به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از تجارت نیوز، روز چهارشنبه هفته گذشته در یک شوک ناگهانی به کاربران اینترنت ایران و عموم مردم کشور نمایندگان مجلس اصل هشتاد و پنجی شدن طرح موسوم به صیانت از حقوق کاربران را تصویب کردند.
این تصویب در حالی صورت گرفت که طی هفته های اخیر صدها کسب وکار اینترنتی، نهادهای صنفی ازجمله سازمان نظام صنفی رایانه ای و همچنین کارشناسان فنی و عموم مردم به روش های مختلف مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده بودند.
حتی وزیر ارتباطات هم طی چند نامه ایرادهای اساسی و جدی طرح را به رئیس مجلس و رئیس جمهور منتخب کشور گوشزد کرده بود. اما آنطور که روز پنجشنبه با پست اینستاگرام محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی مشخص شد، اصل هشتاد و پنجی شدن این طرح با نظر مثبت و حمایت او انجام شده است.
این اقدام مجلس باعث موج جدیدی از نگرانی و نا امیدی در میان مشکلات مختلف موجود از گرانی تا قطع آب و برق در میان عموم مردم کشور شده است.
با ایجاد موجی از نگرانی عمومی میان مردم در ارتباط با مصوبه مجلس، بحث ها درباره اینترنت ماهواره ای این روزها بسیار داغ شده است.
اینترنت ماهواره ای در راه است؟
اینترنت ماهواره ای، شبکه ای به هم پیوسته از ماهواره های کوچک است که برای نقاط دورافتاده راه اندازی شده تا پهنای باند لازم را در اختیار افراد ساکن در این مناطق فراهم کند.
این شبکه که پیشرو ترین آن مربوط به استارلینک به عنوان زیرمجموعه اسپیس ایکس است، از منظومه ای ماهواره ای تشکیل شده و می تواند در مواردی که دسترسی معمولی به اینترنت فراهم نیست، شبکه اینترنت را در دسترس کاربران قرار دهد. با این حال، بعضی ملاحظات در مورد این شبکه وجود دارد.
به عنوان مثال، شرایط جوی می تواند بر سیگنال دهی اینترنت ماهواره ای اثر بگذارد، اما به احتمال قوی ایجاد پارازیت روی امواج آن، مانند ماهواره هایی که اکنون تصاویر شبکه های مختلف را پخش می کنند، غیرممکن است.
ماهواره های استارلینک در مدار پایینی زمین(LEO) و ماهواره هایی که ما اکنون از آنها استفاده می کنیم، در مدار زمین ثابت(GEO) قرار دارند.
ارتفاع مدار لئو حدود ۱۵۰کیلومتر از سطح زمین و ارتفاع مدار جئو بین ۳۶ تا ۴۰هزار کیلومتر است. همچنین سرعت این دو نوع ماهواره با هم فرق می کند.
سرعت ماهواره های اینترنتی بین ۲۰ تا ۲۵هزار کیلومتر و سرعت ماهواره های معمولی معادل سرعت چرخش وضعی زمین است. به همین خاطر شما می توانید گاهی حرکت ماهواره های اینترنتی را در آسمان شب ببینید، اما ماهواره های فعلی از نگاه زمینی ها ثابت به نظر می رسد.
اگر قرار باشد دستگاهی پارازیت روی ماهواره های اینترنت ارسال کند، با توجه به سایز دیش های کمتر از۷۰سانتی متری این سیستم، پهنای تابش(beam width) به حدی وسیع است که برای اختلال در امواج (jamming) توان بسیار بالایی نیاز دارد که فرستنده فرکانس آسیب فیزیکی می بیند.
با این حال، هزینه استفاده از این تکنولوژی بسیار بالاست، زیرا با قیمت دلار امروز بین ۷ تا ۸میلیون تومان برای خرید دیش و تجهیزات و حدود ۵/۲میلیون تومان برای اشتراک ماهانه آن باید هزینه کرد. همچنین ایلان ماسک گفته است شرکت او برای فعالیت در کشورها باید مجوز فرکانسی لازم را دریافت کند.