به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری ساعدنیوز، قانون عفاف و حجاب به موعد ابلاغ آن از سوی رئیس مجلس نزدیکتر می شود، قانونی که اجرا نشده، چالش برانگیز شده است. پس از مخالفت مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم با اجرای این قانون، پیش بینی ها به این سمت رفته است که دولت با قانون عفاف و حجاب چه خواهد کرد؟
عباس امیری فر، فعال سیاسی اصولگرا، درباره اقدام دولت برای قانون عفاف و حجاب به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «دولت اول قانون عفاف و حجاب را اجرا می کند، سپس همانطور که سخنگوی محترم دولت گفته است، یک اصلاحیه خواهد داد؛ اما چون این قانون اجرا نشده ما نمی دانیم چه اتفاقی خواهد افتاد.»
وی درباره سنگ اندازی تندورها و حامیان قانون عفاف و حجاب نیز بیان کرد: «مجریان قانون به تندروها بی توجه باشند و اگر دیدند آن ها به ضرر جامعه هستند، دولت، قوه قضائیه و مجلس با آنان برخورد کنند. به چه حقی تندروها به افراد تعرض می کنند؟ یک قانونی باید گذاشت که تندروها چالش و درگیری ایجاد نکنند.»
مشروح گفتگوی خبرآنلاین با عباس امیریفر، فعال سیاسی اصولگرا را در ادامه می خوانید؛
*********
* آقای امیری فر! طی چند روز اخیر متن قانون عفاف و حجاب در فضای رسانه ای منتشر شد و با واکنش های همراه بود، نظر شما درباره این قانون چیست؟
هر قانونی که بخواهد تدوین و اجرا شود، قطعا مشکلات و تنش هایی را ایجاد می کند، مخصوصا قانونی که درباره عفاف و حجاب است. این قانون هم موافقان و هم مخالفانی در داخل کشور دارد اما باید اجرا شود. مشکل الآن ما در اجرا و تفاسیری است که برخی از تندروها و کندروها بر اساس سلیقه خود به کار می برند. مجریان قانون باید در اجرای قانون عفاف و حجاب دقت کنند. بر اساس آنچه من کم و بیش درباره قانون اطلاع دارم، برخورد فیزیکی دیگر صورت نمی گیرد.
یعنی بار اول تذکر داده می شود، بار دوم جرائمی به آنان تعلق می گیرد که از حساب افراد برداشت می شود. من فکر نمی کنم، مشکل خاصی باشد و باید در اجرا، ضعف و تنش های آن را مشاهده کرد. سپس مجلس آن ها را اصلاح کند. آنطور که من قوانین را مطالعه کردم، گشت ارشاد و برخوردهای فیزیکی در آن دیگر وجود ندارد، مگر آنکه باندهای مخوف و تشکیلاتی بخواهند با نظام مبارزه کنند که پیش بینی هایی درباره آن شده است.
باید صبر کنیم و ببینم که در اجرای قانون، تنشی ایجاد می شود یا خیر، زیرا هنوز ابلاغ نشده و نباید در برداشت از آن عجله کرد.
* جریمه هایی که در این قانون گذاشته شده با انتقاداتی همراه است، اما حامیان قانون معتقدند با این جریمه ها مردم به سمت همراهی خواهند رفت، نگاه شما چیست؟
اگر به صورت فردی باشد، ابتدا پیامک و اخطار داده می شود. کشور اسلامی است و باید به قانون احترام بگذاریم. لذا دفعه اول پیامک می آید، دفعه دوم جریمه تعیین شده و سپس از حساب فرد برداشته می شود. اگر هم حسابی نداشته باشد، برعهده او خواهد ماند و تمهیداتی مانند عدم اجازه ورود و خروج از کشور و عدم صدور گذرنامه در نظر گرفته شده است. من فکر نمی کنم این قانون نسبت به گشت ارشاد و برخوردهای فیزیکی که در گذشته انجام می شد، مشکلی ایجاد کند. باید صبر کنیم و ببینیم چه عکس العملی دارد.
تصور می کنم که مردم به قانون احترام بگذارند و نسبت به گذشته که خیلی روی لج و لجبازی بودند، مشاهده می کنیم که وضعیت بهتر شده است. خیلی از مردم فهیم ما حجاب را رعایت می کنند. به هر حال، مجریان قانون باید مراقب باشند، از برخوردهای فیزیکی جلوگیری کنند تا شرایط کشور شبیه سال 1401 نشود.
* رئیس جمهور این قانون را قابل اجرا نمی دانند، با توجه به شعارهای دولت آقای پزشکیان، این احتمال وجود دارد که دولت یک لایحه اصلاحی بدهد یا به سمت رایزنی با حاکمیت برود یا... پیش بینی شما از مواجهه دولت چهاردهم با قانون عفاف و حجاب پس از ابلاغ چیست؟
دولت اول قانون عفاف و حجاب را اجرا می کند، سپس همانطور که سخنگوی محترم دولت گفته است، یک اصلاحیه خواهد داد؛ اما چون این قانون اجرا نشده ما نمی دانیم چه اتفاقی خواهد افتاد. خوب است که دولت همزمان با اجرای قانون در وزارت خانه ها، اصلاحیه بدهد و مواردی را که منجر به برخوردهای زننده می شود، را اصلاح کند. نمایندگان نیز از این اصلاحیه استقبال خواهند کرد.
از سوی دیگر، در حال حاضر، مردم توانایی نداشته و گرفتاری زیادی دارند. درست است که قانون حجاب بر اساس اصول قانون بوده اما مجلس هم تمرکز خودش را بر برخورد با متکبران و گران فروشان و توهین کنندگان بگذارد، مخصوصا برای کسانی که باعث اختلاس می شود و هتک حیثیت می کنند قانون بگذارند.
همچنین تمهیداتی ایجاد کنند تا تنش، گرانی و تورم ایجاد نشود. خیلی از مشکلات جامعه به خاطر گرانی و تورم است، امیدوارم دولت اینکار را بکند تا از سوءاستفاده کنندگان جلوگیری کند.
* آقای امیری فر! اصرار حامیان قانون عفاف و حجاب برای اجرای سریعتر قانون چقدر با هدف سنگ اندازی در مسیر دولت آقای پزشکیان است؟
تندروها از اول بوده اند، مهم مردم هستند و آنان نباید عکس العملی داشته باشند. تندروها خیلی در مردم نفوذ ندارند و از سوی آنان قابل پذیرش نیستند. نه تنها در زمینه حجاب، بلکه در زمینه های دیگری چون سیاست خارجی نیز تندروی می کنند. از نظر تندروها همه دشمن هستند و دوست و رفیق معنا ندارد. آن ها به دوست های خود نیز رحم نمی کنند.
مجریان قانون به تندروها بی توجه باشند و اگر دیدند آن ها به ضرر جامعه هستند، دولت، قوه قضائیه و مجلس با آنان برخورد کنند. به چه حقی تندروها به افراد تعرض می کنند؟ حتی اگر هم امر به معروف باشد که نظر رهبری و اسلام این است که باید امر به معروف و تذکر بدهید و عبور کنید، نباید بایستید تا یک درگیری ایجاد شود. یک قانونی باید گذاشت که تندروها چالش و درگیری ایجاد نکنند.
* برخی ها معتقدند که قانون عفاف و حجاب مردم را رو در رو هم قرار می دهد، نظر شما چیست؟
نظر عزیزان محترم است و با توجه به اتفاقاتی که سال 1401 درباره گشت ارشاد ایجاد شد، طبیعی است که اظهار نگرانی کنند. این قانون جدید است و گفتند 3 سال، به صورت آزمایشی اجرا شود. لذا باید به افرادی که نگران هستند، گفت که نگران نباشید و برای اجرای بهتر کمک بدهید.
بالاخره قانون است و در 2 یا 3 ماه اول مشخص می شود که اگر تنش زا است، قانون را عوض کنند تا تنش کمتری ایجاد شود.
سایر اخبار سیاسی را اینجا دنبال کنید