همه چیز درباره انژکتور خودرو

  جمعه، 17 مرداد 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
همه چیز درباره انژکتور خودرو
علت استفاده روزافزون از این سیستم به جای کاربراتور در خودروها، کاهش آلودگی مصرف است؛ همچنین نکاتی در مورد سیستم افشانک وجود دارد که آن را بر نمونه کاربراتوری برتری می دهد؛ اول آنکه دچار خفگی نمی شود و بیرون ریختن ذرات ریز سوخت، منجر به افزایش عملکرد در فرآیند سوخت رسانی می شود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، امروزه یکی از قطعاتی که در تمام خودروهایی که با سوخت کار می کنند وجود دارد، انژکتور یا سیستم پاشش سوخت می باشد. انژکتور خودرو قطعه ایست که در ورودی سیلندر خودرو قرار داشته و وظیفه آن تنظیم و پاشش سوخت به درون سیلندر بوده که نهایتا این سوخت طی فرایند احتراق به انرژی تبدیل و باعث به حرکت در آمدن خودرو می گردد. در حقیقت درست کار کردن انژکتور خودرو به معنای درست کار کردن کل موتور و سیستم احتراق خودرو می باشد. اگر انژکتور خودرو به درستی کار نکند یا به طور کلی از کار بیفتد، خودرو با مشکل مواجه شده و اصطلاحا ریپ می زند که این امر در نهایت منجر به خاموشی خودرو و از حرکت باز ایستادن آن خواهد شد. در ادامه قصد داریم اطلاعات کاملی را در خصوص انژکتور خودرو و نحوه کارکرد آن در اختیار علاقه مندان به بحث مکانیک خودرو قرار دهیم که می تواند در امر عیب یابی خودرو بسیار کارآمد باشد.

سیستم انژکتور چگونه کار می کند؟

ابتدا اجازه بدهید انژکتور را تعریف کنیم. (Injector) که نام دیگر آن افشانک است، قطعه ای است که از طریق آن، سوخت و اکسیژن، با فشار به درون سیلندر وارد می شود. انژکتور در زمره شیرهای سلونوئیدی است؛ شیرهای سلونوئیدی، شیرهای الکترومکانیکی هستند که از طریق انرژی الکتریکی که از لوله (سیم لوله هم نامیده می شود) عبور می کند، کنترل می شوند. این قطعه، اولین بار توسط رابرت بوش در کمپانی بزرگ بوش آلمان اختراع شد.

علت استفاده روزافزون از این سیستم به جای کاربراتور در خودروها، کاهش آلودگی مصرف است؛ همچنین نکاتی در مورد سیستم افشانک وجود دارد که آن را بر نمونه کاربراتوری برتری می دهد؛ اول آنکه دچار خفگی نمی شود و بیرون ریختن ذرات ریز سوخت، منجر به افزایش عملکرد در فرآیند سوخت رسانی می شود. این سیستم، مشکل روشن نشدن صبحگاهی خودرو را مانند سیستم کاربراتوری ندارد؛ همچنین تنظیم این سیستم به خاطر وجود انژکتورهای مختلف در هر سیلندر از طریق رایانه راحت تر است.

مهم ترین بخش این سیستم، سوپاپ انژکتور است. این سوپاپ به صورت الکترونیکی هدایت می شود و در ثانیه، بارها باز و بسته می شود. این سوپاپ از طریق قطعات دیگر مانند پمپ بنزین، سوخت را به محفظه احتراق انتقال می دهد. بنزین از سمت نازل سوپاپ به شکل قطره، با فشار در سیلندر پاشیده می شود. با ریز شدن قطرات سوخت، امکان احتراق کامل و کاهش آلایندگی فراهم می شود.

قطعات مهم انژکتور

این سیستم از قطعات مختلفی تشکیل شده است: ۱- کوئل دوبل ۲-انژکتور ۳- سنسور اکسیژن پیش از کاتالیست ۴-سنسور اکسیژن بعد از کاتالیست ۵-سنسور دمای آب ۶-سنسور دما و فشار هوا ۷-سنسور ضربه ۸- سنسور دور موتور ۹- سنسور فشار بنزین ۱۰- سنسور دریچه گاز

خود سیستم افشانک هم از اجزای ذیل تشکیل شده است:

۱- درپوش حفاظت کننده ۲- سوراخ خروج ۳- سوزن انژکتور ۴- سلونوئید ۵- محفظه افشانک ۶- فیلتر ورود ۷- اورینگ

در ادامه، اجزای مهم این قطعه را بررسی می کنیم. قبل از آن باید توضیح مختصری در مورد ECU بدهیم؛ ECU از قطعات مهم الکترونیکی است که در خودروهای انژکتوری، نقش راهبری و هدایت و پردازش اطلاعات را بر عهده دارد.

