکثر سرعت آن نیز از ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت فراتر خواهد رفت. جک X7 اندکی بیشتر از هزار و ۷۰۰ کیلوگرم وزن دارد و باک سوخت آن قابلیت حمل ۶۴ لیتر بنزین را خواهد داشت.