قالب استاندارد مقالات علمی

  دوشنبه، 19 خرداد 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
قالب استاندارد مقالات علمی
ترتیب و نحوه قرار گیری بخش های مقاله موضوع مهمی می‌باشد که اغلب محققین تازه کار مهارت درک و تحلیل آنرا ندارند در این مقاله قالب استاندارد مقالات علمی را برای شما آموزش خواهیم داد.

قالب استاندارد مقالات علمی

مقالات جز دسته ای تحقیقات منسجم و یکپارچه می باشند که ساختار منحصربه فردی دارند و باید بایک نظم خاصی در کنار هم قرار گیرند. مقالاتی که جهت انتشار در ژورنالهای علمی و یا کنفرانس ها می باشند باید به صورت کاملا تخصصی قالب بندی شوند قالب تخصصی مقالات علمی از طرف خود ژورنال مشخص می شود. قالب مقالات صرفا جهت ایجاد هماهنگی و نظم در مقالات می باشد که این متد از طرف ژورنال مشخص می شود و با مراجعه به سایت ژورنال می توانید در رابطه با فرمت و قالب مقالات اطلاعات لازم را کسب نمایند. با اینکه ممکن است فرمت مقالات با یکدیگر متفاوت باشد اما یک چهارچوب استاندارد وجود دارد که اغلب مقالات علمی از این قالب پیروی می کنند. در این مطلب تصمیم داریم قالب استاندارد قابل پذیرش برای اکثر مجلات را معرفی کنیم. توجه داشته باشید قالب صحیح مقاله در تسریع روند پذیرش مقاله نیز موثر می باشد.

تصویر

مقالات علمی از لحاظ سطح کیفی علمی دارای درجه های متفاوتی می باشد کیفیت علمی مجلات علمی توسط شاخص ها و پایگاه های معتبر علمی هم چون آی اس آی تعیین می شود و در اختیار محققان قرار داده می شود. به هر میزان که مجله از نظر سایت های علمی و با توجه به شاخص های ارزیابی دارای امتیاز بیشتری باشد، رسیدن به هر 3 هدف بالا برای نویسنده میسر می گردد. از این جهت که مجلات معتبر دارای تعداد مخاطبان بالایی هستند که این امر منجر به گسترش هرچه بیشتر علم کسب شده و کسب رزومه کاری و تحصیلی خواهد شد.

قالب علمی مقالات به شرح زیر می باشند:

به طور کلی فرمت مقاله یا همان ساختار مقاله های علمی به شرح زیر می باشد:

  • صفحه عنوان که عبارت است از موارد زیر

  1. عنوان مقاله
  2. نام نویسندگان و درجه علمی آن ها و درج ایمیل نویسنده مسئول
  3. چکیده
  4. کلیدواژه یا کلمات کلیدی
  • صفحه مقدمه و پیشینه
  1. مقدمه
  2. پیشینه تحقیق
  3. روش تحقیق
  • صفحه بدنه اصلی
  1. متن اصلی مقاله
  2. یافته ها (بدنه اصلی مقاله)
  • صفحه نتیجه گیری
  1. بحث و نتیجه گیری
  2. پیشنهادات
  3. صفحه تقدیر و تشکر
  4. تقدیر و تشکر
  • صفحه منابع و رفرنس ها
  1. منابع
  2. صفحه پیوست ها
  3. ضمائم و پیوست ها

برای نگارش هر جز مقاله فرمت و تعداد کلمات خاصی باید باشد که شما باید طبق پیروی از این اصول و قواعد مقاله را نگارش کنید. برای مثال در اغلب مقالات علمی نگارش هر بخش به صورت زیر می باشد:

صفحه اول و صفحه عنوان مقاله

صفحات اولیه مقالات باید شامل مواردی مانند، نام و نام خانوادگی نویسندگان، نام موسسه مانند نام دانشگاه محل تحصیل و ...، نشانی ایمیل، شماره تلفن و نام نویسنده مسئول باشد.

قالب چکیده مقاله

چکیده بخش طلایی مقالات علمی محسوب می گردد و نویسنده باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا بتواند در این بخش نظر مخاطب را برای مطالعه مقاله جلب کند. چکیده مقاله باید شامل ۲۵۰ کلمه باشد و توضیحی مختصر در باره کلیات مقاله ارائه دهد تا خوانندگان را ترغیب به خواندن آن کند.

تصویر

قالب مقدمه مقاله

اولین بخش اساسی از قسمت های مختلف مقاله مقدمه می باشد مقدمه مقالات باید از بخش های کلی شروع شود و سپس به مسائل جزئی برسد. اولین پاراگراف معمولا موضوع اصلی مقاله را طرح می کند و باید به شکلی قوت تفکر و عمق مقاله و هنر نویسندگی ما را به خوبی نشان دهد. یکی از اشتباهات رایج در نگارش پاراگراف اول این است که آن را به شکل کلیشه ای بنویسد. پیشنهاد می شود که در انتهای مقدمه، دو تا سه مورد از مهمترین دستاوردهای جدید و ارزشمند مقاله را به صورت گذرا مطرح کنید.

بدنه اصلی متن اصلی مقاله

در نگارش بدنه اصلی مقاله در ابتدا باید روش تحقیق خود را بیان کنید، اگر از پرسشنامه، مصاحبه یا هر روش تحقیقی استفاده کرده اید باید آن را در ابتدا بیان نمایید. پس از آن باید یافته ها و نتایج بدست آمده از نوشتن این بخش به ترتیب و کاملا شفاف توضیح دهید، در این بخش می توانید از جداول، تصاویر و نمودار های مختلف برای شفاف سازی استفاده نمایید.

فرمت بندی نتیجه گیری مقاله

پس از پایان بدنه اصلی باید به نتیجه گیری از کلیات مقاله بپردازید و در نهایت پیام نهایی از نوشتن مقاله در این بخش بررسی می شود تا خوانندگان بتوانند مروری بر موارد خوانده شده داشته باشند.

بخش منابع و ارجاعات

نحوه نگارش بخش منابع و ارجاعات مقاله کاملا وابسته به رشته تخصصی و نوع مقاله می باشد چندین نوع رفرنس نویسی برای مقالات وجود دارد که نحوه نگارش بخش رفرنس های مقاله کاملا متفاوت می باشد.

فایل های زیر چند نمونه فرمت مقاله می باشند که می توانید با دانلود و مطالعه این فایل ها با فرمت مقاله آشنا شوید:


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها