به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از بهداشت نیوز، علی محتشمی متخصص اطفال اظهار کرد: «قصه» یکی از بهترین روشها برای ایجاد عادات خوب در کودکان و حذف رفتارهای نامناسب در آنهاست؛ وقتی کودک به قصه شما گوش میدهد با جایگذاری خودش با شخصیت اصلی داستان، از منظر او به حرفهای شما گوش میکند.
وی ادامه داد: از آنجا که در این روش، آموزشها به صورت غیر مستقیم داده میشود، کودک در مقابل حرفهای شما مقاومت نخواهد کرد و به خوبی تا پایان داستان با شما همراهی خواهد کرد؛ در این روش، شما داستانی را برای کودک تعریف میکنید که شخصیت آن تقریبا همسن فرزند شماست، میتوانید برای انتخاب نام او نیز از خود کودک کمک بگیرد.
این متخصص اطفال بیان کرد: داستان را شروع کرده و با کمک عروسک، نقاب و یا نقاشی، داستان را تعریف کنید، در پایان سوالهایی درباره داستان از کودک خود پرسیده و از او بخواهید نتیجهگیری کند؛ با این روش، خود کودک به نتیجهای که مورد نظر شماست میرسد.
محتشمی افزود: برای افزایش اثر روش، لازم است در فواصل زمانی منظم، مثلا هفتهای یکبار، داستانهایی متفاوت با موضوع مورد نظر برای کودک تعریف کنید، این تکرار میتواند رفتار را در کودک تثبیت کند.
خیلی خیلی آهسته برای کودک قصه بگویید
وی تشریح کرد: در آموزشهای کلاسی و انفرادی و یا در خانه، از تکنیک آهستهخوانی و آهسته گویی استفاده کنید؛ فرض کنید میخواهید یک حرف، کلمه یا عبارتی را برای کودکان بخوانید، خیلی خیلی آهسته آن را ادا کنید به گونهای که فقط لبهایتان تکان بخورد، بگذارید بچهها حدس بزنند که شما چه چیزی را میخواهید بگویید.
این متخصص اطفال افزود: در ادامه یک درجه صدایتان را بالاتر ببرید اگر کودک متوجه نشد به صورت تدریجی آن را بالاتر و بالاتر ببرید، تا در نهایت کلمه را به صورت صحیح تشخیص دهد، این تکنیک برای جلب توجه، انگیزش و همچنین تقویت حساسیت شنیداری کودکان اثر بخش خواهد بود.