دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / بارداری و زایمان / زمان بارداری /

فواید و عوارض مصرف گل محمدی در بارداری 

شنبه، 09 مهر 1401
در این مطلب شما را با یکی از چالش بر انگیز ترین ماده ای که می توانید در بارداری از آن استفاده کنید یعنی گل محمدی آشنا کرده و فواید و مضرات آن را برای مادر و جنین بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

در دوران بارداری، باید در انتخاب مواد غذایی خود احتیاط بسیاری داشته باشید. نیازی نیست که به اندازه دو نفر غذا بخورید، به اندازه کافی بخورید تا نیاز های تغذیه ای خودتان و جنین را برآورده کنید.باید بدانید مصرف هرگونه ماده غذایی در دوران بارداری در حد تعادل بلامانع است و در مصرف هیچ ماده غذایی ای نباید افراط و تفریط داشته باشید.در دوران بارداری، باید در انتخاب مواد غذایی خود احتیاط بسیاری داشته باشید. نیازی نیست که به اندازه دو نفر غذا بخورید، به اندازه کافی بخورید تا نیاز های تغذیه ای خودتان و جنین را برآورده کنید. پیش از این، می توانستید بدون فکر کردن، هر غذایی که دوست دارید بخورید، اما در دوران بارداری پیش از خوردن هر غذایی بایستی درمورد آن فکر کنید! انتخاب های سالم غذایی برای رشد و تغذیه جنین ضروری است. گل سرخ یا گل محمدی دارای ویتامین ها و مواد مغذی خاصی است. اما آیا زنان در دوران بارداری می توانند گل محمدی مصرف کنند؟ خواص و عوارض گل محمدی در بارداری چیست؟

گل محمدی در بارداری

گل سرخ در متون طب سنتی ایران، به نام های گل محمدی، گل سرخ صد پر، گل گلاب، ورد احمربستانی و … شناخته شده است و با گل رز زینتی متفاوت است.نام علمی این گیاه Rosa damascene و به نام های انگلیسی Damask rose، Monthly rose یا Persian rose نیز شناخته می شود.درختچه کوچک با شاخه های زیاد و تیغهای ریز دارد که برگهای آن رویِ سبز براق و پشت خزی دارند.گل های این درختچه صورتی کمرنگ و بسیار معطر است. در بهار شکوفه می زنند.اکثراً در ایران بخصوص در کاشان، قمصر، راوند، قزوین، میمند و آذربایجان یافت می شود. برخی اثرات درمانی گل های کاشان با اثرات درمانی گل های آذربایجان متفاوت است،مثلا اینکه گل سرخ کاشان بیشتر باعث لینت مدفوع می شود.

گل سرخ و گل محمدی دارای خاصیت هایی می باشند و هنوز مطالعه ای به اثبات نرسیده است که خوردن این گل در بارداری مفید است یا خیر. اما بهتر است بدانید که اطلاعاتی وجود دارد که بیان می کند این گل برای مادر و جنین سرشار از ویتامین های مورد نیاز آن ها است ولی توصیه متخصصان این است که از روغن این گل برای ماساژ شکمی استفاده کنید تا آسیبی به شما و جنینتان وارد نشود. حتما قبل از مصرف هر ماده با پزشک خود مشورت کنید.

فواید گل محمدی برای افراد باردار

گل محمدی خاصیت آرامبخشی دارد و می توانید از گلبرگ های این گل به عنوان یک مسکن اعصاب استفاده کنید. این گل خواص دیگری هم دارد که شامل ضد عفونی کنندگی، ضد انگلی و ضد التهابی است. این گل می تواند با کاهش کلسترول خون به بهبود کارآیی قلب کمک کند و زخم ها و کبودی ها را به راحتی از بین خواهد برد. فواید دیگر این گل برای افراد باردار است که در ادامه برایتان بیان می کنیم.

