قلعه اسرارآمیز آغشت در روستایی به همین نام در 12 کیلومتری روستای برغان از توابع بخش چندار کردان، در شهرستان ساوجبلاغ قرار دارد. روستای آغشت در شمال غرب استان البرز واقع شده است و در دل کوههای البرز در ارتفاع 1,650 متری از سطح دریا، در میان کرج و هشتگرد قرار دارد. آغشت یا اوغشت از دو بخش «او» به معنای آب و «غشت» به معنای «انباشته شدن و فراوان بودن» تشکیل میشود. در واقع نام این روستا را به این دلیل آغشت گذاشتهاند که آبهای روان و چشمههای فراوانی در آن وجود داشته است؛ به علاوه بارندگی نیز در این منطقه زیاد است.
قلعه آغشت قدمت تاریخی ندارد و از زمان ساخت آن تنها حدود 10 سال گذشته است. ظاهر این قلعه به دژهای قدیمی اروپاییان و رومیان شباهت دارد و به همین دلیل، بسیاری از افراد فکر میکنند که قلعه روستای آغشت یک مکان تاریخی است. از طرف دیگر قلعه روستای آغشت به قلعهای شباهت دارد که در مجموعه فیلمهای هری پاتر بود؛ از همین روی هر فردی که آن را میبیند، به یاد قلعه آن فیلم میافتد. مالک قلعه آغشت این قلعه را به دلیل علاقه و با بهرهگیری از ایدههای خلاقانه و عجیب خود و البته کمک یکی از معماران مشهور ایران ساخته است. خلاقیت و ذوق و قریحه معمار در نمای ظاهری قلعه آغشت به خوبی قابل مشاهده است؛ نمایی که ساخت آن 10 سال زمان برده است. معمار این بنا، قلعه را با الهام از سبکهای رنسانس اروپایی، یونان و روم باستان بنا کرده است.
داخل قلعه آغشت در حال حاضر به طور کامل تکمیل نشده و هنوز در حال ساخت است. از آنجا که قلعه آغشت یک ملک شخصی است، هیچ عکاسی نمیتواند به آن وارد شود؛ بنابراین هیچ عکسی از قسمتهای داخلی این قلعه وجود ندارد و بازدید از آن برای عموم آزاد نیست. این ساختمان پنج طبقه است و در طبقه همکف آن یک استخر وجود دارد. قلعه هاگوارتز ایران در احاطه درختانی بلندی است که گاهی ارتفاع آنها به بلندای این قلعه میرسد؛ درختانی که ظاهری زیبا و در عین حال رعبانگیز به این قلعه میبخشند. قلعه آغشت را میتوان بنایی فراتر از یک اقامتگاه شخصی یا یک ویلا معرفی کرد؛ بنایی که امروز یکی از مهمترین دیدنیهای این روستا و مناطق اطراف به شمار میآید. این قلعه در سالهای اخیر تبدیل به یک لوکیشن محبوب عکاسی نیز شده است.
قدمت روستای آغشت به هزاران سال پیش و به دوره قبل از اسلام باز میگردد. گفته میشود که ساکنان اولیه این روستا زرتشتیان بودهاند؛ مردمانی که به احتمال زیاد به دلیل آب فراوان در آغشت سکنی گزیدند. جمعیت روستای آغشت در سال 1330 شمسی 300 نفر بود؛ این تعداد با گذشت زمان در سال 1375 به 236 نفر کاهش یافت و امروز طبق آخرین سرشماری در سال 1395، حدود 770 نفر در این روستا زندگی میکنند. از آنجا که شمال استانهای سمنان، تهران، البرز و قزوین همیشه بخشی از قلمرو سلسلههای حکومت شمالی بودند. چشمههای فراوان، خاک حاصلخیز، رودخانههای پر آب و بارندگی زیاد از مشخصههای روستای آغشت هستند و هرجا که آب و خاک خوب باشد، پوشش گیاهی نیز غنی است. «گون» و «رگ» از گونههای غالب گیاهی این روستا هستند.
قلعه آغشت در یک منطقه کوهستانی واقع شده است و زمستانهایش نیز سرد میباشد. از آنجایی که طبیعت در هر فصلی زیباییهایی خاص خود را دارد، میتوانید هر زمان که دوست داشتید برنامهریزی کرده و به بازدید از این قلعه زیبا و متفاوت بروید. البته اگر به سرمای هوا حساس هستید، بهتر است در تابستان برای رفتن به روستا و قلعه آغشت برنامهریزی کنید.
قلعه آغشت در روستایی به همین نام قرار گرفته است. اگر میخواهید از این بنای زیبا و خاص دیدن کنید باید به استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، روستای آغشت که با دهستان برغان، یکی از توابع شهرستان کردان، 12 کیلومتر فاصله دارد، بروید.