مقالات کنفرانسی چیست؟
مقالات کنفرانسی به مقالاتی اطلاق می شود که هدف اصلی در هنگام نگارش آنها، گرفتن پذیرش از یکی از کنفرانس های علمی بوده است. این کنفرانس ها معمولاً به صورت سالانه و یا هر دو سال یک بار برگزار می شوند و دارای حوزه تخصصی و علمی به خصوصی هستند. شما می توانید پس از گرفتن پذیرش از چنین کنفرانس هایی، مقاله خود را در حضور جامعه کنفرانس ارائه دهید. این ارائه می تواند به شکل شفاهی، با ارائه یک پوستر و یا به صورت بحث و گفتگو انجام گیرد. مقالات کنفرانسی به عنوان یک روش موثر برای تبادل ایده های جدید، معرفی کار تحقیقاتی برای اعضای دانشگاهی و قدرتمندتر، ساختن سوالات تحقیق و در کل آشنایی جامع تر با افراد هم حوزه، بسیار مفید باشد. ارائه مقاله در یک کنفرانس علمی یک فرصت ایده آل برای کسب بازخوردهای ارزشمند از جانب جامعه آکادمیک است. با این روش شما می توانید توانایی های حرفه ایتان را در حوزه تخصصی خود گسترش دهید.
یک مقاله کنفرانسی معمولاً هم زمان شامل یک سند مکتوب و یک ارائه شفاهی خواهد بود. قبل از ارائه مقاله در یک کنفرانس، معمولاً از شما خواسته می شود تا یک کپی از کار خود را برای ویراستاران و داوران ارسال کنید.
مزایای شرکت در کنفرانس ها چیست؟
- آشنایی با چهره های برتر علمی
- دریافت گواهینامه حضور در کنفرانس
- اهدای تندیس به مقالات پذیرفته شده و برتر
- دریافت گواهی مقاله به دو زبان فارسی و انگلیسی
- چاپ مقالات برتر در ژورنال های معتبر داخلی و خارجی
- شرکت در کارگاه های آموزشی ارائه شده و دریافت گواهی شرکت در این کارگاه ها
- امکان آشنایی با اساتید برتر دانشگاه های معتبر در جهان برای ادامه تحصیل یا فعالیت علمی
هزینه ارسال مقاله به کنفرانس خارجی
هزینه برگزاری کنفرانس ها بسته به نوع درخواست شما و هزینه هر کشور و شرایط آن متفاوت می باشد و نمی توان بازه ای را برای آن مشخص نمود. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هزینه هر کنفرانس و یا همایش باید به سایت آن مراجعه کرده و آن را مطالعه نمایید تا اطلاعات تکمیلی بدست آورید.
هزینه ارسال مقاله به کنفرانس داخلی
هزینه شرکت جهت ارسال مقاله به کنفرانس و یا چاپ مقاله از سمت آن کنفرانس دریافت می شود که با نام هزینه ثبت نام دریافت می شود. البته می توان در برخی از کنفرانس ها نیز بدون ارسال و ارایه مقاله با پرداخت هزینه ثبت نام و فقط به عنوان شرکت کننده حضور داشت. برای تشویق نویسندگان و شرکت کنندگان به حضور و ثبت نام به موقع در کنفرانس، معمولا هزینه تعیین شده اولیه برای ثبت نام کمتر است و پس از سپری شدن زمان ثبت نام زودهنگام، هزینه بیشتری را باید بپردازید. همچنین تعداد زیادی از کنفرانس ها برای دانشجویان و یا اساتید تخفیف ویژه ای قائل می شوند که در بخش هزینه ثبت نام اعلام شده در سایت کنفرانس اطلاع رسانی می شود.
زمان داوری مقالات کنفرانسی چقدر است؟
اصولا مقالاتی که به کنفرانس ها ارسال میشوند بسیار سریعتر از مقالاتی که به مجلات ارسال میشوند داوری خواهند شد و نیازی نیست که مدت زمان زیادی منتظر پذیرش باشید.
ارسال همزمان مقاله برای ژورنال و کنفرانس:
یکی از بهترین راهها برای اینکه ببینید مقاله شما ارزش چاپ شدن در ژورنال را دارد یا در حد کنفرانس است ، مقایسه کار خود با کارهای مشابه هست. البته اینکه مثلا یک موضوع را مورد تحقیق قرار داده است شما هم همان موضوع را کار کنید حتما در یک ژورنال چاپ خواهد شد، پارامترهای زیادی تاثیر گذار هستند. البته شما میتوانید مقاله را هم برای کنفرانس بفرستید و هم ژورنال اما اگر مقاله واقعا در حد کنفرانس باشد این فقط تلف کردن وقت است. کار درست آن است که اول مقاله را در یک کنفرانس چاپ کنید تا هم از نظر داورها مطلع شوید و هم اگر در کنفرانس شرکت کردید از نظر شرکت کننده ها و بعد با در نظر گرفتن تمام این نظرات نسخه ژورنال آن را آماده کنید. به هر حال فاکتور زمان راهم در نظر بگیرید که یک چنین کار اصولی زمان زیادی میبرد. پس اگر خیلی زمان برایتان مهم نیست این کار را انجام دهید.
نحوه ثبت نام برای مقالات کنفرانسی
هر کنفرانس بازه زمانی مشخصی را تعیین می کند که در این بازه زمانی، نویسندگان باید چکیده مقالات خود را به دبیرخانه ارسال کنند. معمولا هر کنفرانس سایت مشخصی برای خود دارد و ارسال مقالات و ثبت نام در این کنفرانس از طریق همین سایت صورت می گیرد. بعد از ارسال چکیده، این مقالات داوری می شوند و در صورت تایید و تعیین نوع ارایه مقاله از نویسنده، مقاله کامل خواسته می شود. همچنین از متقاضی مبلغی پول نیز بابت مسایل اجرایی کنفرانس دریافت می گردد. در نهایت در بازه زمانی برگزاری کنفرانس فرد باید مقاله خود را بر اساس زمانبندی مشخص شده از جانب دبیرخانه، ارایه دهد و در پایان کنفرانس سند حضور در کنفرانس و کتابچه مقالات کنفرانس را دریافت کند.
چگونه از برگزاری کنفرانس ها مطلع شویم؟
همان طور که پیش تر هم عنوان شد، سایت های مختلف داخلی و خارجی برای آگاهی از کنفرانس های داخلی و خارجی وجود دارند. با مراجعه به آنها به سادگی می توان از همایش ها و رویدادهایی مطلع شد که در ایران و جهان در حال برگزاری هستند.
از نمونه های داخلی و خارجی می توان به موارد زیر اشاره داشت:
سایت های اطلاع رسانی داخلی
سایت های اطلاع رسانی داخلی که به شما تاریخ و عناوین کنفرانس ها را اطلاع می دهند به شرح زیر هستند:
- سیویلیکا؛ civilica.com
- اس.آی.دی؛ sid.ir
- کنفرانس جو؛ conferencejoo.ir
- آل کنفرانسز؛ allconferences.ir
این سایت های داخلی به شما کمک می کنند تا از همایش ها و کنفرانس هایی که در طول سال در کشور برگزار می شوند، باخبر باشید.
سایت های اطلاع رسانی خارجی
سایت های اطلاع رسانی خارجی که به شما تاریخ و عناوین کنفرانس ها را اطلاع می دهند به شرح زیر هستند:
- آل کنفرانسز؛ allconferences.com (دقت کنید که این سایت دارای پسوند داتکام است)
- کنفرانس آلرتز؛ conferencealerts.com