دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / فرهنگ و هنر / سبک ها و آلات موسیقی /

یادگیری زبان انگلیسی با موسیقی 

سه شنبه، 25 خرداد 1400
کلید یادگیری درست زبان انگلیسی چیست ؟ آیا اراده و پشتکار لازم است یا زبان یک استعداد خدادادی است؟هیچ کدام از این دو مورد درست نیست. راه یادگیری انگلیسی، جذاب کردن یادگیری آن از طریق عادات و ابزارهای صحیح است و یکی از بهترین این راه ها همواره با شما همراه بوده است این راه دقیقا درون تلفن هوشمند شما قرار دارد.

اگر تا حالا به این فکر نیفتاده اید، مهم نیست، هنوز هم برای شروع دیر نشده- انگلیسی را از طریق موسیقی و آهنگ بیاموزید. چرا از طریق موسیقی و آهنگ زبان انگلیسی را بیاموزیم؟ آهنگ ها چه خاصیتی دارند که تبدیل به ابزارهای موثر در یادگیری انگلیسی شده اند؟

یادگیری با موسیقی مؤثر است

تحقیقات علمی نشان می دهند که یادگیری زبان با موسیقی به تقویت و آموختن بهتر لغات، یادگیری گرامر و املا کمک زیادی می کند. بنا به «اثر موتزارت»، گوش دادن به موسیقی کلاسیک باعث افزایش توانایی و تقویت عملکرد افراد در مهارت های مختلف ازجمله یادگیری زبان می شود.

یادگیری زبان با موسیقی به آموختن زبان محاوره کمک می کند

ترانه ها و موسیقی های مختلف معمولا شامل تعداد زیادی عبارت، لغت و اصطلاح هستند. از آنجایی که مخاطب ترانه ها افراد بومی هستند، زبان به کار رفته در آنها به روز و محاوره است. پس اگر موسیقی درستی را انتخاب کنید، با زبان روزمره و کاربردی آشنا خواهید شد.

زبان انگلیسی در ذهنتان باقی می ماند

در موسیقی، معمولا واژه ها و الگوهای صدایی چندبار تکرار می شوند. به همین خاطر راحت تر و بهتر در ذهن می نشینند. حتما می دانید که موسیقی خاصیتی دارد که در ذهن می ماند. آهنگ ها و ترانه ها به افکار آدمی نفوذ می کنند و بارها در ذهن دوره و مرور می شوند. به همین خاطر از طریق یادگیری زبان با موسیقی می توان واژه ها و عبارات را به خاطر سپرد. در واقع، بعد از مدت زمان اندکی، فراموش کردن آنها تقریبا غیرممکن می شود.

موسیقی با احساسات ارتباط دارد

ارتباط آدمی با موسیقی قوی و عمیق است. موسیقی مانند کلیدی است که دروازه احساسات مان را می گشاید، روی خلق وخویمان اثر می گذارد و سلامت ذهنی و جسمی ما را افزایش می دهد. وقتی چیزی با احساسات گره بخورد قطعا راحت تر هم به خاطر سپرده می شود.

گوش دادن به موسیقی عادتی دل پذیر است

یکی از دلایلی که بیشتر افراد برای یادگیری زبان دچار مشکل هستند، این است که باید در طول روز، زمان مشخصی را به آن اختصاص بدهند و شاید برنامه ریزی برای یادگیری زبان برای بعضی ها کمی دشوار باشد. یادگیری زبان با موسیقی، این امکان را به شما می دهد که همه جا موسیقی گوش کنید و زبان یاد بگیرید. موسیقی گوش دادن محدودیت خاصی ندارد؛ زیر دوش، در آشپزخانه و ماشین هم می توان موسیقی گوش داد. در ضمن، اگر موسیقی، موسیقی مورد علاقه تان هم باشد، به هیچ وجه خسته نخواهید شد.

موسیقی به شما فرهنگ انگلیسی می آموزد

موسیقی به شما در مورد فرهنگ انگلیسی زبانان اطلاعات می دهد و به شما می آموزد که آنان چه احساس و تفکری دارند. آشنایی با آهنگ ها و هنرمندان مشهور می تواند موضوع مکالمه ای با دوستان انگلیسی زبانتان، به شما بدهد.

برای یادگیری زبان با موسیقی چه باید بکنیم؟

قبل از شروع شما باید آهنگ هایی که می خواهید از آنها بیاموزید را انتخاب کنید. این مسئله بسیار پر اهمیت است زیرا میتواند مشکلاتی پیش روی شما قرار دهد. آهنگ های نامناسب آنهایی هستند که:

  • از زبان سختی استفاده می کنند که خیلی معمول نیست.
  • مردمی و باب روز نیستند (با تمام احترامی که برای هنرمندان مستقل قائل هستیم، اما اگر هدف ارتباط با انگلیسی زبان ها است، بهتر است از موسیقی ای بیاموزید که از زبان عامیانه و رایج تری استفاده میکند.)
  • خیلی سریع هستند (برای یادگیری مشکل هستند)
  • اشعار آن ها به سادگی قابل دسترس نیست.

موارد پیش رو هشت توصیه ای است که برای انتخاب موسیقی درست در یادگیری انگلیسی به شما کمک خواهد کرد:

آهنگ ها را از جای درستی پیدا کنید

  • شما می توانید در سایت های اشتراک ویدیو مثل YouTube و Vimeo جستجو کنید. این سایت ها تعداد زیادی موزیک ویدیو دارند که زیرنویس انگلیسی نیز به همراه دارند.
  • سرویس اشتراک Spotify نیز انتخاب مناسبی است چرا که این اپلیکیشن مجموعه ی بسیار گسترده ای دارد و شما در هر مکانی می توانید از آن استفاده کنید. همچنین این سرویس شما را از موسیقی های معروف و به روز نیز آگاه می سازد.
  • LanguageTies یک راه عالی برای یاد گیری زبان انگلیسی با بهره بردن از ترانه های واقعی است. در بخش ترانه و موسیقی این وبسایت تعداد بسیاری ترانه وجود دارد که می توانید با انتخاب آهنگ مورد علاقه تان مطالبی دریابید که واقعا برای شما مناسب هستند. در مجموعه ی ما برای هر ترانه، اصطلاحات و کلمات متفاوتی از سطح مبتدی تا پیشرفته وجود دارد که در صفحات جداگانه به توضیح آنها پرداخته شده.

آهنگ های درستی انتخاب کنید

  • ترانه های که دوست دارید را بر گزینید. اگر آهنگ هایی که می خواهید از آنها انگلیسی بیاموزید را دوست نداشته باشید سریعا حوصله تان سر می رود.
  • موسیقی پیدا کنید که زبان درستی به کار می برد. زبانی که خیلی آسان یا خیلی سخت نیست و استفاده از آن هم گسترده باشد.
  • نکته ی دیگری که باید حواستان به آن باشد این است که برخی اوقات خواننده ها کلمات را به درستی تلفظ نمی کنند. بنابراین شاید هوی متال “heavy metal” انتخاب خوبی برای شروع نباشد.
  • شما به آهنگ هایی نیاز دارید که یک داستان را تعریف می کنند، چون این نوع آهنگ ها راحتر فهمیده می شوند و تصور آنها نیز به راحتی صورت می گیرد. اگر واقعا در سطح زبانی پایینی قرار دارید باید از آهنگ های کودکان یا آهنگ های دیزنی "Disney" شروع کنید.
  • با آهنگ های پاپ شروع کنید و بعد به سراغ سبک های دیگر نیز بروید. موسیقی پاپ و عامه پسند بیشتر در مورد عشق و علاقه خوانده می شود و به همین دلیل لغات، تکرار زیادی خواهد داشت. وقتی به اندازه کافی آمادگی پیدا کردید به سراغ سبک های دیگر نیز بروید، از این طریق لغات بیشتری یاد خواهید گرفت.

سبک درستی انتخاب کنید

بهتر است با آهنگ های پاپ شروع کنید و بعد به سراغ سبک های دیگر نیز بروید. موسیقی پاپ بیشتر در مورد عشق و علاقه خوانده می شود و به همین دلیل لغات مدام تکرار خواهند شد ضمن اینکه در این سبک معمولا کلمات درست هجی می شوند. وقتی به اندازه کافی آمادگی پیدا کردید به سراغ سبک های دیگر نیز بروید، از این طریق لغات بیشتری یاد خواهید گرفت.

برای درک بهتر اشعار، لغات بیشتری مطالعه کنید و پایه ی خود را قویتر کنید

خیلی خوب می شد اگر می توانستید فقط با گوش دادن به موسیقی، انگلیسی یاد بگیرید. اما در واقعیت، شما باید زمانی را برای درک اشعار کنار بگذارید تا معنی آنها را کاملا متوجه شوید. این مسئله ای است که ما معلمان به آن "تکیه گاه سازی" می گوییم. (تکیه گاه یا داربست " Scaffolding " وسیله ایست که بناهای در حال ساخت را نگه می دارد. مانند چرخ های کمکی یک دوچرخه) به جای این که سعی کنید معنی اشعار را خودتان به تنهایی بفهمید از منابع زیر کمک بگیرید تا این فرآیند ساده تر گردد:

  • Lyrics.com و smartlyrics.com هر دو منابع گسترده ای دارند.
  • MusicEnglish مجموعه ای از موزیک ویدیوهای YouTube است که زیرنویس دارند.

اشعار و لغات را مطالعه کنید

علاوه بر فهم محتوا، لازم است که شما هر از چندگاهی لغاتی که آموخته اید را دوره کنید. آهنگ را کلمه به کلمه تجزیه کنید و هر کلمه را کاملا یاد بگیرید و آن را قسمتی از دایره ی واژگان تان نمایید. این کار را می توانید از طریق سرویس فلش کارت Anki یا Brainscape انجام دهید.

همراه آهنگ بخوانید

تا زمانی که مخاطبی جلوی شما ننشسته باشد هیچ اشکالی ندارد اگر افتضاح هم بخوانید. پس ناراحت نباشید که هیچ توانایی موزیکالی ندارید. جدا از این مسئله باید سعی کنید همراه آهنگ بخوانید. این شما را وادار می کند که دهانتان را به فرم درست حرکت دهید و با ریتم آهنگ هماهنگ باشید.

سعی کنید از حفظ بخوانید

بعد از مدتی باید این قابلیت را پیدا کنید که آهنگ را حفظ کنید. و حالا آماده هستید که قدم بعدی را بردارید. سعی کنید آهنگ را بدون نگاه کردن به اشعار بخوانید. در این مرحله باید قادر باشید کلماتی که یاد گرفته اید را در مکالمات روزمره به کار بگیرید.

پیوسته تکرار کنید

لازم نیست حتما بعد از یادگیری کامل یک آهنگ، به سراغ آهنگ بعدی بروید. در واقع، وقتی با یک آهنگ احساس راحتی کردید می توانید به یادگیری آهنگی دیگر بپردازید. و وقتی زمان کافی سپری شد می توانید به آهنگ اول بازگردید. به این روش تکرار فاصله دار (spaced repetition) می گویند، ثابت شده که این روش از سعی برای یادگیری کامل و جامع در اولین اقدام، موثرتر است.

آهنگ های جدیدی پیدا کنید که به آموخته های قبلی تان می افزایند

به نظر می رسد این سخت ترین قدم باشد. هر آهنگ جدیدی که انتخاب می کنید باید تعادل مناسبی میان لغات جدید و لغات آشنا داشته باشد. این میزان از همپوشانی شما را مشتاق نگه می دارد و همچنین به طور طبیعی آموخته های قبلی شما را مستحکم تر می کند تا نتیجه ی بهتری بگیرید.

معایب یادگیری انگلیسی با موسیقی

شنیدن موسیقی نیز همانند تماشای فیلم روش جذابی برای یادگیری زبان انگلیسی به نظر می رسد. ولی آیا به راستی می توان با شنیدن موسیقی زبان انگلیسی را یاد گرفت؟ متأسفانه جواب این سؤال خیر است. شاید از جواب بنده خوشتان نیامده باشد ولی موسیقی روش مناسبی برای یادگیری زبان انگلیسی نیست. اگر موسیقی هایی که به زبان انگلیسی ساخته شده است را دوست دارید هیچ مشکلی نیست که به آن گوش دهید و از آن لذت ببرید. ولی موسیقی مهارت های شنیداری و گفتاری شما را به زبان انگلیسی تقویت نمی کند.

فهمیدن ترانه ی موسیقی بسیار سخت است

بزرگ ترین مشکل گوش دادن به موسیقی این است که فهمیدن واژه ها و فرازهایی که در بیشتر موسیقی ها بکار می رود بسیار سخت است. زیرا نخست افزون بر خود ترانه ی موسیقی سروصدای زیادی وجود دارد. این مشکل تنها ویژه ی موسیقی های زبان انگلیسی نیست. هنگامی که به موسیقی پارسی گوش می دهیم نیز این مشکل وجود دارد. بارها شده است که بنده اگرچه با دقت زیادی به موسیقی پارسی گوش داده ام ولی نتوانسته ام درست بفهمم که چه چیزی بیان می شود. دوم اینکه برای اینکه ترانه ای که خوانده می شود به موسیقی زمینه بخورد معمولاً شیوه ی گویش واژه ها و فرازها تغییر زیادی می کند و از حالت طبیعی خود بیرون می رود.

فهمیدن معنی ترانه بسیار سخت است

حتی اگر واژه به واژه ی ترانه ی موسیقی را بفهمیم ممکن است که معنی فراز را نفهمیم. فهمیدن معنی شعر بی گمان کار سختی است و نیازمند داشتن سررشته در این زمینه است. برای نوشتن شعر از تشبیه استعاره و دیگر مفاهیم ادبی استفاده می شود که فهمیدن معنی اصلی آن را حتی برای بومی زبانان سخت می کند. هرازگاهی اصلا معنی خاصی برای برخی اشعار وجود ندارد و هرکسی می تواند معنی دلخواه خود را از آن برداشت کند.

بنابراین بنا به دلایل بالا یادگیری زبان از راه گوش دادن به موسیقی هرگز ایده ی خوبی نیست. زیرا شما به چیزی گوش می دهید که دانستنش سخت است، گویشش دگرگون شده است، و معنی واقعی فرازهایش روشن نیست.

شنیدن دکلمه به جای شنیدن موسیقی

همان گونه که در بالا آمد اینکه شما واژه ها و فرازهای شعر را متوجه نمی شوید بیشتر به خاطر ساز و موسیقی بکار رفته است. بنابراین اگر در یک نوا جنبه ی ساز و موسیقی کمتر باشد و واژه ها و فرازها آشکارتر شنیده شود شاید بتوان از آن تااندازه ای برای یادگیری زبان انگلیسی استفاده کرد. از روی نمونه دکلمه ها می تواند نمونه خوبی در این رابطه باشد. زیرا هم موسیقی کمتری دارند هم گویش واژه ها و فرازها به واقعیت بسیار نزدیک تر است. برخی فیلم های موزیکال جدید خیلی در این زمینه می تواند کارآمد باشد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 12 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل سابمیت مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت