به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،ایران خودرو حدود دو سال پس از عرضه دنا، نخستین فیس لیفت آن را با نام «دنا پلاس» در پاییز 1395 معرفی کرد و تولید آن از زمستان همان سال ولی با مدل 1396 آغاز شد. تغییرات ظاهری دنا پلاس عمدتاً در چراغ های جلو و عقب متفاوت، جلوپنجره اسپرت با ابعاد بزرگ تر و خطوط جانبی تازه روی درها خلاصه می شود. ایران خودرو در ابتدا امکانات رفاهی مشتری پسندی مانند سانروف، مانیتور بزرگ تر، دوربین عقب، ایربگ جانبی، کروز کنترل، دی لایت های جدید و چراغ خوش آمدگویی روی دنا پلاس قرار داده بود. البته از اواسط سال 97 بعضی از این آپشن ها (ایربگ جانبی و سانروف) مجددا از خانواده دنا پلاس حذف شدند! مهم ترین حذفیات این خودرو مواردی مانند ایربگ های جانبی، سانروف، جاعینکی و سیستم پشتبانی نویگیشن است. در قسمت فنی نیز دنا پلاس، تفاوتی با دنا معمولی ندارد. کیفیت ساخت آن نیز اندکی بهتر از دناست اما همچنان از تندر پلاس، کمتر است. در ادامه به 6 ایراد اساسی این محصول لوکس ملی می پردازیم.
کیفیت مونتاژ پایین
معایب دنا از کیفیت مونتاژ شروع می شود اما می توان گفت مانند فیلم های اصغر فرهادی، پایان ندارد. هرچقدر هم که مواد قطعات و مورد استفاده دارای کیفیت بالایی باشند، مونتاژ و سرهمبندی آن ها نقش بسیار مهمی در نمود و ظهور این کیفیت دارد.
تقریبا می توان گفت تمامی خودروهای داخلی در این حوزه ضعف دارند و خانواده دنا نیز متاسفانه از این قاعده مستثنی نیست؛ به نحوی که حتی برخی خودروهای چینی هم تراز هم بهتر از دنا و دنا پلاس هستند. یکی از مواردی که بسیار توی ذوق می زند، درزبندی هاست که برای لوکس ترین خودروی ملی! قابل قبول نیست.
پیشرانه ضعیف
چندین و چندین سال از ارایه سمند با موتور ملی EF7 می گذرد و استفاده مجدد یک موتور ضعیف و قدیمی در جدیدترین تولید ملی، نشان از ضعف این محصول و در حالت کلی نشان از ضعف صنعت خودروسازی کشور دارد. این موتور با ظرفیت 1646 سی سی قادر به تولید 115 اسب بخار توان در 6000 دور در دقیقه بوده و گشتاور تولیدی آن نیز 157 نيوتن متر در 4500 دور در دقيقه می باشد. حداکثر سرعت این خودرو 189 کیلومتر بر ساعت و شتاب صفر تا 100 دنا با بهره گیری از این موتور 13.5 ثانیه ذکر شده است.
که این مشخصات برای خریدارانی که سال ها خودروهایی همچون پژو 405، پارس و سمند را در بازار خودرو استفاده کرده اند جذابیت خاصی ندارد.
کندی شتاب خوشبختانه در نسخه توربو دناپلاس رفع شده است و به زیر 9 ثانیه می رسد. البته درمورد موتور توربویef7 هم مشکلاتی همچون دمای بالای موتور و صدای نامتعارف توربو در حالت سرد که به استفاده از آلیاژ و متریال نامناسب برمیگردد مشاهده شده است. از دیگر مشکلات موتور توربو میتوان به کمبود قطعات این موتور را میتوان نام برد.
فضای کابین
یکی از ضعف های بزرگ دنا پلاس مربوط به کیفیت پایین پلاستیک خشک مورد استفاده در داشبورد است که برای خودرویی در این کلاس قیمتی چندان رضایت بخش نیست. دنا و دنا پلاس در ظاهر خودرویی بزرگ هستند و به نظر می رسد که کابین این دو خودرو، باید جادار و بزرگ باشند ولیکن این چنین نیست. عایق بندی کابین مناسب نیست و صدای موتور و جاده تا حدود زیادی به فضای کابین انتقال پیدا می کند.
کیفیت پایین سواری
سواری با دنا آنچنان که باید لذت بخش و دلنشین نبوده. یکی از دلایل اصلی این موضوع سیستم تعلیق و پلت فرم قدیمی خودرو است که نسبت به خودروهای روز به راحتی ناهمواری ها و دست اندازها را به داخل کابین منتقل می کند و در جاده ها و خیابان های ایران که دارای دست اندازهای فراوانی هستند؛ این ضعف بیش از پیش خود را نمایان می سازند.
فرمان پذیری نه چندان قابل قبول دنا و دنا پلاس به جهت داشتن سیستم قدیمی از دیگر مشکلاتی است که مخصوصا برای عاشقان سرعت می تواند دردسرساز باشد و حواستان باشد که در پیچ ها و سرعت های بالا چندان روی هندلینگ خودروی دنا حساب باز نکنید.
عدم کارکرد مناسب آپشن ها
ضعف عملکرد آپشن های خودروی دنا یکی دیگر از مهم ترین نقص های این محصول ملی است که نمی توان از آن چشم پوشید. سیستم مالتی مدیا به همراه صفحه نمایش لمسی بزرگ روی کنسول، محصول چین است و کیفیت بالایی ندارد. حتی در برخی مواقع اصلا به هیچ ماهواره ای متصل نمی شود. کروزکنترل خودرو نیز به درستی کار نمی کند و نمی توانید از آن انتظار یک عملکرد عاری از نقص را داشته باشید.
قیمت بالا
قیمت بالای این خودرو یکی دیگر از مواردی است که میل به خرید را از همان نقطه ابتدا کور می کند.این در حالی است که در این بازه قیمتی می توان خودروهایی نظیر 207، ساندرو دنده ای، برلیانس H330، دانگ فنگ H30 کراس و … خریداری نمود. دنا معمولی طبق گزارش سازمان استاندارد کیفی خودرو از 5 ستاره کیفی تنها دو ستاره و دناپلاس نیز با کمی ارفاق توانسته سه ستاره کیفیتی دریافت کند.
همچنین از دیگر مشکلات گزارش شده، دنا و دنا پلاس می توان به روغن ریزی موتور EF7، ضعف در سیستم ترمزگیری خودرو و ضعیف بودن صفحه کلاچ ها، دسته موتور بسیار ضعیف و سیستم جلوبندی قدیمی و پر استهلاک، نبود تعمیرکار خبره برای تعمیر موتورهای سری EF7 و از همه مهمتر صدای زوزه گیربکس این خودرو در دنده های سه به چهار اشاره کرد.