گشت و گذاری کوتاه و مجازی بر تاریخچه و معماری زیبای موزه کاریه

  چهارشنبه، 18 فروردین 1400   زمان مطالعه 6 دقیقه
گشت و گذاری کوتاه و مجازی بر تاریخچه و معماری زیبای موزه کاریه
موزه کاریه یکی از زیباترین و باستانی ترین جاذبه های گردشگری استانبول بوده و با داشتن قدمت طولانی از دیدنی ترین و بهترین جاذبه های این منطقه می باشد که هر ساله مقصد بازدید انبوهی از مسافران قرار می گیرد. برای اشنایی بیشتر با این مجموعه با ساعدنیوز همراه باشید.

موزه کاریه

موزه کاریه در قرن یازدهم هجری ساخته شده است که با موزاییک های بسیار قدیمی که روایت گر بخشی از زندگی حضرت عیسی و حضرت مریم می باشد که قدمت این موزاییک ها تقریبا به قرن چهاردهم باز می گردد. موزه کاریه جزو مهم ترین و با ارزش ترین بناهای دوره بیزانس است که تا به امروز با رسیدگی های ویژه هنوز هم باقی مانده است. این موزه همانند خیلی از موزه های دیگر که قدمتشان به دوره بیزانس می رسد دارای ظاهری ساده هستند ولی داخل آن ها بسیار پیچیده و وسایل تزیینی زیادی وجود دارند.

موزه کاریه در واقع تلفیقی از صنعت بیزانس با دوره رنسانس ایتالیا بوده که هنر نقاشی بر روی کاشی ها م موزاییک های دیوارها و سقف نمایانگر هستند. اگر از ابتدا با نظم در موزه حرکت کنید و تصاویر نقاشی شده روی موزاییک ها را دنبال کنید در یک طرف زندگی حضرت مریم و چگونگی تولد حضرت عیسی را به تصویر کشیده اند و در سوی دیگر چگونگی زندگی حضرت عیسی را نشان می دهند و به صورت پیوسته با نظم خاصی برای گردشگران تور استانبول قابل رویت است.

بعد از موزه ایاصوفیه موزه کاریه از با ارزش ترین موزه های موجود در استانبول ترکیه است که جزو جذاب ترین جاذبه های دیدنی این کشور به شمار می رود. بهتر است به هر کشوری که می روید از موزه های مهم آن بازدید کنید چون هم از قدمت و پیشینه ی اقوام و نیاکان و اصالت مردمانش آشنا می شوید و هم بازدید از وسایل بسیار قدیمی و سبک زندگی انسان ها در قرن ها پیش برای هر گروه سنی می تواند جالب به نظر برسد، مخصوصا کشورهایی مثل ترکیه که جنگ ها و نبردهای زیادی در آن رخ داده و پادشاهان زیادی روی کار آمده اند.

تصویر

تاریخچه

مانند بسیاری از بناهای تاریخی استانبول، موزه ی کاریه نیز گذشته ای طولانی و پیچیده دارد و تاریخچه ی این موزه و شهر استانبول را به خوبی به نمایش می گذارد. کلیسای کورا را در دوران سلطنت «ژوستینین یکم» (Justinian I) تأسیس کردند که از سال 527 تا 565 میلادی بر امپراتوری روم شرقی حکومت داشت. این کلیسا ابتدا با نام «کلیسای ناجی مقدس کورا» شناخته می شد و آن را بر روی خرابه های کلیسایی دیگر بنا کرده بودند که بیرون از دیوارهای پایتخت سابق امپراتوری روم شرقی، یعنی شهر قسطنطنیه (استانبول امروزی) قرار داشت. کلمه ی «کورا» نیز واژه ای یونانی است و به معنی «حومه ی شهر» می باشد و به همین موضوع اشاره دارد که کلیسای اصلی، بیرون از دیوارهای شهر واقع شده بود.

قدمت کلیسای اولیه ی این مکان به قرن 4 میلادی برمی گردد و همانطور که گفتیم، این بنا در خارج از دیوارهای شهر قرار گرفت. بعدها وقتی امپراتور «تئودوسیوس دوم» دیوار دیگری را در سال 413 میلادی دور شهر کشید، این کلیسا نیز داخل این دیوارهای دفاعی جا داده شد؛ اما نام آن همچنان کورا ماند. آنچه از معماری امروز ساختمان این بنا می بینید، به سال 1077 میلادی برمی گردد که کلیسا را شبیه به یک صلیب بازسازی کردند. این ساختمان، یک گنبد را نیز شامل می شد و این شیوه ی معماری در آن دوران بسیار رواج داشت. بخشی از کلیسای کورا در اوایل قرن 12 میلادی و ظاهراً بر اثر زلزله فرو ریخت و دوباره به بازسازی آن مشغول شدند؛ اما 2 قرن بعد از این اتفاق بود که این کلیسا به شکل امروزی اش درآمد.

