ساعدنیوز
ساعدنیوز

حجاب برای ما «بِرَند» است/ لایحه «امنیت زنان» در نوبت صحن مجلس

  دوشنبه، 02 مرداد 1402 ID  کد خبر 349871
حجاب برای ما «بِرَند» است/ لایحه «امنیت زنان» در نوبت صحن مجلس
ساعد نیوز: معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، با بیان اینکه خشونت در خانواده‌های ایرانی زیاد نیست، از نزدیک شدن لایحه «پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار» به مراحل نهایی تبدیل شدن به قانون و قرار داشتن این لایحه در نوبت صحن مجلس خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز به نقل از ایسنا، وی با بیان اینکه لایحه یاد شده در حال حاضر در نوبت صحن مجلس قرار دارد، افزود: این لایحه مراحل خود را در کمیسیون‌ها طی کرده است. دوستان ما مکرر در جلسات کمیسیون قضایی و تا جایی که امکان داشت در جلسات کمیسیون‌هایی که در همین رابطه تشکیل شد، شرکت کردند و نظرات خود را ارائه دادند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری تاکید کرد: ما هم قائل به این هستیم که شاید اگر برخی بندها و مواد اصلاح شود، بهتر است اما در کلیات و در مجموع لایحه خوبی است که می‌تواند بسیاری از نیازهای زنان را بر طرف کند.

از جرم انگاری فرستادن عکس‌های مستهجن برای زنان تا اخراج زن از منزل توسط شوهر و قاچاق زنان

خزعلی با بیان اینکه خیلی از مسائلی که در بندهای لایحه «امنیت زنان» گنجانده شده است معطوف به همان نگاه اسلام به زن مبنی بر حفظ کرامت زن است، توضیح داد: مثلا این لایحه می‌گوید به زنی که همسر دارد نباید پیامی داده و درخواستی از او شود و این امر را جرم تلقی کرده است. یا می‌گوید فرستادن عکس‌های مستهجن برای خانم‌ها به گونه‌ای هتک حرمت زنان محسوب می‌شود. یا اخراج زنان از منزل جرم تلقی شده و هیچ مردی حق ندارد چنین خشونتی را نسبت به زن خود اعمال کند. همچنین این لایحه تاکید دارد که ازدواج زنان نباید اجباری و باید با رضایت زن انجام شود و اجبار زن به ازدواج یا واسطه‌گری برای اجبار زن به ازدواج جرم تلقی شده است. این لایحه حتی مسائل مربوط به قاچاق و آسیب رساندن به زنان را هم دیده است و به گونه‌ای حمایت ویژه از زنان را اعمال می‌کند. این‌ها تماما نص صریح قرآن است. خیلی از این موارد، مسائلی است که در دین و احکام ما به آن تاکید شده است.

لایحه «امنیت زنان» به مراحل نهایی خود نزدیک شده است

وی با تاکید بر اینکه تدوین این لایحه پاسخ به ندای رهبری است، یادآور شد: شروع تدوین این لایحه از 12 سال قبل و در پاسخ به مطالبه مقام معظم رهبری بود. ایشان مطالبه داشتند که باید قانونی نوشته شود و از زنان حمایت شود تا اجازه داده نشود به زنان در خانه ظلم شود. ایشان در دی ماه سال قبل هم به این مساله تاکید کردند که حتما باید برای جلوگیری از ظلم به زنان فکری شود. به حمدالله گرچه تدوین این قانون طولانی شد و 12 سال به طول انجامید اما به مرحله نهایی خود نزدیک می‌شود.

لایحه «امنیت زنان» اسناد پشتیبان خیلی قوی دارد

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در پاسخ به اینکه لایحه یادشده تا چه میزان بر مبنای نیازها و مسائل واقعی زنان تدوین شده است، افزود: در این راستا کار پژوهشی مفصلی شده است این لایحه سندهای پشتیبان خیلی قوی دارد. این لایحه در همه بندها و مواد خود سندهای قوی دارد و همه دستگاه‌ها را مشارکت داده است. اینگونه نیست که این لایحه فقط بحث قضایی و جرم انگاری داشته باشد، بلکه می‌خواهد در ابتدا پیشگیری و درمان انجام داده و مانع آسیب شود و سپس اگر به مرحله درمان رسید و درمان جواب نداد، به صورت قضایی و کیفری با مسائل برخورد کند.