  • جذب آهن و کلسیم:ویتامین C که در گل محمدی وجود دارد باعث جذب بهتر آهن و کلسیم موجود در مواد غذایی می شود. باید بدانید که این دو عنصر برای سلامت و رشد جنین و همچنین سلامت مادر ضروری می باشد.
  • تولید کلاژن:یکی دیگر از فوایدی که ویتامین C برای افراد باردار دارد این است که به تولید کلاژن کمک می کند. کلاژن یکی از مهم ترین مواد برای ساختار استخوان ها می باشد و به رشد عضلات و غضروف ها نیز کمک بسیار زیادی می کند.
  • افزایش ایمنی بدن:گل محمدی با وجود عناصر بسیار زیادی که دارد منجر به ایجاد ایمنی بسیار زیاد مادر و جنین خواهد شد. در واقع این گل شامل منگنز، سلنیوم، ویتامین B ، پتاسیم، منیزیم و ویتامین E است. مادران باردار می توانند با مصرف دمنوش گل محمدی با آنفولانزا و سرماخوردگی مبارزه کنند.
  • بهبود گوارش:باید بدانید که مادران باردار دچار مشکلات گوارشی هم می شوند که می توانند با مصرف این گیاه این مشکلات را از بین ببرند. این گیاه می تواند به بهبود کلیه ها کمک کرده و مثانه مادر باردار را تقویت می کند. تقویت مثانه در سه ماهه سوم بارداری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.
  • ترمیم بافت:یکی دیگر از فوایدی که این گیاه دارد و بسیاری از افراد در طب سنتی از آن استفاده می کنند خاصیت ترمیم بافت آن است. در واقع این گیاه به ترمیم زخم ها و بافت های آسیب دیده مادر و جنین کمک می کند.

عوارض جانبی مصرف گل محمدی در بارداری

باید بدانید که با مصرف گل محمدی ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد شود. بارداری دوران حساسی می باشد و باید در انتخاب های خود دقت بسیاری داشته باشید. عوارض احتمالی این گیاه عبارت اند از :

  • اسهال
  • دل درد
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • سردرد
  • مشکلات خواب
  • سوزش معده
  • اسیدی شدن بیش از حد معده
  • سوء هاضمه بارداری

موارد منع مصرف گل محمدی در بارداری

باید بدانید که برخی از افراد نباید از گل محمدی استفاده کنند زیرا ممکن است دچار مشکلات بسیار جدی شوند. این افراد عبارت اند از :

  • افراد مبتلا به هموکروماتوز زیرا آهن بیش از حد در بدنشان ذخیره می شود.
  • افرادی که به کم خونی سیدروبلاستیک مبتلا می باشند.
  • افرادی که مبتلا به تالاسمی هستند.
  • افرادی که سنگ کلیه دارند.
  • افرادی که مبتلا به گلبول های داسی شکل اند.
  • افرادی که از داروی وارفارین استفاده می کنند.

نکات مهم درباره مصرف گل محمدی در بارداری

  • باید بدانید که بو کردن این گل می تواند منجر به درد میان چشم ها شود.
  • بو کردن این گل می تواند شما را دچار سستی و بی حالی کند.
  • تا کنون هیچ تحقیق علمی ثابت شده ای از فواید و مضرات این گیاه در بارداری انجام نشده است و باید قبل از استفاده از این ماده با پزشک خود صحبت کنید.
  • برخی از منابع ذکر کرده اند که استفاده از روغن این گل می تواند استرچ مارک هایی که در بارداری روی شکم ایجاد می شود را از بین ببرد ولی باید بدانید که هیچ تحقیق علمی در این باره صورت نگرفته و این مورد اثبات نشده است.

جمع بندی

تاکنون پژوهش های کافی در مورد خواص و عوارض گل محمدی در بارداری انجام نشده است؛ بنابراین توصیه می شود، پیش از مصرف آن نظر پزشک متخصص زنان و زایمان را جویا شوید.در برخی منابع ماساژ شکم با روغن گل محمدی توصیه شده و ادعا می شود که موجب رفع خطوط و استرچ مارک های روی شکم می شود. البته شواهد علمی برای این ادعا نیز وجود ندارد.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
گام به گام مراحل چاپ کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله !
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
سابمیت مقاله چیست؟
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