گیربکس AT چه فرقی با گیربکسCVT دارد؟

  یکشنبه، 24 بهمن 1400   زمان مطالعه 4 دقیقه
گیربکس AT  چه فرقی با گیربکسCVT دارد؟
در صنعت خودرو سازی انواع گیربکس های متفاوت اعم از دستی و اتوماتیک وجود دارد. و بر روی انواع خودرو ها تعبیه شده اند. در این مطلب ما قصد داریم تفاوت گیربکس های AT و CVT را برای شما معرفی کنیم.

بحث انتقال قدرت توی دنیا خودرو به سه دسته بندی مختلف سیستم های انتقال قدرت اتوماتیک (Automatic)، دستی (Manual) و CVT تقسیم می شود. هر کدام از این فناوری های انتقال قدرت مزایا و معایب منحصر به خودشان را دارند. گیربکس های اتوماتیک و CVT گیربکس هایی هستند که نیازی به اقدام راننده جهت تعویض دنده ندارند و کاملا خودکار فعالیت تعویض دنده را انجام می دهند. با این حال، نحوه کارکرد داخلی هر کدام از این گیربکس ها کاملا با یکدگیر تفاوت دارند که در ادامه به مقایسه این دو نوع سیستم انتقال قدرت خواهیم پرداخت.گیربکس ها معمولاً در یک باکس فلزی که شامل یک سری اهرم های دنده می باشد. به همین دلیل به آن گیربکس می گویند. نیرویی که باعث چرخش در داخل موتور به وجود می آید را به آن گشتاور می گویند. از طریق شافت موتور وارد انتقال نیرو می شود و قبل از بیرون آمدن از شافت خروجی ، از طریق چرخ دنده ها عبور می کند. گیربکس دستی ، AT و CVT انواع محبوب و متداول گیربکس های موجود در بازار این روزها است.

گیربکس اتوماتیک AT

گیربکس اتوماتیک خود به خود تغییر می کند. راننده برای تغییر دنده های اتومبیل همانطور که در یک اتومبیل انتقال دستی انجام می دهد، نباید عملی را انجام دهد. انتقال اتوماتیک امروزه محبوب تر است زیرا تمایل به یادگیری نحوه رانندگی آسان تر است. دو نوع گیربکس اتوماتیک وجود دارد. گیربکس اتوماتیک (AT) و انتقال مداوم متغیر (CVT).

گیربکس CVT

یک خودرو با گیربکس CVT به همان روشی که یک انتقال اتوماتیک معمولی انجام می دهد، کار می کند. اگرچه کارکرد داخلی واقعی آنها بسیار متفاوت است. به جای داشتن دنده ، دو قرقره وجود دارد که توسط یک کمربند وصل شده اند. موتور یک قرقره چرخانده و دیگر قرقره به بقیه گیربکس وصل می شود و چرخ های اتومبیل را نیرو می بخشد.گیربکس CVT به موتور خودرو اجازه می دهد تا با طیف وسیعی از سرعت های مختلف خودرو ، با بیشترین چرخش در دقیقه کار کند. به همین دلیل انتقال CVT برای زمانی که می خواهید حداکثر راندمان سوخت را تضمین کنید، مناسب است. به عنوان مثال ، سوبارو خودروهای تمام چرخ است و AWD راندمان سوخت کمتری دارد. بنابراین از گیربکس CVT استفاده می کنند تا بازده سوخت بهتری را به دست آورد. گیربکس CVT بیشتر در اتومبیل های ژاپنی مانند Subaru’s ، Honda CR-Vs ، Nissan Rogues و Mitsubishis یافت می شود.

گیربکس CVT

تفاوت گیربکس AT و CVT

گیربکس AT و CVT هر دو اتوماتیک می باشند که تفاوت هایی بین آن ها وجود دارد. این تفاوت ها عبارتند از:

1- مصرف سوخت

گیربکس اتوماتیک CVT دارای مصرف سوخت پایینی می باشد. این یک مزیت و ویژگی بزرگ برای این نوع گیربکس محسوب می شود. زیرا با داشتن سرعت بالا به موتور فشار خیلی زیادی وارد نمی شود. اما در گیربکس های AT در دنده های بالاتر فشار زیادی به موتور وارد شده و مصرف سوخت بالاتری دارند.

2- ضریب دنده ها

در هنگام تعویض دنده در خودرو های دارای گیربکس AT دنده ها به ترتیب از 1 شروع شده و تعویض دنده با سرعت بالایی انجام می شود. اما در گیربکس اتوماتیک CVT راننده متوجه تعویض دنده نمی شود. زیرا این گیربکس ضریب دنده ی خاصی ندارد و نمی تواند برای ان عدد انتخاب کند. پس سرعت تعویض دنده در گیربکس AT از CVT بیشتر است.

3- تجربه رانندگی

برخی افراد که عادت به رانندگی با خودرو های دارای گیربکس AT را دارند رانندگی با خودروهای گیربکس CVT برای آن ها کسل کننده و خسته کننده می باشد. اما در واقع اینطور نیست. به دلیل اینکه در گیربکس های CVT راننده تعویض دنده را حس نمی کند، چنین حسی دارند. البته خیلی از افراد گیربکس CVT را بهتر می دانند و اعتقاد دارند که رانندگی با این نوع گیربکس آرامش بیشتری دارد.

کدام گیربکس اتوماتیک را انتخاب کنیم؟

اگر می خواهید به دنبال کارایی باشید CVT را به عنوان کارآمدتر انتخاب کنید. تقریباً بدون تاخیر در تعویض دنده و قطعات کمتر متحرک و تقریباً بدون خرابی ، بازدهی بهتری نسبت به دو سیستم دیگر دارد و گزینه خوبی است البته ممکن است برخی افراد آن را دوست نداشته باشند زیرا هنگام رانندگی به طور کامل از ماشین خروجی گرفنه نمیشود. از تجربه لذت ببرید اما اگر برای رسیدن از نقطه A به نقطه B از اتومبیل استفاده می کنید CVT را در نظر بگیرید.اگر می خواهید تغییر دنده و خروجی گرفتن از ماشین و شتاب سریع داشته باشید DCT بهتر از بقیه است.

AMT از آنجا که تعداد بیشتری از اتومبیل های سطح ابتدایی آن را دارند ، انتخاب خوبی است و به راحتی در دسترس است و در مقایسه با DCT و CVT ارزان تر است. به نرمی CVT و به سرعت DCT هنوز کاربردهای خود را دارد.هر انتقال مزایا و معایب خاص خود را دارد. امیدوارم توانسته باشم در درک چگونگی عملکرد همه اینها به شما کمک کنم تا بتوانید تصمیم بهتر و آگاهانه تری بگیرید.

سخن آخر

امروزه رانندگی با خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک طرفداران زیادی دارد. این نوع گیربکس انواع مختلفی دارد که متداول ترین آن ها گیربکس اتوماتیک سیاره ای AT و سیستم انتقال قدرت CVT می باشند. بین این دو تفاوت هایی وجود دارد که در این مقاله به مهمترین آن ها اشاره کردیم. توجه داشته باشید که بهتر می باشد در هنگام خرید خودرو تمام جوانب و شرایط را بسنجید تا بتوانید انتخابی خوب داشته و بعد از خرید خود لذت ببرید و راضی باشید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها