جدیدترین متدد پرورش و نگهداری گیاه مارچوبه ی زینتی

  سه شنبه، 24 اسفند 1400   زمان مطالعه 6 دقیقه
جدیدترین متدد پرورش و نگهداری گیاه مارچوبه ی زینتی
پرورش گیاه مارچوبه زینتی مانند اکثر سرخس‌ها، سرخس مارچوبه زینتی هم از اینکه گلدانش اندکی برایش کوچک باشد بدش نمی‌آید! حتی می‌توان گلدان آن را دو سال یک بار عوض کرد.

مارچوبه زینتی که با نام گیاه شویدی نیز شناخته می شود، از دسته گیاهان آویزی و آپارتمانی همیشه سبز است که در گلفروشی ها نیز برای تزئین و گل آرایی دسته گل ها کاربرد دارد. نگهداری و پرورش مارچوبه زینتی در منزل بسیار ساده است و به راحتی می توانید صاحب گلدانی سرسبز در تمام طول سال باشید. با شرایط نگهداری، تکثیر و مراقبت از مارچوبه زینتی آشنا شوید.

پوستر گیاه مارچوبه ی زینتی

شرایط نگهداری از مارچوبه زینتی (گیاه شویدی)

مارچوبه زینتی، گیاه شویدی و سرخس مارچوبه همه در واقع یک گیاه هستند، همان گیاهی که در گلفروشی ها برای تزئین گل های شاخه بریده استفاده می شود. به نقل از فوت و فن اما این گیاه را می توان به صورت یک گیاه خانگی در گلدان هم پرورش داد!

مارچوبه زینتی گیاه خانگی معمولی نیست، اما شاخ و برگ سبک و پر مانند آن، این گیاه را بسیار جذاب کرده اند. مارچوبه زینتی، می تواند با موفقیت در داخل خانه پرورش یابد. در مناطقی با آب و هوای گرم، می توان این سرخس را به راحتی در بیرون از خانه پرورش داد و می توانید مطمئن باشید به زودی به شرایط بیرونی خانه تان عادت می کند.

مارچوبه زینتی در بیرون از خانه به خوبی رشد می کند و به صورت گیاهی خزنده و پرپشت در می آید.

برای اینکه نهایت استفاده از جذابیت این گیاه زیبا را ببرید، شاخسار آن را پر پشت و متراکم نگه دارید. به این ترتیب شاخ و برگ توری مانند آن، در نهایت شکوه بر روی هم انباشته می شوند.

1. خاک مناسب گیاه شویدی یا مارچوبه زینتی

خاک لومی سبک و حاصلخیز با زهکش کافی، مناسبترین خاک برای پرورش این گیاه است. همچنین برای کاشت در گلدان ترکیبی از دو قسمت خاکبرگ و یک قسمت خاک باغچه غیر آهکی توصیه می شود. دقت کنید که مارچوبه را در گلدان خیلی بزرگ نکارید، زیرا موجب اختلال در رشد و گلدهی آن می شود.

۲. رطوبت مناسب گیاه شویدی یا مارچوبه زینتی

این گیاه نیاز به رطوبت ۵۰ تا ۷۰ درصدی محیط برای رشد دارد و لازم است روزانه توسط آب فاقد املاح غبارپاشی شود. برای تامین رطوبت گیاه می توانید از آب مقطر یا آب جوشیده ولرم استفاده کنید و یا از روش جزیره ای برای تامین رطوبت مورد نیاز گیاه کمک بگیرید.

۳. نحوه هرس گیاه شویدی یا مارچوبه زینتی

برای هرس این گیاه بهتر است همواره شاخ و برگ اضافی، خشک و پوسیده را قطع کنید تا بتوانید شکل برگ ها را پرپشت و انبوه حفظ کنید و جلوه زیبایی به گلدان خود بدهید.

۴. کود مورد نیاز گیاه شویدی یا مارچوبه زینتی

گیاه را در طول فصل رشد (بهار و تابستان)، به صورت هفتگی، با استفاده از کود مایع رقیق شده مخصوص گیاهان آپارتمانی، تغذیه کنید.

۵. نحوه آبیاری گیاه شویدی یا مارچوبه زینتی

مارچوبه نیاز به آبیاری منظم دارد و بهتر است بستر کاشت گیاه همواره و به ویژه در طول فصل رشد گیاه، مرطوب باشد. البته از آبیاری بیش از اندازه گیاه خودداری کنید، زیرا باقی ماندن آب در پای گیاه و غرقابی شدن خاک، مشکل پوسیدگی ریشه را به همراه خواهد داشت. توصیه می شود در تابستان خاک این گیاه را همیشه مرطوب نگه دارید و در زمستان هفته ای دو بار گیاه را آبیاری کنید.

۶. درجه حرارت مناسب گیاه شویدی یا مارچوبه زینتی

گیاه شویدی، گرما دوست است و به محیط گرم و مرطوب برای رشد بهینه نیاز دارد. مطلوب ترین دما برای رشد این گیاه دمای ۳۰ درجه سانتیگراد است. توصیه می شود مارچوبه را از معرض باد های سرد مانند باد کولر دور نگه دارید.

۷. نور مورد نیاز گل شویدی یا مارچوبه زینتی

مارچوبه نیاز به نور کافی و غیر مستقیم خورشید دارد. هر چند این گیاه می تواند در مناطق گرم در فضای آزاد نیز رشد کند، اما بهتر است از قرار دادن گیاه به مدت طولانی در برابر تابش مستقیم نور خورشید اجتناب کنید. بهترین مکان برای نگهداری گیاه در آپارتمان پشت پنجره های جنوبی و شرقی است. توجه داشته باشید، در مکان های کم نور گیاهی رنگ پریده با ساقه های دراز و کم برگ خواهید داشت.

۸. مهمترین آفات و بیماری های گیاه شویدی یا مارچوبه زینتی

به جز مورد حمله قرار گرفتن توسط حشرات کوچک، مشکل جدی دیگری متوجه این گیاه نیست.

گیاه شناسی مارچوبه زینتی

مارچوبه زینتی یا گیاه شویدی (Asparagus densiflorus) بومی آفریقای جنوبی و شرقی، از گیاهان علفی، خزنده و از خانواده سرخس هاست. ساقه های این گیاه نازک، منشعب و برگ ها ریز و ظریف هستند. این نوع مارچوبه معمولا از اواخر زمستان تا بهار گل های سفید رنگ و کوچکی می دهد و میوه های آن قرمز رنگ و آبدار بوده، خوراکی نیستند و در طبیعت پرندگان را به سمت خود جذب می کند.

پوستر مارچوبه زینتی

تعویض گلدان گیاه مارچوبه زینتی

مارچوبه زینتی نیز مانند انواعی از سرخس ها از اینکه گلدانش تعویض نشود بدش نمی آید. برای نگهداری از مارچوبه زینتی می توان هر دو سال یک بار اقدام به تعویض گلدان کنید و لازم به داشتن حساسیتی در این مورد نیست.

محیط رشد و نگهداری از مارچوبه زینتی

مارچوبه در آب و هوای نسبتا گرم رشد عالی دارد. مناطق یخ بندان و بادخیز گزینه ی مناسبی برای رشد و پرورش این گیاه نیست. در طی روز قرار دادن دمای ۲۱ تا ۲۴ درجه و قرار دادن دمای ۱۸ درجه سانتی گراد در شب برای رشد این گیاه موثر است. دمای زیر ۲۱ درجه موجب ریزش برگ های این گیاه و در نهایت از بین رفتن این گیاه می شود. اگر خاک مارچوبه زینتی اسیدی باشد می تواند در و پرورش مارچوبه زینتی کمک بسیار کند. خاک گیاه را به طور مداوم چک کنید و اگر خشکی در بستر این گیاه مشاهده آن را آبیاری کنید.

نحوه تکثیر مارچوبه زینتی

این گیاه به دور روش کاشت بذر و تقسیم بوته تکثیر می شود. از آنجایی که کاشت بذر گیاه پروسه ای طولانی و زمانبر است، توصیه ما برای تکثیر این گل زیبا تقسیم بوته مادری است. به این منظور:

  • گیاه مادری را که به اندازه کافی پرپشت و دارای برگ های قوی و سالم است، انتخاب کنید.
  • خاک گلدان را مرطوب و به آرامی با زدن چند ضربه، گیاه را از داخل گلدان خارج کنید.
  • توسط چاقوی تیز که قبلا ضد عفونی کرده اید، ریشه های بوته مادری را به دو یا چند بوته تقسیم و ریشه ها را مرتب کنید. توجه داشته باشید که هر بوته جدید باید دارای چند عدد پیاز زیر زمینی باشد.
  • هر بوته جدا شده را داخل گلدانی حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت بکارید و گیاه را به طور کامل آبیاری کرده، آن را در محیط گرم و مرطوب و دریافت نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید.
  • بهترین زمان برای تکثیر گیاه اواسط بهار و تابستان است. همچنین می توانید زمانی که گیاه احتیاج به تعویض گلدان داشت نیز همزمان برای تکثیر اقدام کنید.

امیدوارم از محتوای نحوه ی پرورش و نگهداری پرورش گیاه مارچوبه ی زینتی نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که گیاه دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش سرگرمی(اس ام اس) ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها