ساعدنیوز
ساعدنیوز

گفت‌وگوی سلبریتی مدعی «زن،زندگی،آزادی» با سر بریده همسرش

  پنجشنبه، 04 مرداد 1403 ID  کد خبر 399299
گفت‌وگوی سلبریتی مدعی «زن،زندگی،آزادی» با سر بریده همسرش
ساعدنیوز: مهدی پورباقی اگرچه یک سلبریتی در قواره سلبریتی‌های نامدار سینما و ورزش نبود اما نشانه هایی از این فرهنگ در صفحات مجازی اش نشان می داد. چیزی که برای مخاطب فضای مجازی، خصوصا جوانان ایرانی اهمیت دارد این است که تصویر بیرونی و ظاهری زندگی یک سلبریتی را الزاما مطابق با واقعیت های درونی و اندرونی زندگی او نداند.

به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از فارس، ماجرای تلخی که یک پادکستر ایرانی ساکن کانادا رقم زد در کوتاه ترین زمان ممکن فضای مجازی را با انبوهی از داده ها و تحلیل ها و اظهارنظرهای مختلف مواجه کرد که اگرچه هرکدام، به جنبه ای متفاوت از ماجرا توجه داشتند اما وجه مشترک داستان، اظهار شگفتی از رفتار خشونت بار یک چهره نسبتا مشهور و پرطرفدار و چه بسا موفق و تاحدودی محبوب بود.مهدی پورباقی، 34 ساله، خالق و راوی پادکست داستانی و جنایی "آخرین شاهد"، همسرش باران عابد را پس از 10 سال زندگی مشترک، و در شرایطی که این دختر لاهیجانی تقریبا دو ماه پیش وارد کانادا شده بود، به قتل رساند و پیکر مثله شده اش را در چمدانی گنجاند و در منطقه ای خلوت در شهر نیوفاندلند رها کرد. پس از آن، به خانه برگشت و آخرین پیش اپیزود از پادکست آخرین شاهد را هم ضبط کرد و بلافاصله به زندگی خود پایان داد. سرنخ پلیس در کشف ماجرا پس از پیدا کردن چمدان بنفش حاوی بدن تکه تکه شده باران، تصاویر دوربین هایی بود که چهره مهدی را در همان منطقه در حال حمل آن چمدان ضبط کرده بودند. پلیس بر این اساس، به محل سکونت مهدی مراجعه می کند اما با پیکر بی جان او روبرو می شود. تحقیقات پزشکی قانونی نشان داده که مهدی خودکشی کرده و پلیس تقریبا یقین دارد که عامل قتل باران، همسرش مهدی بوده است. هنوز البته از انگیزه های این اتفاق هولناک به روشنی چیزی گفته نشده اما در شبکه های اجتماعی و صفحات مجازی، مواردی از جمله افسردگی یا حتی روابط عاطفی خارج از ازدواج به عنوان عامل این جنایت معرفی شده است.

معرفی بخش پایانی پادکست "آخرین شاهد" که با صدای مهدی پورباقی منتشر شده متنی هولناک است که حالا پس از مرگ او و همسرش، نشان می دهد یک ساخته دراماتیک و هنری، چگونه می تواند بازتاب دهنده روحیات و خلقیات و احوال روانی پدیدآورنده اش باشد. مهدی در این معرفی یک دقیقه ای از قول قاتل می گوید «نشسته بودم و یک سر بریده توی دستم بود. باهاش حرف می‌زدم، بهش نگاه می‌کردم، داشتم از هم می‌پاشیدم. می‌توانستم با این واقعیت زندگی کنم که همین الان یک زن جوان بی‌گناه را با ضربات چاقو کشتم و گلوش را بریدم. نه با اره، با یک چاقوی جیبی. » او در فضایی هیچکاکی، آنطور که در فیلم سرگیجه و پرنده ها نشان داده شده، میان واقعیت و خیال پلی می زند و کاراکترهای پادکست داستانی اش را در واقعیت عینی جان می بخشد. آیا مهدی پورباقی مثل قهرمانان آثار هیچکاک، گرفتار پارانویا و یا روان پریشی های اسکیزوفرنیک بود و نمی توانست مرزهای خیال و واقعیت را شناسایی کند؟

