تفاوت برند اصل و کپی
موردی که لازم است به آن توجه داشته باشید این است که بین های کپی و فیک تفاوت قابل توجهی است. معمولا فیک یا تقلبی همیشه یک بار معنایی منفی همراه خود دارد اما های کپی از ویژگی های مثبتی برخوردار است. اولین نکته اینجاست که های کپی به ساخت دوباره یک محصول گران قیمت و اعمال کردن تمام جزئیات آن اشاره دارد. (به عبارتی دیگر، یک کپی برداری مو به مو). در صورتی که فیک تفاوت آشکاری نسبت به محصول اصلی دارد. نکته دو هم اینکه تشخیص های کپی از کالای اصل در 90% اوقات بسیار مشکل است و گاهی حتی غیر ممکن می شود. این موضوع در مواردی نظیر اکسسوری، ساعت و کیف شدت بیشتری پیدا می کنند اما در لباس های چرمی و پارچه ای، تفاوت های کپی و جنس اصل از نزدیک به سادگی قابل تشخیص است. در این مطلب لازم است به پدیده ای بنام ناک آف بپردازیم. با ما همراه شوید.
ناک آف خیانت به دنیای فشن
ناک آف! به اصطلاحی گفته می شود که در آن از محصولات برند های لوکس مثل ورساچه، گوچی یا شنل کپی می سازند و آن را به فروش می رسانند. در اکثر مواقع برندها یا افرادی که این کار را انجام می دهند، فقط طراحی آن محصول را کپی می کنند و در آخر مارک برند خودشان را بر روی محصول اعمال می کنند. ناک آف در واقع خیانت به دنیای مد محسوب می شود. محصولی که طراح زمان زیادی را برای آن می گذارد و برای هدف خاصی آن را طراحی می کند در زمان کوتاهی کپی و به نام شخص دیگری در آورده می شود. اما سوالی که ایجاد می شود این است که ناک آف در واقع چه اشکالی دارد وقتی خیلی ها می توانند به عنوان مثال کیف گوچی را با قیمت خیلی پایینی بخرند؟ همه ی ما در این شرایط بوده ایم، زمانی که کیفی از برند لوکسی می بینیم و از آن خوشمان می آید اما از قیمت آن متنفریم، سپس کیفی را می بینیم با همان شکل و ظاهر و یک لحظه وسوسه می شویم که آن را بخریم؛ در این زمان مردم به دو دسته تقسیم می شوند: دسته ی اول که تقلبی بودن کیف برایشان اهمیت ندارد و دسته ی دوم که از خریدن محصولات تقلبی تنفر دارند.
دسته ی اول کیف را می خرند و احتمالا همه گول آن را می خورند و فکر می کنند که محصول اوریجینال است و از آن تعریف های بسیاری هم می کنند. احتمالا شما فکر می کنید که این قضیه اشکالی ندارد، اما اتفاقا مشکلات زیادی وجود دارد! درست است که کپی های ازان قیمت وسوسه کننده هستند، اما به چه قیمت؟
چرا نباید محصولات ناک آف بخریم؟
اتیکیت های ناک آف در دنیای مد و فشن همیشه ذهن کسانی که در این حوزه فعالیت می کنند را درگیر کرده. شکایت و کشمکش هم به علت فشن ناک آف همیشه در اوج خود بوده. برای مثال برند گوچی از برند forever 21 شکایتی تنظیم کرده برای دزدیدن نماد گوچی که رنگ قرمز و سبز است. گوچی که ادعا می کند Forever 21 خطوط راه راه علامت تجاری نمادین خود را از بین برده است. گوچی یکی از بزرگ ترین خانه های مد برای مبارزه با Forever 21 است. وقتی صحبت از طراحی کت و شلوارهای تخلف به میان می آید، طراحان رده بالا اغلب استدلال می کنند که به دلیل ارتباط با محصولات با کیفیت پایین تر، نام تجاری آنها رقیق می شود. اما برخی استدلال می کنند که کپی ها می توانند «به پیشبرد صنعت لوکس کمک کنند و تقاضا برای اقلام فصل بعد را در میان مصرف کنندگان باهوش تر ایجاد کنند، وقتی طرح های منتشر شده قبلی توسط توده ها پذیرفته شوند». در پایان، چنین دعوای قضایی ممکن است کمتر در مورد ایجاد یک تسویه حساب سنگین باشد، و بیشتر در مورد تبلیغ یک تصویر خاص و بیانیه ای در دنیای مد باشد. شاید با خود فکر کنید که برند گوچی نیازی به دلسوزی و حمایت های ما ندارد، اما همچنین مسائلی پیامد های گسترده و فراتری دارد. به عنوان مثال طراحان تازه کار و جوان؛ برای تاسیس و گرداندن یک برند کار چالشی و شجاعانه ای را در انتظار خود دارند. اما این برند های تازه تاسیس بر اثر ناک آف می توانند خسارت ها و آسیب های جدی و شدیدی ببینند.
