متخصصان تغذیه در سراسر جهان به مادران باردار توصیه می کنند تخم مرغ بلدرچین را به صورت آب پز و بخارپز در برنامه غذایی خود لحاظ کنند. اما قبلاً باید موارد منع مصرف و زیان های احتمالی آن را در نظر گرفت، همچنین توصیه های لازم برای افزودن تخم مرغ به برنامه غذایی روزانه یکی از مواردی است که مادران باردار باید با آن آشنا شوند. در این مقاله ها همه چیز درمورد فواید و مضرات تخم بلدرچین در بارداری بیان شده است.
فواید تخم بلدرچین در دوران بارداری
- محتوای بالای پروتئین می تواند ساختار سیستم های امبیرو و ارگان های درونی را بهبود ببخشد. تخم بلدرچین همچنین برای کسانی که به دلایل پزشکی یا گیاهخوار بودن نمی توانند گوشت مصرف کنند، مخصوصا در دوران بارداری توصیه می شود زیرا می تواند کمبود پروتئین حیوانی را جبران کند.
- ویتامین های گروه ب تاثیر مثبتی در متابولیسم دارند و هسته سیستم مرکزی محسوب می شوند و وضعیت مادر را از لحاظ روحی نیز بهبود می بخشند. فولیک اسید ، نیاسین، pp و دیگر اجزای کاربردی درون تخم بلدرچین هم برای مادر و هم برای کودک بسیار مفید است و از نقص های جنین مخصوصا در سه ماهه اول جلوگیری می کند.
- ویتامین های زیبایی یا همان ویتامین ها آ و ای در پوست و بافت جنین اثر می گذارد و فولیکول های موی او و ناخن هایش را تقویت می کند. استفاده منظم از تخم بلدرچین می تواند از مشکلات پوستی جلوگیری کند و درخشندگی خاصی به پوست نوزاد بدهد و از موخره زدن موها و گره خوردگی در مادر و در نوزاد در آینده جلوگیری کند.
- کلسیم موجود در آن نیز باعث استحکام استخوان ها و دندان های نوزاد می شود و می تواند متابولیسم مناسب را برای او تنظیم کند و همچنین قدرت بدنی کافی را به کودک می بخشد.
- آهن موجود در تخم بلدرچین نیز به خوبی جذب می شود و تولید سلول های قرمز خونی را مثل هموگلوبین تحریک می کند که اکسیژن را به سلول های مادر و کودک تحویل می دهد. مصرف منظم تخم بلدرچین می تواند آهن تولید کند و عاملی برای کم خونی باشد.
- تیروزین موجود در آن نیز به خانم های باردار در مبارزه با استرس ، نگرانی ، کلافگی و بی حسی کمک می کند و یک خواب راحت را به آنان می بخشد.
- آمینواسیدها نیز سیستم عصبی را تحریک می کند تا بهتر کار کند ، سیستم ایمنی را بهبود می بخشد و مقاومت بدن را در برابر عفونت و سرماخوردگی بالا می برد.
- کاهش سم های بدن و از بین بردن علائمی مثل حالت تهوع ، ضعف عمومی ، کمبود اشتها، کلافگی، هضم نشدن غذا مثل اسهال و یبوست
- کاهش سفتی بیش از حد رحم
- کاهش خطر زایمان زودرس و سقط جنین
- کمک به رفع مشکلاتی از جمله سوزش معده و مشکلات سه ماهه دوم و سوم بارداری و کاهش اسیدیته بودن داخل شکم.
- تاثیر مثبت در ریتم بیولوژیکی و کمک به خواب سریع و عمیق
- کاهش فشار به صورت امن ، کاهش خطر وضعیت ها و مشکلات شدید دوران بارداری.
- بهبود عملکرد کلیه ها که باعث می شود آب اضافی بدن خارج شود و از بین بردن ورم در سه ماهه سوم بارداری
نحوه مصرف تخم بلدرچین در بارداری
تخم بلدرچین برعکس تخم مرغ می تواند خام خورده شود. نوع خام آن برای بدن مادر و جنین بسیار مفید است.
برای این که حداکثر فایده را از این ماده ببرید ، باید کم ترین حرارت را برای پخت به آن بدهید. پختن، بخارپز کردن و هر اقدام دیگری روی بلدرچین باید بین 2 الی 5 دقیقه باشد، نه بیشتر.
