تا به حال از خودتان پرسیده اید که چرا به موسیقی گوش می دهیم؟ موسیقی باعث شادی ما می شود. این ساده ترین توضیح است، درست است؟ از آنجا که موسیقی با روح انسان عجین شده و ابزاری آرام بخش برای او به حساب می آید، توجه به آن در زندگی بشر بسیار ضروری می باشد. موسیقی ایرانی یا موسیقی جهانی فرق ندارد، در کل موسیقی مزایایی مانند کاهش استرس، افزایش عملکرد، افزایش قدرت یادگیری، افزایش هوش کلامی، افزایش سلامت روان، تقویت و بالا بردن روحیه و خیلی موارد دیگر را دارد.
معرفی رشته موسیقی جهانی
سال های پیش رشته موسیقی فقط به موسیقی ایرانی می پرداخت و یکی از شروط ورود به این رشته نیز داشتن و نواختن یک ساز ایرانی بود و این برای کسانی که علاقه مند به سازهای جهانی مثل ویولن، گیتار، پیانو بودند، رضایت بخش و مطلوب نبود.
با هدف گسترش دانش عملی و نظری موسیقی، رشته های مرتبط در دانشگاه های جهان ایجاد شده است. نوازندگی موسیقی جهانی یکی از این رشته ها می باشد که هدف آن تربیت نوازندگانی است که با کسب دانش نظری و عملی موسیقی جهانی بتوانند در ارکسترهای موسیقی ایرانی و کلاسیک عضویت یابند.
ذوق هنری، علاقه به موسیقی، تسلط بر نوازندگی، همچنین داشتن سلامت شنوایی از عوامل مهم موفقیت در این رشته است. رشته نوازندگی موسیقی جهانی در دانشگاه های کشور به صورت نیمه متمرکز دانشجو می پذیرد یعنی داوطلبان پس از قبولی در آزمون کنکور سراسری، باید در مصاحبه و آزمون عملی شرکت کنند. از مهم ترین شرایط مرحله مصاحبه و آزمون عملی، تسلط لازم بر يكي از سازهاي موجود در اركسترهاي سمفونيك (به استثناي سازهاي ضربي ) و همچنين تسلط لازم بر مباني نظري و عملي موسيقي جهاني می باشد.
سرفصل دروس نوازندگی موسیقی جهانی و تعداد واحدها
تعداد کل واحدها : 135واحد
دروس عمومی : 20 واحد
دروس پایه : 26 واحد
دروس اصلی : 15 واحد
دروس تخصصی : 74 واحد
معرفی دروس رشته نوازندگی موسیقی جهانی در مقطع کارشناسی
برای آشنایی بیشتر شما با این رشته، تصمیم گرفتیم در این بخش به معرفی دروس آن بپردازیم.
دروس پایه موسیقی جهانی
سرایش(1و2و3و4)، هماهنگی یا هارمونی (1و2)، تربیت شنوایی(1و2)، پیانوی عمومی (1و2و3)، مبانی صدا شناسی، مبانی صدا.
دروس اصلی موسیقی جهانی
تاریخ موسیقی جهان (1و2)، تاریخ موسیقی ایران، سازشناسی موسیقی جهانی (1و2)، شناسایی سازهای ایران، فرم موسیقی(1و2).
دروس تخصصی موسیقی جهانی
آواز جمعی(1و2)، همنوازی(1و2و3و4)، ارکستر جهانی(1و2و3و4)، ساز جهانی (1و2و3و4و5و6و7و8)، اجرای صحنه ای ساز جهانی(1و2)، دشیفراژ(1و2)، اجرای صحنه آوازی جمعی، پروژه نهایی.
آینده تحصیلی و شغلی
برای ادامه تحصیل در دانشگاه های سراسری، دانش آموزان باید از طریق کنکور هنر که هر ساله طی دو مرحله تئوری (کتبی) و عملی برگزار می شود، اقدام کنند و مابقی دانشگاه ها از طریق ثبت نام در سایت مربوط به دانشگاه و فقط امتحان عملی دانشجو می گیرند.
در مقطع کارشناسی ارشد نوازندگی ساز ایرانی، نوازندگی ساز جهانی، آهنگسازی، اتنوموزیکولوژی (موسیقی محلی و بومی) و پژوهش هنر و در مقطع دکترا پژوهش هنر و فلسفه هنر در داخل کشور و اغلب گرایش های مربوط به موسیقی و آهنگسازی در خارج از کشور هستند.
آینده شغلی برای کسانی که تیپ شخصیتی مناسب با این رشته مانند استعداد هنری، اجتمائی بودن، صبور بودن و پشتکار را داشته باشند، میتواند به مرور زمان به شهرت برسد و آینده شغلی خوبی را برای خود رقم بزند. ضمناً با گرفتن مدارک کارشناسی ارشد و دکترا می توان به تدریس در دانشگاه هایی که رشته موسیقی و یا رشته هایی که درس هایی از موسیقی را دارا می باشند، پرداخت.
کشورهای متقاضی رشته موسیقی
کشورهایی مانند کشور آمریکا (شهر نیویورک)، کشور اتریش، کشور انگلستان، کشور آلمان، کانادا، استرالیا و سوئد از کشورهای متقاضی برای افراد مشغول در حوزه موسیقی هستند. هر کدام از کشورها قوانین خاصی برای جذب و پذیرش افراد دارند..
دانشگاه های برتر رشته نوازندگی موسیقی جهانی در دنیا
- مدرسه جولیارد نیویورک – آمریکا
- مدرسه موسیقی برکلی بوستون – آمریکا
- دانشکده موسیقی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ، کالیفرنیا – آمریکا
- هنرستان موسیقی جدید انگلستان بوستون – انگلستان
- دانشکده موسیقی ییل – آمریکا
- موسسه موسیقی کورتیس – آمریکا
- آکادمی سلطنتی موسیقی – انگلستان
- دانشکده موسیقی جیکوبز دانشگاه ایندیانا بلومینگتون – آمریکا
- دانشکده موسیقی مانس نیویورک – آمریکا