آنچه که برای مرد در این زمینه مشروعیت دارد استفاده از انگشتر نقره ای است چنانچه حضرت رسول علیه السلام انگشتر نقره پوشیده اند (صحیحین).اما استفاده از گردنبند و النگو برای مردان جواز ندارد این دو مورد از خصوصیات زنان می باشند و برای مرد تشبه به زنان حرام است همچنانکه برای زن تشبه به مردان حرام است.قاعده این است که هر آنچه مخصوص زنان می باشد برای مرد جایز نیست و باالعکس اما انگشتر مخصوص زنان نبوده و مشترک بین زن و مرد است.امام بخاری از ابن عباس رضی الله عنه روایت کرده که گفت : لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ الْمُتَشَبِّهِینَ مِنْ الرِّجَالِ بِالنِّسَاءِ ، وَالْمُتَشَبِّهَاتِ مِنْ النِّسَاءِ بِالرِّجَالِ بخاری (5435).
یعنی : « پیامبر صلی الله علیه وسلم بر مردانی که خود را شبیه زنان و زنانی که خود را شبیه مردان کنند، لعنت فرستادند».لذا شبیه ساختن مردان به زنان و زنان به مردان در لباس و پوشش و افعال حرام است.پوشیدن انگشتر برای مردان و زنان از امور مبتدعه است، و در مواردی حرام است
زیرا برخی از افراد معتقدند انگشتر سبب پیوند محبت و دوستی بین زن و شوهر می شود، تا جایی که به ما خبر داده اند که شوهر بر انگشتر خود اسم همسر خودش را می نویسد و خانم بر انگشتر خویش اسم شوهرش را می نویسد و هدفشان از این کار ایجاد علاقه و دوستی است، این اعتماد نوعی از شرک است، زیرا زن و شوهر چیزی را سبب پیوند و دوستی می دانند که خداوند آن را سبب قرار نداده است، نه سبب شرعی و نه سبب تقدیری، بنابراین چه ارتباطی بین انگشتر و دوستی و محبت وجود دارد؟!
چه بسیارند همسرانی که انگشتر بدست ندارند؛ ولی بهترین رابطه و قویترین محبت و دوستی را دارند. و چه بسیارند همسرانی که با وجود استفاده از انگشتر از ادامه زندگی خسته هستند و روی دیدن همدیگر را ندارند.
پوشیدن انگشتر با این عقیده ی فاسد نوعی از شرک است؛ و بدون این عقیده بلکه بصورت عادی، تشابه با غیر مسلمین است؛ زیرا اصل این فرهنگ از نصاری گرفته شده است، بنابراین بر اهل ایمان واجب است از تمام مواردی که در دین او اخلال ایجاد می کند فاصله بگیرد
از نظر اسلام ، پوشیدن زینت آلاتی همچون انگشتر ، گردنبند و دستبند و ... که از جنس نقره باشد ، حرام نیست و در نتیجه خواندن نماز با آن اشکالی نخواهد داشت ؛ برخلاف طلا که برای مردان حرام است و باعث باطل شدن نماز می شود.پیامبر(ص) و معصومان نیز از نقره استفاده می کرده اند و استفاده از دیگر فلزات به ویژه آهن را برای زینت مکروه می دانستند.امیرمومنان(ع) می فرمایند: (( به غیر از انگشتر نقره چیز دیگری در دست نکنید. همانا رسول خدا (ص) فرمود: پاک نیست دستی که در آن انگشتر آهنی باشد.))روزی پیامبر اکرم(ص) مردی را دیدند که که در انگشت خود، انگشتری از جنس آهن داشت. پس حضرت به او فرمود: (( این انگشتر زینت اهل جهنم است. این را از خودت دور کن.پس آن مرد انگشتر را بیرون آورد و گفت: ای رسول خدا ! آیا دیگر انگشتری در دست نکنم. حضرت(ص) فرمود: (( چرا، بکن. اگر می خواهی انگشتری از جنس نقره تهیه کن و لازم هم نیست که بیشتر از یک مثقال وزن داشته باشد.))درباره نهی استفاده از انگشتری آهنی امیرمؤمنان علی(ع) می فرمایند: (( در دست فرزندانتان انگشترهای آهنی نکنید!))همچنین در دیگر احادیث ، زینت با آلاتی از جنس برنج و مس نیز نهی شده است.بنابر مجموع این احادیث، زینت کردن با آلات بدلی که امروزه بسیار رواج پیدا کرده و بیشتر آن ها از جنس آهن است و آبکاری طلا و نقره شده، کراهت دارد. افزون بر آن که به تندرستی آسیب می رساند.