SVO یعنی چه؟
- S کوتاه شده واژه Subject به معنای فاعل است.
- O کوتاه شده واژه Object به معنای مفعولی است.
- V کوتاه شده واژه Verb به معنای فعل است.
من حمید هستم. I am Hamid
در جمله انگلیسی فعل در جایگاه دوم قرار گرفته در حالی که در جمله فارسی فعل در جایگاه آخر قرار گرفته. این موضوعی است که باید گرچه یادگیری آن بسیار ساده است اما رعایت نکردن آن عواقب جبران ناپذیری دارد.
قبل از اینکه به سراغ معرفی کردن خود برویم یک حرف ربط بسیار مهم در زبان انگلیسی را معرفی می کنیم.
حرف ربط and: حرف ربط and در زبان انگلیسی عملکردی کاملا مشابه “و” در فارسی دارد. این حرف ربط می تواند دو اسم را به هم مرتبط کند یا دو جمله را به هم وصل کند (در مورد حروف ربط بعدا مفصل صحبت خواهیم کرد.)
- I am John من جان هستم.
- You are Roseتو رز هستی.
- He is Peterاو پیتر است.
- She is Marryاو ماری است.
- It is Tehranاین تهران است.
- They are Peter and Marryآنها پیتر و ماری هستند.
حالا سعی می کنیم همین جملات را به صورت کوتاه شده بسازیم.
- I’m John
- You’re Rose
- He’s Peter
- She’s Marry
- It’s Tehran
- They’re Peter and Marry
دو نکته در مورد جملات در زبان انگلیسی. استفاده از حروف بزرگ و کوچک در زبان انگلیسی قانونی مشخص دارد. دو قانون از مهمترین قوانین آن به شرح زیرند:
- حرف اول هر جمله همیشه به صورت حرف بزرگ نوشته می شود. یعنی “.i’m Reza” اشتباه است، باید بنویسیم “.I’m Reza”
- حرف اول همه اسامی خاص همیشه بزرگ نوشته می شوند. اسم خاص یعنی اسمی اسامی افراد، کشورها، رودخانه ها، شهرها و … پس “.It’s tehran” اشتباه است، باید بنویسیم “.It’s Tehran”
فرمول ساخت جمله در زبان انگلیسی
به طورکلی فرمول ساخت جمله در زبان انگلیسی به ترتیب زیر است: (از چپ به راست بخوانید) قید زمان + قید مکان + قید حالت + مفعول + فعل + فاعل
- مثال جمله کامل:
I (فاعل) ate (فعل) food (مفعول) calmly (قید حالت) at the restaurant (قید مکان) last night (قید زمان)
من دیشب در رستوران غذا را با آرامش خوردم.
شما بر اساس نیاز خود می توانید بعضی از اجزای جمله را حذف کنید. برای آشنایی بیشتر مثال زیر را باهم مرور می کنیم:
- مثال دارای قید مکان:
Sara goes to school سارا به مدرسه می رود
طبق فرمول ساخت جمله در زبان انگلیسی، ما جمله را با فاعل شروع کردیم. در ادامه فعل را آورده و درنهایت قید مکان را همراه با حرف اضافه قراردادیم. شما نیز می توانید بر اساس نیاز خود به هرکدام از ارکان جمله، بخشی را به جمله اضافه یا حذف کنید. در ادامه چند جمله بیشتر را با هم بررسی می کنیم.
- مثال دارای قید زمان:
I wrote a letter yesterday. من یک نامه دیروز نوشتم.
نکته: در این جمله ما از قید زمان استفاده کردیم. یعنی در جمله زمان رخ دادن فعل را تعیین کردیم.
- مثال دارای مفعول:
I drive the car. من ماشین را میرانم
نکته: در این جمله از مفعول استفاده کردیم. مفعول جزئی از جمله است که اتفاقی برای آن رخ می دهد. برای پیدا کردن آن می توانیم از خودمان بپرسیم، چی چیزی را؟ چه کسی را؟ به طور مثال در این جمله با پرسیدن اینکه من چه چیزی را راندم، مفعول مشخص می شود.
چگونه جملات بهم ریخته انگلیسی را مرتب کنیم
برای مرتب کردن جملات بهم ریخته در زبان انگلیسی ابتدا نیاز دارید که فرمول ساخت جمله در زبان انگلیسی را بدانید. دوم اینکه جنس و نوع کلمات داده شده را بشناسید.
ما در این آموزش به معرفی فرمول ساخت جمله در زبان انگلیسی پرداختیم. اگر می خواهید بدانید چگونه جملات بهم ریخته در زبان انگلیسی را مرتب کنید باید حتما این فرمول را حفظ باشید. این کار را می توانید با به خاطر سپردن یک جمله انگلیسی در ذهن خود، بجای فرمول، بخاطر بسپارید.
برای شناخت نوع و جنس کلمات نیاز به کمی مطالعه دارید. شما باید اسامی، افعال، حروف اضافه، قید، ضمیر، صفت و … را بشناسید. تقریبا هرکدام از این اجزای جمله دارای مشخصه هایی هستند. مثلا قرار گرفتن “ly” در انتهای یک کلمه، نشانه قید بودن آن است. ما هر کدام از این مباحث را قبلا توضیح داده ایم و با شکل آن ها آشنا شده اید. پس بعد از اینکه فرمول ساخت جمله را یاد گرفتید به سراغ هر کدام از این مباحث بروید تا در مرتب کردن جملات بهم ریخته زبان انگلیسی به مهارت دست یابید.
مثال کاربردی مرتب سازی جملات بهم ریخته
every day-eat-lunch-I
برای مرتب کردن این جمله بهم ریخته ابتدا سراغ فرمول می رویم.
قید زمان + قید مکان + قید حالت + مفعول + فعل + فاعل
یعنی ابتدا به دنبال اصلی ترین ارکان جمله یعنی فاعل و فعل می رویم و سپس بقیه ارکان جمله. در این جمله فاعل I می باشد. حرف دوم جمله که فاعل است تنها می تواند eat باشد. در ادامه باید ببینیم که جمله ما دارای چه ارکان دیگری است. وقتی کلمات “تو می خوری” با هم ترکیب می شوند بعد از آن باید منتظر یک مفعول بود. در اینجا طبق آموزش های قبلی every day حکم قید را دارد. در نتیجه اینکه “lunch” به عنوان مفعول باقی می ماند. اگر قادر به ترجمه کردن لغت ها هم باشید بسیار می تواند به شما کمک کند. در نتیجه جمله نامرتب انگلیسی ما به این صورت مرتب می شود.
I (فاعل) eat (فعل) lunch (مفعول) every day (قید).
من هر روز ناهار می خورم.