ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

حقایقی حیرت انگیز درباره قدرت جا به جایی ویروس کرونا در هوا

  شنبه، 05 مهر 1399 ID  کد خبر 103693
حقایقی حیرت انگیز درباره قدرت جا به جایی ویروس کرونا در هوا
ساعد نیوز: نتایج تحقیقات اخیر دانشمندان نشان می‌دهد ویروس کرونا می‌تواند به راحتی از طریق رطوبت جا به جا شود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع ویروس کرونا فاجعه بارترین همه گیری جهان را در قرن ۲۱ رقم زده است. این ویروس تمام کشور های جهان فارغ از توسعه یافته و یا در حال توسعه را هدف قرار داده است، به طوری که کشوری مانند آمریکا که خود را قدرت اول جهان می داند با اختلاف در صدر لیست مبتلایان و قربانیان کووید ۱۹ در جهان قرار دارد. به دلیل آنکه تنها ۹ ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان می گذرد، هنوز رفتار این ویروس برای دانشمندان ناشناخته است و محققان می کوشند با مطالعات خود ابعاد مختلف رفتاری و عوارض این بیماری را کشف کنند. به تازگی محققان به شواهد جدیدی درباره رفتار این ویروس دست یافته اند.

بر این اساس، دانشمندان دانشگاه نیکوزیا قبرس تاثیرات دما و رطوبت را در شیوع کووید ۱۹ مورد مطالعه قرار دادند. در این مطالعات، دانشمندان به بررسی بخار قطرات تنفسی و تاثیرات آن در شیوع ویروس کرونا در جامعه پرداختند.

این تحقیقات نشان داد زمانی که درجه حرارت بالا و به طور همزمان رطوبت هوا کم باشد، به طور قابل توجهی از قدرت زیست پذیری (زنده ماندن) ویروس کرونا کاسته می شود. همچنین زمانی که رطوبت هوا بالا باشد، در هر دمایی توانایی ویروس کرونا برای انتقال از طریق هوا و رطوبت افزایش می یابد. وقتی رطوبت به ۹۰ درصد می رسد کووید ۱۹ می تواند به راحتی تا ۶ متر را طی کند.

این مطالعات با بررسی شیوع ویروس کرونا در دهلی نو، پایتخت هند در ماه ژوئیه (تیرماه) مشاهده کردند با همزمانی افزایش دمای هوا و رطوبت، شمار مبتلایان به کرونا به میزان قابل توجهی در این شهر افزایش یافته است. در طی همین یک ماه شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در دهلی از ۸۷ هزار تن به ۱۳۵ هزار تن جهش یافت.

همچنین محققان این تئوری را مطرح کردند که احتمالا قطرات تنفسی (و نیز آب دهان حاوی ویروس کرونا) در زمان تبخیر به وسیله رطوبت بالای هوا می توانند به راحتی جا به جا شوند.

هند در چند هفته اخیر رکورد جهش شیوع ویروس کرونا را در جهان شکست. این کشور شاهد ابتلای ۵ میلیون و ۷۵۰ هزار تن به کووید ۱۹ بوده است و از این لحاظ پس از آمریکا در رتبه دوم جهان قرار دارد. همچنین تاکنون ۹۲ هزار هندی به دلیل ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند. شرکت سروم هند، بزرگترین شرکت واکسن سازی جهان در حال توسعه واکسن کرونا است. قرار است این شرکت به همراه شرکت مدرنا، غول داروسازی آمریکا اقدام به تولید ۲ میلیارد دوز واکسن کرونا کنند.

تحقیقات در گذشته انتقال راحت ویروس کرونا از طریق هوا را تایید کرده بود. دانشمندان دانشگاه ادینبورگ کشف کردند ویروس کرونا می تواند به راحتی از طریق هوا مسافت بیشتری را طی کند و در جهات مختلف در محیط پخش شود. این یافته ها گزارش پیشین سازمان جهانی بهداشت مبنی بر احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق هوا را تایید می کند.

