دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / بارداری و زایمان / زمان بارداری /

فواید و عوارض مصرف نعناع و عرق نعناع در دوران بارداری 

شنبه، 16 مرداد 1400
چنانچه باردار بوده و نسبت به ایمن بودن مصرف نعنا در این دوران تردید دارید توصیه می کنیم مطالب زیر را درمورد خوردن نعنا در بارداری دنبال کنید.

از گذشته برای درمان مشکلات گوارشی، خوردن عرقیجاتی مثل عرق نعنا سفارش شده است. نعناع گیاهی خوشبو کننده است که مصارف زیادی در آشپزی دارد. بسیاری از مردم به شکل تازه و یا خشک از آن استفاده می کنند. از نظر طب سنتی، گیاه نعناع دارای طبع گرم و خشک است. استفاده از عرق نعنا برای بسیاری از مشکلات گوارشی از جمله درد معده، سوء هاضمه و سندرم روده تحریک پذیر توصیه می شود. اما آیا خوردن عرق نعنا در بارداری برای جنین مشکلی ایجاد نمی کند؟ به عبارتی آیا خوردن عرق نعنا در بارداری مجاز است؟ با ما باشید تا همه چیز را درمورد خوردن عرق نعنا در بارداری برایتان شرح دهیم.

آیا خوردن عرق نعنا در بارداری ضرر دارد؟

جواب این سوال بستگی به وضعیت مادر باردار دارد. محققان معتقدند اگر نعنا و مشتقات آن به میزان کمی مصرف شود، اثر خوبی در کاهش مشکلات گوارشی دوران بارداری دارد. چای نعنا جایگزینی برای مصرف نوشیدنی های کافئین دار مثل چای و قهوه است. در زمان بارداری مصرف مواد کافئین دار توصیه نمی شود. چرا که خوردن زیاد قهوه و چایی که دارای کافئین هستند، شانس تولد نوزاد با وزن کم را افزایش می دهند. نعنا گیاهی است که به علت داشتن مقدار زیادی متانول، باعث کارکرد بهتر عضلات معده می شود. ولی این اثر شل کنندگی می تواند روی عضلات رحم نیز تاثیر بگذارد و باعث شل شدن رحم و افزایش خطر سقط شود. توجه داشته باشید در خانم هایی که سابقه سقط دارند، مصرف عرق نعنا توصیه نمی شود.در طب سنتی، نعنا جز گیاهانی است که مصرف آن باعث تنظیم و تعادل هورمون های زنانه می شود و قاعده آور است. یعنی در کسانی که مشکلات قاعدگی دارند، باعث خونریزی می شود. پس اگر شما با خطر خونریزی در دوران بارداری مواجه هستید، مصرف عرق نعنا و مشتقات نعنا را فراموش کنید.

فواید نعناع در بارداری

خوردن نعناع در بسیاری از خانواده ها در طول تابستان مورد استفاده قرار می گیرد و در پس زدن گرمای تابستان غیرقابل تحمل می تواند بسیار مفید باشد. برای خواص دارویی و درمانی مختلفش برای سالیان مدید استفاده شده است.نعناع یک طعم معطر قوی دارد و در بسیاری از اشکال مورد استفاده قرار می گیرد. هیچ تهدید جدی در مصرف نعناع در دوران بارداری وجود ندارد. استفاده از برگ های نعناع می تواند فواید بسیاری برای یک زن باردار داشته باشد، از جمله:

1. خنک نگه داشتن بدن

بارداری باعث می شود که هوس همه نوع غذاها را بکنید و دوستشان داشته باشید و همراه با عدم تعادل هورمونی، درجه حرارت بدن داخلی را تحت تاثیر قرار می دهد. استفاده از برگ های نعناع خواص آرامش بخش و خنک کننده دارد و در نتیجه ممکن است به کاهش گرمای بدن کمک کند

2. تازه نگه داشتن دهان

ممکن است در چند ماه اول بارداری به شدت حالتان بد شود و در برخی موارد حالت تهوع در برخی از زنان حتی تا نهمین ماه بارداری نیز ممکن است ادامه پیدا کند. کش مکش های مکرر حالت تهوع و استفراغ می تواند مزه بدی را در دهان شما به جا بگذارد. جویدن کمی از برگ های نعناع تازه یک راه عالی برای دفع آن بوی عجیب و مزه بد از دهان شما است.

3. بهبود حالت تهوع

حالت تهوع در بارداری بسیار شایع است و اغلب زنان در سه ماهه اول بارداری خود آن را تجربه می کنند. جویدن کمی از برگ های نعناع می تواند به شما کمک کند تا حالت تهوع را در دوران بارداری از خود دور کنید. با این حال، برخی از زنان ممکن است قادر به تحمل بوی نعناع نباشند و بنابراین باید از استفاده از برگ های نعناع خودداری کنند.

