در بارداری می توان زنجبیل تازه را مصرف کرد و مشکلی ایجاد نمی کند. اما ریشه خشک آن مناسب نیست. در صورتی که زنجبیل را به مقدار مناسب به چای و غذا بیفزایید مشکلی ایجاد نمی کند. پیش از مشورت با پزشک مکمل زنجبیل مصرف نکنید. زیرا مقدار زیاد آن باعث سقط جنین می شود.
خواص زنجبیل در بارداری
بهبود گردش خون: مصرف زنجبیل موجب بهبود گردش خون بدن مادر و انتقال بهتر مواد غذایی و اکسیژن به جنین می شود.
کاهش کلسترول خون: زنجبیل باعث کاهش سطح کلسترول خون می شود و از این طریق عوارض و خطرات احتمالی ناشی از بالا بودن کلسترول در دوران بارداری را کاهش میدهد.
رفع تهوع صبحگاهی: استفاده از زنجبیل تهوع صبحگاهی دوران بارداری را تخفیف و رنج ناشی از آن را تسکین می دهد.
ضد التهاب: زنجبیل به دلیل دارا بودن حدود ۱۲ نوع آنتی اکسیدان، به صورت یک ماده ضدالتهاب عمل کرده و رادیکال های آزاد را خنثی می کند. بنابراین مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مادر در این دوره حساس از زندگی خواهد شد.
تقویت سیستم ایمنی جنین: زنجبیل تازه حاوی آهن، ویتامین C و اسید فولیک است، بنابراین به تقویت سیستم ایمنی جنین نیز کمک می کند و احتمال بروز نقایص مادرزادی بدو تولد را کاهش میدهد.
بهترین شکل مصرف زنجبیل در دوران بارداری، مصرف زنجبیل تازه به میزان طبیعی است مثلا به مقدار کمی که ممکن است در پخت غذا یا یک وعده چای زنجبیل استفاده کنید. خوردن چای زنجبیلی، در هر ساعت از شبانه روز، برای رفع حالت تهوع بینهایت موثر است. می توانید آن را به شکل چای کیسه ای تهیه کرده و یا مقداری از زنجبیل تازه را در آب جوش ریخته و میل کنید.
فواید خوردن چای زنجبیل در دوران بارداری
- کمک به رفع تهوع صبحگاهی
زنجبیل تقویت کننده طبیعی مجرای گوارشی و تنفسی است. علاوه بر آن گلو را آرام می کند و از استفراغ جلوگیری بعمل می آورد. به طور کلی، پزشکان بسیاری چای زنجبیل را برای کاهش تهوع بارداری توصیه می کنند. نوشیدن چای هنگام شب و درست پس از بیدار شدن از خواب می تواند به کنترل تهوع صبحگاهی کمک کند.
- کمک به گوارش
همچنین پزشکان بسیاری زنجبیل را به خاطر تاثیر مثبت آن بر گوارش به بانوان باردار توصیه می کنند. تضعیف سیستم ایمنی گوارش را بسیار سخت تر می کند و مصرف یک لیوان چای زنجبیل می تواند به بهبود و تقویت عملکرد گوارش بدن یاری برساند.
- بهبود ایمنی
زنجبیل سرشار از موادی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در دوران بارداری که بدن مدام با بیماری های مختلف مبارزه می کند، افزودن زنجبیل به غذا یا چای می تواند از بیماری جلوگیری کند.
- آرام کردن گلو
مشهور است که زنجبیل گلودرد را از بین می برد و به کاهش عفونت آن کمک می کند که به خاطر خاصیت آرام بخش زنجبیل است.
- کمک به رفع استرس
زنجبیل خاصیتی دارد که ذهن را آرام می کند و گفته می شود استرس را کاهش می دهد. مصرف متعادل چای زنجبیل می تواند آرام بخش باشد.
- کنترل قند خون
زنجبیل یک گیاه ریشه ای سرشار از مواد معدنی است که مصرف متعادل آن به کنترل قند خون کمک می کند.
- کنترل کلسترول
این مواد معدنی، میزان کلسترول را نیز مانند قند خون کنترل می کند. توصیه می شود مقدار کمی زنجبیل را همراه با رژیم غذایی مناسب برای قلب پیش بگیرید تا کلسترول خون شما در حد طبیعی باشد.
- جلوگیری از سرطان
زنجبیل دارای مواد معدنی است که از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند و به این ترتیب با سرطان تخمدان مبارزه و از آن پیشگیری می کند.
عوارض جانبی خوردن زنجبیل در بارداری
خوردن زنجبیل تازه به مقدار مناسب مشکلی ایجاد نمی کند. اما باید ملاحظات زیر را در نظر بگیرید:با پزشک خود صحبت کنید و نظر او را در خصوص مصرف زنجبیل بپرسید. ممکن است قرص فشار خون یا لختگی خون مصرف کنید.اگر سابقه سقط جنین، لختگی خون، خونریزی واژینال و سرگیجه دارید زنجبیل نخورید.افرادی که دیابت بارداری دارید نباید زنجبیل بخورند زیرا بر قند خون تاثیر می گذارد.مقدار زیاد زنجبیل باعث سقط جنین یا خونریزی پریودی می شود که می تواند برای مادر و جنین خطرناک باشد.سعی کنید زنجبیل به مقدار مناسب مصرف کنید تا از خواص آن بهره مند شوید.
روش های مصرف زنجبیل در بارداری
زنجبیل به شکل آبنبات، کپسول و قرص های جویدنی موجود است. سعی کنید پیش از مصرف قرص های نکات ذکر شده روی پاکت را مطالعه کنید.خوردن دمکرده زنجبیل. یک قاشق چایخوری آب زنجبیل را در یک فنجان آب داغ مخلوط کنید. بگذارید پنج دقیقه بماند سپس بخورید.زنجبیل ریز شده را به سبزی بخارپز یا سیب زمینی سرخ شده بیفزایید.زنجبیل ریز شده را به سوپ بیفزایید.زنجبیل تازه را به ماهی سرخ شده سالمون بیفزایید.چای زنجبیل با افزودن برگ نعناع یا دارچین تهیه کنید.از آن جایی که زنجبیل مقدار کمی سدیم دارد می توانید آن را به عنوان جایگزین نمک استفاده کنید.ریشه زنجبیل را داخل کیف پلاستیکی قرار دهید و بگذارید در فریزر بماند.