از «شریف» تا «مموریال»

مهدی پورباقری که اکنون مظنون اصلی یک قتل فجیع خانوادگی، و یک مرتکب خودکشی است سابقه ای روشن دارد. او که متولد سال 1369 در تهران بود در دبیرستان علامه حلی، از بهترین مدارس پایتخت، درس خواند و وارد دانشگاه صنعتی شریف تا ریاضیات بخواند. دوره کارشناسی ارشد را در رشته بیوانفورماتیک در دانشگاه تربیت مدرس به پایان رساند و برای دوره دکتری همین رشته وارد دانشگاه معتبر مموریال در شهر سنت جان در استان نیوفاندلند در شمال کانادا شد. پورباقری از مدت ها پیش پادکست های داستانی با تم جنایی تولید می کرد که در فضای مجازی با استقبال قابل توجه مخاطبان هم روبرو می شد.

همسر مهدی، باران عابد، بنا به اطلاعاتی که در صفحات مجازی منتشر شده اهل لاهیجان، از آرایشگرهای حرفه ای و متخصص بوده است. مهدی و باران 10 سال پیش ازداوج کردند اما تقریبا دو ماه قبل از جنایت، باران راهی کانادا می شود و در کنار مهدی روزگاری عادی و چه بسا شاد و خوشبخت را می گذراند. این را می شود از آخرین پست هایی که مهدی در صفحات شخصی خود منتشر کرده فهمید. در یکی از این پست ها او از زندگی با باران ابراز شادمانی می کند و عکس شاد دونفره ای به اشتراک می گذارد.

واقعیت های فرهنگ سلبریتی

مهدی پورباقی را هم به اعتبار شاخص های نخبگی در علم، و هم به اعتبار فعالیت هنری در تولید پادکست داستانی، و هم به اعتبار فعالیت مستمر و پرحجم در فضای مجازی می توان واجد خصوصیاتی شبیه "سلبریتی ها" دانست. نامداران و مشاهیر صفحات مجازی، در سایه فضاسازی های رسانه ای آرام آرام به جمع کسانی می پیوندند که به سلبریتی شهرت دارند. سلبریتی ها پدیده ای نوظهور به شمار می آیند که نمونه های امروزین از اسطوره پردازی های کهن اند. این چهره های اسطوره ای شده، تبلور آرزوها و نیازمندی های مخاطبان فضای مجازی اند. فرهنگ سلبریتی، تصویری آرمانی از یک زندگی معمولی ترسیم می کند و از یک شهروند عادی که مثل همه مردم گرفتار مشکلات و مصائب یومیه است، چهره ای بی نقص و موفق و حسادت برانگیز می سازد به گونه ای که پیروان و هواخواهان و دنبال کنندگانش، درگیر بودن آن سلبریتی با تنگناها و مشکلات یک انسان عادی را مطلقا باور نمی کنند.

این حقیقتی روشن است که انسان ها در سایه ی الگوها و قهرمانان و اسطوره ها راحت تر و امن تر زندگی می کنند. در تمام ادوار تاریخ، چنین واقعیتی جاری بوده است. قهرمانان اسطوره ای، همواره برای انسان ها، امکان رسیدن به آرزوها را معنا کرده اند. اما چیزی که در جهان امروز ظهور کرده است طبقه ای تحت عنوان سلبریتی هاست که با تحولات و ترفندهای فضای مجازی و رسانه ای، زندگی مشاهیر را به الگوهایی رشک برانگیز مبدل می کند و شهروندان عادی را وامی دارد که ظاهر زندگی آنها را با باطن زندگی خود مقایسه کنند. فرهنگی سلبریتی، مشاهیر را انسان هایی شاد، موفق، زیبا، پولدار، خوشبخت، محبوب، و خوشفکر می نمایاند تاجایی که هر شهروند عادی، آرزو می کند دست کم چند روز مثل او و در شرایط او زندگی کند. اشتیاق به سلبریتی ها در واقع اشتیاق به این است که هر فرد عادی بتواند ولو به شکل موقت، یک زندگی رؤیایی و بهشتی را تجربه کند. فانوس دریایی چنین میل و خواسته ای شخص سلبریتی است.

