ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

جایپور ، شهر صورتی هند

  سه شنبه، 11 آبان 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
جایپور ، شهر صورتی هند
جایپور معروف به شهر صورتی، از شهرهای تاریخی هندوستان و مرکز ایالت راجستان است. شهر جایپور در شمال غربی کشور هند قرار دارد. این شهر 3ر1 میلیون نفر جمعیت دارد.شهر جایپور نخستین شهر دارای طرح شهری در هندوستان بود.این شهر از مراکز مهم گردشگری در هند است و به خاطر وجود ساختمان‌های پرشمار صورتی‌رنگ در شهر، به آن لقب شهر صورتی داده شده‌ است.

جایپور (به هندی: जयपुर) معروف به شهر صورتی، از شهرهای تاریخی هندوستان و مرکز ایالت راجستان است. شهر جایپور در شمال غربی کشور هند قرار دارد. این شهر ۳٫۱ میلیون نفر جمعیت دارد.شهر جایپور نخستین شهر دارای طرح شهری در هندوستان بود.این شهر از مراکز مهم گردشگری در هند است و به خاطر وجود ساختمان های پرشمار صورتی رنگ در شهر، به آن لقب شهر صورتی داده شده است. از نقاط دیدنی آن می توان به دژهای ناهارگر و جایگر و همچنین کاخ هوامحل و رصدخانه قدیمی یا مجموعه اخترشناختی جنتر منتر اشاره کرد.آب وهوای شهر نیمه خشک است و باران های موسمی نیز دارد. رایج ترین زبان ها در شهر هندی و راجستانی هستند اما انگلیسی، پنجابی و سِندی نیز رواج زیادی دارند.

تاریخچه شهر جایپور

در سال ۱۷۲۷ توسط مهاراجه سوای جای سینگ دوم، فرمانروای آمبر بنیاد شد. در طول سال های ۱۷۲۵ تا ۱۷۶۷ نه بخش از این شهر گسترش یافت. عواملی از جمله تأسیس مراکز آموزش و افتتاح راه آهن مرتبط به دهلی در سال ۱۸۸۲ مجموعاً پایه و اساس رشد سریع شهر شد. پس از استقلال، در سال ۱۹۴۹ شهر جایپور به عنوان مرکز ایالت راجستان معرفی شد و بدین ترتیب نقش اداری هم به آن افزوده شد.

آب و هوای جیپپور

آب و هوای جیپپور به طور کلی نیمه خشک است ، تابستان های به شدت گرم و زمستان های سردی دارد ، شروع تابستان مصادف با فروردین می باشد و تا تیر طول می کشد ، در زمستان دمای هوا بین 5 تا 15 درجه سانتی گراد است و خبری از رطوبت نیست اما صبح ها و شب ها مه بسیار زیبا و غلیظی شهر را فرا می گیرد جیپورتابستان های به شدت گرم وزمستان های سردی دارد ، فصل باران های موسمی مصادف با ماه های مرداد و شهریور است که هر سال در این شهر 650 لیتر باران می بارد ؛ ماه های اکتبر تا مارس بهترین زمان برای سفر به جیپور می باشد برای بازدید از مکان های تاریخ و گردش و تفریح و لذت بردن از جاذبه های شهر جیپور است ، در این ماه ها حرارت کمتر بوده و هوای خنک بازدید شما را از شهر آسان تر و دلپذیر تر می کند .

موقعیت شهر جیپور

یکی از مهمترین ایالت های هند بـا تنـوع فرهنگـی و هنـری کـه دارای هویت خاص خود است ایالت راجستان می باشد که شهر جایپور یا جیپور در مرکز این ایالت قرار دارد ، شهر جایپور در شمال غربی کشور هند قرار دارد و تا دهلی پایتخت کشور هند 273 کیلومتر فاصله دارد بـرخلاف سایر مناطق هند این ایالت از پوشش گیـاهی کمتـری برخـوردار است به طوری که بیشتر مناطق غربی آن کویری است و ایـن کـویر زیبا نیز جذابیت های خاص خود را دارد و سالانه بسیاری از گردشگران را به خود جلب میکند ، شهر جیپور نخستین شهر دارای طرح شهری در هندوستان بوده است و جمعیت آن حدود 3.1 میلیون نفر می باشد.

