ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

همه چیز درباره رشته عکاسی: بازار کار، درآمد، آینده شغلی، دانشگاه های برتر / توانایی‌های مورد نیاز برای ورود به رشته عکاسی

  سه شنبه، 29 آبان 1403 ID  کد خبر 419677
همه چیز درباره رشته عکاسی: بازار کار، درآمد، آینده شغلی، دانشگاه های برتر / توانایی‌های مورد نیاز برای ورود به رشته عکاسی
ساعدنیوز: در بین افراد جامعه یا دوست یا آشنا و فامیل تا می‌شنوند فردی دوربینی دارد و یا در رشته عکاسی تحصیل می‌کند، به فکر این می‌افتند که این دانشجویان در مراسم ها و مهمانی ها از آنها عکاسی داشته باشند و اینطور فکر می کنند نهایت موفقیت این فرد می تواند زدن آتلیه باشد...

به گزارش سرویس علم و فناوری ساعدنیوز، حرفه عکاسی از گذشته تا به حال برای افراد جامعه جذاب بوده است. ابزار اصلی این حرفه دوربین عکاسی است که این ابزار با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی ها، دچار تغییرات زیادی شده است. در گذشته مردم از دوربین تنها برای ثبت لحظه های قشنگ و خاص استفاده می کرند. اما امروزه رشته عکاسی به یک حرفه تبدیل شده است و افراد علاقه مند به آن می توانند از این طریق برای خود کسب درآمد داشته باشند.

ماهیت رشته عکاسی

رشته عکاسی از جمله رشته های پرطرفدار رشته هنر به حساب می آید. برخی از دانش آموزان که از همان ابتدای انتخاب رشته هدف تحصیل در رشته های هنر را دارند وارد هنرستان می شوند و به صورت تخصصی در آن رشته تحصیل می کنند. ورود به رشته های هنر برای همه داوطلبان کنکور مشکلی ندارد، حتی برخی از دانش آموزان گروه ریاضی، تجربی و انسانی بر حسب علاقه یا عوامل شخصی دیگر از رشته های برتر این رشته های مانند مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، بهداشت عمومی، داروسازی، پزشکی، رواشناسی، حقوق، هتلداری، حسابداری و ….. صرف نظر می کنند و در کنکور هنر شرکت می کنند.

افرادی که وارد هنرستان می شوند، بعد گذشت چند مدت از سال تحصیلی برای انجام برخی تکالیف درسی باید حداقل یک دوربین با کیفیت متوسط داشته باشند، که با توجه به شرایط اقتصادی کنکور جامعه برای اغلب خانواده ها کمی دشوار است. برای افرادی هم که قصد تحصیل دراین رشته در دانشگاه را دارند، این موضوع فرقی نمی کند و در واقع این رشته مانند رشته های نقشه برداری و معماری کمی هزینه بر است، بهتر است قبل از انتخاب این رشته تمام جوانب را بسنجید.

این رشته به چند دسته عکاسی چهره، عکاسی تبلیغات، عکاسی طبیعت، عکاسی سیاسی، عکاسی خبری و …تقسیم می شود. بهتر است از همان ابتدای کار نوع زمینه ای که قصد مشغول شدن در آن را دارید، معلوم کنید.

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته عکاسی

رشته عکاسی یک حرفه بسیار حساس و نیازمند دید هنری و خلاقیت بسیار است. تنها داشتن دوربین و ثبت چند عکس خانوادکی به معنی داشتن استعداد در این رشته نیست. یک عکاس باید بسیار صبور باشد و از زاویه های مختلف به محیط نگاه کند. این افراد به دلیل ارتباط به افراد زیاد باید دارای روحیه ای بسیار خونگرم و صمیمی باشند و به خوبی با بقیه ارتباط برقرار کنند. حضور دانشجویان این رشته در ساعات مختلف شبانه روز در اجتماع، طبیعت و دیگر محیط ها به دلیل بسیار مهم است، زیرا این فرد باید از محیط های مختلف عکاسی کند تا مطلب درسی خود را بیشتر درک کند و برا ی خود نمونه کار داشته باشد.

امروزه با توجه به نیاز به عکاسی در صنایع مختلف و ایجاد برخی کارها روی تصاویر این افراد نیازمند به آشنایی با برخی نرم افزاهای گرافیکی مانند فتوشاپ، افترافکت و … هستند و نباید از فناوری های روز غافل شوند. برای افرادی که علاقه مند به عکس های طبیعت و خبری هستند داشتن سرعت عمل بسیار مهم است زیرا یک لحظه شاید تنها یکبار اتفاق بیفتند.