این تحقیقات نشان می دهد شیوع ویروس کرونا از طریق هوا به هیچ عنوان تابع مسیر باد نیست و این ویروس می تواند در جهت های مختلف در محیط پخش شود؛ همین امر نگرانی ها درباره شیوع ویروس کرونا در جامعه را بالا می برد.

دکتر آنتونی فائوچی، رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا در این باره گفت: هنوز نمی دانیم الگوی انتقال ویروس کرونا در هوا چگونه است. اگر تایید شود ویروس کرونا می تواند به طور قابل توجهی از طریق هوا جا به جا شود، اقدامات جدیدی باید از سوی دولت اجرایی شود.

متخصصان می گویند موضوع انتقال ویروس کرونا از طریق هوا باید به مردم و حتی کودکان توضیح داده شود. مثال ساده نیز این است که همانند فصل زمستان که در سرمای هوا شما می توانید رطوبت نفس خود را ببینید، در سایر فصول نیز ویروس کرونا به همین شکل در هوا منتقل می شود. محققان در حال کار روی دستگاهی هستند که بتواند قطرات بسیار ریز را جذب کند و مانع از انتقال ویروس کرونا از طریق هوا شود. متخصصان تاکید دارند استفاده از ماسک به میزان قابل توجهی می تواند مانع از انتقال ویروس کرونا از طریق هوا شود. از همین رو، به افراد توصیه می شود در اماکن عمومی از ماسک استفاده و فاصله اجتماعی را برای کنترل شیوع کووید ۱۹ حفظ کنند.

دانشمندان آمریکایی می گویند ویروس کرونا می تواند بیش از ۲ متر در هوا حرکت کند و فاصله ۲ متری افراد از یکدیگر کافی نیست و هر چقدر افراد بتوانند فاصله خود از دیگران را افزایش دهند، می توانند بیشتر به کاهش شیوع ویروس کرونا کمک کنند. میزان فاصله ای که افراد باید در یک مکان از دیگران داشته باشند، به عوامل مختلفی بستگی دارد. جریان هوا، سیستم تهویه مناسب، میزان زمانی که افراد با یکدیگر در ارتباط هستند، میزان تراکم جمعیت و استفاده کردن یا نکردن افراد از ماسک از جمله مواردی است که در میزان فاصله اجتماعی انسان ها از یکدیگر موثر است.

برای مثال، در محیط هایی که تهویه نامناسب است و جریان هوا وجود ندارد، ویروس کرونا می تواند مدت زمان بیشتری در هوا باقی بماند و به راحتی در جهت های مختلف حرکت کند. از این رو، بهتر است در این مکان ها میزان فاصله میان افراد بیشتر شود همچنین در مکان هایی با تراکم جمعیت بهتر است افراد فاصله بیشتری از یکدیگر داشته باشند.

متخصصان می گویند حتی مواردی همچون سخن گفتن، فریاد زدن (برای مثال در کنسرت یا استادیوم ها)، آواز خواندن و سکوت کردن جمعیت از جمله مواردی هستند که در تعیین میزان فاصله افراد از یکدیگر تاثیر گذار است. زمانی که افراد فریاد می زنند می توانند به راحتی ویروس را در هوا منتشر کنند و کرونا می تواند به راحتی مسیر طولانی را در هوا طی کند. لینسی مار، متخصص بهداشت عمومی دانشگاه ویرجینیا در این باره می گوید: به نظر من فاصله ۲ متری افراد در محیط های اجتماعی مناسب است، اما این میزان کمترین حد فاصله است و افراد تا حد امکان فاصله خود از دیگران را حفظ کنند. از طرفی باید توجه داشت که فاصله ۲ بیش از متر از دیگران خطر شیوع ویروس از طریق هوا را به صفر نمی رساند.