جاذبه های گردشگری شهر جایپور

در میان تمام شهرهای بزرگ هندوستان ، جیپور به لحاظ رنگ آمیزی متفاوتی که دارد و سبک و رنگ ساختمان هایش چهره ی شاخصی به خود گرفته است و و به خاطر وجود ساختمان های پرشمار صورتی رنگ در شهر به آن لقب شهر صورتی داده شده است و این شهر به سبب داشتن تاریخچه بسیاری که دارد و بناهای تاریخی زیبا و بی شمار از پربازدیدترین شهرهای هندوستان است که سالانه گردشگران زیادی را به خود جلب می کند .

کاخ شهر | City Palace

این کاخ که در قلب شهر واقع شده، یکی از معروف ترین جاذبه های گردشگری جیپور است که به قرن ۱۹ تعلق دارد. این بنا که توسط مهاراجه ساوای جای سینگ (Sawai Jai Singh) ساخته شده، تلفیقی بی همتا از سبک های معماری راجپوت، مغول و اروپایی را به همراه حیاط ها، باغ ها و سازه های مخصوص درون مجموعه قصر به نمایش می گذارد. معماری این کاخ بینشی از مهارت های عالی معماران، طراحان و مهندسان عصر گذشته به شما می دهد. بسیاری از بخش های مجموعه به جز «چاندرا محل» (Chandra Mahal)، امروزه تبدیل به گالری های هنری و موزه هایی شده اند که مجموعه ای عتیقه از زره، لباس، کالسکه و یادبودهایی مربوط به مهاراجه های سابق و همسرانشان را نشان می دهند. چاندرا محل، هنوز هم به عنوان منزلگاه خانواده سلطنتی جیپور مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از جاذبه های اصلی، ۴ دروازه هستند که هر کدام به روشی یکتا، به نمادی از چهار فصل طراحی شده اند.

کاخ شهر | City Palace

هاوا محل | Hawa Mahal

یکی از برجسته ترین نقاط شهر صورتی، «هاوا محل» در نزدیکی کاخ شهر است. آداب و رسوم راجپوت در گذشته بسیار در مورد زنان سختگیر بود، زنان با نظام پورْدا محدود می شدند و اجازه نداشتند به میام مردم رفته و با غریبه ها ارتباطی داشته باشند. برای اینکه به زنان خانواده سلطنتی این امکان داده شود تا زندگی روزمره و مراسم و اعیادی که در خیابان جشن گرفته می شدند را بدون دیده شدن توسط مردان تماشا کنند، «مهاراجه ساوای پراتاپ سینگ» در سال ۱۷۹۹ دستور ساخت این بنای مخصوص را داد. این ساختمان که از ماسه سنگ قرمز و صورتی ساخته شده و نمادی از شکل تاج کریشناست، یک شاهکار معماری با بیش از ۹۰۰ پنجره کوچک حکاکی شده با طرح های پیچیده است. این پنجره ها یا همان جاروکا ها (Jharokhas) به صورتی طراحی شده بودند که حتی در اوج تابستان نیز تهویه ای مطبوع با هوایی خنک و سبک در بنا به وجود آورند.

هاوا محل | Hawa Mahal

رصدخانه جانتار مانتار | Jantar Mantar Observatory

جانتار مانتار در جیپور یکی دیگر از جاذبه های گردشگری معروف جیپور است. صدها تاریخدان، منجم و مسافر کنجکاو، این مکان را برای کشفِ مهارت های نجومی یک پادشاه هندی (در زمانی که مفاهیم علمی در جامعه هند بسیار نوپا بودند) بازدید می کنند. این بنا در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده و در سال ۱۷۳۸ به دستور «مهاراجه ساوای جای سینگ» که علاقه شدیدی به نجوم داشت ساخته شده است. در اینجا می توان مجموعه ای یکتا و تحسین برانگیز از لوازم ستاره شناسی و نجوم که از سنگ و بر اساس قوانین نجومی متون هندی و علم جدید طراحی شده اند را تماشا کرد. سامرات یانترا (Samrat Yantra) در این رصدخانه یکی از بزرگ ترین شاخص های آفتاب جهان بوده و توجه ویژه ای را می طلبد.

