به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، متاسفانه در تعاریف جامعه، تعابیری وجود دارد که می گوید دعوای بین زوج خیلی طبیعی است و دعوا در زندگی همه زوج ها وجود دارد و اگر زوجی دعوا می کنند، کسی تصور نکند که مشکل جدی وجود دارد و خیلی طبیعی است و…
اگر منظور از دعوا، رفتار های پرخاشگرانه است به معنای این که زوج حقوق یکدیگر را رعایت نکنند و هرکدام- زن یا مرد فرقی نمی کند- رفتاری می کنند که به یکدیگر آسیب اجتماعی و جسمی و… می زند، مسلما طبیعی نیست و نمی توان گفت: «رفتار های پرخاشگرانه بین زن و شوهر خیلی طبیعی است»!
بهتر است به جای این که بگوییم دعوای بین زن و شوهر طبیعی است، باید بگوییم «اختلاف بین زوج طبیعی است»؛ به هرحال همه زن و شوهر ها در یکسری موارد با هم اختلاف نظر دارند و این اختلاف نظر گاهی به خاطر فراهم نبودن امکانات گفتگو، ممکن است به تعارض بدل شود.
اگر منظور از دعوا، رفتار های پرخاشگرانه است به معنای این که زوج حقوق یکدیگر را رعایت نکنند و هرکدام رفتاری می کنند که به یکدیگر آسیب اجتماعی و جسمی و… می زند، مسلما طبیعی نیست و نمی توان گفت: «رفتار های پرخاشگرانه بین زن و شوهر خیلی طبیعی است»!
هنگام دعوای زن و شوهری چه باید کرد ؟
مکث کنید . قبل از این که حرفی بزنید که جبران کردن آن سخت است .
وقتی در دعوا ، عصبانی هستید و احساسات شما فرمان می دهد ، فکر کردن قبل از این که دهان خود را باز کنید ، دشوار است . اما مکث کردن قبل از حرف زدن به شما این امکان را می دهد تا گله و مشکل خود را به شکلی مؤثر تر تنظیم کنید . چند ثانیه ساده به شما فرصت کافی می دهد تا فکر کنید : “چگونه می توانم این را بگویم تا شریک زندگی من آن را بشنود و صدمه ای نبیند ؟ ” این سرعت سریع ذهنی به شما کمک می کند تا یک روش مهربان تر و آرام تر را برای رسیدن به اوضاع انتخاب کنید و باعث می شود در نتیجه بیشتر شنیده شوید .
در دعوای زن و شوهر ، به جای ” شما ” در عبارات ، از ” من ” صحبت کنید .
گفتن “من صدمه دیده ام” یا ” من واقعاً عصبانی هستم” به جای ” شما این کار را کرده اید ” به گفتگوی پربارتری منجر خواهد شد ، زیرا شریک زندگی شما را از حالت دفاعی خارج می کند . صحبت کردن در مورد این که چگونه احساس می کنید و راه حل های بالقوه ای را برای امتحان کردن ارائه می دهید ، به جای اینکه سرزنش کنید ، به همسر شما یادآوری می کند که در یک زندگی شراکتی هستید و برای داشتن یک رابطه قوی تر ، باید با هم همکاری کنید .
از حمله به شخصیت ها خودداری کنید .
متأسفانه ، استدلال ها اغلب می توانند به حملات شخصی منتهی شوند و این قطعاً برای رابطه شما سالم نیست .
روی مسئله واقعی تمرکز کنید .
اگر دائماً استدلال های قدیمی را اصلاح می کنید ، بارها و بارها درباره همان موارد بدون حل و فصل و مصالحه می جنگید ، یا این که تمام مدت در حال جنگ هستید ، می تواند مشکل ساز شود . جان گوتمن ، روانشناس مشهور روابط جهانی می گوید : یکی از پیش بینی های طلاق زمانی اتفاق می افتد که در دعوای زن و شوهر ، فرد به جای جدا کردن موضوعات خاصی که ناراحت کننده است ، به طور مداوم به شخصیت شریک زندگی خود حمله کند .
بیشتر گوش کنید و کمتر صحبت کنید .
در دعوای زن و شوهر ، تمایل به صحبت کردن بیشتر از گوش دادن وجود دارد . ما خیلی مشتاق هستیم تا احساسات خود را بیرون بیاوریم ، حتی ممکن است چیزی را که همسرمان در تلاش است بیان کند ، نشنویم .
باترسون می گوید ، فردی که مسئله ای دارد ، کسی است که باید به آن گوش فرا داد . او پیشنهاد می کند که هنگام دعوا ، به جای این که بلافاصله از خود دفاع کنید ، فقط گوش کنید و به شریک زندگی خود بگویید که آن ها را می شنوید و منتظرید که صحبت کننند . این رویکرد مؤثر است ، زیرا نه تنها نشان می دهد که شما گوش می کردید ، بلکه می فهمید که شریک زندگی شما چه می گوید و دلیل اصلی رفتارهای او را متوجه می شوید . وقتی فقط گوش می دهید ، به جای این که یک استدلال یک طرفه داشته باشید ، به احتمال زیاد گفتگوی سازنده تری خواهید داشت .
نحوه بیان خود را تغییر دهید .
واقعیت این است که اکثر ما استدلال ها را بازیابی می کنیم و تقریباً می توانیم پیش بینی کنیم که شریک زندگی ما چگونه پاسخ خواهد داد . اگر می خواهید کمتر بجنگید ، آن چه را که می گویید ، تغییر دهید و با ادبیات و لحنی درست آن را بیان کنید تا مطمئن باشید عکس العمل همسر شما ، تهاجمی نخواهد بود و دعوای زن و شوهر رخ نخواهد داد .
خود را در کفش های شریک زندگی خود قرار دهید .
خود را در کفش های شریک زندگی خود قرار دهید و فکر کنید که چرا یک شخص معقول ، ممکن است در یک موقعیت ، این گونه رفتار کند . این به شما کمک می کند عملکرد همسر خود را بهتر بشناسید .
تهدید نکنید .
در دعوای زن و شوهر تا جایی که می توانید ، سعی کنید تهدید به جدایی یا طلاق نکنید . صرف نظر از اینکه منظور شما چه چیزی است ، این کلمات می توانند تأثیر ماندگار بر شخصی که آن ها را می شنود ، بگذارد و باعث شود تا مدت ها پس از پایان دعوا ، احساس ناامنی در رابطه داشته باشند و این ناامنی سلامت رابطه شما را به خطر می اندازد .