دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / طب سنتی و گیاهان دارویی /

21 خاصیت درمانی سنجد و مضرات آن 

پنجشنبه، 20 تیر 1398
مقادیر بالای مواد شیمیایی آنتی اکسیدانی، ویتامین‌‌ها و فلاونوئیدها، سنجد را به یک محصول عالی برای سلامتی تبدیل کرده است و علم طب جدید نیز این خواص را تایید می کند. با ما همراه باشید تا با فواید و مضرات سنجد بیشتر آشنا شویم.

میوه سنجد از زمانهای گذشته در سبد غذایی ایرانیان جا داشته و در اعیاد سنتی به آن توجهی خاص مبذول شده است. امروزه از درخت سنجد و میوه آن در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، عطرسازی و صنایع چوب استفاده می شود. نام علمی سنجد «Elaeagnusan gastifolial» است و رویشگاه این درخت بدلیل سازگاری آن با محیط های مختلف در اغلب نقاط کره زمین از جمله آمریکای شمالی، اروپای شرقی و غربی، آسیای مرکزی و شمالی و ... است.به طور کلی 3 نوع درخت سنجد در دنیا وجود دارد که 2 نوع هلاگنوس و هیپوفار در ایران موجودست. درخت سنجد هلاگنوس به دلیل درشتی میوه ، قامت بلند، نداشتن خار و برگهای پهن به درخت سنجد هیپورفیا برتری دارد.

1. جوان سازی پوست صورت

سنجد حاوی مقادیر بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان هایی است که با افزایش کلاژن به کاهش چین و چروک پوست کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

2. تقویت و افزایش رشد مو

گفته می شود که اگر سنجد و برگ سنجد را در روغن زیتون بجوشانید و با آن پوست سر و مو ها را ماساژ دهید باعث تقویت و افزایش رشد مو های سر می شوند. همچنین گل سنجد هم برای تقویت و افزایش رشد مو مفید می باشد.

3. نوزادان و کودکان

کلسیم موجود در سنجد برای تقویت و بهبود رشد استخوان ها در نوزادان و کودکان مفید می باشد. ویتامین C موجود در سنجد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان می شود.

4. جنین و زنان باردار

مطالعات نشان داده که مقادیر قابل توجه کلسیم موجود در سنجد برای توسعه و رشد استخوان ها در جنین مفید بوده و خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان باردار را کاهش می دهد.
مصرف سنجد برای درمان تهوع زنان باردار در سه ماهه اول بارداری مفید می باشد. ویتامین C موجود در سنجد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار شده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا در دوران بارداری را کاهش می دهد.فلاونوئید ها و آلکالوئید های موجود در سنجد برای کاهش فشار خون بالا در زنان باردار مفید هستند. گفته می شود که گل سنجد بسیار خوشبو بوده و بوییدن آن برای زنان و دختران جوان باعث تقویت قوای جنسی می شود.

5. مردان

گفته می شود که بوییدن گل سنجد باعث تضعیف قوای جنسی و ناباروری در مردان می شود.

6. دیابت و قند خون

گفته می شود که سنجد به دلیل خواض ضد التهابی که دارد می تواند برای بهبود عملکرد پانکراس مفید باشد و به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند. سنجد یکی از بهترین جایگزین های طبیعی برای قند و شکر در افراد دیابتی می باشد.

7. زخم معده و دستگاه گوارش

پلی فنول ها و کاروتنوئید های موجود در میوه سنجد به طور موثر برای درمان زخم معده و سلامت دستگاه گوارش مفید هستند.

8. یبوست

استیل کولین موجود در سنجد برای کاهش گرفتگی روده ها و درمان بیماری کولیت اولسراتیو روده مفید می باشد. همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در میوه سنجد با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

9. کبد چرب

میوه سنجد خواص ضد التهابی قوی دارد و به عنوان یک دیورتیک قوی و طبیعی با پاکسازی و سم زدایی کبد به درمان بیماری های کبدی از جمله ورم کبد و کبد چرب کمک می کند.

10. سرماخوردگی

مقادیر قابل توجه ویتامین C موجود در میوه سنجد به تقویت سیتم ایمنی بدن کمک کرده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلونزا، گلودرد، سرفه و تب مفید می باشد.

11. لاغری و کاهش وزن

مقادیر بالای فیبر موجود در میوه سنجد باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

12. پوکی استخوان

مقادیر بالای کلسیم موجود در میوه سنجد باعث تقویت استخوان ها شده و به پیشگیری و درمان پوکی استخوان کمک می کند.سنجد و پودر سنجد حاوی مقادیر بالای فلاونوئید ها بوده و خواص ضد التهابی دارد به همین دلیل برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان مفید می باشند. در طب سنتی ایران از سنجد به عنوان یک داروی ضد درد و ضد التهاب قوی استفاده می شود.می توانید معجون شیر، عسل و پودر سنجد را آماده کنید و هر شب قبل از خواب میل نمایید.

13. فشار خون و قلب

فلاونوئید ها و آلکالوئید های موجود در سنجد باعث کاهش فشار خون بالا در افراد شده و خطر ابتلا به سکته قلبی را کاهش می دهند. در طب سنتی ایران گفته شده که سنجد به دلیل مقادیر بالای فلاونوئید ها و خواص ضد التهابی که دارد به پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس کمک می کند.