رصدخانه جانتار مانتار | Jantar Mantar Observatory

موزه آلبرت هال | Albert Hall Museum

این موزه که قدیمی ترین موزه راجستان به حساب می آید، در باغ «رام نیواس» (Ram Niwas) واقع شده و در سال ۱۸۸۷ به روی عموم بازگشایی شد. سنگ بنای موزه در سال ۱۸۷۶ توسط شاهزاده ی ولز، «آلبرت ادوارد» که نام موزه از وی گرفته شده، نهاده شد. طاق های حکاکی شده و گنبدهای زیبای ماسه سنگی صورتی، حتی از دور دست ها هم قابل شناسایی است. مجموعه ای نادر از دست سازه ها شامل نقاشی، اسلحه، صنایع دستی آهنی و چوبی، آلات موسیقی، فرش، لباس و جواهراتی متعلق به قبیله های گوناگون راجستان در موزه قابل مشاهده است. چیزی که بیشتر توجه بازدیدکنندگان را جلب می کند، بخش هایی هستند که هنر حنای بی همتا و مجموعه عروسک های راجستان را به نمایش گذاشته اند.

موزه آلبرت هال | Albert Hall Museum

باغ وحش جیپور | Jaipur Zoo

با فاصله اندکی از موزه آلبرت هال می توانید به باغ وحش جیپور برسید که به باغ جانورشناسی هم شناخته می شود و یکی از جاذبه های معروف گردشگری به ویژه برای کودکان است. این باغ وحش به دستور «مهاراجه ساوای رام سینگ ۲» در سال ۱۸۷۷ ساخته شده و گونه های متعددی از پستانداران، پرندگان و خزندگان در آن نگهداری می شوند. در اینجا می توانید از تماشای ببرها، پلنگ ها، چیتاها، کفتارها، گوزن خالدار و گونه های رنگارنگ و وسیع پرندگان شامل طاووس سفید، طوطی ها و پرندگان مهاجر لذت ببرید؛ بخش کروکدیل ها نیز یکی از نقاط پر طرفدار باغ وحش محسوب می شود. همچنین موزه ای در این مکان وجود دارد که حیات وحش راجستان را نشان می دهد.

باغ وحش جیپور | Jaipur Zoo

جال محل | Jal Mahal

جال محل که به «کاخ آب» هم شهرت دارد، درست در قلب دریاچه «مَن ساگِر» (Man Sagar) در کنار تپه های باشکوه «ناهارگِت» (Nahargarh) واقع شده و مکان بی همتا و زیبایی افسونگر این کاخ، آن را تبدیل به یکی از زیباترین نقطه های عکاسی در جیپور کرده است. این کاخ توسط «مهاراجه ساوای مادو سینگ» در ۳ قرن پیش به عنوان عمارتی برای مهمانی های شکار اردکش ساخته شد و بعدها توسط پسرش نوسازی گشت. تنها باغ ایوان آن برای دسترسی عموم باز است و گردشگران برای بازدید از این نقطه باید قایق رزرو کنند. اگر علاقه شدیدی به تماشا پرندگان دارید، اینجا به شما موقعیت های فراوانی برای تماشای فلامینگوها و گونه های متعدد دیگر پرندگان مهاجر می دهد. نماهای خیره کننده تپه ها با قلعه ها و معبدها از ایوان این کاخ قلب و جانتان را تسخیر خواهد کرد.

جال محل | Jal Mahal

قلعه آمیر | Amer Fort

قلعه آمیر واقع شده در شهرک آمیر، در ۱۱ کیلومتری جیپور، یکی از تحسین برانگیزترین استحکامات راجستان بوده و سالانه توسط گردشگران بی شماری بازدید می شود. این شاهکار معماری راجپوت، مشرف به دریاچه زیبای مائوتاست و توسط «راجامان سینگ اول» در قرن ۱۶ ساخته شد و در آن تلفیقی از عناصر معماری راجپوت و هندو به چشم می خورد. ستون های تزئین شده، موزاییک کاری هایی از دیوان خاص، اثری باشکوه از عاج و چوب صندل از سوک نیواس، نقاشی دیواری های زیبا و مشبک کاری حیرت انگیز گانِش پُل یا شیشه کاری افسونگر شیش محل، همگی نشان از نبوغ هنری طراحان و هنرمندان عصر راجپوت دارند. در کنار کمال هنری، نماهای نفس گیری که این قلعه از شهرها و تپه ها به شما ارائه می دهد فوق العاده هستند. بسیاری از فیلم های مشهور بالیوود در اینجا فیلم برداری شده اند.