اما این باورهای اغراق شده و غیرواقعی هنگامی فرومی پاشد که پرونده ای از جنس قتل یا خودکشی یا افسردگی ها و اضطراب های مزمن و شدید برای سلبریتی ها باز شود. مهدی پورباقی اگرچه یک سلبریتی در قواره ی سلبریتی های بسیار نامدار سینما و ورزش نبود اما نشانه هایی از این فرهنگ در صفحات مجازی اش نشان می داد. چیزی که برای مخاطب فضای مجازی، خصوصا جوانان ایرانی اهمیت دارد این است که تصویر بیرونی و ظاهری زندگی یک سلبریتی را الزاما مطابق با واقعیت های درونی و اندرونی زندگی او نداند. سلبریتی ها در نگاه شهروندان شیدا موجوداتی فناناپذیر و قهرمانانی غالب بر سرنوشت تصور می شوند. باور به وجود چنین قدرت هایی در سلبریتی ها، درکی کاملا غیرواقعی از آنها در ذهن مخاطبان شان رقم می زند. به عبارت دیگر همان بیماری روان پریشی که در برخی سلبریتی ها وجود دارد و میان واقعیت و خیال مرزی نمی بینند، به مخاطبان و دنبال کنندگان شان هم سرایت می کند تا آنها نیز بین تظاهر بیرونی زندگی سلبریتی ها با واقعیات درونی زندگی آنها تفکیک و تمایزی نبینند.اما آنچه که اهمیت دارد و کاربران فضای مجازی درباره آن بحث می‌کنند، «انگیزه» قاتل است. یکی از این موضوعات مورد بحث، همکاری پورباقی با مجموعه پادکستی است که آخرین پست اینستاگرامیش نشان می‌دهد حامی اغتشاشات زن زندگی آزادی است. پادکست آخرین شاهد در سال 1401 و در صفحه اینستاگرام خود، تصاویری نمادین از اغتشاشات 1401 و رنگین کمانی که اشاره به کیان پیرفلک داشته منتشر کرده است.

این افراد در یک پروژه جنگ ترکیبی که دولت‌های غربی علیه ایران طراحی کرده بودند، گرفتار شدند و شعار آن رعایت حقوق زنان بود. پس از شکست پروژه براندازی و اختلاف در اردوگاه اپوزیسیون، این افراد چه در داخل ایران و چه خارج از کشور به حال خود رها شدند و طی دوسال اخیر حوادث و افشاگری‌هایی در رسانه‌ها بازتاب پیدا کرد که نشان داد تنها موضوعی که برای مروجان «زن زندگی آزادی» و «براندازی» اهمیتی نداشت، مفهوم و جایگاه زن بود.چهره‌های جریان‌سازی که «زن زندگی آزادی» را تا حد یک جنبش و حتی مکتب ارتقا داده بودند، امروز حتی برای جسد مثله شده زن ایرانی، جایگاهی قائل نیستند و توجهی به این جنایت نمی‌کنند. این مورد هم در کنار صدتا موضوع دیگر تاکنون با موج توئیتری و حمایت سلبریتی‌های ضدانقلاب همراه نشد. آنها برای مدتی به افرادی نظیر پورباقی در کانادا و همسرش در ایران نیاز داشتند تا از آنها برای ترندسازی هشتگ و پیاده‌روی اعتراضی در خیابان و در نهایت پرونده‌سازی علیه جمهوری اسلامی در مجامع بین‌المللی استفاده کنند.محور بحث کاربران فضای مجازی نیز به این مسائل مرتبط می‌شود. کاربران با بازخوانی اندک شواهد منتشر شده از این پرونده واقعی، معتقدند که افراد را نباید بر اساس آنچه که شعار می‌دهند دنبال کرد و با آنها همراه شد. همچنین کاربران نسبت به آثار سو روایات پرونده‌های جنایی در فضای مجازی هم اشاره می‌کنند. به طوری که برخی در نظرات توئیتری خود اعلام کردند که دنبال کردن پادکست‌ها و یا داستان‌های جنایی و ترسناک اعم از واقعی یا غیرواقعی را کاهش داده و یا حتی کنار می‌گذارند.