در بخش سیستم های کنترل که شامل یک ECU و تعدادی سنسور است، سه سنسور مهم وجود دارد: ۱- سنسور دریچه گاز که حجم ورود هوا به داخل موتور را کنترل می کند. ۲- سنسور اکسیژن، میزان اکسیژن خارج شده از موتور را به ECU می فرستد تا آن را پردازش کند. ۳- سنسور دور موتور، میزان گردش موتور را به ECU انتقال می دهد.

علائم خرابی سوزن انژکتور چیست؟

علائم خرابی این قطعه، شامل موارد زیر است:

۱- خودروی شما ریپ می زند یا هنگام روشن کردن خودرو و حرکت آن، دور موتور به کندی افزایش پیدا می کند.

۲- صدای افشانک که از احتراق نامنظم به وجود می آید.

۳- لرزش و ضربه ناشی از سوختن نامنظم سوخت

۴- کاهش عملکرد خودرو: احساس کندی یا سنگینی خودرو که نشانه نرسیدن سوخت کافی به موتور است.

۵- لرزیدن موتور در وضعیت ثابت

۶- مصرف سوخت در خودروی شما بالا می رود.

برای رفع بسیاری از مشکلات سوزن انژکتور، شستشوی این قطعه، راهکار بسیار مناسبی است. برای شستشو می توانید راه های مختلفی را امتحان کنید. در بسیاری از موارد هم باید این قطعه یا قطعات دیگر را تعویض کنید.

برای رفع مشکل این قطعه، راه حل آسان تر و در عین حال سریع تر، استفاده از مواد تمیز کننده یا اسپری های پاک کننده است، با این حال اگر می خواهید علائم خرابی این قطعه به صورت پایدار از بین برود، شستشو از طریق دستگاه شستشوی مخصوص توصیه می شود.

می توانید این سیستم را هنگام روشن بودن خودرو و به صورت ایستاده تمیز کنید. برای این کار، مواد پاک کننده مورد نظر را با دستگاه های ایجاد فشار به سوی ریل سوخت هدایت کنید. پمپ سوخت را فعال کنید و با نصب لوله نعلی، سوخت را به سمت باک برگردانید. توصیه می شود که برای عیب یابی و شستشوی بیرونی این قطعه به یک فرد متخصص مراجعه کنید. این کار باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می شود و معمولاً به شکل مستقیم به مشکل اصلی قطعه پی می برید.

انواع سیستم انژکتور

این سیستم که به آن افشانک هم می گویند، انواع مختلفی دارد:

سیستم انژکتوری مکانیکی: خصوصیت مهم این نوع سیستم، پاشیدن مداوم سوخت در سیلندر است.

سیستم انژکتوری الکترونیکی: این سیستم از طریق قطعات الکترومغناطیسی، روند پاشیدن مداوم سوخت را انجام می دهد.

سیستم انژکتوری الکترومکانیکی: با توجه به کنترل گسترده در این سیستم، اطلاعات بیشتری از قطعات مختلف افشانک پردازش می شود و عملکرد بهتری را می توانیم در این سیستم ها شاهد باشیم.

سیستم انژکتوری یک نقطه ای: این نوع افشانک از یک کنترل الکتریکی و یک انژکتور الکترومغناطیسی در بالای دریچه گاز استفاده می کند.

سیستم انژکتوری چند نقطه ای: در سیستم چند نقطه ای با توجه به تعداد سوپاپ ورودی، از افشانک برای پاشیدن سوخت استفاده می شود.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (505 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (197 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (62 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (52 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (46 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (43 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
اجاره خانواده برای ازدواج مجدد پنهانی / مواظب باشید سرتان کلاه نرود!
منتخب روز   
هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌ قتل خانمی جوان به دست یک مرد 43 ساله در تبریز/ پول و جواهرات انگیزه متهم از قتل بود