1 دیدگاه


  دیدگاه ها
علی
4 سال پیش

نمیدونم چه رابطه ای بین دلار و کرونا هس هرچی دلار میره بالا، کرونا خطر ناک تر میشه خدایا قیمت دلار رو بیار پایین
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (3 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) پشت پرده شکست عشقی جولانی؛ رهبر 43 ساله تحریرالشام تا حالا چندبار ازدواج کرده؟ (1 نظر) جشن پرشکوه سال نو میلادی در کشور های مختلف/ بازیگران ایرانی و خارجی در تب و تاب سال 2025 بغض مهران مدیری با اشعار عاشقانه و ناب "نیما یوشیج" اشک به چشمانتان می آورد / خشک آمد کشتگاه من... فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی باید از سرنوشت تلخ قالیباف درس بگیرد؟! مهران مدیری: مردم دارن همدیگرو تیکه تیکه می کنند / معلومات روابط اجتماعی را اصلاح می کند و به زندگی سالم دست پیدا می کنید+ ویدئو
تیتر امروز   
آقای شهردار را در این شهر جنوبی با بنزین زنده زنده سوزاندند!
درخواست جالب کریم باقری از بازیکنان پرسپولیس
ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟
دونالد ترامپ و ایلان ماسک: داستان دو رئیس‌جمهور در یک قصر/ وقتی ترامپ با دیدن ماسک حالش بهم میخورد!
مهاجرت به سرزمین رؤیاها با پایان جاستین ترودو در کانادا به تاریخ پیوست
اروپا متن توافق جدید با ایران را آماده کرده است!
هافبک سابق استقلال حضور در کدام تیم را در لیگ یک ترجیح داد؟
زنگ خطر به صدا درآمد؛ احتمال سقوط 50 درصدی بیت‌کوین و فروپاشی آلت‌کوین‌ها
هشدار؛ خطر گمراه شدن بخاطر بوی کباب در منطقه!
فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است
با پول 1 خانه در تهران، چند خانه در آمریکا می‌توان خرید؟/ اول حدس بزنید بعد مطلب رو بخونید
محسن هاشمی رفسنجانی: علت مرگ پدر برایمان گنگ است / کف خیابان چیزی را حل نمی‌کند
قابل توجه چای خورها؛ این چای منجر به ناباروری و سرطان می شود / از نوشیدن آن جدا خودداری کنید
هشدار جدی: به هیچ عنوان نباید در این ساعت آب بخورید!
برنامه هسته‌ای ایران یا جاه‌طلبی پنهان غرب؟؛ مکرون دوباره ژست قهرمان می‌گیرد!
منتخب روز   
حقوق زنان یا حقوق دلاری؟؛ چهره واقعی مسیح علینژاد را بهتر بشناسید+ویدیو ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟ (ویدئو) عصبانیت شدید اکبر عبدی : شما خودت به اون چیزی که میخونی اعتقاد داری؟!/ رضا عطاران و پرویز پرستویی کاهگل لگد میکردن؟ دلشوره و نگرانی خانواده بهرنگ علوی بعد از ماجرای غیب شدنش در خانه ارواح/ پیگیریم، ما خبری ازش نداریم! پلوهای مخلوط/ طرز تهیه بادمجان پلو، یک غذای عربی با طعم و عطر مثال زدنی نوستالژی روز/ جذاب‌ترین و اکشن‌ترین کارتون بچه‌های دهه 60 «لوک خوش‌شانس» / هضم این حجم از نوستالژی غیر ممکنه😍 گشت و گذاری در پایتخت جدید ایران/ جاذبه‌های خیره کننده و بکر سواحل مکران (عکس + فیلم) (ویدئو)لاکچری‌ترین میز صبحانه دبی برای شبنم قلی‌خانی و مادر جوانش/ بعد ورزش تو سواحل دبی همچین صبحونه‌ای می‌چسبه تصاویر قدیمی از دولا شدن امیرعباس هویدا، نخست وزیر پهلوی، در برابر جاستین ترودو و مادرش/ رفته مذاکرات هسته‌ای یا خوشگذرانی؟ (ویدئو) رونمایی از موزیک ویدئوی شاد و جذاب قسمت آخر جوکر / به نظرتون برنده گلوریا هاردیه؟ رونمایی از اولین عکس آناهیتا درگاهی در پشت صحنه جدیدترین کارش، فیلم «های کُپی»+ عکس (ویدئو) مستند حیات وحش/مروری بر سلاخی‌های وحشتناک حیوانات توسط اژدهای کومودو/ از بزغاله و میمون گرفته تا گاوهای شاخ‌دار
آخرین ویدیو ها