14. سنگ کلیه

سنجد دارای خواص ضد التهابی می باشد، علاوه بر این سنجد یک دیورتیک طبیعی است و با پاکسازی و سم زدایی کلیه ها به درمان سنگ کلیه کمک می کند.

15. درمان تب های خطرناک

در کشورهای مختلف نظیر کشور اسپانیا از شیره سنجد برای کم کردن تب های شدید بدن و خطرناک استفاده می شود.

16. منبع غنی ویتامین کا

سنجد همچنین دارای ویتامین کا می باشد که برای انعقاد خون و کم کردن خونریزی موثر است. کسانی که مشکلات انعقاد خون دارند از این میوه استفاده کنند.

17. تسریع درمان زخم ها

یک مطالعه صورت گرفته بر روی افراد سوخته نشان می دهد که تاثیر روغن سنجد بر روی درمان زخم ها بسیار موثر است. قرار دادن عصاره برگ سنجد به صورت موضعی بر روی محل سوختگی می تواند به تسریع درمان کمک کند.

18. درمان تکرر ادرار

سنجد علاوه بر خواص گفته شده دارای خاصیت برطرف کنندگی تکرر ادرار در مردان و زنان می باشد.

19. محافظت از بدن در مقابل رادیواکتیو

سنجد بدن را در برابر اشعه رادیواکتیو مقاوم می سازد ، عصاره سنجد در مقابل دگردیسی ژنتیکی ناشی از اشعه رادیواکتیو باعث مقاومت بدن می شود.

20. خواص ضد باکتریایی

عصاره موجود در سنجد از رشد باکتری ها جلوگیری کرده و آن ها را به راحتی متوقف می کند. این عصاره تاثیر آنتی بیوتیکی از خود نشان می دهد.

21. ضد استرس

در آزمایشات اخیر محققین مشخص شده است که عصاره برگ سنجد در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از کروم از موش ها محافظت می کند. عصاره برگ سنجد از ماده شیمیایی تشکیل شده است که از سلول های موش محافظت می کند. این ماده شیمیایی باعث تولید رادیکال های آزاد شده و استرس را مهار می کند.

خواص آرد یا پودر هسته سنجد

در طب سنتی آرد سنجد یا پودر سنجد به دلیل مقادیر بالای فلاونوئید ها خواص ضد التهابی دارد، در ایران آرد سنجد را با شیر های گیاهی به ویژه شیر بادام ترکیب می کنند و از آن برای پیشگیری و درمان روماتیسم، آرتروز و پوکی استخوان استفاده می کنند. آرد سنجد خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد و برای درمان سریع زخم ها مفید می باشد. در طب سنتی پودر سنجد را برای درمان اسهال استفاده می کنند.

سنجد و عسل

مصرف پودر سنجد با شیر پرچرب و عسل برای چاقی صورت مفید می باشد؛ یک تا سه قاشق غذا خوری آرد سنجد را با یک لیوان شیر پر چرب و یک قاشق غذا خوری عسل ترکیب کنید و هر روز صبح ناشتا مصرف کنید.

طرز تهیه و طریقه مصرف پودر سنجد

تعدادی سنجد را با پوست و گوشت و هسته در آسیاب برقی بریزید و بگذارید خوب پودر شود، این پودر را هر روز صبح ناشتا در یک لیوان شیر بریزید و میل کنید.

خواص برگ سنجد

برگ سنجد حاوی مقادیر بالایی آهن، سرب، مس، کادمیوم، روی، کروم، نیکل، کبالت و تانن می باشد. در طب سنتی ایران از برگ های خشک شده و پودر شده برای بهبود زخم ها استفاده می شود، گفته می شود که فلاونوئید های موجود در برگ های سنجد به بهبود سریع تر زخم ها و درمان جای زخم کمک می کنند.

منع مصرف برای افراد دارای یبوست

سنجد خواص بسیار زیادی دارد اما ممکن است برای برخی افراد با بیماری های خاص مشکلاتی ایجاد کند. مثلا یکی از بیماری هایی که ممکن است با مصرف سنجد تشدید شود یبوست است. از این رو توصیه می شود افرادی که یبوست دارند با مشورت پزشک سنجد مصرف کنند.همچنین کسانی که مشکل سوءهاضمه دارند باید در خوردن آن احتیاط کنند.


104 پسندیدم 6 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 08 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه ها
سیده خدیجه
1 سال پیش

سلام من پولیپ کیسه صفرا دارم لبنیات برام مضره پس آنوقت پودر سنجد رو با چی مخلوط کنم بخورم چون آرتروز و پوکی استخوان دارم لطفا راهنماییم کنید
پاسخ
بازدیدکننده
1 سال پیش

سلام‌ من پولیپ کیسه صفرا دارم کلا لبنیات برام مضره پس انوقت پودر سنجد رو با چی میتونم بخورم چون آتروز و پوکی استخوان دارم لطفا راهنماییم کنید
پاسخ
بازدیدکننده
2 سال پیش

ایا خوردن پودر هسته سنجد با اب باعث یبوست میشود ممنون از شما
پاسخ
میثم
3 سال پیش

پودر سنجد رو حتما باید با شیر خورد،با آب نمیشه
پاسخ
محمد
3 سال پیش

بله
پاسخ
مهدی
3 سال پیش

باسلام لطفاً بفرمایید آیا خوردن سنجد برای بیماران که دارای کولیت روده هستند و دائما بیرون روی دارند مفید می‌باشد یا خیر متشکرم
پاسخ
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
مراحل سابمیت مقاله
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
تبدیل پایان نامه به مقاله !
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)