لیست برند های لوکسی که بیشتر جعل می شوند:
-
برند لوئی ویتون Louis Vuitton
-
برند هرمس Hermès
-
برند گوچی Gucci
-
برند پرادا Prada
-
برند شانل Chanel
-
برند بِربری Burberry
-
برند فندی Fendi
-
برند ورساچه Versace
بین الهام گرفتن و کپی کردن تفاوت زیاد است
کره زمین و طبیعت آن مملو از زیبایی های بی بدیل و جزئیات خیره کننده ای است. این دنیا هر بیننده ای را به حیرت وا می دارد. طبیعت یک ظرفیت بالقوه به عنوان منبع الهام برای کسانی است که در زمینه هنر فعالیت دارند. فرق خیلی بزرگی بین الهام گرفتن از یک محصول با کپی کردن آن وجود دارد. کار ناک آف تقلب است پس حداقل کاری که می توانیم انجام دهیم، نخریدن محصولات ناک آف است. محصولات گوچی را دوست دارید؟ راه های خیلی زیادی برای داشتن محصولی شبیه به این برند است. نه اینکه ناک آف آن را بخرید! بحثی که بین حامیان ناک آف همیشه رواج داشته این است که فشن باید برای همه باشد، نه فقط قشر خاصی از مردم؛ چرا دختری که 20 دلار دارد نباید به آن لباس هایی که زنی با 2000 دلار می خرد دسترسی داشته باشد؟ جواب این است که او هم می تواند همان ظاهر را داشته باشد. اما راهش داشتن خلاقیت است نه تنبل بودن و خرید یک کپی احمقانه.
کار درست این است که از استعداد های جوان و ایده های جدید استقبال و حمایت کنید، نه اینکه با خرید کپی آن ها را به زمین بزنید و ذوق و شوق آن ها را کور کنید. چون محصولات ناک آف دقیقا همین کار را با برند های کوچک انجام می دهد. همه برند ها که قدرت برند عظیمی مانند گوچی را ندارند.
آیا ناک آف در بازار موثر است؟
تجارت و اخلاق غالباً با یکدیگر در تعارض هستند و این نیز از این قاعده مستثنا نخواهد بود. برخی معتقدند که اقتصاد جعلی بر اساس یک جرم بنا شده است: سرقت از طراحی و این بسیار ناعادلانه است. بسیاری بر این باورند که، مانند هر تجارت دیگری، ناک آف می تواند شکاف موجود در بازار را برآورده کند و عرضه را با تقاضای زیاد مطابقت دهد و می شود از این فرصت تجاری سودآور استفاده کرد.
اصالت کالا را تشخیص بدهید
موقع خرید یک کالا و یا پوشاک از برند های لوکس و گران هزینه زیاد بابت آن میپردازید حتی اگر شما یک کالای دست دوم را خریداری می کنید و در واقع می توانید آن را ببینید و احساس کنید، باید دقیقاً بدانید که چگونه علائم اصالت را بررسی کنید. در اینجا ۴ مورد اصلی که باید هنگام خرید کالا آنها را رعایت کنید برای شما شرح داده ایم:
موقعیت مکانی خرید کالا
بیشترین کپی ها در آسیا انجام می شود، بنابراین اگر بر روی برچسب محصول خریداری شده شما درج شده بود روسری جدید Hermes “ساخته شده در چین” تعجب نکنید چون بدون شک این یک کالای جعلی است زیرا کالاهای با کیفیت معمولاً در اروپا و کشور هایی چون فرانسه، ایتالیا و آلمان ساخته می شوند.
لوگو محصول
کمپانی های معتبر همگی دارای یک وجه اشتراک هستند که آن هم استفاده از لوگو، فونت، رنگ آمیزی فونت و طراحی منحصر به فرد لوگو هستند. درنتیجه سعی کنید تا پارامترهای مهم لوگوی برند موردنظر خود را به خاطر بسپارید؛ چراکه با یک مقایسه ساده، می توانید به سرعت متوجه تقلبی بودن کالا شوید. اطمینان حاصل کنید که آرم برند به درستی چاپ شده است. به تازگی، ماکت هیبریدی Gucci ساخته شده است که بسیاری از خریداران را گول می زند. توجه کنید که در کالا جعلی حرف C در آرم گوچی به طور ظریفی مشکل دارد که می توان آن را تشخیص داد. علاوه بر تأیید صحت طرح آرم، به دنبال لوگو در سایر نقاط محصول خریداری شده باشید. به عنوان مثال؛ پلاک های نام و حتی کف کفش، را چک کنید تا برای خرید محصول اطمینان حاصل کنید.
قیمت محصول
مهم ترین راه برای تشخیص جعلی بودن محصول در نظر گرفتن قیمت آن است زیرا برای خرید کالا با اصالت و اصل باید پول زیادی را پرداخت کنید. قاعده کلی من این است که هرگز چیزی را خریداری نکنم که قیمت آن کمتر از ۳۰٪ زیر قیمت اصلی طراح باشد. این موضوع در مورد میزان تخفیف در فروشگاه های دست دوم یا فروش فروشگاه های فصلی نیز صدق می کند. تنها راه تضمین محصول خود خرید از فروشگاه های مجاز است.
نوع دوخت و ساخت محصول
اولین چیزی که من روی کیف های دستی طرح دار بررسی می کنم درزها و دوخت آنها است. کالا کپی شده از اهمیت دوخت و دوز پایینی برخوردار است و خیلی به سبک دوخت و دوز توجه نمی کنند. به یاد داشته باشید، وقتی کالای اصل را خریداری می کنید، فقط هزینه برند را نمی پردازید و شما برای کار با کیفیت هزینه می کنید. به علاوه جنس محصول هم میتواند گویای فیک یا اورجینال بودن محصول باشد. برای مثال کیف هایی از جنس چرم طبیعی نرم تر بوده و بوی مخصوصی دارند.