معرفی دروس رشته عکاسی در مقطع کارشناسی

به دلیل آشنایی بیشتر شما با این رشته در این قسمت قصد داریم نیم نگاهی به دروسی که در طی تحصیل در این رشته باید مطالعه کنید، داشته باشیم.

دروس پایه:

مبانی‌ هنرهای‌ تجسمی‌، کارگاه‌ عکاسی‌ پایه‌، کارگاه‌ عکاسی‌ رنگی‌، کارگاه‌ طراحی‌ پایه‌، هنر و تمدن‌ اسلامی‌، هندسه‌ مناظر و مرایا، آشنایی‌ با هنرهای‌ سنتی‌ ایران‌، آشنایی‌ با هنر در تاریخ‌، آشنایی‌ با رشته‌های‌ هنری‌.

دروس‌ اصلی‌ :

شیمی‌ عمومی‌ و شیمی‌ عکاسی‌، فیزیک‌ و ابزارشناسی‌، آشنایی‌ با فیلمبرداری‌، تاریخچه‌ عکاسی‌، نورپردازی‌، تجزیه‌ و تحلیل‌ و نقد عکس‌، فنون‌ عرضه‌ و نمایش‌ عکس‌، فنون‌ بازسازی‌ عکس‌، کارگاه‌ تخصصی‌ عکاسی.‌

دروس تخصصی:

کارگاه‌ عکاسی‌، طرح‌ و رساله‌ نهایی.‌

معرفی گرایش های رشته عکاسی

بر اساس دفترچه کنکور ارشد ناپیوسته 1400، فارغ التحصیلان مقطع لیسانس این رشته برای تحصیل در مقطع ارشد می توانند از مجموعه امتحانی با عنوان ” مجموعه هنرهای تصویری و طراحی” رشته عکاسی را انتخاب کنند، این رشته در مقطع کارشناسی ارشد هم مانند مقطع کارشناسی دارای گرایش خاصی نیست.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته عکاسی در مقاطع بالاتر

دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در رشته عکاسی در مقاطع بالاتر مانند دکترا را دارند، باید بدانند که در مقطع دکترا رشته های با عنوان عکاسی وجود ندارد ولی می توانند در دیگر رشته های هنر که در دفترچه دکترا سایت سازمان سنجش اعلام می شود و از تمام رشته های هنر پذیرش دارند، شرکت کنند.

بازارکار و آینده شغلی رشته عکاسی در ایران

در متن بالا بیشتر این رشته را معرفی کردیم، اما بازارکار عکاسی چطور است؟

این فارغ التحصیلان می توانند به عکاسی خبری، چهره، طبیعت، سیاسی و خیلی از زمینه های دیگر به فعالیت بپردازند. داشتن دوربین عکاسی خوب و برخی تجهیزات دیگر، برای ورود به بازارکار در این رشته کافی است. اگر فردی این تجهیزات راداشته باشد، حتی در دوران تحصیل خود می تواند از طریق گرفتن عکس های تبلیغاتی، مناسبتی، چهره برای خود درآمد داشته باشد.

افرادی که از این رشته فارغ التحصیل می شوند، اگر در سازمان های خبری و تبلیغات، آتلیه های خصوصی مشغول به کار شوند بیشترین موفقیت از لحاظ مالی و شغلی را به دست می آورند.

در حالت کلی نمی توان گفت بازارکار این رشته بد است، و نه اینکه کاملا خوب است. بازارکار این رشته به دلیل ماهیتی که دارد نه در ایران، بلکه در خارج از کشور هم خیلی داغ نیست.

منظور از خیلی داغ نبودن این است که، اگر به فکر این هستید تنها در مکان های دولتی مشغول به کار شوید و حقوق ثابت بگیرید، با توجه به ساختار این سازمان ها و محدودیت هایی برای ورود به آنها، برای همه فارغ التحصیلان این رشته امکان پذیر نیست.

اگر به فکر دریافت حقوق ثابت، در این حیطه تحصیلی هستید، می توانید به آموزش این حرفه در آموزشگاه های خصوصی، دانشگاه ها بپردازید. اگر کمی سختی های این رشته را تحمل کنید و در ابتدای کار توقع خود را از لحاظ کاری پایین بیاورید، می توانید به مرور زمان وارد بازارکار این رشته شوید.

فرصت های شغلی برای رشته عکاسی

امروزه اگر نگاهی که آگهی های سایت های کاریابی معتبر مانند ای استخدام، جابینجا داشته باشید، متوجه می شوید که خیلی از شرکت های خصوصی، رستوران ها، تولیدات پوشاک، فروشگاه های لباس و ….، برای تبلیغ محصولات خود برای صفحه های شبکه های اجتماعی به عکاس نیازدارند. اگر فرد مهارت کافی در این حرفه داشته باشد، میتواند به صورت پروژه ای با چندتا از این مکان ها همکاری داشته باشد و حتی حقوقی چندبرابر، حقوق ثابت دریافت کنید.

