دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / گردشگری /

قلعه مخوف بوینی یوقون اردبیل، معروف به قلعه آدمخوار! + فیلم 

سه شنبه، 03 مرداد 1402
قلعه بوینی یوقون اردبیل، قلعه‌ای باستانی در منطقه نیر است، که بنابر باور مردمان محلی به قلعه آدم‌خوار معروف شده است. برای آشنایی با این مکان مخوف و اطلاع از تاریخ این قلعه عجیب با ما همراه شوید.

قلعه قلعه بوینی یوقون در اردبیل

در استان اردبیل و در 11 کیلومتری شهیر نیر، در کنار روستای کورعباسلو قلعه اسرار آمیزی به نام بوینی یوغون قرار دارد. در زبان آذری بوینی یوغون به معنای گردن کلفت بوده و محلی‌های این منطقه بر این باورند که قرن‌ها پیش مردمانی به روستای کورعباسلو در استان اردبیل می‌رفتند، پس از بازدید از قلعه باستانی به صورتی عجیب ناپدید شده و به سرنوشتی نامعلوم دچار می‌شدند. که همین امر سبب شده مردم محلی این قلعه را مسبب ناپدید شدن آنان دانسته و افسانه‌های متعددی از آن بسازند. با ادامه این حوادث، رفته رفته این قلعه در میان روستاییان به قلعه آدم خوار معروف گردید.

آدرس : استان اردبیل، 35 کیلومتری اردبیل، 11 کیلومتری شهرستان نیر، دهکده کورعباسلو، قلعه بوینی یوغون

معماری خاص قلعه آدم‌خوار

قلعه بوینی یوغون معماری سنگی زیبایی دارد. این قلعه نیز یکی از مکان‌های تاریخی اسرار آمیز، می‌باشد که برای مدتی طولانی متروک مانده است. قلعه بوینی یوغون یکی از قلعه‌های مهم قبل از تاریخ اسلام در ایران است. معماری سنگی زیبای آن در دنیا بی نظیر می‌باشد و همین معماری باعث شده قلعه بوینی یوغون به سایت موزه باستان‌شناسی در کشور تبدیل شود.سنگهای درشت آن به ضخامت تا 2 تا 5 متر برای حفاظت از قلعه چیده شده است. دیوارها به ارتفاع حدود 300متر قلعه را از دوجناح شمال وجنوب غیر قابل نفوذ کرده است. جناح‌های دیگر آن با دیوارهایی از سنگ و ساروج به شکل غیر قابل نفوذ می‌باشد. اکنون از آن دیواره‌ها فقط نشانه‌هایی باقی نمانده است. برای فضای داخلی قلعه از مصالحی چون آجر و خشت هم استفاده شده است. برای بالا رفتن از کوه و قلعه پله‌هایی وجود دارد که حاصل تراش سنگ‌ها می‌باشد و صعود به قلعه را آسان کرده است، اما گذر از برخی جاها کار صخره نوردان است. بالای این کوه سنگی 6 حوضچه دست ساز وجود دارد که حاصل تراش سنگ از کف قلعه است. آب باران و برف در آنها ذخیره می‌شود.

قدمت قلعه آدم‌خوار

آثار به جا مانده در این مکان تاریخی نشان دهنده قدمتی 4000 ساله است. دوره رونق این قلعه زمان اشکانی، همزمان با جنگ‌های ایران و روم بود. جالب است بدانید که این قلعه در این دوران کاربرد نظامی نداشته و فقط محل سکونت بوده است. کارشناسان می‌گویند: وسعت بالغ بر 300 هکتار آن و چند لایه ای بودن قلعه نشان دهنده استمرار سکونت انسان از دوره اشکانی تا دوره صفوی بوده است. قلعه بوینی یوغون از مهمترین قلعه‌های آذربایجان در دوران تاریخ و صدر اسلام و حتی بعد از آن هم می‌باشد.

فیلمی از قلعه آدم‌خوار


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
مراحل سابمیت مقاله
مروری بر بازیگران و ورزشکارانی که همسر غیرایرانی دارند؛ از رضا صادقی و همسر آلمانی‌اش تا کریم انصاری فرد با همسری اهل یونان+عکس
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
راز موفقیت علی دایی از زبان خودش: همیشه حلال و حرام در زندگی من لحاظ شده، احترام به پدر و مادرم که همه زندگی من هستند
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
از مهتاب کرامتی چه خبر؟/ از شایعه زهرداری که هیچوقت اثبات نشد تا سابقه ازدواج کوتاهش با موزیسین معروف