دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

یک بخش جدید در بدن انسان کشف شد 

سه شنبه، 07 دی 1400
کد خبر: 185357
ساعد نیوز: دانشمندان اخیرا بخشی را در بدن کشف کردند که تا به حال توصیف نشده بود: یک لایه عمیق‌تر در عضله «جونده» یا «ماضغه» که فک پایینی را بلند می‌کند و برای عمل جویدن ضروری است.

به گزارش پایگاه خبری ساعد نیوز به نقل از همشهری آنلاین، درسنامه های جدید آناتومی یا کالبدشناسی دو لایه عمقی و سطحی برای عضله جونده (masseter) توصیف می کنند، اما چند درسنامه قدیمی به احتمال وجود یک لایه سوم هم در این عضله اشاره کرده اند، هر چند در این باره توافق نظری وجود نداشته است.

گروهی از پژوهشگران سوئیسی که نتایج کارشان را ژورنال «سالنامه های آناتومی» منتشر کرده اند، تصمیم گرفتند این موضوع را بررسی کنند که آیا این عضله مهم فک واقعا آنچنان که برخی از متون تاریخی اشاره می کنند، دارای یک لایه مخفی عمیق تر هم هست یا نه.

این پژوهشگران برای این کار سر ۱۲ جنازه انسانی را که در فرمالدئید نگهداری شده بودند، تشریح کردند؛ آنها همچنین ۱۲ جنازه «تازه» را سی تی اسکن کردند و اسکن ام آرآی یک فرد زنده را هم بازبینی کردند. آنها پس از این بررسی ها، یک لایه سوم «مجزا از لحاظ کالبدشناسی» را در عضله جونده تشخیص دادند. این لایه کاملا عمیق از زائده گونه ای استخوان گیجگاهی (که در جلوی گوش زیر پوست صورت قابل لمس است) تا زائده منقاری فک پایین (برآمدگی مثلثی شکل در شاخ فک پایینی) کشیده می شود.

لایه عضلانی تازه کشف شده از پشت استخوان گونه تا زائده جلویی (منقاری) استخوان فک پایینی کشیده می شود. S= لایه سطحی D= لایه عمقی C= لایه منفاری (تازه کشف شده)

سیلویا مزی از بخش زیست پزشکی دانشگاه بازل سوئیس و نویسنده اول مقاله در بیانیه ای گفت: «این بخش عمیق عضله جونده آشکارا از دو لایه دیگر عضله از لحاظ مسیر و کارکرد قابل تشخیص است».

بر اساس گزارش این پژوهشگران این لایه عضلانی با توجه آرایش رشته های عضلانی احتمالا با «با بالا بردن و عقب کشیدن» زائده منقاری به پایدار کردن فک پایینی کمک می کند. به گفته مزی، این لایه تازه یافت شده تنها بخش عضله جونده است که می تواند فک پایینی را به عقب بکشد.

دکتر ینس کریستوف تورپ، استاد و بالینگر در مرکز دندانپزشکی دانشگاه بازل سوئیس و نویسنده ارشد مقاله این بررسی در این باره گفت: «گرچه عموما تصور می شود که پژوهش های کالبدشناسی در ۱۰۰ سال گذشته چیزی کشف نشده در بدن انسان باقی نگذاشته است، یافته های ما به نتیجه ای انجامید که تاحدی شبیه کاری است که جانورشناسان با کشف یک گونه مهره دار جدید انجام می دهند.»

این پژوهشگران نام این عضله جدید را به لاتین Musculus masseter pars coronidea, (بخش منقاری عضله جونده) نامیده اند.

به گفته این پژوهشگران، این کشف ممکن است اهمیت بالینی هم داشته باشد، زیرا شناخت این لایه عضلانی جدید می تواند به پزشکان در انجام جراحی های بهتر در منطقه فک و درمان عوارض مربوط به مفصل فک پایین به جمجمه کمک کند.


22 پسندیدم 8 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 28 تیر
از سراسر وب
دیدگاه ها
ناشناس
3 سال پیش

🤣🤣
پاسخ
فاطمه
3 سال پیش

خیلی خوبه عالی بود
پاسخ
عرفان
3 سال پیش

اگه انسان هستی آره😐🤣
پاسخ
اره
3 سال پیش

نه مال پولداراست😂
پاسخ
یسرا
3 سال پیش

چقدر خوب 👍🏻 تو بدن من هم داره؟
پاسخ
ناشناس
3 سال پیش

چه خفن
پاسخ
ناشناس
3 سال پیش

اوکی
پاسخ
فرزانه
3 سال پیش

این کشف شاید تو تشخیص اولیه بیماری اوتیسم هم در جنین موثر باشه چون اکثر این افراد فک های ضعیفی دارن واگه تحقیق کنن شاید به نتایجی برسن وبتونه کمک کنه تو تشخیص اولیه وزود هنگام چون این بچه ها که به دنیا میان فک های ضعیفی دارن وحتی نمیتونن شیر بخورن شاید این فک ضعیف از ایراد تو این قسمت بدن باشه
پاسخ
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ویراستاری تخصصی مقاله
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
زن نیمه عریان تهران را بهم ریخت!/ زن جوان در چهارراه جهان کودک تهران با واکنش پلیس بازداشت شد
ترجمه تخصصی متن
(تصاویر) 5 تا از پرندگانی که شگفت انگیزترین چشمان جهان را دارند/ احتمالا مژه مصنوعی رو از دومی الهام گرفتن، فقط ببین چه مژه‌هایی داره👌
دارالترجمه رسمی به زبان انگلیسی
ویدیو/ "حسین ثابت بکتاش" مالک هتل داریوش: دوران دانشجویی روزنامه می‌فروختم/ اولین هتل خودم را در جزایر قناری که فقط بز وحشی داشت، ساختم
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
هزینه چاپ یک کتاب
دکوراسیون دلنشین و دهه شصتی حیاط خانه احسان علیخانی+عکس/ حوض آبی رنگ وسط حیاط با دو صندلی مخصوص آقای مجری و مادرش