ساعدنیوز
ساعدنیوز

فیلترهای زیبایی گوشی با روح و روان ما چه می کند؟

  چهارشنبه، 28 مهر 1400   زمان مطالعه 8 دقیقه
فیلترهای زیبایی گوشی با روح و روان ما چه می کند؟
طبق گفته ی متخصصان و کارشناسان، فیلترهای دوربین گوشی موبایل یا همین به اصطلاح اپلیکیشن های زیبایی چهره، آنقدرها که به نظر می رسند دوست داشتنی نیستند.با ما باشید تا با عوارض این فیلترها آشنا شویم.

این روزها تمایل به استفاده از ویرایش عکس و استفاده از فیلترهای متنوع اپلیکیشن ها به شدت افزایش یافته است. هر چند بسیاری از ما ممکن است تصور کنیم می توانیم عکس های ویرایش شده را تشخیص دهیم اما بررسی های پژوهشگران در دانشگاه واریک انگلستان نشان می دهد تنها حدود 60 تا 65 درصد دستکاری در عکس ها توسط افراد شناسایی می شود و بقیه را افراد نمی توانند متوجه شوند. این موضوع از چند منظر اهمیت دارد. اول افرادی که عکس های ویرایش نشده خود را به اشتراک می گذارند، در غالب اوقات، خود را پر نقص تر ارزیابی می کنند؛ بدون این که متوجه حجم واقعی دستکاری عکس های دیگران شوند.

نکته دوم این که دیده شده افرادی که عکس های ویرایش شده زیادی در فضای مجازی دارند، نگرانی و فشار زیادی را بابت این که دیگران متوجه شوند آن ها آن قدرها هم زیبا یا متناسب نیستند، تحمل می کنند. بنابراین استفاده از فیلترهای متنوع فضاهایی چون اینستاگرام و اسنپ چت موضوع دیگری است که سلامت روان برخی افراد را نشانه گرفته است. با استفاده از این فیلترها، افراد گاهی اوقات به عکس هایی دسترسی پیدا می کنند که در واقعیت یا امکان پذیر نیستند یا رسیدن به آن چهره ها مستلزم صرف هزینه های زیادی است.

یکی از محبوب ترین جلوه ها در این فیلترها بزرگ کردن چشم هاست. تغییر دیگر که البته این روزها بسیاری از دوربین های جلوی گوشی ها نیز به آن مجهز هستند، صاف نشان دادن پوست صورت است. استفاده زیاد از این فیلترها باعث افزایش تقاضا برای برخی فرایندهای زیبایی مانند استفاده از فیلرها، تزریق بوتاکس و کشیدن پوست شده است. این افزایش تقاضا البته می تواند به استفاده نابه جا از این روش ها منجر شود.

چندين پژوهش از تاثيرات منفي فیلترهای زیبایی روي سلامت رواني خبر مي دهند كه همين موضوع باعث شده گوگل به صورت پيش فرض آن ها را در گوشي هاي پيكسل غيرفعال كند. اين غول دنياي فناوري علاوه بر چنين اقدامي، ساير توليدكنندگان گوشي هاي هوشمند را نيز به غيرفعال كردن اين فيلترها ترغيب كرده است. گوگل در اين زمينه گفته: «ما مي خواهيم به درك بهتري از تاثير سلفي هاي همراه با فيلتر روي سلامت مردم دست پيدا كنيم، مخصوصا زماني كه به صورت پيش فرض فعال باشند. ما چندين پژوهش انجام داديم و با متخصصان بهداشت روان و كودك در سراسر جهان صحبت كرديم و متوجه شديم زماني كه كاربر از اعمال فيلتر روي دوربين يا اپ عكاسي اطلاع ندارد، تصاوير مي توانند روي سلامت روان وي تاثير منفي داشته باشد. اين فيلترهاي پيش فرض مي توانند بي سر و صدا يك استاندارد براي زيبايي ايجاد كنند كه برخي مردم خود را با آن ها مقايسه مي كنند.»

زندگی از پشت فیلترها در شبکه های اجتماعی

وجود انواع فیلترها در گوشی موبایل و نیز برنامه های ویرایشگر عکس که به سادگی در دسترس هستند در این چند سال که از آمدن موبایل و سلفی گرفتن می گذرد کاری با تصاویر چهره و اندام ما کرده اند که امروز بسیاری از افراد آرزو می کنند همان چیزی باشند که در تلفن همراه خود می بینند. یعنی همان تصویری که فیلترها و تصاویر بهبود یافته و ایده آل از ما ارائه می دهد و این چیزی است که همه ما به دنبال آن هستیم: بهترین نسخه از خودمان.ما از طریق برنامه های اعتیاد آور پردازنده تصاویر چهره خود را روتوش می کنیم. ما برای خودْ بینی های نازک تر، چشم های درشت تر، گونۀ برجسته ایجاد می کنیم و این لیست همچنان ادامه دارد.