حتی می توانید پوست آن را نیز نادیده نگیرید زیرا حاوی مقدار زیادی کلسیم کربنات است. برای راحتی بیشتر می توانید یک بلدرچین کامل را در همزن بریزید و آب آن را میل کنید که برای سلامت استخوان های نوزاد شما بسیار عالی است.
اگر در این ماده رگه هایی از خون دیدید ، نباید بعد از گرم کردن هم آن را بخورید. احتمالا پرنده مریض بوده است. بعضی از این بلدرچین ها نیز هورمونی هستند و مواد هورمونی و آنتی بیوتیک به داخل آن ها راه پیدا کرده است.
برای دوز مناسب مصرفی این تخم ها با پزشک مشورت کنید و بیش از 3 الی 4 عدد تخم بلدرچین در طول روز مصرف نکنید. می توانید یک الی دو عدد از آن را به صورت خام در اول صبح با شکم خالی و به صورت ناشتا میل کنید.
پودر پوست آن را نیز به اندازه یک قاشق چای خوری بخورید و برای راحتی آن را در آب بریزید. برای جذب بهتر کلسیم ، کمی از آن را با یک میوه مرکبی تازه مثل پرتقال و یا روغن ماهی میل کنید.
خطرات مصرف بیش از حد تخم بلدرچین
همه می دانند که تخم مرغ ها بزرگ ترین آلرژن های موجود می باشند زیرا حاوی مقدار زیادی پروتئین هستند. پس نباید در مصرف آن ها نیز زیاده روی کنید. اگر هم علائم آلرژی را مشاهده کردید ، سریعا به پزشک مراجعه کنید. افراد مبتلا به آلرژی می توانند تنها از زرده تخم بلدرچین استفاده کنند که مواد مغذی بالایی دارد و همچنین ممکن است که بخش عظیمی از این پروتئین که به راحتی هم جذب نمی شود، با اسهال از بین برود.برعکس محتوای کم کالری ، این ماده غذایی حاوی کلسترول است که می تواند عاملی برای تصلب شریان در خانم های باردار باشد.طبق اطلاعاتی که در دست داریم ، مصرف تخم بلدرچین بیش از حد زیاد می تواند عاملی برای مشکلات کلیه و یا کیسه صفرا باشد ، پس برای بیمارانی با مشکلات کبد و کلیه باید در میزان مصرف آن دقت زیادی کنید.افراد دیابتی نیز نباید در مصرف این ماده زیاده روی کنند ، مخصوصا در دوران بارداری.
فواید و عوارض گوشت بلدرچین برای زنان باردار
خواص گوشت بلدرچین برای زن باردار بسیار زیاد است و از آنجایی که بلدرچین انتخاب غذایی رایجی نیست، یافتن اطلاعات در مورد بی خطر بودن آن برای بیشتر افراد دشوار است. زنان باردار غالبا از لیست مواد غذایی مضر در دوران بارداری و غذاهای مناسب در بارداری برای تغذیه سالم استفاده می کنند. در همگی آن ها، مصرف گوشت بلدرچین در دوران بارداری کاملاً بی خطر بوده و برخی از مواد مغذی با ارزش را در اختیار جنین در حال رشد شما قرار می دهد. در هنگام مصرف گوشت بلدرچین در بارداری نیز باید اقدامات احتیاطی لازم را رعایت کنید. برای آگاهی از تمام نکات با ما همراه باشید.
خواص مصرف گوشت بلدرچین در دوران بارداری
گوشت بلدرچین مزایای تغذیه بسیار خوبی را برای زنان باردار فراهم می کند. مانند گوشت های دیگر، پروتئین بالایی دارد، که برای توسعه مغز جنین حیاتی است. گوشت بلدرچین حاوی چربی اشباع نشده و کلسترول خوب (HDL) است.برخی خواص ویژه گوشت بلدرچین به شرح زیر می باشد:
- گوشت بلدرچین سرشار از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است و می توان آن را به عنوان یک ماده ی مغذی استفاده کرد، به خصوص اگر پوستش را قبل از خوردن جدا کرده و بدون چربی طبخ کنید. یک وعده ی پخته شده ی بدون پوست، حاوی 110 کالری، 19 گرم پروتئین و 5 گرم چربی از جمله 1 گرم چربی اشباع شده است.
- خواص گوشت بلدرچین برای زن باردار به همین جا ختم نمی شود، به گفته متخصصین، مصرف گوشت در بارداری از جمله گوشت بلدرچین، پروتئین بالایی دارد که برای رشد مناسب مغز جنین بسیار حیاتی است. گوشت بلدرچین حاوی چربی اشباع ناچیزی است و همچنین دارای کلسترول "خوب" است. به نظر می رسد مصرف گوشت بلدرچین در بارداری می تواند میزان زیادی پروتئین و آهن را در اختیار بدن قرار دهد. شما می توانید دو بار در هفته از این گوشت استفاده کنید.
- مصرف یک وعده بلدرچین 35 درصد از ارزش روزانه ی نیاسین، 25 درصد مصرف روزانه ی ویتامینB6 ، 15 درصد مصرف روزانه ی ریبوفلاوین و تیامین و 10 درصد مصرف روزانه ی ویتامین C را فراهم می کند. نیاسین، ویتامین B6، ریبوفلاوین و تیامین همگی برای تبدیل غذای شما به انرژی ضروری هستند. ویتامین C آنتی اکسیدانی است که برای ساخت کلاژن لازم است، و در ساخت استخوان، رباط ها، رگ های خونی و تاندون ها از آن استفاده می شود.
- بلدرچین منبع خوبی از مواد معدنی نیز هست و می تواند تا 25 درصد مصرف روزانه ی فسفر، 20 درصد مصرف روزانه ی آهن، 15 درصد مصرف روزانه ی روی و 6 درصد مصرف روزانه ی منیزیم را تامین کند. فسفر در عملکرد کلیه، رشد سلول و تقویت استخوان های شما کمک می کند. آهن برای تشکیل هموگلوبین و انتقال اکسیژن به بدن ضروری است و روی برای تشکیل DNA و پروتئین، بهبود زخم و عملکرد سیستم ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
- گوشت بلدرچین، طعم قوی تری نسبت به گوشت خانگی دارد و از آنجایی که حاوی چربی کمتری است، اگر آن را به طور صحیح نپوشانید، به راحتی خشک می شود.
- ویتامین های گروه B عامل مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل انواع بیماری ها می باشد، بنابراین اگر می خواهید بدن سر حال و پر انرژی داشته باشید حتما هفتگی یک الی دو بار گوشت بلدرچین مصرف نمایید.
- با توجه به وجود مقدار قابل توجهی کلسترول خوب در گوشت بلدرچین، مصرف مداوم و صد البته اصولی آن باعث از بین رفتن کلسترول بد موجود در خون می شود و بدین ترتیب شما را از انواع بیماری های قلبی و عروقی می رهاند.
- نتایج مطالعات نشان می دهند، وجود عناصر معدنی در گوشت این پرنده از پر خوری های دوران بارداری جلوگیری می کند و حتی مانع افسردگی دوران بارداری نیز می شود.
مضرات مصرف گوشت بلدرچین در بارداری
اگرچه خواص گوشت بلدرچین برای زن باردار بسیار است اما مانند هر ماده ی غذایی دیگری مصرف آن می تواند مضراتی نیز داشته باشد. ویلیام سیرز، متخصص کودکان در "کتاب بارداری" توضیح می دهد که مرغ هایی مانند بلدرچین برای مصرف زنان باردار بی خطر هستند. با این حال گوشت بلدرچین پخته نشده می تواند باعث مسمومیت غذایی، عفونت سیستمیک و آسیب به جنین در حال رشد شود. مطمئن شوید که بلدرچین در شرایط بهداشتی کاملاً پخته و آماده شده باشد. بلدرچینی که در مزارع صنعتی پرورش یافته یا در طبیعت کشته شده اند، می تواند خطرات بهداشتی را به همراه داشته باشند. آنتی بیوتیک ها و هورمون هایی که در تغذیه ی طیور استفاده می شوند، تراتوژن هستند، عوامل خطرناکی که در صورت مصرف در دوره های خاصی از رشد جنین می توانند باعث آسیب به او شوند. با این حال بلدرچین وحشی ایمنی کمتری هم دارد، زیرا نمی توان فهمید که این پرنده در معرض آلاینده های مختلف و سایر مواد شیمیایی خطرناک قرار گرفته است یا خیر، بنابراین زنان باردار باید با احتیاط عمل کنند و از مصرف بلدرچین وحشی خودداری کنند زیرا برخی آلاینده ها می توانند به عنوان تراتوژن عمل کنند. همچنین از جمله مشکلاتی که در نتیجه مصرف بی رویه گوشت بلدرچین میتوان به آن اشاره کرد عبارتند از:
- افت فشار خون بدن
- فشار بیش از حد به کلیه
- به هم خوردن متابولیسم بدن
- مسمومیت غذایی در اثر دریافت بیش از حد ویتامین ها و مواد معدنی