با توجه به صحبت هایی که داشتیم، فارغ التحصیلان این رشته می توانند در در زمینه هایی مانند تدریس در آموزشگاه‌های عکاسی، عکاسی از چهره، عکاسی خبری و ورزشی، آتلیه عکاسی، عکاسی صنعتی، عکاسی از مجالس، عکاسی در حوزه تجاری، عکاسی برای مجلات، نشریات و روزنامه ها به فعالیت بپردازند.

درآمد و حقوق رشته عکاسی در ایران

اگر بخواهیم درباره درآمد رشته عکاسی، صحبت کنیم، شاید خیلی دقیق نتوانیم، عددی را اعلام کنیم. همان طور که در بالا این رشته دارای زمینه های شغلی زیادی است و میزان درآمد این افراد با توجه به نوع کار(تمام وقت، پاره وقت، پروژه ای)، حجم کاری، خصوصی یا دولتی بودن محیط کار؛ بسیار متفاوت است.

افرادی که کار تمام وقت در شرکت های متوسط انجام می دهند می توانند، ماهانه به طور میانگین 3میلیون درآمد داشته باشند. افرادی که علاوه بر مهارت عکاسی، بر روی برخی از نرم افزاری های گرافیکی مانند فتوشاپ، ایلوستریتور و …، مهارت داشته باشند، می توانند حقوق خود را تا 4 میلیون و حتی بیشتر، با توجه به حجم کاری خود افزایش دهند.

افرادی که به صورت پروژه ای کار می کنند، درآمدی طبق توافق با کارفرما دریافت می کنند. درآمد افرادی که آتلیه دارند، بسیار بیشتر از مبلغ های گفته شده است و بستگی به تعداد مشتریان دارد.

دانشگاه های برتر رشته عکاسی در ایران

براساس دفترچه انتشار کنکور سراسری گروه هنر 99 در سایت سازمان سنجش، این رشته در دانشگاه تهران، دانشگاه سمنان، دانشگاه نیشابور، دانشگاه هنر، دانشگاه هنر اصفهان ارائه شده است. دانشگاه تهران و دانشگاه هنر از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده این رشته در ایران هستند.

بازار کار و آینده رشته عکاسی در دنیا

شاید شما هم از علاقه مندان به مهاجرت هستید و دوست دارید بدانید بازار کار این رشته در خارج از کشور چگونه است. با وجود تلفن های هوشمند به میزان قابل توجهی تقاضا برای دوربین های مصرفی کاهش می یابد، اما هنوز هم برخی از مدل های عکاسی هستند که فرد برای عکاسی کردن درآن لحظه ها نیازمند داشتن دوربین های خاص و تجهیزات متنوعی است. در گذشته حرفه عکاسی یه عنوان یک حرفه برای سرگرمی بوده است، اما امروزه این صنعت جایگاه خودش را در جامعه پیدا کرده است.
این روزها ، عکاسی به سرعت به عنوان یک انتخاب شغلی محبوب در بین تمام گروه های سنی در حال ظهور است. عکاسی هم یک علم است و هم یک هنر. یک عکاس باید بتواند از هر سوژه ، قطعه ای از ماشین آلات ، زیبایی بدن انسان ، مناظر یا لبخند کودک ترکیب خوبی ایجاد کند.

شرایط کار برای عکاسان از نظر تخصص متفاوت است. عکاسان ممکن است در داخل یا خارج از منزل کار کنند. عکاسان پرتره ممکن است در استودیوها کار کنند، اما آنها همچنین برای گرفتن عکس در محل مشتری، مانند مدرسه یا خانه باید به آن محل بروند.

درآمد و حقوق رشته عکاسی در دنیا

اما حقوق عکاسان چقدر است؟ خوب ، علاوه بر این که برای چه کسی کار می کنید ، پاسخ های مختلفی نیز بر اساس مکان وجود دارد. تفاوت در هزینه های زندگی بین شهرها و مناطق روستایی باعث نوسانات در حقوق عکاسان می شود.

میانگین حقوق عکاس بر اساس سطح تجربه ، مکان و نوع کاری که انجام می دهند بسیار متفاوت است. عکاسانی که به عنوان دستیار عکاس استخدام می شوند، معمولاً دستمزد ساعتی از 25 تا 100 دلار در ساعت دریافت می کنند، در حالی که کسانی که با سازمان هایی مانند دانشگاه ها و شرکت ها کار می کنند می توانند سالانه 35000 تا 100000 دلار درآمد کسب کنند ، که بعضاً دارای مزایا هستند.