در حقیقت، برخی از مردم به سختی دنیای واقعی را می بینند. آنها بیشتر اوقات روزهای خود را در مقابل صفحه ای می گذرانند که مانند آینه جادویی سفیدبرفی یا طلسمی قدیمی ، همیشه تصویری فریبنده، بی نقص را به آنها نشان می دهد. این افراد روزانه بین 25 تا 50 عکس سلفی می گیرند. علاوه بر این، به طرز غریبی ، طاقت نگاه کردن به تصویر خود را در آینه حمام ندارند. چرا که اینه حقیقت را می گوید و حلقه های تیره، جوش یا چاله چوله های پوست را پنهان نمی کند.فناوری می تواند بسیار شگفت انگیز و مفید باشد. تا زمانی که ما از آن عاقلانه استفاده کنیم. با این حال، موارد خاصی را که اغلب در حوزه آسیب شناسی قرار می گیرند ، پنهان می کند. در این درس بیایید نگاهی به اختلال خاص دیس مورفیای سلفی بیندازیم که تا به امروز کمتر راجع به آن صحبت شده است.

زشت انگاری/بدشکلی سلفی یا selfie dysmorphia چیست؟

برخی از افراد منتقد از اختلالاتی مانند دیس مورفیای سلفی عصبانی می شوند. آنها می پرسند این وضعیت "کی تموم میشه؟" آنها این وضعیت را هذیانی ترین اختلال در سال های اخیر می دانند. با این حال، یک نکته وجود دارد که باید به آن توجه کنیم. این واقعیت که جهان به پیشرفت خود ادامه می دهد و با هر دوره ای ویژگی های خاصی در زمینه علوم رفتاری و سلامت روانی به وجود می آید.

به عنوان مثال، چند سال پیش بود که جوانان درخواست جراحی زیبایی می کردند زیرا می خواستند شبیه عروسک های باربی باشند. امروزه، فناوری ها و برنامه های جدید ویرایشگر و انواع فیلترها همه چیز را زیبا می کند و همزمان در کنار این زیبایی و فریبندگی، اختلالات روانی جدیدی نیز ایجاد می شود.در جهان موازی فضای مجازی، زندگی روزمره و معمولی جایی ندارند. در واقع، چهره های معمولی خارق العاده می شوند ، مانند قصه شاه و گدا یا فیلم های دیزنی.

حوزه مطالعات بالینی مدت هاست در مورد تاثیر عکس سلفی بر سلامت روان هشدار می دهد. به عنوان مثال، دانشگاه یورک در تورنتوی کانادا تحقیقی انجام داد که نشان می داد چگونه نیاز به گرفتن عکس های سلفی و انتشار مداوم آنها با عزت نفس پایین، احساس ناامنی و اضطراب اجتماعی ارتباط مستقیم دارد.بدون شک، ما در عصری هستیم که تصویر حرف اول را می زند یا به عبارتی پادشاهی می کند، با این حال، به طرز عجیبی، به عنوان انسان، از نظر ظاهری بیشتر از همیشه احساس ناامنی می کنیم.

فیلترهای زیبایی و عزت نفس اما مضر برای روان

شاید از نظر شما استفاده از این فیلتر ها هیچ ضرر و آسیبی نرساند و فقط باعث شود که شما از آنچه که هستید زیباتر دیده شوید اما در واقع این فیلتر ها سلامت ذهن بعضی از کاربران را نشانه می گیرند.اگر هنگامی که ظاهر خودتان را در شبکه های اجتماعی می بینید، امیدوار می شوید و بعد خود واقعی تان را می بینید، دچار اضطراب و افسردگی می شوید، بدانید که این فیلتر ها شما را تحت تاثیر قرار داده اند و در دنیای واقعی باعث کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس شما می شوند.

فیلترهای عکاسی

نتیجه مطالعات درباره فیلتر دوربین گوشی

طبق مطالعات انجام شده در سال 2012، بیش از 30 درصد افرادی که به طور مداوم داروی ضد افسردگی استفاده می کنند، برای حمایت های عاطفی و روانی به شبکه اجتماعی رجوع می کنند. بیش از یک میلیون انسان در سراسر جهان این اتفاق برایشان افتاده است و این عدد هر روز در اینستاگرام رشد می کند.این فیلتر ها نه تنها عزت نفس و اعتماد به نفس شما را نشانه می گیرند، بلکه باعث می شوند که ما خود واقعی مان که در جامعه حاضر می شود را پنهان کنیم.