«تئودور متوکیتس» (Theodore Metochites)، از سیاستمداران امپراتوری بیزانس یا همان روم شرقی بود و بسیاری از نقاشی های دیواری و موزاییک های زیبا و باکیفیت خود را به کلیسا اهدا کرد و 2 سال آخر عمرش را به عنوان راهب در کلیسای کورا گذراند. 50 سال بعد از سقوط قسطنطنیه یا همان فتح استانبول توسط ترکان عثمانی، کلیسای کورا به «مسجد کاریه» تبدیل شد. به تصویر کشیدن مفاهیم مقدس مذهبی در اسلام ممنوع است؛ زیرا آن ها معتقدند که این تصاویر یا دارای اشتباه هستند یا گمراه کننده. بنابراین عثمانی های مسلمان، موزاییک ها و دیوارنگاری ها را در زیر لایه ای از نقاشی و گچ پنهان کردند و اثر مخرب این عمل و زلزله های متعدد این منطقه بر روی این آثار هنری به خوبی قابل مشاهده است. «مؤسسه بیزانس آمریکا» در سال 1948 میلادی، هزینه ی مرمت این مسجد را برعهده گرفت که طی این پروژه، دیوارنگاری های تماشایی کلیسا نیز کشف و مرمت شدند. 10 سال بعد، این مکان تحت عنوان «موزه ی کاریه» شروع به کار کرد.

تصویر

معماری و دیزاین داخلی

ساختمان کلیسای کورا به 3 بخش اصلی تقسیم می شود و 6 گنبد دارد. دکور داخلی این ساختمان، هنوز هم تا حد زیادی به همان شکل باقی مانده و همین موضوع، کلیسای کورا را در مقایسه با دیگر کلیساهای شهر استانبول، به مقصدی منحصر به فرد تبدیل کرده است. موزاییک های دیدنی این کلیسا، داستان هایی از انجیل را به تصویر می کشند و مانند کتاب داستانی تصویری می توان ماجرای آن ها را دنبال کرد. در این میان حواستان باشد تا «چرخه ی زندگی مریم مقدس» (The Cycle of the Life of the Virgin) را از دست ندهید که از 17 تصویر تشکیل می شود. دیوارنگاری های «چرخه ی زندگی عیسی مسیح»، از تولد او در بخش قبلی ادامه پیدا می کند و تا سفر او به اورشلیم را در برمی گیرد.

«دوران رسالت مسیح» (The Cycle of Christ’s Ministry)، تصاویری از معجزه های عیسی مسیح همچون شفای مرد جذامی و غیره را به نمایش می گذارد.

تصویر

آثار مهم و معماری بی نظیر این مجموعه

در موزه کاریه استانبول آثار تاریخی متعددی نگهداری می شود که حاکی از تاریخ معتبر این کشور می باشد. از جمله مهمترین و با ارزش ترین آثار این مجموعه می توان به نقاشی ها و دیوارنگاری هایی اشاره کرد که سالیان سال است، به عنوان جز اصلی این موزه جلوه می کند. موزه کاریه استانبول شامل پنج بخش اصلی است. سمت راست مجموعه شامل دو طبقه و دو بخش مجزا است. در بخش جنوبی ساختمان آرامگاهی وجود دارد. همچنین در بخش شمالی موزه، در طبقه پایین یک خانه و در طبقه بالایی گنجینه کتابخانه ها قرار دارد. در بخش جنوب غربی ساختمان نیز مناره هایی با سبک معماری اسلامی ایجاد شده است. در بخش اصلی کلیسا نیز زیبایی چشم نواز بنا را می بینید از ترکیب سنگ های مختلف طراحی شده است. نحوه سنگ آرایی این موزه تقریبا شبیه به مسجد ایاصوفیه استانبول می باشد.

تصویر

بهترین زمان بازدید از موزه کاریه

با توجه به شرایط اقلیمی حاکم در استانبول در فصل تابستان شاهد ورودی مسافران و گردشگران بی شماری به این شهر می باشیم که به طبع بازدید از موزه کاریه در این ایام بسیار افزایش می یابد از این رو برای بهترین زمان بازدید از موزه کاریه می توان فصل بهار و فصل پاییز را در وهله اول معرفی نمود گردشگرانی که خواهان سفر و بازدید از این مجموعه قدیمی در آرامش و به دور از شلوغی هستند می توانند با سفر در ایام لحظاتی بی نظیر و پر از شور و شوقی را سپری کنند. موزه زیبای کاریه در تمامی روزهای هفته به جز چهارشنبه برای بازدید عموم افراد باز بوده و حدود نیم ساعت برای گشت و گذار و بازدید در این مجموعه نیاز خواهید داشت. ساعات بازدید در فصل تابستان از 9 صبح تا 7 بعد از ظهر و در فصل زمستان از 9 صبح تا 5 بعد از ظهر می باشد. افرادی که دارای موزه پست استانبول هستند می توانند به صورت رایگان و بدون نیاز به خرید بلیط موزه از این مجموعه بازدید نمایند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها