بیوگرافی هنري فورد مخترع ، نویسنده و نظریه‌پرداز آمریکایی

  شنبه، 29 آبان 1400   زمان مطالعه 7 دقیقه
بیوگرافی هنري فورد مخترع ، نویسنده و نظریه‌پرداز آمریکایی
هنری فورد در ۳۰ جولای سال ۱۸۶۳، در دهکده‌ی گرین فیلد دیترویت، ایالت میشیگان آمریکا به دنیا آمد. او یکی از ۶ فرزند ویلیام فورد و ‌ماری لیتیگات بود؛ خانواده‌ای مهاجر و مزرعه‌دار. ویلیام فورد در ایرلند متولد شد و بعدها به همراه والدینش به آمریکا مهاجرت کرد و ماری، دختر یک زوج بلژیکی مهاجر در آمریکا بود.

هنری فورد، (به انگلیسی: Henry Ford) (زاده ۳۰ ژوئیه ۱۸۶۳ – درگذشته ۷ آوریل ۱۹۴۷) کارآفرین، مخترع، نویسنده و نظریه پرداز آمریکایی بود که شرکت خودروسازی فورد را در سال ۱۹۰۳ تأسیس کرد. وی مخترع خط تولید صنعتی است که نخستین بار با هدف تولید خودروی ارزان قیمت خط تولید را به کار گرفت. او نه تنها انقلابی در صنعت اروپا و آمریکا ایجاد کرد، بلکه ترکیب تولید انبوه کالا، دستمزد بالا برای کارگران و قیمت پایین پیشنهادی او چنان تأثیری بر اقتصاد و جوامع قرن بیستم ایجاد کرد که آن را فوردیسم نامیدند. فورد دیدگاهی جهانی داشت و مصرف گرایی را باعث صلح در جهان می دانست. هنری فورد به یکی از مشهورترین و متمول ترین مردان تاریخ صنعت تبدیل شد. او پس از مرگ، همهٔ ثروتش را به بنیاد فورد بخشید، اما ترتیبی داد که خانواده اش برای همیشه کنترل آن را در دست داشته باشند. فورد در کنار فعالیت های صنعتی و اقتصادی، یک نظریه پرداز و نویسنده ماهر نیز بود. هنری فورد به دلیل مخالفت با حضور ایالات متحده آمریکا در جنگ جهانی دوم معروف است. در سال ۱۹۱۸ نیمی از خودروهای آمریکا فورد مدل تی بودند، که نکته جالب در مورد آن ها مشترک بودن رنگ مشکی آن ها بود. فورد در زندگینامه خود نوشته است: «هر مشتری می تواند خودرویی به رنگ دلخواه خود داشته باشد تا زمانی که این رنگ سیاه باشد.» تا پیش از راه اندازی خط تولید که برای فعالیت سریع تر تنها خودروی سیاه تولید می کرد، مدل تی به رنگ های دیگر مانند قرمز نیز تولید می شد.

هنری فورد

سال های اولیه زندگی هنری فورد

هنری فورد در ۳۰ ژوئیه ۱۸۶۳ در یک مزرعه در گرینفیلد تاونشیپ (در نزدیکی دیترویت، میشیگان) به دنیا آمد. پدر او ویلیام فورد نام داشت و اصلیت او به غرب انگلستان بازمی گشت. مادر او ماری لیتوگت فورد بود، که از خانواده ای بلژیکی بود. او دو برادر و دو خواهر داشت. فورد علاقه بسیاری به ابزار مکانیکی داشت. در ۱۵ سالگی به باز و بسته کردن و تعمیر ساعت همسایگان و آشنایان می پرداخت. پس از مرگ مادرش در سال ۱۸۷۶ او بسیار آشفته شد. پدر او انتظار داشت که او مزرعه خانوادگی را پس از پدر مدیریت کند اما او از کار در مزرعه متنفر بود. او سپس نوشت: «من هیچوقت علاقه ای به مزرعه نداشتم… تنها مادری را که در آن مزرعه بود دوست داشتم.» در سال ۱۸۷۹ او مزرعه را رها کرد و برای کار با ماشین های صنعتی به دیترویت رفت. او سپس به مزرعه در دیربورن بازگشت و متخصص کار با موتورهای بخار وستینگهاوس شد. سپس توسط وستینگهاوس برای تعمیر موتورها استخدام شد.

شروع خودروسازی و ۲ شکست پیاپی

شرکت خودروسازی دیترویت، پروژه ی موفقی برای هنری فورد نبود. اتومبیل های تولیدشده کیفیت خوبی نداشتند و هزینه ی بالایی به او تحمیل می کردند که فقط باعث ضرر شده بود. درنهایت شرکت ورشکسته شد و هنری فورد آن را در سال ۱۹۰۱ منحل کرد. در اکتبر سال ۱۹۰۱، فورد با کمک هارولد ویلز، اتومبیلی با ۲۶ اسب بخار قدرت طراحی و تولید کرد. موفقیت این اتومبیل باعث شد سهامداران شرکت سابق دیترویت بار دیگر دورهم جمع شوند و این بار شرکتی به نام «هنری فورد» تأسیس کنند. هرچند درگیری های مداوم هنری با سهامداران، باعث شد او شرکت را ترک کند. پیرو این امر، شرکت سابق او نام کادیلاک را برای خود انتخاب کرد.

شرکت فورد

در این هنگام مالکومسون سرمایه گذاران جدیدی را به شرکت آورد و برادران دوج را متقاعد کرد که بخشی از شرکت جدید را قبول کنند. این شرکت جدید در سال ۱۹۰۳ با ۲۸۰۰۰ دلار سرمایه به نام شرکت موتورسازی فورد تغییر نام داد. سرمایه گذاران اولیه فورد و مالکومسون، برادران داج، دایی مالکومسون جان گری، منشی مالکومسون جیمز کوزنز و دو وکیل مالکومسون جان اندرسون و هوراس رکهام بودند. فورد خودرو جدیدی به نمایش درآورد که توانست بر روی یخ دریاچه سنت کلیر سرعت ۱۴۷ کیلومتر در ساعت را ثبت کند. با این موفقیت بارنی الدفیلد این خودرو جدید را ۹۹۹ نام داد و با آن به مسابقه در همه ایالات متحده پرداخت. این کار باعث شهرت فورد در همه آمریکا شد.

هنری فورد

ادامه ی فعالیت های خودروسازی هنری فورد

هنری فورد پس از موفقیت مدل A، فعالیت خود را در توسعه ی موتور و طراحی اتومبیل های دیگر ادامه داد. اولین قدم مهم او پروژه ی موتور V8 بود. V8 به عنوان قدرتمندترین موتور سال ۱۹۳۲ شناخته شد و تا ۲۵ سال تولید و فروش آن ادامه داشت. در سال ۱۹۳۶، او لینکلن زفیر را تولید کرد، که در رده ی اتومبیل های لوکس جای می گرفت. هرچند در طول دوران جنگ جهانی دوم، تولید این خودرو متوقف شد. در سال ۱۹۳۸، هنری فورد اتومبیل فورد مرکوری را با این هدف که فاصله ی اتومبیل های پیشین خود را با لینکلن لوکس و گران قیمت پر کند، تولید کرد. مرکوری از موتور V8 استفاده می کرد و ظاهری زیبا و قیمت متعادلی داشت. طراحی این مدل هم توسط ادسل فورد انجام شده بود.

هنری فورد و انقلاب صنعتی دوم

هنری فورد معتقد بود که در فرآیند تولید، ۷ اصل باعث بهره وری بیشتر می شوند: قدرت و تقویت، دقت و تمرکز، کاهش هزینه ها، مداومت، سیستم حاکم، سرعت کار و تکرار. فورد به سیستم تولید انبوه معتقد بود و بر این باور بود که تکنولوژی، بیش از هر چیز به کارگران ماهر نیاز دارد. در آن زمان اگر کارگران استعداد خوبی داشتند، می توانستند در مدتی کمتر از یک ماه به تخصص کامل برسند. تولید انبوه با استفاده از کارگران ماهر به انقلاب دوم صنعتی منجر شد و هنری فورد با سیاست های خود، به نماد این انقلاب تبدیل شد.

هنری فورد

فلسفه کاری هنری فورد

فورد به بازدهی بالا اعتقاد داشت. او معتقد بود که بسیاری از شرکت ها کاری را که مناسب ۱۰۰ نفر است به ۳۰۰ نفر می دهند. او معتقد بود که باید بهترین کارگران را نگهدارد. در سال ۱۹۱۴ فورد همه شرکت ها را با پیشنهاد حقوق ۵ دلار در روز (معادل ۱۲۰ دلار در روز امروزی) شگفت زده کرد. این مقدار بیش از دو برابر حداکثر حقوق در دیگر شرکت ها بود. این کار بسیار سودآور بود، که باعث شد بهترین مکانیک ها برای کار به شرکت او هجوم آورند. این کار باعث افزایش بازدهی، کاهش هزینه آموزش و افزایش تخصص گشت. فورد همچنین ساعات کاری را کاهش داد. اینکار باعث شد که رقیبان فورد مجبور شوند که حقوق ها را افزایش داده یا بهترین کارکنان خود را از دست دهند. فورد ثابت کرد که با دادن حقوق بیشتر به کارگران بازدهی آنان افزایش یافته و اقتصاد توسعه می یابد. او همچنین به کارگرانی که دارای شرایط کافی بوده و بیشتر از ۶ ماه کار کرده بودند بخشهایی از سهام شرکت را واگذار می کرد؛ اما او نسبت به کارهای غیراخلاقی نظیر مستی، قمار و کارهای مشابه بسیار سختگیر بود. او بخشی به نام بخش اجتماعی داشت که دارای ۵۰ کارمند بود و تنها وظیفه آن ها نظارت به قوانین اخلاقی کارکنان بود. به دلیل اینکه این قوانین بسیار سختگیرانه بود، درصد کمی از کارگران شرایط لازم برای گرفتن سهام را داشتند. دخالت فورد در زندگی شخصی کارگران بحث برانگیز بود و او سپس از بخش های بحث برانگیزتر آن دست کشید. در سال ۱۹۲۲ او از بسیاری سیاست های پیشین پدرانه خود دست کشید. فورد به شدت با اتحادیه های صنفی مخالف بود. او معتقد بود این اتحادیه ها به شدت توسط بعضی رهبران مورد تأثیر قرار می گیرند که در نهایت کارهایی به ضرر کارگران انجام می دهند. وی معتقد بود این اتحادیه ها با سختگیری قصد جلوگیری در پیشرفت کار و بازدهی بالا را دارند در صورتی که به نظر او بازده بالا مهمترین نیاز برای بهبود کار بود. فورد همچنین معتقد بود که رهبران این اتحادیه ها برای منافع شخصی از بحران های مالی سوء استفاده می کنند.

ازدواج هنری فورد

فورد با کلارا آلا بریانت در سال ۱۸۸۸ ازدواج کرد. او مخارج خانواده خود را با مزرعه داری و آسیاب تأمین می کرد. در سال های بعد، صاحب پسری شد، که نامش را ادزل نهاد.

درگذشت هنری فورد

ادسل فورد، رئیس شرکت فورد در ماه می ۱۹۴۳ براثر سرطان درگذشت. هنری فورد که در این زمان سالخورده و بیمار بود و چندین ایست قلبی را پشت سر گذاشته بود، تصمیم گرفت به ریاست شرکتش برگردد. این اقدام با مخالفت سهامداران مواجه شد؛ چراکه او را قادر به مدیریت مسئولیت های سنگین شرکت نمی دیدند. بااین وجود او با نفوذ همیشگی خود توانست هیئت مدیره را قانع کند و تا پایان جنگ در این مقام باقی بماند. هنری فورد در ۷ آوریل ۱۹۴۷ در سن ۸۳ سالگی درگذشت و در گورستان فورد در دیترویت به خاک سپرده شد.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: برای صبحانه مهمان داشتیم و پنیری در خانه نداشتیم مجبور شدم از دوستان یک مقدار پنیر بخواهم+ویدیو (93 نظر) الهام چرخنده: نشون به اون نشون که شهربانو منصوریان گفت من از بسیج ورزشکاری هستم من هم دو تا ربع سکه برای شما دادم از جیب خودم/ لال شده بودم عین مرده! من تهدیدت نمیکنم +فیلم (85 نظر) مات و مبهوت موندن رضا گلزار از دیدن همزاد خودش/ چقدرم که شبیه همدیگه هستن!+عکس (52 نظر) نفیسه روشن: کل سال برق نداریم من نمیدونم لوازم خانگی ما بسوزه کی میخواد جواب بده (43 نظر) اشعار فارسی استاد شهریار؛ قسمت 1- پیرم و گاهی دلم یاد جوانی می کند+ متن صوتی با صدای اشکبار و پراحساس استاد (42 نظر) (ویدئو) سردار تنگسیری: پهپاد جدید ما دنیا را متعجب می‌کند (37 نظر) (ویدئو) مازیار لرستانی:حتما به وقتش قصد ازدواج دارم، با اینکه 56 سالمه ولی هورمون‌هام اندازه پسر 15 سالست/ بیشتر از جمع‌های زنونه دوست دارم تو جمع‌های مردونه باشم (36 نظر) عاملی از موافقان فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی: دو پسرم در خارج هستند، همسر یکی از آن‌ها ایرانی نیست! (33 نظر) گلوریا هاردی: ساعد وقتی گرسنه هست اصلا تحمل نداره باید سریع غذا بخوره/ من غذاهای فرنگی بلدم اما الان بیشتر غذاهای ایرانی درست می کنم (32 نظر) فریبا نادری: تعرض و پیشنهادهای بی‌شرمانه در بین بازیگران سینما وجود دارد اما هرچیزی دو طرفه است/ دخترم تا پیش از سن قانونی حق ورود به سینما ندارد (29 نظر) نصرالله رادش: من هم خیلی زشتم هم معتادم میخوام همه بدونن ولی راحت میگم غلط کردم سیگار بهتر از هروئینه!+فیلم (26 نظر) رضا رویگری، بهنوش بختیاری، کمند امیرسلیمانی و سایر بازیگران و هنرمندانی که در مراسم افتتاحیه کلینیک زیبایی نیوشا ضیغمی حضور داشتند/ مبارکا باشه (25 نظر) مادر احسان علیخانی: یک بار رفته بودیم مزرعه پدرش؛ آن جا چند تا مرغابی کوچک با مادرشان زندگی می کردند، تا من کیفم را زمین بگذارم ،احسان کله یکی از مرغابی ها را کَند/ نگران آینده اش شدم ... (24 نظر) علت حضور ایران در سوریه از زبان رهبر معظم انقلاب: اینکه گفته می‌شود جمهوری اسلامی می‌خواهد فلان جا را تصرف کند این ها حرف‌های مهمل و دروغ است+ ویدیو (20 نظر) جملات قصار جواد خیابانی در مورد دانش:اینکه با خواندن فکر کنی که خیلی می فهمی،نمیفهمی!/فقط قیافه ی مجری🤣🤣 (19 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
گلوریا هاردی: اگر بخوام بین ایران و فرانسه یکی رو انتخاب کنم، فکر می کنم ایران چون اینجا من و همسرم خیلی راحتیم
شوک به سپاهان: مصدومیت یک ملی‌پوش!/حردانی بازی با پرسپولیس را از دست داد
قیمت آجیل شب یلدا چند؟
گاد پوری رپر معروف باعث پلمپ برند معروف لباس شد + فیلم و عکس
مسی رفت تا حکیمی مرد سال آفریقا بشود!‏/احیای تمام‌عیار اشرف حکیمی در پاریس
ورود یک فرد با سلاح سرد به حرم حضرت معصومه (س) / ماجرا چه بود؟
قیمت انار و هندوانه در آستانه شب یلدا/ گرانی میوه غیرقابل انکار است
زمان برگزاری بازی‌های مرحله بعدی جام حذفی/ 16 تیم اواخر بهمن درگیر مسابقات می‌شوند
فال قهوه با نشان روز دوشنبه 26 آذر 1403
فال شمع روزانه امروز دوشنبه 26 آذر 1403
فال روزانه امروز دوشنبه 26 آذر 1403
فال ابجد روزانه دوشنبه 26 آذر 1403
فال انبیاء روزانه دوشنبه 26 آذر ماه 1403
گلایه‌های بشار اسد از ترکیه در دیدار با وزیر خارجه ایران؛ قول عراقچی به سوریه
فال حافظ با تفسیر امروز دوشنبه 26 آذر 1403 + فیلم
منتخب روز   
(ویدیو) عایشه‌گل جوشکون، بازیگر مشهور ترکیه‌ای در مصاحبه با رضا رشیدپور: تُرک‌ها از قرمه‌سبزی بدشون میاد/ چرا راننده تاکسی انقدر تعارف می‌کرد😁 سنگ دوزی های شیک و خیره کننده‌ی لباس گران قیمت فرح پهلوی در شب یلدا 65 سال پیش/ چه هزینه ی هنگفتی هم کرده واسه یدونه لباس! (ویدئو) مریم مومن، فخرالزمان «بانوی عمارت»: صورت من نچراله و هیچ دستکاری نکردم، حتی وقتی آرایش می‌کنم موذب میشم! سفر به عصر قاجار؛ پروژه‌های عمرانی ناصرالدین‌ شاه، از شهر ری تا قم + عکس (عکس) نگاهی بر استایل یلدایی سلبریتی‌ها و هنرمندان، از استایل قاجاری بهنوش بختیاری و الهام حمیدی گرفته تا دور کُرسی نشستن یکتا ناصر و دورهمی شاهرخ استخری در بلژیک عکس جذاب و دیدنی گلوریا هاردی در یزد/ دیدنی ترین جاذبه‌های یزد که بازیگر جوکر 2 را شیفته خود کرد جولانی رهبر شورشیان مسلح سوریه تماس با ایران را تایید کرد (ویدیو) انگلیسی حرف‌زدن حماسی و خنده‌دار حامد آهنگی در جوارِ کاپیتان میثم ابراهیمی😁/ فقط اون خوشحالیش موقع رفتن به تایلند نحوه ثبت نام کنکور سراسری 1404 (ویدئو) نگاهی به چیدمان شیک و رویایی اتاق زیرشیروانی پردیس احمدیه با شمع‌آرایی شاعرانه و صدای بارون پاییزی گوش‌نواز/ فقط پِتِ خونگیش که بی‌اعتنا نشسته👌 اشعار فارسی استاد شهریار؛ قسمت 4- رهی از نوای نایم بزن و هوای نایی/+ ترانه‌ی "نوای نای" با صدای همایون حکایت‌های کهن/ داستان عشق جنون آمیز شیخ سالخورده به دخترک مسیحی، از عطّار نیشابوری