پشت‌پرده فروش غیرقانونی دارو در اینستاگرام / این بلاگرها کی میخوان بساط خودشونو جمع کنن؟!

  یکشنبه، 21 بهمن 1403 ID  کد خبر 429037
پشت‌پرده فروش غیرقانونی دارو در اینستاگرام / این بلاگرها کی میخوان بساط خودشونو جمع کنن؟!
ساعدنیوز: با وجود ممنوعیت قانونی تبلیغ و فروش دارو در فضای مجازی، برخی بلاگرها همچنان در این حوزه تبلیغات می‌کنند. این تبلیغات می‌تواند خطراتی برای کاربران به همراه داشته باشد، زیرا ممکن است افراد بدون مشورت با پزشک، داروهایی را خریداری کنند که برای سلامت‌شان مضر باشد. با وجود نظارت‌های ضعیف، این نوع تبلیغات همچنان در حال گسترش است.

به گزارش سرویس جامعه ساعدنیوز، «داروهایی که از طریق فضای مجازی، اعم از تلگرام، اینستاگرام و ... عرضه می‌شود، ممکن است تقلبی بوده یا اصلا دارو نباشند و حتی ترکیبات خطرناکی در آن استفاده شده باشد.» این را سجاد اسماعیلی، معاون برنامه‌ریزی اداره کل مکمل سازمان غذا و دارو ، می‌گوید. در همین حال، رئیس پلیس فتای پایتخت سردار داود معظمی گودرزی جمعه گفت که بیش از 40 صفحه اینستاگرام که اقدام به فروش داروهای غیرمجاز می‌کردند، مسدود شدند و حدود 10 کلینیک غیر مجاز زیرزمینی پلمب شد.

پیشتر نیز بیش از 5هزار سایت متخلف که اقدام به تبلیغ و فروش دارو و برخی مکمل‌ها در فضای مجازی و سایت‌ها می‌کردند، شناسایی و مسدود شده‌اند. طبق اعلام پلیس فتا، طرح ویژه مقابله با عرضه داروهای غیر مجاز و کمیاب در فضای مجازی در حال اجراست که در این مرحله تمرکز ویژه بر تارنماهای عرضه برخی از اقلام از جمله آمپول لاغری مانجارو و… بوده است. بیشتر داروهایی غیر مجازی که در اینستاگرام و فضای مجازی تبلیغ و به فروش می‌رسند، داروهای لاغری، افزایش قد، تقویت جنسی، بدنسازی و عضله‌سازی، پوست و مو، ترک اعتیاد و داروهای ضد افسردگی و آرام‌بخش هستند.

با توجه به قوانین و اسناد بالادستی نظیر قانون مقررات مربوط به امور پزشکی و دارویی، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون احکام دائمی توسعه‌ای کشور و قانون منع تبلیغات کالاهای غیر مجاز و آسیب‌رسان به سلامت، تبلیغ و فروش برخی کالاهای حوزه سلامت خصوصاً دارو و مکمل ممنوع است. در قانون نیز به صراحت بیان شده‌ است تبلیغاتی که ترغیب‌کننده برای خرید کالای سلامت‌محور اعم از داروهای شیمیایی، گیاهی، مکمل و آرایشی و بهداشتی باشد، ممنوع است.

دکتر رضا حسینی، فعال حوزه سلامت دیجیتال، می‌گوید که «برخی داروهای بدون نسخه یا مکمل‌ها ممکن است از طریق این پیج‌ها به سادگی در دسترس افرادی قرار گیرند که دسترسی به داروخانه‌های فیزیکی ندارند»، بنابراین برخی بیماران ممکن است ترجیح دهند داروهای خود را به صورت آنلاین و محرمانه تهیه کنند. اما دکتر سارا احمدی، داروساز، می‌گوید که «بیشتر این پیج‌ها داروهای تقلبی یا قاچاق می‌فروشند که می‌تواند منجر به عوارض جدی و حتی مرگ شود،» علاوه بر این داروها باید در شرایط خاصی نگهداری شوند و فروش آنلاین این شرایط را تضمین نمی‌کند.

دکتر علی محمدی، متخصص بیماری‌های عفونی، معتقد است که «فروش آنلاین دارو باعث می‌شود افراد بدون مشورت با پزشک دارو مصرف کنند که می‌تواند عواقب خطرناکی داشته باشد»، در صورت بروز عوارض دارویی، پیگیری و پاسخگویی از فروشندگان غیرمجاز بسیار دشوار است، بنابراین مردم نباید به هیچ عنوان برای تهیه دارو، مکمل، داروهای گیاهی و آرایشی و بهداشتی به شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی اعتماد نکنند.

برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با جامعه روی لینک کلیک کنید


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها