به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، واکسن کرونا ی ایرانی امشب ۹ دی ماه در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با حضور حمید رضا جمشیدی، دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا مورد بررسی قرار گرفت.
دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه ۷۰ هزار نفر داوطلب دریافت واکسن ایرانی شده اند گفت: تست های انسانی واکسن در سه مرحله انجام می شود لذا تا یک ماه دیگر از واکسن دوم ایرانی رونمایی می شود.
او افزود: روش تهیه واکسن ایرانی از بین ۸ روش متداول دنیا، استفاده از ویروس غیر فعال کرونا است.
دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: در واکسنی که امروز تست انسانی آن انجام شد، متخصصان جوان ما از ۱۹ بیمار ایرانی ویروس کرونا را گرفتند و توالی ژن های آن ها را به دست آوردند و این ویروس را خالص سازی و آماده سازی کردند و پروژه های مختلفی را انجام دادند و فرموله کردند و آن را به یک واکسن تبدیل کردند، به طوری که در آزمایشگاه قابل تست حیوانی و انسانی شد.
او با اشاره به اینکه در مطالعه حیوانی این واکسن به چهار گونه مانند موش، خرگوش، میمون و خوکچه تزریق شد گفت: از حیوانات نمونه برداری و همه تست ها بر روی آن ها انجام شد، ذا تست های بی خطر و میزان دوز مشخص شد که چه مقدار واکسن را می توان به حیوان تزریق کنیم، تست اثربخشی بر روی آن ها هم نیز انجام شد لذا ما این مهم را انجام دادیم به این معنی که نمونه خون حیواناتی را که واکسینه شدن را گرفتیم و تا ببینیم چقدر خنثی کننده است.
جمشیدی با اشاره به اینکه واکسن ایرانی صد درصد بومی است اظهار کرد: واکسن شرکت "شفا فارمِد" متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام، نخستین واکسن ایرانی است که مجوز آزمایش بالینی را گرفت و صد در صد ایرانی است که تست حیوانی آن ۹۰ درصد اثربخش بوده است.
دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ایران صد سال پیش تولید واکسن داشته است به طوری که جوانان امروز قوی تر از گذشته تلاش می کنند.
استفاده از ۸ روش پلتفورم برای ساخت واکسن کرونا در دنیا
جمشیدی با بیان اینکه در دنیا ۸ روش پلتفورم برای ساخت واکسن استفاده می شود که یکی استفاده از خود ویروس کروناست گفت: این روش به دو شکل است یکی با غیرفعال کردن ویروس، یکی هم با استفاده از ویروس ضعیف شده، ما در ساخت واکسنی که امروز تست آن با تزریق به ۳ نفر شروع شد از ویروس غیرفعال استفاده کرده ایم.
او اظهار کرد: استفاده از مواد ژنتیک یکی دیگر از روش های ساخت واکسن است که در ستاد اجرایی امام و در یک شرکت دانش بنیان از این روش استفاده می شود و تاکنون بر روی موش آزمایش شده و به زودی روی میمون هم آزمایش خواهد شد.
دبیر ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اینکه واکسن چینی که در کشور های عربی استفاده شده مانند واکسن ما ساخته شده بود عنوان کرد: ۲ روش دیگر هم هست که با استفاده از پروتئین انجام می شود که انستیتو پاستور از این روش برای ساخت واکسن استفاده می کند که آن هم به مرحله آزمایش روی میمون رسیده و به نتایج خوبی رسیده است.
آغاز تزریق انسانی واکسن انستیتو رازی تا یک ماه آینده
دبیر ستاد مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه تقریبا همه روش هایی که در دنیا به عنوان پلتفورم ساخت واکسن مورد استفاده قرار می گیرد در ایران هم انجام می شود، افزود: تا یک ماه دیگر تزریق انسانی واکسن انستیتو رازی هم شروع می شود.
جمشیدی با اشاره به اینکه ما منتظر نتایج واکسن هستیم گفت: فاز اول بعد از چهارده روز با تکرار دوز دیگر واکسن تمام می شود لذا ما منتظر می مانیم تا نتایج بعد از حدود ۶۰ روز مشخص شود و در این مدت فردی که واکسن گرفته تحت معاینات و آزمایش ها و مراقبت های ویژه قرار دارد و مرتب معاینه می شود.
دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه واکسن ما صد در صد ایرانیِ ایرانی است تصریح کرد: ما بزرگانی مثل مرحوم میرشمسی داشته ایم و امروز هم میرشمسی های جوان بسیار عالمانه و عاشقانه شبانه روز کار می کنند، ما امروز واکسن دیفتری، کزاز، هپاتیت، فلج اطفال را تولید و مصرف می کنیم.
او گفت: به هر حال با تمرکزی که بر روی ساخت واکسن کرونا به وجود آمده چه به نتیجه برسیم چه به نتیجه نرسیم، پایه علمی کشور ارتقا پیدا می کند و این تهدید کرونا فرصت های جدیدی برای کشور به وجود آورده است.