برخلاف گذشته که تنها ماهیگیران از صندل به دلیل تخلیه آب این نوع کفش ها استفاده می کردند ، امروزه استفاده از صندل بین مردان، زنان و کودکان در در فصل گرم تابستان رواج بسیاری پیدا کرده است .صندل تابستانی در عین زیبایی و شیک بودن از عرق کردن و بدبو شدن پا نیز جلوگیری می کند اما انتخاب نا مناسب این نوع کفش ها سبب آسیب به پا می شود بنابراین باید هنگام خرید صندل های تابستانی به برخی از نکات توجه نمایید
معرفی انواع مدل صندل تابستانی زنانه
صندل تابستانی زنانه تخت
این مدل بدون پاشنه و جلو باز است و راه رفتن و تحرک با آن راحت است.
صندل تابستانی زنانه لژ دار
این مدل صندل دارای پاشنه لژدار بوده و جلو باز می باشد. کفی تخت این صندل ها موجب راحتی راه رفتن می شود.
صندل تابستانی زنانه پاشنه دار
این مدل صندل پاشنه بلند تابستانی دارای پاشنه یا نیم پاشنه مناسب به صورت جداست و دارای طرح های زیبایی است اما راحتی کمتری نسبت به صندل های تخت و یا لژدار دارند و زیبایی منحصر بفرد و افزودن به قد فرد می تواند دلایل انتخاب آن ها باشد.
به کیفیت کفش فکر کنید
مهم است که کفش تابستانی خود را با چه کیفیتی می خرید. این تصور که با پیش فرض خرید یک کفش ارزان به سراغ هر نوع فلت و یا صندل بروید، اشتباه است. درست است که کفش های تابستانی به ظاهر کوچک، سبک و ارزان می آیند اما اشتباه در انتخاب کیفیت مناسب به سلامت پای شما به شدت آسیب می زند. این کفش ها به دلیل برش های خاص و کفی های نازک به صورت عادی امکان آسیب رساندن به پا را دارند پس بیش از اهمیت به شکل و شمایل و رنگ و قیمت آنها به کیفیت شان فکر کنید.بیش از اهمیت به شکل و شمایل و رنگ و قیمت کفش های تابستانی به کیفیت شان فکر کنید
سبک و راحت انتخاب کنید
تابستان مترادف است با پیاده روی زیاد. این یعنی شما باید کفشی را انتخاب کنید که وزن زیادی نداشته باشد و شما را در پیاده روی های طولانی مدت آزار ندهد. به این موضوع خاصیت ارتجاعی و کششی رویه و کفی را نیز اضافه کنید. به عنوان مثال در این مورد کفش هایی با کفی چرم مصنوعی و یا رویه ی پارچه ای می تواند انتخابی مناسب باشد. همچنین به این موضوع توجه کنید که باید کفش خود را با نیم تا یک شماره بزرگتر از سایز عادی خود انتخاب کنید تا ورم عادی پا در فصل تابستان و نیز ورم آن بعد از یک پیاده روی در گرما را تاب بیاورد.کفش هایی با کفی چرم مصنوعی و یا رویه ی پارچه ای می تواند انتخابی مناسب باشد
به تنفس پای خود اهمیت بدهید
تنها موضوع مهم در انتخاب کفش تابستانی این نیست که بخشی از رویه ی آن باز باشد و یا بند داشته باشد، هرچند که رویه ی کفشی که انتخاب می کنید، بسیار کم حجم و کوچک باشد اما باز هم جنس پارچه ی به کار رفته در آن اهمیت دارد. یک بند پلاستیکی که به پای شما می چسبد و یا رویه ی کوچکی که باعث می شود پای شما در همان نقطه مقدار بسیار زیادی عرق کند، انتخاب خوبی نیست. این انتخاب شماست که می خواهید با کفش تابستانی جوراب به پا داشته باشید و یا خیر اما به این موضوع توجه کنید که رویه ی کفش باید در همان قسمت های محدود نیز به پا اجازه ی تنفس بدهد.
18 هزار نوع باکتری روی صندل ها
حتما همه شما متوجه شده اید که میزان کثیف شدن پاها در فصل تابستان به هیچ عنوان قابل مقایسه با فصل های دیگر نیست. دانشگاه میامی در ایالات متحده با انجام تحقیقاتی متوجه شد که صندل ها و دمپایی ها محل تجمع بیش از 18 هزار نوع باکتری مختلف هستند.بعضی از این میکروب ها در مدفوع انسان و فضولات حیوانات زندگی می کنند و ورود آن ها به داخل بدن می تواند باعث بروز بیماری های بسیار خطرناک در فصل تابستان شود. در تابستان میزان تعریق پا هم افزایش پیدا کرده و رطوبت حاصل از آن محیط ایده آلی برای رشد میکروب ها فراهم می کند. افرادی که صندل می پوشند حتما باید بلافاصله پس از ورود به خانه پاهای خود را با محلول های ضدعفونی کننده بشویند.
زخم هایی که دیر خوب می شوند
در کفش های معمولی، پاهای شما به خوبی در یک محفظه محکم نگهداری می شوند اما در صندل ها و دیگر انواع کفش های تابستانی پاها درون کفش حرکت می کنند. ساییده شدن مداوم پوست پاها با سطح پلاستیکی یا چرمی کفش ها، زخم هایی دردناک به وجود می آورند که این زخم ها ممکن است به راحتی توسط میکروب های اطراف خود آلوده شوند و عفونت های ماندگاری ایجاد کنند.
قوزک پای شما در خطر است
زمانی که شما با یک کفش تابستانی قدم به خیابان می گذارید به شیوه بسیار متفاوتی نسبت به قبل قدم بر می دارید. اگر دقت کنید متوجه می شوید در اکثر مواقع شما در حال تقلا کردن برای راه رفتن هستید و به طور ناخودآگاه سعی می کنید خود را از آسیب های احتمالی هنگام راه رفتن حفظ کنید.
مطالعات دانشگاه اویورن نشان می دهد افرادی که با کفش تابستانی راه می روند قدم های کوتاه تری برمی دارند و مرتب پاشنه پای خود را به زمین می کوبند این شیوه راه رفتن ظرف چند ساعت می تواند به قوزک پا، زانوها و ران ها و حتی کمر شما آسیب وارد کند.
چه زمانی نباید از صندل استفاده کرد؟
- بیماران مبتلا به دیابت بهتر است از صندل استفاده نکنند.
- صندل ها برای قدم زدن در سطوح نرم مانند کنار ساحل، استفاده در زمان راه رفتن کنار استخر، در خانه، اتاق هتل و راه رفتن در مسافت کم هستند پس از آنها برای پیاده روی های طولانی مدت استفاده نکنید.
- هنگام انجام ورزش نباید صندل بپوشید زیرا به پا آسیب وارد می شود.
- در زمان رانندگی از صندل تخت نپوشید زیرا موجب وارد شدن آسیب جدی به روی پا و تاندون بین پاشنه تا انگشت می شود.
- صندل های پلاستیکی را هر چهار ماه یک بار دور بیاندازید و به طور کلی اگر صندل شما گران قیمت نیست، بعد از شش ماه استفاده، آن را دور بیندازید.