جذام دوباره در ایران شیوع پیدا کرده است؟
به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از فارس، «جذام که آمد مثل خوره افتاد به جانم و چهار دست و پایم را خورد»، «فقط 8 سالم بود که جذام گرفتم خانوادهام از ترس من را رها کردند»، «دستم شکسته بود نیاز به عمل داشت اما وقتی پزشک معالجم فهمید جذام دارم دیگر بالای سرم نیامد!» این بخشی از درد و دل افراد مبتلا به جذام است.
درحالی که خبر شیوع دوباره این بیماری در کشور بسیاری از شهروندان را نگران کرده است، رئیس اداره سل و جذام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شیوع بیماری جذام را در کشور تکذیب کرده است.مهشید ناصحی 21 تیرماه اعلام کرده است که شایعات درمورد شیوع جذام صحت ندارد و برخلاف تصور عموم، «میزان سرایت این بیماری کمتر از سایر بیماریهای عفونی است.»
در چند روز گذشته ادعاهایی مبنی بر شیوع دوباره جذام در ایران منتشر شده بود اما درسالهای اخیر این بیماری در ایران همواره روند رو به کاهش و حذف داشته است.
آمارها نشان میدهد هرساله در ایران کمتر از 10 نفر به جذام مبتلا میشوند که از این تعداد 3 نفر از مبتلایان اتباع خارجی هستند. این آمار نسبت به 20 سال پیش کاهش 4 برابری داشته است. این درحالی است که هر سال دست کم فقط 15 هزار کودک در سراسر جهان به جذام مبتلا میشوند.
اگرچه افراد مبتلایان جذام را ترد میکنند و آن را بیماری غیر قابل درمان میدانند اما 95 درصد افراد حتی در صورت تماس فیزیکی هم مصون هستند و امکان سرایت فقط برای افرادیست که بیماری ژنتیکی داشته باشند یا در تماس طولانی مدت با افراد جذامی قرار بگیرند.
مدیرمسئول ماهنامه میدان آزادی معتقد است که مهاجران افغان در ایران عامل شیوع جذام هستند و میگوید که«افغانها در حال ورود و گسترش ویروس جذام در ایران هستند.» اما فلوشیب بیماریهای عفونی پیام طبرسی تأکید میکند که ابتلای 9 نفر به معنای شیوع نیست و میگوید که «جهان یک دهکدۀ جهانی است و نه صرفاً از افغانستان، بلکه افراد از هر نقطه ای از دنیا که وارد ایران میشوند، باید مورد غربالگری قرار بگیرند.»
متخصصان معتقدند باید نگرش مردم درباره جذام تغییر کند و با فرهنگسازی باورهای اشتباه در رابطه با این بیماری از بین برود، همچنین لازم است وزارت کشور و بهداشت اتباع کشورهای خارجی را قبل از ورود به داخل کشور غربالگری کنند تا جو جامعه از چنین اخباری متشنج نشود و جلوی ورود بیماریهای مختلف به کشور گرفته شود.