فرصتی برای شناخت یکی از کارویژههای ولیفقیه
به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی ساعدنیوز به نقل از فارس، در اصل پنجم قانون اساسی آمده است:" در زمان غیبت حضرت ولی عصر «عجل الله تعالی فرجه» در جمهوری اسلامی ایران ولایت امر و امامت امت بر عهده فقیه عادل و با تقوا، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر است که طبق اصل یکصد و هفتم عهدهدار آن میگردد."
این ویژگی ها با اندکی تفاوت و توضیح، در اصل 109 قانون اساسی نیز تکرار شده است.
آنچه در این یادداشت به آن میپردازم، ویژگی "مدیر و مدبر" بودن است.
بدیهی است که وقتی ویژگی مدیر و مدبر بودن در سطح رهبری یک نظام و یا امت مطرح میشود، کیفیت این مدیریت و مدبر بودن در عالیترین سطح مورد توجه است و نه حتی سطح عالی!
یکی از مهمترین مقاطع و برهههایی که میشود تراز و کیفیت این دو ویژگی را سنجید، شرایط سخت و مقاطع بحرانی است؛ چیزی که با عنوان مدیریت بحران خوانده میشود و البته بحرانها نیز در سطوح و انواع مختلف دستهبندی می گردند که اینجا نیز طبیعتا شرایط سخت و بحرانی در سطوح ملی یا فراملی مدنظر است.
آنچه این روزها شاهدش هستیم یکی از آن شرایط سخت است که با کوچکترین تعلل و بیتدبیری میتوانست به شرایط بحرانی تبدیل شود ولی در سایه همین ویژگی مدیر و مدبر بودن رهبر انقلاب، آب در دل کسی تکان نخورد!
این ویژگی در امام راحل(ره) نیز بسیار برجسته بود و نمونههای متعددی از آنرا در بزنگاههای مهمی همچون شروع جنگ تحمیلی، مقاطعی در دوران جنگ، ترور شخصیت های مختلف نظام و...تجربه کردهایم.
برای ارزیابی این ویژگی در امام راحل(ره)، خاطره ای را از مرحوم استاد پرورش که آنزمان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بودند، در مقطع بسیار حساس 7 تیر سال 60 مرور می کنیم.
《انفجار حزب جمهوری اسلامی در شام هفتم تیر اتفاق افتاد. صبح روز بعد، آقای هاشمی به همراه من و شهید رجایی و آقای موسوی اردبیلی و احمد آقا خدمت امام رفتیم تا به ایشان اطلاع دهیم. به دلیل ناراحتی قلبی امام، احمد آقا رادیو و وسایل ارتباطی را از امام دور کرده بود تا از این خبر ناگوار مطلع نشوند و امام به حسب ظاهر اطلاعی نداشت.
امام بدون اینکه به ما اجازه صحبت دهند، شروع به صحبت کردند و ماجرای یک بیماری فراگیر که زمانی در شهری اتفاق افتاده و افراد زیادی تلف می شدند و توسط یک عالم به "تقریب آجال" تعبیر شده بود را ذکر کردند و گفتند این حادثه دفتر حزب هم همان تقریب آجال است و جای نگرانی نیست!
بعد به آقای هاشمی دستور دادند همین امروز مجلس راس ساعت باید تشکیل شود و نمایندگان مجروح حضور یابند. آقای موسوی اردبیلی را هم مامور به تصدی وظایف قوه قضائیه کردند و به مرحوم رجایی گفتند جلسات هیات دولت را اداره کنید. مثل کوه استوار، اجازه ندادند هیچ خلل و وقفه ای در نظام ایجاد شود.》
طی حدود سی و پنج سال گذشته، ویژگی مدیر و مدبر بودن را بارها و بارها از سوی رهبر حکیم انقلاب اسلامی تجربه کرده ایم که موارد متعددی از آنها در شرایط سخت یا حتی بحرانی بوده است.
جنگ اول خلیج فارس در سال 69، حمله کنسولگری ایران در مزارشریف و شهادت دیپلمات های ایرانی در سال 77، 18 تیر 78، فتنه 88، دوران کرونا، آشوبهای 1401 و حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق در فروردین 1403،تنها بخشی از این موارد است و اکنون حادثه تلخ و شوک آور شهادت حجتالاسلام والمسلمین دکتر رئیسی و همراهان ایشان.
بزنگاهی حساس که با اجرای توأم با آرامش اصل 131 قانون اساسی، ثبات نظام سیاسی ایران عزیز و بلوغ و رشادت آن در معرض دید جهانیان
قرار گرفت اینها همه مواردی از مدیریّت و تدابیر نورانی و با صلابت یک رهبر الهی و یکی از کارویژههای ولایت فقیه در دوران ماست.
کارویژه ای که در سختترین شرایط اجازه نمیدهد آرامش داخلی دستخوش تلاطمات غیرقابل کنترل شود و یا کشور درگیر التهابات تحمیلی خارجی گردد و یا اقتدار نظام در صحنه بینالمللی ذرهای دچار خدشه شود.
اینجاست که یکبار دیگر اهمیت تأکیدات و توصیههای تاریخی بنیانگذار جمهوری اسلامی خمینی کبیر(ره) در باره ولایت فقیه آشکار می گردد که مضمون آن توصیه ها در این گزاره تجمیع شده است.
"پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی وارد نیاید"