با وجود اینکه مصرف زعفران در دوران بارداری برای مادران عزیز کمی باید تحت کنترل باشد و در مواردی محدودیتهای جدی اعمال شوند تا سلامت جنین و مادر به خطر نیوفتد. این محدودیتها پس از زایمان تا حد زیادی از بین میرود که هیچ، بسیاری توصیه اکید بر مصرف زعفران برای مادران تازه فارغ شده دارند. برای آشنایی با تاثیر مصرف زعفران در دوران شیردهی تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
مصرف زعفران در دوران شیردهی برای من ضرری ندارد؟ این سؤال اغلب مادران شیردهی است که پزشکشان به دلایل مختلفی مصرف زعفران در دوران بارداری را برای آنها ممنوع کرده است. این مادران اغلب نگراناند که مصرف زعفران به نوزادشان آسیب برساند. اما خبر خوشی برای این مادران اینکه نه تنها بعد زایمان و در دوران شیردهی مصرف زعفران برای خودشان و کودکشان ضرری ندارد بلکه بهتر است حتماً مصرف زعفران را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
یکی از اتفاقات رایج که بعد از زایمان برای زنان پیش می آید، افسردگی بعد از زایمان است. افسردگی پس از زایمان باعث ایجاد نوسانات شدید عصبی، خستگی زیاد و حس ناامیدی شدید می شود.برای عبور به سلامت از این وضعیت جسمی و روحی بایستی مجموعه ای از راهکار در کنار هم دیده بشوند؛ در حوزه روابط اجتماعی و خانوادگی، فعالیت های بدنی و از جمله تغذیه.
زعفران یکی از مواد غذایی رایج در فرهنگ غذایی ما ایرانیان است و جالب است بدانید یکی از خواص زعفران که بسیار مورد تحقیق و پژوهش قرار گرفته است، اثرات ضد افسردگی و ایجاد حس خوب در افراد است.زعفران موجب متوازن شدن مقادیر سرتونین و دوپامین در بدن ما می شود و این به دلیل این است که زعفران دارای ماده ای به نام کروسین است. کروسین بعنوان یک مکمل دارویی دارای خاصیت ضد افسردگی و شادی آوری است.
کلاله زعفران و حتی گلبرگ زعفران دارای خواص شادی آوری و ضد افسردگی هستند. از طرفی امروزه از زعفران که گیاهی شادی آور است، به علت خواص متعددی که برای سلامتی دارد، در پزشکی و داروسازی استفاده های متعددی می شود؛ مخصوصا برای بیماری های افسردگی، بیماری های قلبی، درمان ام اس.
سوخت و ساز یا متابولیسم بدن مادران عزیز در دوران شیردهی، چندین برابر حالت عادی میشود که در بسیاری از موارد، این افراد توانایی رساندن مواد غذایی کافی به بدن را نداشته و کالری مورد نیاز این سوخت و ساز اضافه از طریق مصرف نیروی جسمانی آنها تامین میشود. به همین دلیل سستی و ضعف در بسیاری از مادران شیرده مشاهده میشود. یکی از تاثیراتی که زعفران بر مادران شیرده دارد، افزایش اشتها بوده که باعث میشود مادران تغذیهای مفیدتر و در نتیجه ضعف کمتری داشته باشند. خواص زعفران بر شیر مادر در ادامه عنوان شده است.
افزایش کیفیت شیر مادر
انتقال مواد معدنی موجود در زعفران از طریق شیر مادر به نوزاد
بهبود گردش خون مادر و در نتیجه سهولت نوزاد برای مکیدن شیر
افزایش قدرت بدنی مادر و نوزاد
در برخی از مادران نیز مشاهده میشود زعفران و افزایش شیر مادر در یک راستا قرار دارند و مصرف زعفران در زنان شیرده علاوه بر افزایش کیفیت شیر، میزان شیر را نیز افزایش میدهد. این مساله امری است فوقالعاده برای مادرانی که از کمبود شیر در دوران شیردهی رنج میبرند.
توجه کنید که مقدار بهینه مصرف زعفران روزانه بین 0.1 تا 1 گرم زعفران برای هر نفر است که میتوانید در غذاها و نوشیدنیهای کل روز خود این مقدار را استفاده کنید. مصرف بیشتر از این مقدار مجاز عوارضی را برای شما به همراه دارد.
همانطور که در بخشهای این مقاله گفتیم خاصیت ضدافسردگی زعفران به دلیل داشتن همان مادهای است که رنگ زعفران را به آن میدهد. بنابراین مواظب مواد رشته مانند قرمزرنگی که سودجویان آنها را با رنگهای مصنوعی رنگ کرده و بهجای زعفران میفروشند باشید.مصرف زعفران غیراصل نه تنها هیچ فایدهای برای شما ندارد بلکه به دلیل داشتن رنگهای شیمیایی خطراتی برای شما و کودک معصومتان نیز دارد.