حتی اگر حقوق عکاسان به طور قابل توجهی متفاوت است، برخی از مشاغلی وجود دارد که به طور مداوم بالاترین مقیاس حقوق را در صنعت ارائه می دهند. برخی از مشاغل پردرآمد عکاسی در سال 2021 عبارت اند از: عکاس مستقل، عکاس مد، عکاس هنرهای زیبا، عکاس پزشکی، عکاس محصول، عکاس مجموعه فیلم، عکاس کاخ سفید، عکاس عروسی.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربحث های هفته   
از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) پشت پرده شکست عشقی جولانی؛ رهبر 43 ساله تحریرالشام تا حالا چندبار ازدواج کرده؟ (1 نظر) جشن پرشکوه سال نو میلادی در کشور های مختلف/ بازیگران ایرانی و خارجی در تب و تاب سال 2025 بغض مهران مدیری با اشعار عاشقانه و ناب "نیما یوشیج" اشک به چشمانتان می آورد / خشک آمد کشتگاه من... کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی باید از سرنوشت تلخ قالیباف درس بگیرد؟! مهران مدیری: مردم دارن همدیگرو تیکه تیکه می کنند / معلومات روابط اجتماعی را اصلاح می کند و به زندگی سالم دست پیدا می کنید+ ویدئو آیا نتیجه درخواست تجدیدنظر شما در آزمون استخدامی آموزش و پرورش تغییر کرد؟ آنچه باید درباره فرآیند بررسی مجدد بدانید!
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ هدف در چند قدمی شماست، آرام بگیرید!
فال ابجد روزانه سه شنبه 18 دی 1403 / مژده فرصتی در راه است از دست نده
فال روزانه امروز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ بهمن ماهی ها خیلی مراقب باشند!
فال انبیاء روزانه سه شنبه 18 دی 1403 / اسفند ماهی ها توجه با این کار به تو منفعت میرسد
سقوط آسانسور در تبریز حادثه تلخی را برای مرد 50 ساله تبریزی رقم زد
غلامی: خادمی عتبات و عالیات افتخار بزرگی است
احمد الشرع پشت ایران درآمد؟
فال حافظ با تفسیر امروز سه شنبه 18 دی 1403+فیلم / اگر در شک و تردید هستید این کار را کنید
بیش از سه تن  مواد مخدر در آذربایجان شرقی کشف شد/امنیت کشور را مدیون 4000 شهید و 14 جانباز فراجا هستیم
علیرضا بیرانوند صحیح و سالم درکنار خانواده/ نمی دانم منبع این اخبار کجاست و...
رهایی 9 هم استانی آذربایجان شرقی از چنگال مرگ خاموش
واژگونی مرگبار پراید در شندآباد
اهدای حکم سفیر صلح به حجت الاسلام سید حسین علوی + تصاویر
راه حل جنجالی یک چهره مشهور حوزوی برای حل مشکل تورم: به جای پول از طلا و نقره استفاده کنیم!
منتخب روز   
خلاقیت خاص و باورنکردنی هنرمند ایرانی در محله‌های قدیمی شیراز غوغا به پا کرد خر واقعی شرک مرد؛ پایان یک عصر برای دانکی محبوب و خاطرات شرک+ عکس با کودکی که از جمع فراریه چه میکنین؟ به زور مجبورش میکنین که با بقیه ارتباط برقرار کنه؟ معماری خیره‌کننده تبریز و آذربایجان؛ آناهیتا درگاهی شیفته این بنای باشکوه و بی‌نظیر شد+ عکس انتقاد تند و تیز ویدا جوان از منتقدین و رسانه‌های رشوه‌گیر و بی‌وجدان/ چاه بر سر راهتون می‌کنید! (ویدئو) محمدرضا شریفی‌نیا و آیفون 16 جنجالی؛ ماجرای جایزه عجیب چیست؟ تصویرسازی میهمانی مجلل شاه هخامنشی براساس کتیبه ها و حکاکی ها/ چه غذاهایی! عجب چیدمانی! (ویدئو) کامنت احساسی نعیمه نظام‌دوست برای جدیدترین موزیک ویدئوی جذاب عمو پورنگ+ عکس (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد ترسناک شیر و اسب آبی/ هرگز تسلیم نشو! امروز 17 دی؛ صحنه عاشقانه ای از بارش برف سنگین در شمشک تهران / خیلی وقت بود منتظر همچین برفی بودیم؛ خدایا شکرت😍+ ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ مادر جان داری رخت میشوری یا بچه تربیت میکنی؟/ دلم کباب شد براش😔 عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‌نواز شیده معاونی مجری محبوب دهه شصتی‌ها بعد از 31 سال در 52 سالگی
آخرین ویدیو ها