متخصصان بر این عقیده هستند که فیلتر های اینستاگرام یک درک ایده آل از خودتان به شما می دهد و باعث می شود که از واقعیت فرار کنید. از طرفی هنگامی که دیگران از فیلتر استفاده می کنند و ما خودمان را با آن ها مقایسه می کنیم، در معرض یک استرس رقابتی قرار می گیریم که اعتماد به نفس ما را نشانه می گیرد و باعث یک فشار روانی مداوم می شود و ما تلاش می کنیم که شبیه عکس های مان داخل فیلتر باشیم و در نتیجه از اینکه شبیه به آن ها نیستیم، ناامید می شویم و سلامت ذهن مان آسیب می بیند و ممکن است الگو های رفتاری مخربی مثل اختلالات غذایی برای ما اتفاق بیفتد.

وقتی معنای واقعی زیبایی را گم میکنیم

قرار گرفتن در معرض صدها سلفی با فیلتر های زیبایی از هر زاویه، باعث می شود که درک ما از زیبایی تغییر کند و دیگر خودمان را زیبا ندانیم. در صورتی که این فیلتر ها فقط باید جنبه سرگرم کننده داشته باشند اما متاسفانه روزبه روز معیار ما راجع به زیبایی تغییر می دهند.این اتفاق برای سلامت ذهن ما خوب نیست، زیرا این فیلتر ها یک حالت ایده آل را به ما نشان می دهد که از واقعیت دور است. هر چه قدر که بیشتر از این فیلتر ها استفاده کنید، حالت طبیعی در عکس های تان را کمتر دوست خواهید داشت و در نتیجه فقط دوست دارید که از طریق فیلتر صورت خود را ببینید و دیگر خودتان را زیبا نمی دانید.

راه حل چیست؟ چه کاری می توانیم انجام دهیم؟

راه حل کلیدی این است که خودتان را مقایسه نکنید، زیرا احساس ناکافی بودن و نازیبایی دارید. اگر احساس کردید که فیلتر باعث می شود احساس بدی نسبت به خود داشته باشید، به خودتان یادآوری کنید که این فقط یک تصویر است.مقایسه کردن خودتان با چیزی در حالی که داخل دوربین می بینید، باعث ناامیدی می شود. پس بهتر است که روی زندگی خودتان تمرکز کنید و برای خودتان استاندارد های مناسب داشته باشید و به یاد داشته باشید که زیبایی برای هرکس متفاوت است و همه انسان ها آن را به گونه ای متفاوت درک می کنند. شما در سبک و مدل خودتان زیبا هستید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (134 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (83 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (83 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (79 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (78 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (65 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (47 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (36 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (36 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (36 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (35 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (33 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (32 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
چه موضوعاتی در دستورکار گفتگوهای ایران و اروپا قرار دارد؟
وزیر خارجۀ انگلیس: حکم بازداشت نتانیاهو را خواهم گرفت
گرامی: مریض بودم اما گل زدم!
برنامه «ثریا» از کنداکتور شبکه یک حذف شد!
فال ابجد روزانه جمعه 9 آذر 1403
مذاکرات ایران با اروپای منهای آمریکا به نتیجه نمی‌رسد؛ اروپا توان رفع تحریم‌های ایران را ندارد
فال انبیاء روزانه جمعه 9 آذر 1403
ترامپ وزیر هوش مصنوعی معرفی می‌کند
فال حافظ با تفسیر امروز جمعه 9 آذر 1403 + فیلم
چگونه کودکمان را به خوردن غذا تشویق کنیم؟ / 10 ایده انگیزشی برای ترغیب کودک به غذا خوردن
حکایت های خواندنی/ حکایت شیر و خرگوش باهوش( از داستان‌ های کلیله و دمنه)
وقتی کودکان دیگر فرزندمان را اذیت می‌کنند باید چه کار کنیم؟ / 4 راهکار در مواجهه با کودک آزار دیده
جریمه 43000 دلاری برای اپل
پای قتل و جنایت به مدارس هم رسید/ قتل در مدرسه راهنمایی پسرانه شهید باهنر بومهن
فایننشال تایمز: بایدن 680 میلیون دلار سلاح به اسرائیل می‌دهد
منتخب روز   
سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است دعا و نیایش؛ بخش 1/ اجابت خواسته‌ها با دعای اسم اعظم امام علی (ع) که از حضرت خضر آموخت عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها پرونده دالان زنگزور با رزمایش مشترک ایران و آذربایجان بسته شد؟