سرنوشت تلخ مهدی پورباقی و باران عابد، موقعیتی جدید برای بازاندیشی در باب پدیده جدید سلبریتی‌های مدعیان وطن‌پرستی است.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
پزشک رهبر معظم انقلاب: به رهبری توصیه کردیم که میوه بخورند اما ایشان بعد از پرسیدن قیمت میوه‌ها ارزانترین میوه را انتخاب کردند که همه مردم توان خرید آن را دارند+ویدئو (1172 نظر) خداداد عزیزی: 17 سالم بود آرزو داشتم چلوکباب بخورم؛ واقعا تو یخچالمون هیچی پیدا نمیشد؛ مادرم بخاطر بی پولی فوت کرد / مصاحبه تکان دهنده خداداد+ ویدئو (107 نظر) اقدام قابل تقدیر بازیکن تیم ملی؛ مهدی طارمی هزینه تحصیل دختر دانش آموزی که مدیر از مادرش درخواستی غیرمنتظره کرده بود را برعهده گرفت (100 نظر) الهام حمیدی: تا حالا بوتاکس نکردم؛ مخالف عمل زیبایی نیستم اما احساس می‌کنم برای من زوده+ ویدیو (98 نظر) محمود احمدی‌نژاد: مهران مدیری به من پیغام داد که من یه سریال ساختم و مجوز نمیدن پرسیدم و به من گفتند این داره دوره ریاست‌جمهوری تو رو نقد میکنه+ویدیو (84 نظر) واکنش تحسین برانگیز هادی چوپان به حمله اسرائیل: شهادت برای مادرمان ایران تسلیت ندارد تبریک دارد/ پرسنل غیور ارتش و نیروی انتظامی شهادت هم رزمتان مبارک! (62 نظر) خلاقیت خنده دار مادر شیرازی برای طراحی پرچم ایران روی قرمه سبزی حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس! (57 نظر) ترافیک چهره‌های سیاسی کشور در مراسم دامادیِ پسر علی لاریجانی؛ از قدردانی داماد از فرزند رهبر معظم انقلاب به خاطر حضور در مراسم تا چهره شاد علی مطهری به عنوان دایی داماد+عکس (59 نظر) ناصرالدین‌شاه: این شهر زن‌های بسیار خوشگل دارد /دخترهای مثل حوری را نگاه می‌کردم و افسوس‌ها می‌خوردم (53 نظر) پریوش نظریه: من به خاطر دخترم جدا شدم/ ما آدم هم نبودیم اصلا چیز شرم آوری نیست/ ترجیح دادم که بچم تو یه محیط آروم بزرگ بشه+فیلم (40 نظر) خلاقیت جذاب و هوشمندانه شهرداری در ایجاد دستگاهی برای گرم کردن دست شهروندان در زمستان+عکس/ ذهن پویا در خدمت به مردم👌 (37 نظر) علی دایی: اگر مطالباتم را از فدراسیون بگیرم برای اینکه ثابت کنم به این پول نظری ندارم یک یتیم‌خانه می‌سازم؛ زمانی که دانشجو بودم کارگری می‌کردم+عکس (36 نظر) نگاهی به کیک تولد محمود احمدی نژاد با خلاقیت بی نظیر اُوستا قنّاد در طراحی کیک با عکس آقای سیاستمدار و شمع تولد 61 سالگی/ مبارکاا باشه (35 نظر) اکبر عبدی: شاید 4،5 سال دیگه زنده باشم ولی اونقدر پول جمع کردم که خانواده‌ام نیاز مالی نخواهند داشت، من نیاز به پول کسی ندارم +ویدیو (32 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز یک میوه فروش بامرام شیرازی حماسه آفرید/ به ایشون باید گفت فرشته زمینی+عکس (31 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 10 آبان ماه 1403
