به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از هنر زندگی، ویروس هرپس باعث بروز تب خال در لب یا برخی عارضه های پوستی در سایر نقاط بدن از جمله آلت تناسلی می شود. این بیماری مسری است و از طریق بزاق آلوده یا تماس جنسی با فرد مبتلا انتقال داده می شود. این ویروس اگر وارد بدن انسان شود تا پایان عمر همراه شخص می ماند، با این حال اقدام برای درمان در بهبود سریع تر زخم ها، کاهش شدت و علایم بروز بیماری همچنین کم شدن دفعات عود و به حداقل رساندن احتمال انتقال ویروس به فرد دیگر موثر است. این بیماری ممکن است تا مدت ها در حالت نهفته باقی بماند و فرد مبتلا از وجود بیماری اطلاعی نداشته باشد. ویروس هرپس، در واکنش به استرس و فشارهای روانی فعال می شود. بزرگترین مانع درمان برای مبتلایان احساس شرم و خجالت در بیان بیماری است. روش صحیح برخورد با این افراد، پذیرش و راهنمایی صحیح آنان در پیگیری درمان موثر است.
هرپس
ویروس هرپس سبب بروز بیماری عفونی هرپس سیمپلکس یا تب خال می شود. این ویروس باعث ایجاد تاول های ریز و ملتهب در صورت، آلت تناسلی در هر دو جنس می گردد. این بیماری از طریق خراش های پوستی انتقال یافته و با آلوده کردن سلول های عصبی به صورت نهفته در بدن باقی می ماند. این بیماری بر اثر فشارهای روانی و احساسی فعال می شود و یکی از بیماری های مقاربتی نیز محسوب می شود.
انواع ویروس هرپس
دو نوع ویروس هرپس وجود دارد:
نوع اول : موجب تب خال در ناحیه لب می شود که بسیار مسری و شایع است و از طریق بزاق آلوده انتقال می یابد.
نوع دوم : باعث ایجاد تاول های ریز قرمز رنگ در آلت تناسلی شده و از طریق تماس جنسی انتقال می یابد.
محل و علائم ویروس هرپس
خارش و درد همراه با تورم و قرمزی منطقه آلوده شده از بارزترین علائم این بیماری در نقاط مختلف بدن است. تبخال های ایجاد شده اگر پاره نشوند به مرور زمان زخمی شده و تبدیل به دلمه می گردند. این بیماری با وجود اینکه بیشتر به عنوان عارضه آلت تناسلی شناخته شده است اما در نواحی دیگر بدن به عنوان مثال صورت هم وجود دارد. در ادامه به علائم ایجاد شده در برخی اندام های بدن می پردازیم :
1- لثه: بیماری هرپس در لثه باعث درد شدید و التهاب و قرمزی مفرط می شود.
2- آلت تناسلی: بیماری هرپس در آلت تناسلی باعث تاول های ریز و سوزناک در گردنه رحم و مجرای تناسلی می شود. در این شرایط غدد لنفاوی ران ها متورم می گردند. به علت آلوده شدن آلت تناسلی، ادرار با سوزش همراه است. هرپس ناحیه تناسلی، هم در مردان و هم در زنان اتفاق می افتد و تنها راه ابتلا به آن آمیزش جنسی با ناقلان این ویروس است.
3- مری: بیماری هرپس در مری باعث درد شدید در هنگام بلعیدن غذا می شود.
4- انگشت: بیماری هرپس در بند انگشتان دست و پا با درد و سوزش همراه است.
5- چشم: ویروس هرپس اگر به چشم برسد باعث آلودگی قرنیه شده و در اکثر موارد سبب کوری می شود. این بیماری در چشم، خود را به شکل یک زخم دردناک روی پلک یا سطح چشم نشان می دهد و قرنیه را ملتهب می کند.
پیشگیری از ابتلا به بیماری هرپس
می توان از طریق رعایت یک سری اعمال بهداشتی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد که در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
در هرپس نوع یک شخص از تماس فیزیکی با افرادی که ضایعات فعال دارند خودداری کند و با شستن مرتب دست ها و مالیدن روزانه داروی آسیکلوویر به بدن از مبتلا شدن به این عارضه پیشگیری کند.
در هرپس نوع دو افراد باید رابطه جنسی محافظت شده برقرار کنند و در مدت زمانی که این بیماری در یکی از طرفین عود می کند از هر گونه آمیزش جنسی خودداری نمایند. مشاوره جنسی به شما برای پیشگیری و درمان این نوع تبخال خدمات ارائه می دهد.
تاثیرات بیماری تبخال بر وجوه اجتماعی و روانی فرد ناقل
فرد ناقل در سطح اجتماعی دچار نوعی شرم پنهان می شود و از اینکه دچار این بیماری است خجالت می کشد، او ممکن است علائم پرخاشگری جابه جا شده را از خود نشان دهد. این ویروس در سطح روانشناختی می تواند زمینه ساز ابتلا به اختلال دو قطبی و افسردگی شود. دانشمندان در سلول های عصبی افرادی که به اختلال دو قطبی و افسردگی مبتلا هستند ویروس هرپس انسانی را کشف کردند. در کل فرد به مرور زمان با تغییرات شخصیتی و رفتاری نامطلوبی مواجه می شود که هم برای خودش و هم دیگران آزار دهنده است. همچنین فرد مبتلا ممکن است اعتماد به نفس جنسی اش پایین بیاید. در این حالت، طرف مقابل می تواند با احترام گذاشتن به وضعیت بیمار در جهت بهبود علائم کوشا باشد.
درمان تبخال
درمان این بیماری بیشتراز طریق داروهای گیاهی مانند عصاره گیاه سالویا و پماد گیاهی میرتوپلکس انجام می گیرد. هر فرد به محض مشاهده اولین علائم سوزش یا خارش و گزگز شدن پوست باید درمان را آغاز کند چون هر چه زمان کوتاه تری از ابتلا به بیماری گذشته باشد شانس بهبودی بیشتر است. این بیماری به طور کامل درمان نمی شود اما با موارد ذکر شده نشانه ها تسکین می یابند و علائم در حملات بعدی خفیف تر می شوند. ضمن اینکه از گسترش عفونت جلوگیری می شود و از این طریق بیماری تا حدودی کنترل می گردد. ازهمه مهمتر این است که ضمن درمان برنامه های آموزشی ویژه ای نیز به افراد داده می شود که آن ها را آگاه کند چگونه در بهبود علائم خود عمل کنند.
ضمن درمان های پزشکی، پیگیری درمان های روان شناختی نیز توصیه می گردد تا آسیب های روانشناختی وارد شده به بیمار طی یک پروسه درمانی شناخته شده و برطرف گردند. دریافت مشاوره روانشناسی برای کاهش استرس و تنش بسیار حائز اهمیت می باشد.