به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، هیوندای i10 یک هاچبک کوچک شهری است که نخستین نسل آن در سال 2007 و نسل دوم آن در سال 2013 معرفی و عرضه شدند. در حال حاضر نسل دوم این هاچبک بر روی خط تولید قرار دارد.
در تابستان سال 95 کرمان خودرو قراردادی را با کمپانی هیوندای منعقد کرد که بر اساس آن، کرمان موتور مونتاژ چند خودرو هیوندای را در خط تولید خود به عهده گرفت. نخستین محصولاتی که در این خط تولید به مونتاژ رسیدند، هیوندای i10 و i20 بودند که فروش آنها از سال 95 و تحویل آنها از سال 96 آغاز شد.
برای هیوندای i10 چند موتور مختلف در نظر گرفته شده اما نمونه تولیدی در ایران از قدرتمندترین پیشرانه بهره می برد. این موتور 1.2 لیتر حجم و 4 سیلندر دارد و می تواند 86 اسب بخار قدرت و 121 نیوتن متر گشتاور تولید کند. این قدرت به وسیله جعبه دنده 4 سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک به چرخ های جلو انتقال پیدا می کند.
طراحی ظاهری و کابین هیوندای آی ۱۰
نمای ظاهری هیوندای i10 به عنوان یک خودرو مینی سایز، نسبتا جذاب، مدرن و کمی تا قسمتی تهاجمی به نظر می رسد. حالت اخم آلود چراغ ها سعی در خط و نشان کشیدن برای افرادی دارد که احتمالا با توجه به ابعاد کوچک این خودرو، احترام زیادی برای آن قائل نیستند. جلوپنجره بخش اعظم نمای روبرو را به خود اختصاص داده و حضور دو چراغ دایره ای شکل در گوشه های فوقانی آن تا حدودی خاص، متمایز و نمادین جلوه می کند. فرم منحصربه فرد قاب های مشکی رنگ در جوانب سپر جلو نیز کمک شایانی به مدرن تر شدن چهره این خودرو کرده است.
در بخش جانبی شاهد حجم پردازی های منطقی و نیز ضربه گیرهای نسبتا پهن با فرم هندسی خوشایند هستیم که سعی در کاهش سادگی و افزایش جذابیت بصری هیوندای آی ۱۰ داشته اند. خط شانه ای که از انتهای چراغ عقب تا بخش جلو خودرو امتداد یافته نیز به نوبه خود تاثیر مثبتی در خوش فرم تر جلوه دادن بدنه خودرو داشته است. ناگفته نماند که حالت لوزی شکل فریم پنجره ها و ستون c آی ۱۰ بسیار شبیه نسل اول مرسدس بنز کلاس A جلوه می کند.
به طور کل نمی توان انتقاد خاصی را به طراحی بیرونی هیوندای آی ۱۰ وارد دانست؛ طراحی جوان پسند و اسپرت این خودرو به گونه ای انجام گرفته که مشتریان بازار کم تنوع ایران احتمالا مشکل خاصی با ظاهر آن نداشته باشند.
پیشرانه و مشخصات فنی هیوندای آی ۱۰
هیوندای i10 به یک پیشرانه کوچک چهار سیلندر تنفس طبیعی با حجم ۱.۲ لیتر مجهز شده که قادر به تولید ۸۶ اسب بخار قدرت و ۱۲۱ نیوتن متر گشتاور است. نیروی حاصل از این پیشرانه نیز به وسیله یک جعبه دنده چهار سرعته اتوماتیک به سوی چرخ های جلو ارسال می شود. با توجه به توان نه چندان بالای موتور، نباید انتظار چالاکی بیش از حد از i10 داشت. آمارها نشان می دهد که حدود ۱۴ ثانیه زمان نیاز است تا هیوندای آی ۱۰ از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد؛ سرعت آن نیز از ۱۶۶ کیلومتر بر ساعت فراتر نخواهد رفت.
همچنین میزان مصرف سوخت این اتومبیل ۹۶۱ کیلوگرمی حدود ۵.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی شده که برای خودرویی با این وزن و اندازه چندان هم دور از انتظار به نظر نمی رسد.
سواری نرم و فرمانپذیری دقیق از جمله نقاط قوت رانندگی با هیوندای آی ۱۰ مونتاژ کرمان موتور به شمار می روند.
آپشن ها و امکانات رفاهی و ایمنی هیوندا آی ۱۰
مهم ترین امکانات رفاهی و ایمنی موجود در هیوندای i10 که چهار ستاره ایمنی موسسه یورو انکپ را نیز در کارنامه دارد، به شرح زیر خواهد بود:
کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل پایداری، حسگر پارک عقب، سنسور فشار باد تایر، رادار تغییر لاین، رادار تصادف از جلو، ترمز ضدقفل ABS، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، دیلایت، چراغ های مه شکن جلو و عقب، تغییر زاویه چراغ ها، فرمان برقی حساس به سرعت، بلوتوث، USB، سیستم صوتی با ۴ اسپیکر، ۲ عدد کیسه هوا، استارت دکمه ای، تهویه مطبوع اتوماتیک، صندلی های ۶ و ۴ حالته جلو با تنظیمات دستی، روکش پارچه ای صندلی، پریز ۱۲ ولت، آینه وسط الکتروکرومیک، آینه های جانبی با تنظیم برقی و گرمکن. همانطور که مشاهده می کنید سطح آپشن های رفاهی و ایمنی به کار رفته در هیوندای آی ۱۰ قابل قبول و در بعضی موارد بسیار مناسب به نظر می رسد.