10 روش عالی برای پرورش خلاقیت کودکان + بایدها و نبایدهای پرورش کودک با ذهن خلاق
فال حافظ با تفسیر امروز پنج شنبه 10 آبان 1403 + فیلم
آسان ترین روش برای طرز تهیه کباب تابه‌ای خانگی + نکات تکمیلی برای پخت کباب تابه‌ای مجلسی
فال ابجد روزانه پنجشنبه 10 آبان 1403
پربازدیدشدن ازدواج جنجالی یک مرد 43 ساله؛ یک مدرسه را به عقد خود درآورد!+عکس
متلک سنگین یک نماینده مجلس مشهور به سعید جلیلی بعد از قاف بودجه ای: "او نمی داند که بودجه را با کدام ج می نویسند!"
رامین رضائیان نقره داغ شد! موسیمانه با هیچ کس شوخی ندارد/ غیبت ستاره 100 میلیاردی استقلال مقابل تراکتور با تصمیم آقای سرمربی
10 درمان خانگی و بدون ضرر برای از بین بردن شپش موی سر؛ معضلی که در پاییز گریبان‌گیر والدین دارای فرزند مدرسه‌ای می‌شود
شبنم قلی خانی: کارت عروسی‌ را همسرم طراحی کرد در پایان هم نوشتیم خواهشمندیم از آوردن هرگونه دوربین خودداری کنید!
نظر رهبر معظم انقلاب درباره تصاویر پروفایل؛ آیا قرار دادن عکس زنان به عنوان تصویر پروفایل اشکال شرعی دارد؟
همه چیز درباره بی خوابی شبانه، علل و تکنیک­‌های درمان / درمان سریع بی خوابی با روش‌های خانگی
کشف شهر گمشده و «اهرام» پنهان در جنگل‌های مکزیک
راهنمای خرید بهترین شوینده پوست چرب / معرفی 4 محصول پرفروش و کاربردی برای شتشوی پوست چرب
انتخاب جنین های باهوش تر ممکن میشود!
منتخب روز   
انتخاب جنین های باهوش تر ممکن میشود! حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / جنگ واقعی بین عقرب زهری و تارانتولا پیشنهاد وسوسه‌انگیز دختر جوان، پسر دکوراتیو را راهی زندان کرد پایان گروگانگیری 4 روزه در نقطه صفر مرزی /گروگان 4 روز در اتاقک کامیون زندانی بود سکانس عاشقانه عاشق شدن قباد سر سفره عقد و بی قراری های فرهاد/ بی من چه شیرین می روی من دوستت دارم هنوز + فیلم 7 مورد از عجیب ترین واقعیت های زمان از ماموت ها گرفته تا اهرام مصر و ایستگاه های فضایی/باور کردنشون سخته! اعترافات دردناک زنی که همسرش را کشت: پدرم مرا به شوهرم فروخته بود پایان شوم دوستی اینستاگرامی/ آزیتا دختر 17 ساله 48 ساعت بیهوش بود تا اینکه معجزه رخ داد غمگین ترین و دردناک ترین سکانس فیلم عاشقانه شهرزاد/ مرگ جمشید خان در آغوش رفیق صمیمی اش با حسرت لبخند شهرزاد اشکال حک شده روی دیوار که نشان میدهند مصری‌های باستان شکل وسایل نقلیه آینده را پیش بینی کرده اند! رقابت عشقی دو پسر جوان رنگ خون گرفت پشت پرده شهر ممنوعه چین و رازهایی که در قلب پکن نهفته‌ است!