قلعه آمیر | Amer Fort

قلعه جاگار(جایگراه) | Jaigarh Fort

این بنا، مشرف به قلعه آمبِر و دریاچه مائوتا بوده و بر بلندای تپه چیل کاتیلا (Cheel Ka Teela) قرار دارد. «مهاراجه ساوای جای سینگ ۲» در قرن ۱۸ دستور ساخت این قلعه را به عنوان سپری دفاعی برای محافظت از قلعه آمبر و شهر جیپور داد. به خاطر اینکه این دژ هرگز شاهد شکست نبود، آن را به «قلعه پیروزی» هم می خوانند. نکته جالب توجه سالم بودن معابد، منابع آب و مجموعه های مسکونی داخل دژ است. بزرگ ترین توپ جنگی جهان یا جیوانا (Jaivana) هنوز هم در مجموعه قرار داشته و بازدیدکنندگان برای تماشای آن به این بنا هجوم می آورند.

قلعه جاگار(جایگراه) | Jaigarh Fort

خرید در بازارهای رنگارنگ | Bazaars

هیچ سفری بدون تجربه خرید در منطقه کامل نمی شود. این باور به ویژه در شهر سرزنده جیپور، جایی که پاهایتان ناخودآگاه شما را به سمت بازارهای محلی می کشاند کاملاً صدق می کند. بازار جوهْری (Johri) جایی است که می توانید جواهرات نقره، طلا و سنگ های قیمتی راجستان را از آن تهیه کنید. در خیابان گوپالجی کاراستا (Gopalji ka Rasta) می توانید جواهرات میناکاری شده بخرید. اگر به دنبال لحاف های سنتی جیپوری، روتختی و کوسن می گردید بازار باپو (Bapu) بهترین منطقه برای جستجو می باشد. برای گستره وسیعی از دست سازه های مرمری، به سمت بازار چانپول (Chandpol) بروید. فهرست بازارهای جیپور بسیار طویل و بی انتهاست، می توانید آن قدر به خرید ادامه دهید تا از پا بیفتید.

تصویر

اِلِفَنتَستیک | Elefantastic

سفر به جیپور بدون تجربه فیل سواری ناقص خواهد ماند. این مکان که در شهرک آمبِر قرار دارد یک مزرعه فیل جالب توجه است، جایی که می توانید به این موجودات بسیار نزدیک شوید. این مزرعه توسط خانواده کوچکی که از قرن ۱۶ به شغل فیل سواری علاقه داشتند برپا شد. در کنار فیل سواری می توانید خود را با این حیوانات غرق در تفریحات متعددی کنید. می توانید بر پشت آن ها سوار شده و به گردشی در جنگل بروید و یا با آن ها مشغول آب بازی شوید. به آن ها غذای مورد علاقه شان را هدیه دهید و یا حتی آن ها را با رنگ های طبیعی نقاشی و تزئین کنید. در انتهای این بازی و تفریحات، خود را به یک غذای خانگی عالی راجستانی در مزرعه مهمان کنید.

اِلِفَنتَستیک | Elefantastic

و در پایان...

با توجه به رنگ صورتی دیوارها و ساختمان ها که ریشه ای تاریخی دارند، جایپور به شهر صورتی نیز معروف است. مکان های تاریخی و قلعه های چشم گیر از بزرگ ترین جاذبه های جایپور محسوب می شوند که به عنوان یادآوری های خیره کننده ای از میراث سلطنتی جایپور عمل می کنند.کاخ باشکوه شهر که تلفیقی از معماری مغولی و راجستانی ست، مجموعه­ایست متشکل از حیاط ها، ساختمان ها و باغ های باشکوه. این کاخ هم اکنون نیز محل زندگی خانواده سلطنتی ست. سایر نقاطی که در جایپور نباید از قلم انداخت، قلعه و دژ عامر، قصر هوامحل و رصدخانه جانترمانتر هستند.به عنوان یکی از شهرهای مثلث طلایی، می توان گفت که هیچ لیستی از بهترین شهرهای هند بدون در نظرگرفتن این شهر فوق العاده زیبا کامل نخواهدبود.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) شهردار این شهر شمالی دستگیر شد / ماجرا چیست؟ (1 نظر) دادستان کل کشور: بدحجابی جمع خواهد شد / رفع فیلترینگ با شرط و شروط انجام شده (1 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) جدیدترین ادعا از اولین خوش خدمتی جولانی به اسرائیل؛ تبدیل ساختمان سفارت ایران در سوریه به سفارت اسرائیل+ویدیو (1 نظر) عکس روز | از ورود همسر ارسطوی پایتخت به دنیای بازیگری تا حضور رضا قوچان نژاد و همسرش در کنسرتی در ایران (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) شوک در اسرائیل: نتانیاهو به دام سرطان افتاد! (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) نفرین و دعاهای معکوس مردم اسرائیل بدرقه راه نتانیاهو در بیمارستان؛ یک ملت در انتظار معجزه منفی!+عکس (1 نظر) انتصاب  سرپرست هیات تکواندو شهرستان تبریز (1 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
این فیلم جدی جدی شما را معتاد می کند / بدآموزی های سینما تا کی؟! + عکس
مهران مدیری: جواد رضویان بی معرفت است، شفیعی جم را می کشم! /ماجرا چیست؟
رازهای فرزند فرهاد مجیدی؛ آرزوی پوشیدن پیراهنی خاص با شماره 7 و علاقه به یک تیم بزرگ
جدول زمانبندی قطعی برق امروز پنجشنبه 13 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک
کریم باقری حجت را تمام کرد: من نیستم، سرمربی خارجی بیاورید!
عربستان از اعدام 6 ایرانی خبر داد
پشت پرده تلاش ترامپ برای خرید گرینلند و تنگه پاناما
قتل عام 600 هزار نظامی اوکراینی در سال 2024 به دست ارتش متجاوز روسیه!
گم شدن سالانه 150 میلیارد دلار در سال! چه کسی دریافت می کند؟
اسامی برندگان قرعه‌کشی ایران‌خودرو دقیقاً چه روزی اعلام می شود؟
چرا دیگر خرید خودرو گزینه جذابی نیست؟
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 13 دی ماه 1403/ آذر ماهی ها به فکر آینده هستین؟
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 13 دی ماه 1403/ تیرماهی ها چه موقعیتی در انتظارتونه!👌
فال ابجد روزانه پنج شنبه 13 دی 1403 / خبر خوش برای مهر و اسفند ماهی ها
فال روزانه امروز پنجشنبه 13 دی ماه 1403/ مهرماهی ها این تغییر مسیر واقعا ضروریه
منتخب روز   
این فیلم جدی جدی شما را معتاد می کند / بدآموزی های سینما تا کی؟! + عکس جناب خان پای محسن کیایی را به بیمارستان کشاند/ رونمایی از اولین تیزر 1001+ فیلم پای بازی‌ خاطره انگیز دهه شصتیها به سریال مرگبار اسکویید گیم 2 هم کشیده شد درس بی‌نظیر رهبری؛ چرا مقام معظم رهبری اجازه ندادند فرزندشان بر سر سفره غذا بنشیند؟ عجیب و غریب‌ترین و وحشتناک‌ترین گریم از ویدا جوان، کتایونِ سریال «ماه و پلنگ» که تا به‌حال ندیدی/ عمرا اگه بتونی بشناسیش نگاهی به خانه ای که صداوسیما در اختیار متین ستوده گذاشت! عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‎گیر و بُهت‌آور شاهرخ استخری و حدیث میرامینی بازیگران سریال «دلنوازان» بعد از 15 سال در 44 سالگی و 36 سالگی حلواهای ایرانی / طرز تهیه حلوا رولی زعفرانی خوشمزه و مجلسی برای شب آرزوها برندگان خوش شانس ایران خودرو به گوش باشید؛ جزئیات زمان و نحوه اطلاع‌رسانی واکنش جالب و قابل تامل پسر و دختر سردار سلیمانی هنگام دیدن رهبر معظم انقلاب در دیدار امروز+ویدیو/ لحظاتی از تجلی عشق و احترام در برابر رهبری موزیک ویدئوی احساسی از گروه ایهام با گلچینی از سکانس‌های عاشقانه پرطرفدارترین فیلم‌های این روزها/ از زخم کاری و خاتون گرفته تا در انتهای شب و یادگار جنوب "پخش زنده" آتش بازی خیره کننده سال نو میلادی 2025 امروز 12 دی +ویدئو