به گفته خزعلی، وزارت آموزش و پرورش، آموزش عالی، وزارت بهداشت، سازمان تبلیغات اسلامی و بسیاری از دستگاه‌های اجرایی و نهادها برای اجرای مواد مختلف این لایحه دخیل هستند.

می‌توان الحاقاتی به لایحه داشت

وی ادامه داد: این لایحه بیشتر جنبه آموزشی، پیشگیری، مهارت آموزی و حفظ خانواده دارد و تاکید آن بر حفظ جایگاه زن در خانواده است. البته من فکر می‌کنم هنوز جا دارد و در آینده می‌توان الحاقاتی را به این لایحه داشت و برخی مواد و مسائل دیگر که در روایات و احادیث ما ذکر شده و مبتلابه زنان ما است را در این لایحه آورد.

اینکه برخی زنان بدون هیچ پشتوانه رها می‌شوند مبتلا به برخی زنان جامعه ما است

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، با ذکر مثالی اظهار کرد: برای مثال اینکه خداوند می‌فرماید باید در خانواده یک مسئولیت ویژه‌ای نسبت به زنان حس شود و مردان این مسئولیت را قوی و محکم نگه دارند و تعبیر به این می‌شود که زن را بدون هیچ پشتوانه و اینکه نیازهای او تامین شود رها نکنند؛ از مسائلی است که مبتلا به برخی زنان ما در جامعه ما است که باید قانون از آنها حمایت کند. می‌توان در الحاقات بعدی و در برنامه‌هایی که خواهیم داشت و در نشست‌هایی که با قوه قضاییه داریم این‌ها را برای اصلاح قوانین و پر کردن خلاءها و تکمیل برخی قانون‌ها تدارک ببینیم.

خشونت در خانواده‌های ما زیاد نیست

خزعلی در پاسخ به اینکه پر تکرارترین و برجسته ترین آسیب زنان در ایران چیست؟، گفت: الحمدلله خشونت در خانواده‌های ما زیاد نیست. شاید برجسته ترین تامینی که باید زنان داشته باشند از جهت آرامش خاطر در منزل است. از این جهت که حمایت شوند. آن تامینی که شاید بخشی از آن به عهده مرد باید باشد. باید به دنبال این باشیم که بخشی از این امر را دولت تامین کند.

بیمه اجتماعی زنان سال‌هاست مطرح اما عملیاتی نشده است

برای زن خانه‌دار تکالیف خاصی دیده‌ایم که خداوند نخواسته است

وی ادامه داد: بحث بیمه اجتماعی زنان که سال‌ها مطرح است ولی عملیاتی نشده است، نوعی تامین برای زنان خانه‌دار ما محسوب می‌شود. برای زن خانه‌دار تکالیف خاصی دیده‌ایم که شاید برخی از این‌ها به عنوان تکلیف برای زنان نباشد و خداوند نخواسته زن این تکلیف را داشته باشند اما روال، سنت و روش جامعه ما این است که این تکلیف بر آنها بار شده است. از طرف دیگر وظایفی برای تامین هزینه زندگی بر عهده مردان قرار داده شده است در حالی که شاید در زندگی‌های متداول ما شرایطی پیش آمده که لازم است خانم‌ها این همراهی را در هزینه‌ زندگی با آقایان داشته باشند. شاید شرایطی پیش آمده که خانم‌ها نتوانند از رفاه و منزلت کافی خود برخوردار باشند. قانون باید از این‌ها حمایت کند و اجازه ندهد ظلمی به زن شود. قانون باید برای آینده زن و تامین زندگی آتی زن فکری کند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به اجرایی شدن بیمه زنان خانه‌دار روستایی در دولت سیزدهم، افزود: یکی از چیزهایی که در قانون جوانی جمعیت تصویب شده و در این دولت اجرایی می‌شود، بیمه زنان روستایی خانه دار دارای سه فرزند است که این را باید عمومیت دهیم و زنان شهری را هم شامل شود. باید بتوانیم به مرور زنانی که دو فرزند دارند و سپس همه زنان خانه‌دار را تحت پوشش بیمه قرار دهیم. الان همه زنان و روستاییان تحت پوشش بیمه سلامت هستند و در خبرها هر روز از وزیر داریم که تعداد بیشتری تحت پوشش قرار می‌گیرند اما اگر پوشش بیمه اجتماعی را هم بتوانیم برای زنان داشته باشیم بخشی از دغدغه و نگرانی و آینده آنها تامین می‌شود.

خزعلی در پاسخ به اینکه بحث خشونت خانگی در این لایحه چقدر پررنگ و بازدارنده است؟، ادامه داد: موارد خوبی دیده شده است تا ضابطین بیایند و از زن و کودکی که مورد خشونت قرار گرفته است حمایت کنند. الان هم ما این را داریم و اورژانس اجتماعی کسانی را که مورد خشونت قرار می‌گیرند و به آن مراجعه می‌کنند را پوشش می‌دهند. این با امکاناتی که لایحه به بهزیستی می‌دهد مقداری گسترده تر و وسیع‌تر می‌شود.

بسیاری از خشونت‌ها مربوط به زنان بدسرپرست است

وی با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر سیما، افزود: بسیاری از موارد خشونتی که وجود دارد و شاهد آن هستیم مربوط به زنان بدسرپرستی است که گاهی به دلیل اعتیاد همسر یا فرزند دچار این آسیب‌ها می‌شوند. وظیفه داریم با پشتیبانی دولتی به هر صورتی که شود از این آسیب جلوگیری کنیم و در صورت لزوم این زنان مورد حمایت کاری و درمانی و پشتیبانی‌های جسمی قرار گیرند.

تاثیر نوع تغذیه در ناباروری

به گزارش ایسنا، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در بخش دیگر سخنان خود درباره اقدامات این معاونت در خصوص آسیب‌های حوزه سبک زندگی، بیان کرد: در این راستا کارهایی به صورت ویژه برای مسائلی مثل تغذیه و بهداشت انجام شده است. یکی از علل ناباروری، نوع سبک زندگی و نوع تغذیه است. این را پزشکان می‌گویند و برخی از انواع ناباروری را از طریق رژیم‌ها و تغییر تغذیه سعی می‌کنند درمان کنند.

وی با بیان اینکه بخشی از طلاق‌های عاطفی حاصل نوع زندگی، نوع برخورد، نوع رفت و آمدها و عدم رعایت خیلی از حریم‌ها است، عنوان کرد: خیانت‌ها نیز همینطور است. بخشی از این موارد مثل آمار طلاق مربوط به نوع نگاه و توقع از زندگی، نوع فردگرایی و منفعت طلبی، عدم ایثار و گذشت، عدم توجه برای دیگری زندگی کردن، به خاطر دیگری بودن و به خاطر دیگری گذشت کردن است. البته برخی منافع و برخی موارد هم مربوط به ابعاد اقتصادی است و فشارها و تنگناهایی است که در زندگی زوجین به وجود می‌آید.

رونمایی از شاخص‌های الگو سوم زن به زودی

خزعلی با اشاره به الگوی سوم زن مسلمان که مد نظر رهبری نیز هست، افزود: ما سعی کردیم در زمینه الگوی سوم برای خانم‌ها کار کنیم. رهبری تاکید داشتند که ما یک الگوی مشخص داریم، به آن می‌بالیم که نه شرقی و نه غربی است. این الگو نه دیدگاه سنتی شرقی است که زن را محروم می‌کند و نه آن دیدگاه غربی که زن را کالا می کند و به صورت ابزار به زن نگاه می‌کند. ما هیچ کدام از این‌ها را برای زن نمی‌پسندیم و معتقدیم زن حرمت دارد و باید احترام و جایگاه او حفظ شود. برای این کار ما یک الگو، روش و سبک زیست داریم که صاحب نظران این امر در حال کار بر روی شاخص‌های الگو سوم هستند و به زودی رونمایی می‌شود.

خزعلی در پاسخ به اینکه چه کردیم تا الگو سوم زن مسلمان در جهان دیده و شنیده شود؟، توضیح داد: اگر حمایت و حرکتی که امام (ره) برای زنان پایه ریزی کرد و خواستند زنان به میدان بیایند، باشند و بمانند، نبود، به هیچ وجه نمی‌توانستیم شرایط فعلی را برای زنانمان تصور کنیم که به این زیبایی در تمام صحنه‌ها حاضر شوند و مشارکت‌های قوی اجتماعی داشته باشند. ولی هنوز نتوانستیم این الگو را به جهان آن طور که باید ارائه دهیم.

وی ادامه داد: اینکه رهبری می‌گویند ما مطالبه گر هستیم، به این معنا است که ما حقیقتا نتوانستیم خیلی از ظلم‌هایی که در غرب به زن می‌شود را بشناسانیم. این زنان از خیلی از حقوق خود محروم می‌شوند. از طرف دیگر پیشرفت‌هایی که زنان ما کرده‌اند را هم نشناسانده‌ایم.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با بیان اینکه در حال حاضر تعداد زنان مخترع ما از متوسط جهانی بالاتر است، توضیح داد: در خصوص ورزشکاران ما نیز همینطور است. بخشی از این امر مربوط به این است که ما حریم و حدودی برای زنان خود قائل هستیم و همین حریم و حدود باعث شده زنان مترمز بر مهارت و تخصص خود شوند و خود را به خوبی نشان دهند. این حریم و حدود باعث می‌شود که محیط جامعه برای فعالیت بیشتر زنان امن شود. این را باید قدر دانست. این چیزی است که غرب به آن نیاز دارد. این چیزی است که خیلی از کشورها آن را از دست داده‌اند و خیلی از کشورها مشتاق آن هستند.
حجاب برای ما بِرَند است
وی تاکید کرد: اگر ما بر روی مسائل حجاب و عفاف تاکید می‌کنیم برای این است که حجاب و عفاف برای ما برند و ویژگی منحصر به فردی است که می‌تواند جامعه ما را از خیلی از خطراتی که دیگران با آن مواجه شدند و راهی که رفتند و دیگر خیلی از اوقات بازگشت ندارند، حفظ کند لذا وظیفه داریم داشته‌ها، گنجینه‌ها و توانمندی‌هایمان را بشناسانیم. در این قسمت حقیقتا ضعیف هستیم. در بحث رسانه ضعیف هستیم. دشمن قوی عمل می‌کند و گاه جای قاتل و شهید را عوض می‌کند و این وظیفه زنان را سنگین‌تر می‌کند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با بیان اینکه این یک واقعیت است که ما مدال آوران و زنان فرهیخته بسیاری چه در بحث علمی و چه ورزشی داریم، افزود: در بحث ورزش با وجود اینکه شرایط مسابقات برای زنان ما با توجه به پوششی که دارند شاید سخت‌تر باشد اما حقیقتا خانم‌های ما با توانمندی بسیاری در صحنه بین المللی حاضر شدند. زنان ما توانستند زنان دیگر کشورها که شرایط خیلی خوب، پشتیبانی خوب و وضعیت مالی خوبی دارند و تحریم نیستند را پشت سر بگذارند و این امر نشان دهنده نیروی معنوی و توان قوی است که در خانم‌های ما از نظر فکری و اراده و قدرت وجود دارد.
معرفی زنان موفق در تابلوهای شهری

وی با اشاره به همکاری معاونت زنان با شهرداری در خصوص معرفی زنان موفق در محیط شهری و تابلوهای شهری، عنوان کرد: یکی از کارهایمان همین است که این ارتباطات را داشته باشیم و بتوانیم در صحنه‌های شهری خانم‌های موفق را بیشتر معرفی کنیم. دختران ما از این‌ها الگو بگیرند و الگوهایی که غرب می‌خواهد به آنها معرفی کند را زمین بزنند.
احصاء خلاءهای قانونی حوزه زنان تا پایان سال اول برنامه هفتم توسعه

خزعلی درباره توجه به زنان در برنامه هفتم توسعه توضیح داد: فصل شانزدهم برنامه توسعه به زن، خانواده و جمعیت اختصاص دارد. شاید برای اولین بار است که در برنامه توسعه یک فصل کامل به زنان اختصاص پیدا می‌کند. آموزش الگوهای صحیح همسر گزینی، ارتقاء توانمندی‌ها و مهارت‌های شغلی زنان، موارد مربوط به آسیب دیدگی زنان و حمایت از زنان سرپرست خانوار از جمله موارد درج شده در برنامه توسعه هفتم است. یکی از مسائل مهم ما خلاءهای قانونی است که در برنامه هفتم ذکر شده است که معاونت زنان باید تا پایان سال اول این برنامه مسائل حقوقی و خلاءها را احصاء کند.

وی با بیان اینکه شاید بیشترین موارد مورد گلایه ما مربوط به قوه قضاییه است که البته ما ارتباط خوبی با قوه قضاییه در خصوص تغییر برخی قوانین در حوزه زنان داریم، افزود: سال گذشته لایحه اختیارات حاضن، لایحه هویت مربوط به زنان و کودکانی که در برخی مناطق مرزی هستند و اوراق هویتی ندارند و لایحه اهدای جنین را داشتیم که امیدواریم از کمیسیون به سرعت عبور کنند.

آمار مربوط به حوزه زنان تکمیل می‌شود

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود درباره سایر مواردی که در برنامه هفتم به آن اشاره شده است نیز عنوان کرد: در برنامه هفتم به احصای آماری در مورد زنان مربوط به وضعیت بهداشتی، شغلی، تحصیلی، آسیب های زنان و... اشاره شده است. آمار صحیحی که بتوانیم در مواقعی که لازم است ارائه دهیم. این امر در قالب اطلس زنان انجام شده است که از طریق تدابیر در برنامه هفتم تکمیل می‌شود.

وی از محول شدن تصویب طرح توانمند سازی زنان سرپرست خانواربه شورای اجتماعی کشور بر اساس برنامه هفتم خبر داد و گفت: طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانواربرای برنامه ششم بود اما تکمیل نشد و در برنامه هفتم نیز به آن اشاره شده است. برنامه جامع آن را نوشته‌ایم که با آمدن برنامه هفتم مسیرش هموارتر می‌شود. قبلا مسیر آن اینگونه بود که این طرح بعد از تصویب در دولت باید در مجلس تصویب می‌شد اما در برنامه هفتم ذکر شده است که این طرح به تصویب شورای اجتماعی برسد. این مسیر میانبری است که می‌تواند سریع تر کار را به اقدام عملیاتی برساند.

توجه به مشاغل منعطف زنان در دوره باروری در برنامه هفتم

خزعلی ادامه داد: بحث کنترل و کاهش طلاق در برنامه هفتم آمده است. همچنین بحث اشتغال منعطف زنان نیز در این برنامه آمده است تا خانم ‌ها بتوانند در دوره باروری خود همراهی لازم را از نظر شغلی از سوی سازمان اداری و استخدامی داشته باشند، بتوانند ضمن فرزندآوری شغل خود را از دست ندهند وبه صورت مختلف شغل را برایشان تعریف کنند.

تصویب آیین نامه تخصیص یک درصد بودجه دستگاه‌ها به امور زنان و خانواده

وی در بخش دیگر سخنان خود درباره تصویب آیین نامه تخصیص یک درصد بودجه دستگاه‌ها به امور زنان و خانواده، اظهار کرد: برای اولین بار است که قانون به این شکل تنظیم شد. مثلا سال 92 گفته شده بود دستگاه‌ها تا یک درصد مجازند که این کار را انجام دهند. برای اولین بار است که این امر الزام آور شده است. در این راستا همه دستگاه‌ها برنامه عملیاتی خود را ارائه داده‌اند. این برنامه‌ها در جلسات متعددی چکش کاری شده و آنهایی که مشابه هم بوده ادغام شده است. این آیین نامه از بهترین و منظم ترین و حساب شده ترین آیین نامه‌هایی است که تا کنون نوشته شده است.

خزعلی در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اهمیت افزایش جمعیت و تلاش‌های معاونت زنان در خصوص ترویج فرزندآوری نظیر برگزاری رویداد ملی "خانواده و فرهنگ عامه"، گفت: بُعد خانواده قبل از سال 50 اکثرا بالای سه فرزند بود اما الان خیلی کم است. تعداد کمی از خانواده‌ها را می‌توان پیدا کرد که بالای دو فرزند داشته باشند. این از آن مواردی که است خانواده انسجام خود را از دست داده است. خانواده به فردگرایی تبدیل شده است. جمعیت ما شرایط اصلا خوبی ندارد و به هیچ وجه قابل دفاع نیست. امیدواریم بتوانیم با برنامه‌هایی که داریم اثر خوبی در این زمینه داشته باشیم.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (505 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (201 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (63 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (51 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (44 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