مشاجره بین زن و شوهر امری منفی و اعصاب خورد کن است اما گاهی اوقات نیز می تواند مثبت واقع شود و به شما سود برساند!باور می کنید یا نه، دعوای زناشویی می تواند برای ارتباط تان خوب باشد. خیلی خوب است که به عنوان شریک زندگی ناراحتی تان را بیان کنید، در کنار همه حس های خوب از حال بدتان حرف بزنید و توقع پاسخ و واکنش از همسرتان داشته باشید. به همان اندازه که لحظه های خوب و خوشی را در کنار هم تجربه می کنید پیش می آید که با هم جرو بحث، اختلاف نظر و درگیری داشته باشید. گرچه همیشه این بحث ها و تنش ها بیشتر به یادتان می ماند اما حقیقت این است که در یک ارتباط سالم نسبت اوقات خوش به واکنش ها ی منفی پنج به یک است. با این حال شما ممکن است فکر کنید تنش و درگیری اصلاً خوشایند نیست.
طبق تحقیقات انجام شده، ۴۴ درصد زوج ها اعتقاد دارند که اگر دعواهایشان در حد یک روز در هفته باشد، بر بهبود رابطه شان موثر است. البته نوع دعوا اهمیت زیادی دارد. اگر دعوا ها یا بهتر است بگوییم بحث ها با احترام و آرامش باشد، تاثیر مثبت دارد، در غیر این صورت بی احترامی و داد و بیدار رابطه را خراب تر می کند.اگر شما هم هر از گاهی با همسرتان دعوا می کنید و از این موضوع نگران هستید، به فوایدی که دعوا های سازنده برایتان دارد، نگاهی بیاندازید.
فواید دعواهای زناشویی
- دعوا نشانه بلوغ است:دعوای مداوم برای رابطه خوب نیست اما افرادی که دارای بلوغ فکری هستند، در مواقع جروبحث روابط و اعصاب خود را تحت کنترل دارند. بنابراین در چنین موقعیت هایی این دعواها امکان بهبود روابط را به دنبال خواهند داشت. در نهایت این بلوغ فکری منجر به رسیدن به تفاهم می شود و در واقع جروبحث را به سمت خوبی هدایت می کند.
- جنگیدن شما ناشی از اهمیت دادن است:در رابطه های سالم و ادامه دار حس جنگیدن و جرو بحث به وجود می آید و این موضوع نشان می دهد که شما نسبت به روابط خود با همسرتان بی توجه نیستید و بهتر شدن رابطه برای تان اهمیت دارد.
- دعوا روابط شما را ساده تر می کند:با جروبحث می توانید راهی مناسب برای برقراری ارتباط با همسرتان باز کنید و به حرف های او نیز گوش کنید. افراد در دعوا و جروبحث راحت تر حرف می زنند. ضمن اینکه چنین جروبحث هایی سبب صمیمیت بیشتر بین آن ها می شود.
- بگومگو نشان دهنده روابط سالم است:محققین یکی از نشانه های رابطه سالم را دعوا می دانند. اگر دعوا بین دو نفر وجود نداشته باشد، احتمالاً چیز اشتباهی بین آن ها وجود دارد. زوج هایی که به یکدیگر اهمیت نمی دهند نیز در چنین جرو بحث هایی می توانند به روابط قبلی خود باز گردند.
- سبب تقویت رابطه می شود:با دعوا حرف های واقعی طرف مقابل را می شنوید، او را بیشتر می شناسید. ضمن اینکه حرف ها و علت رفتارهای او را بهتر درک می کنید. تمام این شناخت ها سبب بهبود و تقویت رابطه ها می شود.
- خشم شما تخلیه می شود:وقتی حرف می زنید و جر وبحث می کنید، موضوع ناراحتی برای تان کم رنگ می گردد و آن را فراموش می کنید. اگر این ناراحتی ها بروز پیدا نکند، ممکن است در طولانی مدت سبب بروز رفتارهای پرخاشگرانه شود.
- جروبحث ابراز علاقه به دنبال دارد:گاهی در همین دعواها از احساسات خود صحبت می کنید و حرف هایی را که در مواقع عادی نمی توانید بگویید را به زبان می آورید. در این صورت طرف مقابل نیز احساس واقعی شما را نسبت به خود درک می کند.
- مشاجره شما را به یکدیگر نزدیک می کند:باور بکنید یا نکنید، مشاجره می تواند احساس صمیمیت را در بین شما افزایش دهد. بنحوی که حس می کنید به یکدیگر نزدیکتر شده اید. هدف از مشاجره رسیدن به یک نتیجه بوده و نسبت به درون ریزی احساسات بهتر است.
- مشاجره یعنی شما از یکدیگر هراس ندارید:اگر جرات ایستادن در برابر شریک زندگیتان را در وجود خود احساس می کنید، این بدان معناست که از یکدیگر نمی ترسید. اگر یکی از از خود راضی باشد و یا از مشاجره بترسد، زندگی مشترک شما خوب پیش نمی رود.
- حس بهتری در هر دوی شما ایجاد می شود:پس از یک بحث سالم و مناسب، شما و همسرتان احساس راحتی خواهید داشت. از شر تنش، اضطراب و ترس خلاص می شوید. به محض گفتن حرف دلتان و ایجاد حسی خوب درون شما، شما به یک شریک بهتر در زندگی تبدیل می شوید.