پوست در بدن نقش محافظتی دارد و از ورود میکروب ها به بدن جلوگیری می کند، اما از آنجا که پوست هنگام تاتو سوراخ، زخم و دچار خونریزی می شود، احتمال انتقال عفونت های پوستی و برخی بیماری ها افزایش پیدا می کند. رنگدانه هایی که داخل پوست تزریق می شوند، ممکن است باعث بروز حساسیت، کهیر، خارش، ورم و زخم در محل شود. حتی گاهی واکنش های پوستی سال ها بعد ظاهر می شود. حالا سوال اینجاست که آیا تاتو موجب هپاتیت می شود؟ یا اگر سوزن تاتو آلوده به خون افراد مبتلا به بیماری های عفونی مانند هپاتیت B و C و ایدز باشد، این بیماری ها را منتقل خواهد كرد.
هپاتیت چیست؟
بیماری هپاتیت از نظر لغوی به معنای «التهاب کبد» است. این بیماری در اثر خوردن بعضی از داروها، بیماری های ژنتیکی، بیماری های خود ایمنی و ورود ویروس به بدن ایجاد می شود اما آن هپاتیتی که عموم مردم با آن آشنایی دارند، هپاتیت ویروسی است. شاید انسان ها چندان نقشی در پیشگیری از هپاتیت های غیر ویروسی نداشته باشند ولی ابتلا به نوع ویروسی آن در اثر ناآگاهی است.
پیشگیری از انتقال هپاتیت با تاتو چگونه انجام می شود؟
هپاتیت یک بیماری ویروسی است که کبد را درگیر می کند. این بیماری انواع مختلفی دارد که در این میان هپاتیت نوع B و C، به دلیل عوارض و شدت، اهمیت بیشتری دارند. اکثر مبتلایان به هپاتیت، از بیماری خود آگاه نبوده و می توانند ناقل بیماری باشند. افرادی که با خون انسان و سوزن سر و کار دارند، مانند پزشکان، جراحان، کادر درمان و پیگمنتران، بیش از دیگران در معرض ابتلا به هپاتیت قرار دارند. این افراد می توانند با رعایت اصول ایمنی و بهداشت مانند تعویض کاتریج های استریل یکبار مصرف و بهداشتی برای هر مراجعه کننده و استفاده از دستکش مناسب، گامی مهم در حفظ سلامت خود و جامعه بردارید.
روش های انتقال بیماری هپاتیت چه مواردی هستند؟
بر اساس مطالعات انجام شده انتقال این بیماری بیشتر از طریق تزریق غیر ایمن، اعتیاد، رفتار جنسی پر خطر، خالکوبی و تاتو غیر بهداشتی و حجامت غیر بهداشتی صورت می گیرد. گروه های دیگر مردم نیز همانند بیماران هموفیلی، بیماران دیالیزی، کارکنان مراکز بهداشتی درمانی، افراد دارای شرکای جنسی متعدد و معتادان تزریقی نیز درصد بالایی از احتمال ابتلاء به ویروس هپاتیت B را به خود اختصاص می دهند که این احتمال از طریق راه های فوق ایجاد می شود. جلوگیری از انتقال هپاتیت با میکرویپیگمنتیشن چگونه است؟ حدود ۷۰ درصد از مبتلایان به بیماری هپاتیت B در کشور شناسایی نشده اند. بر اساس اعلام رسمی رئیس شبکه هپاتیت کشور، در ایران حدود ۱٫۴۰۰٫۰۰۰ نفر مبتلا به هپاتیت B و حدود ۱۸۶٫۰۰۰ نفر به هپاتیت C مبتلا هستند. قابل ذکر است که هپاتیت ویروسی شامل انواع مختلف D ,C ,B ,A و E است که نوع B و C آن از اهمیت بیشتری برخوردار است. رییس شبکه هپاتیت کشور گفت: بیماران مبتلا به سیروز کبدی باید از علائم و خطراتی که آنها را تهدید می کند، آگاهی داشته باشند تا بتوانند اقدامات صحیح را در راستای کنترل و برخورد با بیماری شان به عمل آورند.
بررسی میزان انتقال هپاتیت با تاتو
یکی از راه های انتقال هپاتیت، خون است. هر وسیله ای که هنگام استفاده از آن خونریزی رخ دهد، می تواند باعث انتقال هپاتیت شود و در تاتو و میکروپیگمنتیشن هم از سوزن استفاده می شود و احتمال خونریزی وجود دارد. اگر سوزنی که استفاده شده آلوده باشد فرد را به ویروس آلوده می کند. به همین منظور برای جلوگیری از انتقال این بیماری خطرناک در تاتو و میکروپیگمنتیشن، همه وسایلی که در آرایشگاه استفاده می شوند باید استریل شوند و وسایلی مانند سوزن، کارتریج و تیغ باید یکبار مصرف باشند.
تاثیر دستگاه میکروپیگمنتیشن استاندارد در سرایت ویروس هپاتیت
همچنین در برخی دستگاه های میکروپیگمنتیشن و تاتو، بازگشت خون و لنف به داخل دستگاه باعث انتقال بیماری های خطرناک از فرد مبتلا به فرد سالم می شود. در این مورد؛ حتی اگر از سوزن های استریل و یکبار مصرف استفاده شود، انتقال خون و لنف به داخل دستگاه و بازگشت آن به سوزن هنگام انجام تاتو و میکروپیگمنتیشن برای نفر بعدی، باعث انتقال این بیماری میشود. با توجه موارد ذکر شده، قبل از انجام میکروپیگمنتیشن از استریل بودن وسایل و ایمن بودن دستگاه اطمینان حاصل نمایید تا سلامتی را فدای زیبایی نکنید.