4. کم کردن مشکلات دستگاه گوارشی

عرق نعنا و یا قرص نعنا و یا چای نعنا برای درمان اختلالات دستگاه گوارش موثر است. زمانی که شما باردار هستید، شما ممکن است نفخ داشته باشید و یا سوء هاضمه.نعنا گیاهی است که عضلات ماهیچه را آرام میکند و باعث بهبود علائم درد یا التهابات می شود.گازهای اضافی در معده باعث نفخ و یا درد شکمی می شود. اما نعنا باعث هدایت این جریانات و ارتقا سلامت حرکات دوره در دوران بارداری میشود.

5. حفظ حس خوب عمومی

در دوران بارداری خیلی چیزها در بدن شما وجود دارد. این می تواند شما را خسته کند. نوشیدن چای نعناع، ذهن را تسکین می دهد، کج خلقی را از بین می برد و به تسکین خستگی کمک می کند. هم چنین در از بین بردن حفظ بی خوابی و اضطراب کمک می کند

6.نعنا کسالت صبحگاهی را کاهش می دهد

کسالت صبحگاهی در دوران بارداری شایع است. در واقع، بیش از ۸۰ درصد زنان، حالت تهوع را در طول ۱۲ هفته اول بارداری تجربه می کنند، درحالی که در حدود ۵۰ درصد از زنان باردار، دچار استفراغ می شوند.معمولا یک فنجان چای نعنای تند یا نعنا فلفلی ، برای مقابله با تهوع و کاهش آن در طول این مدت مفید است. اگر چه شواهد علمی زیادی در مورد اثربخشی آنها وجود ندارد، این گیاهان، درمانهای معمول بوده واز تاریخ استفاده طولانی بهره می برند.

آیا چای نعناع در زمان بارداری ایمن است؟

گیاه نعنا باعث افزایش کارایی سیستم ایمنی و تسکین دهنده علائم سرماخوردگی است. مشکلات گوارشی یکی از مشکلات شایع در دوران بارداری به شمار می رود و بسیاری از مادران با ترش کردن و ریفلاکس معده دست به گریبانند و با این سوال مواجه اند که آیا می توانند در دوران بارداری از عرق نعنا استفاده کنند.نوشیدن چای نعناع نه تنها مشکلات هضم شما را دور نگه می دارد، بلکه آن را نیز تسکین می دهد. بوی چایش نیز به تسکین استرس و اضطراب در دوران بارداری کمک می کند.

مواد لازم برای تهیه چای نعناع در بارداری

  • یک قاشق سوپ خوری برگ نعناع خشک شده یا تازه.
  • 150 میلی لیتر آب و یا یک فنجان آب
  • مقداری شکر برای طعم دهی

طرز تهیه چای نعناع در بارداری

  • آب را در یک قابلمه بریزید.
  • زمانی که آب شروع به جوشیدن می کند، برگهای خشک شده نعناع را به آن اضافه کنید.
  • حرارت را خاموش کنید و درپوش قابلمه را بگذارید.
  • بگذارید چای به مدت 3 تا 5 دقیقه بماند.
  • شکر را اضافه کنید.

عوارض جانبی مصرف نعناع در دوران بارداری

اگر چه نعناع در دوران بارداری بسیار ایمن تلقی می شود، اما گاهی ممکن است عوارض جانبی و یا مشکلات خاصی را در دوران بارداری ایجاد کند. برخی از عوارض جانبی مصرف برگ های نعناع در دوران بارداری به شرح زیر هستند:

1. واکنش آلرژیک

اگر به منتول و یا هر محصولاتی که ممکن است منتول در آنها باشند حساسیت دارید، در این صورت باید از نعناع در دوران بارداری اجتناب کنید. نعناع شامل مقدار قابل توجهی از متانول است و ممکن است واکنش آلرژیک شدیدی داشته باشد، اگر که نسبت به منتول حساسیت داشته باشید. هم چنین اگر مبتلا به آسم هستید، باید از نعناع در دوران بارداری اجتناب کنید.

2. سقط جنین

نعناع خاصیت شل کنندگی ماهیچه ای را دارد و اگر در زمان نامناسب در دوران بارداری مصرف شود، ممکن است ماهیچه های رحمی را شل کرده و سقط جنین و یا زایمان زودرس را در مراحل بعدی به همراه داشته باشد. اگر سابقه قبلی سقط جنین دارید، توصیه می شود که از مصرف نعناع در دوران بارداری خودداری کنید.

3. عوارض جانبی با داروهای خاص

به طور کلی مصرف زیاد این ماده در کسانی که مستعد آلرژی هستند یا فشار خون پایین دارند ممکن است آزار دهنده باشد. مصرف زیاد عرق نعنا و چای نعنا می تواند عوارضی مثل کاهش ضربان قلب، گیجی، لرزش ناگهانی و درد ماهیچه ایجاد کند.زن باردار ویتامین و مکمل های معدنی مختلفی در دوران بارداری مصرف می کند. گاهی اوقات نعناع می تواند مانع جذب درست این داروها در بدن شود و در نتیجه بدن شما را از منافع اش محروم می کند.

4. استفاده بیش از حد نعناع باعث آسیب می شود

بیشتر از مقدار مورد نیاز از هر چیزی، انواع مختلفی از خطرات در دوران بارداری و همین مقدار برای نعناع وجود دارد. مصرف بیش از حد نعناع در هر شکلش ممکن است باعث ایجاد احساس خواب آلودگی، درد عضلانی، ضربان قلب پایین و عوارض دیگر در بارداری شود.

5. زخم معده

نعناع به حل مشکلات هاضمه ای مشهور است، اما اگر در دوران بارداری زخم معده داشته باشید، مصرف نعناع در هر شکل ممکن است باعث آسیب شود. حضور منتول در نعناع، زخم معده را افزایش می دهد و ممکن است موجب مشکلات بیشتری شود.اگر در این فکر هستید که آیا می توانید در طول دوران بارداری خود نعناع را مصرف کنید یا خیر، پاسخ بله است. اما بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا هر گونه پیچیدگی که ممکن است ایجاد شود را از سر بگذرانید.نعناع در دوران بارداری فواید سلامتی فوق العاده ای دارد. این ایده خوبی است که نعناع را در مقدار متوسطی مصرف کنید و زیاده روی نکنید. اگر می خواهید در دوران بارداری به رژیم غذایی روزانه خود نعناع اضافه کنید، با پزشک خود تماس بگیرید.

بالاخره در دوران بارداری نعنا بخوریم یا نه؟

در ابتدا، به یاد داشته باشید که اکثر چای های گیاهی، جایگزین خوبی برای نوشیدنی های کافئین دار در دوران بارداری زنان به شمار می روند. مصرف بیش از حد نوشیدنی های کافئین دار در دوران بارداری، باعث کاهش وزن جنین درون رحم مادر شده و باعث به دنیا آمدن نوزادانی با وزن کم در هنگام تولد می شود؛ اما چای نعناع، ترکیبی است که با نبات کامل شده و تأثیر زیادی بر آرامش ذهن مادران باردار دارد. همچنین، چای نعناع یک خنک کننده طبیعی محسوب شده و به عضلات شکم مادران باردار کمک زیادی می کند. بر همین اساس، زنان بارداری که در بیشتر روزها در معرض خطر ابتلا به مشکل سوء هاضمه یا سندرم روده تحریک پذیر قرار دارند، می توانند از چای نعناع برای درمان اختلالات موجود در معده خود استفاده کنند. البته، اکثر مادران حامله عطر و طعم آروماتیک چای نعناع را دوست داشته و با آگاهی از مزایای آن، سعی در مصرف بیشتر این نوشیدنی شگفت انگیز در 9 ماه دوران بارداری خود دارند.حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید که اگر لازم دید مصرف کنید. پزشک باید داروهای شما را چک کند که تداخلی ایجاد نشود. قبل از مصرف حتما تعداد برگ های نعنا را بشمارید که در یک فنجان زیادتر از حد مجاز نشود.

مقدار مصرفی مجاز عرق نعناع در دوران بارداری

بطور ایده ال، هر لیوان ماگ از چای نعناع باید حاوی یک گرم بیشنر نعناع و یا یک قاشق غذاخوری برگ نعناع نباشد. استفداه مجاز تقریبا با 150-160 لیتز آب برای جوشاندن باشد. باید بیشتر از 2 تا 3 لیوان در طول روز استفاده نشود

بهتر است قبل از خوردن عرق نعنا در باداری به این نکات توجه کنید

  • با توجه به عوارض مصرف عرق نعنا و مشتقات نعنا در دوران بارداری بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید. اگر داروی خاصی مصرف می کنید، پزشک بررسی می کند که خوردن عرق نعنا با داروی شما تداخل ایجاد می کند یا خیر. چون مصرف نعنا و مشتقات آن می تواند در اثرگذاری برخی از داروها تداخل ایجاد کند.
  • اگر مشکلی برای مصرف عرق نعنا در بارداری ندارید، بازهم توصیه می شود که میزان مصرفتان متعادل باشد. اگر چای نعناع استفاده می کنید، استفاده از یک قاشق غذاخوری برگ نعنا کافی است و بیشتر از دو یا سه لیوان در روز نباید استفاده شود.
  • افرادی که به گیاه نعنا حساسیت دارند و با مصرف آن دچار علائم آلرژی می شوند، نمی توانند عرق نعنا و یا هر ماده غذایی ای که از نعنا تهیه شده و حاوی آن است مصرف کنند.
  • اگر برای کاهش مشکلات گوارشی مجاز به خوردن عرق نعنا در بارداری هستید، به خاطر داشته باشید که میزان مصرف آن نباید هربار بیشتر از نیم استکان باشد.
  • متخصصان معتقدند، مصرف طولانی مدت عرق نعنا درست نیست. چون ممکن است به مرور زمان حساسیت ایجاد کند.

1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
گام به گام مراحل چاپ کتاب
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI