کارت گرافیک اکسترنال چیست ؟

  یکشنبه، 18 آبان 1399   زمان مطالعه 8 دقیقه
کارت گرافیک اکسترنال چیست ؟
کارت گرافیک اکسترنال یکی از کارت گرافیک های مورد استفاده در انواع لپ تاپ می باشد. این کارت برای سیستم هایی استفاده می شود که تلاش دارند قدرت گرافیکی خود را افزایش دهند. به طور مثال افرادی که توانایی خرید لب تاپ های گران قیمت را ندارند می توانند به وسیله ی کارت گرافیک اکسترنال بازی های سنگین، روی سیستم خود نصب کرده و از آن ها لذت ببرند.

کارت گرافیک اکسترنال چیست؟

کارت گرافیک خارجی در واقع به کارت گرافیکی گفته می شود که در خارج از سیستم نصب و راه اندازی شده باشد و با اتصال از طریق پورت های خاصی به رایانه یا لپ تاپ متصل شود. در واقع کارت های گرافیک اکسترنال برای افرادی مناسب است که نمی خواهند هزینه سنگین ارتقاء سیستم را بدهند و از یک سیستم و یا لپ تاپ مناسب بهره مند هستند و می خواهند در کنار سیستم خود یک کارت گرافیک قدرتمند نیز داشته باشند.

برای استفاده از کارت گرافیک اکسترنال شما نیاز به تعدادی از وسایل و اتصالات دارید. در واقع باید این نکته را بدانید که کارت های گرافیک اکسترنال از یک کارت گرافیک، یک داک مخصوص، تعدادی کابل و وسیله اتصالات تشکیل شده است.

انواع کارت گرافیک خارجی در دنیا:

شرکت های زیادی در دنیا وجود دارند که اقدام به تولید و ارائه کارت گرافیک خارجی می کنند. این شرکت ها انواع کارت گرافیک ها را در داخل داک های مخصوص قرار داده و به همراه کابل و دیگر اتصالات عرضه می کنند. به این نوع کارت های گرافیک اکسترنال کارت گرافیک مجتمع گفته می شود.

در این بین شرکت هایی هم هستند که فقط به ارائه داک مخصوص اقدام می کنند و شما باید خود هزینه خرید کارت گرافیک را متحمل شوید. در این حالت خودتان باید کارت گرافیک را خریده و در داخل داک مخصوص قرار دهید و به سیستم و خود متصل کنید. این نوع کارت های گرافیک اکسترنال را کارت گرافیک خارجی غیر مجتمع می نامند.

خرید کارت گرافیک اکسترنال برای افرادی که سیستم های رده پایین دارند اصلاً توصیه نمی شود چرا که با هزینه هنگفتی مواجه می شوند که فقط توان گرافیکی سیستم خود را بالا می برد در صورتی که در کنار بالا رفتن قدرت گرافیکی باید مقدار رم و قدرت CPU نیز افزایش پیدا کند. این نکته را به یاد داشته باشید که این کارت ها بسیار گران قیمت بوده چرا که علاوه بر هزینه خرید یک کارت گرافیک باید هزینه خرید داک و اتصالات آن را نیز بپردازید.

اتصال کارت گرافیک اکسترنال به چه صورت است؟

برای استفاده و اتصال کارت گرافیک خارجی شما به موارد زیر نیاز دارید:

  • یک داک مناسب برای قرارگیری کارت گرافیک در داخل آن
  • یک کارت گرافیک مناسب با قدرت دلخواه شما (بعضی شرکت های تولید کننده داک مخصوص، کارت گرافیک را نیز در داخل داک قرار می دهند و قیمت آن را به قیمت داک اضافه می کنند، در این حالت نیازی به خرید کارت گرافیک جداگانه نیست)
  • یک عدد مانیتور با پورت های ورودی HDMI یا Display Port
  • یک عدد لپ تاپ یا یک سیستم دسکتاپ با قدرت مناسب که دارای ورودی پورت thunderbolt 3 جهت اتصال کارت گرافیک خارجی باشند (وجود این پورت بسیار مهم است و اگر سیستم و یا لپ تاپی ندارید که از این پورت پشتیبانی نمی کند بهتر است سراغ کارت های گرافیک اکسترنال نروید)
  • یک عدد کابل مخصوص جهت اتصال کارت گرافیک خارجی به سیستم به نام کابل ارتباطی thunderbolt 3
  • رابط های USB از نوع type C
  • رابط mini PCIe برای اتصال کارت به سیستم های دسکتاپ
  • رابط Express Card برای اتصال کارت گرافیک خارجی به لپ تاپ های قدیمی

البته وجود این رابطه ها به نوع کارت گرافیک و سال ساخت آن می تواند متفاوت باشد و امروزه بیشتر از کابل thunderbolt 3 استفاده می شود چرا که پهنای باند مناسبی برای ارسال و دریافت اطلاعات ایجاد می کند.

کارت گرافیک خارجی برای لپ تاپ

در لپ تاپ های امروزی عموماً از یک و یا دو کارت گرافیک استفاده می شود. یکی از این گرافیک ها ضعیف تر بوده و برای اجرای کار های عادی مورد استفاده قرار می گیرد و دیگری قوی تر بوده و برای اجرای کارت های گرافیکی قوی تر مورد استفاده قرار می گیرد. در حالت لپ تاپ از یک مدار مجتمع و باس مجتمع استفاده می کند تا بدن در هنگام کار از کدام کارت گرافیک باید استفاده کند. حال اگر یک کارت گرافیک خارجی برای لپ تاپ تهیه و نصب شود این وظیفه باس مجتمع لپ تا است که تقسیم وظایف را مجدد برنامه ریزی کند.

در این حالت کارت گرافیک خارجی برای لپ تاپ تمام پردازش های مورد نیاز را انجام می دهد و اطلاعات را به این باس مجتمع ارسال می کند. این اطلاعات از طریق همان کابل thunderbolt 3 یا کابل USB Type C برای لپ تاپ ارسال می شود. لپ تاپ نیز اطلاعات پردازش شده را روی صفحه نمایش ارسال می کند. البته شما می توانید تصاویر پردازش شده را از طریق یک پورت تصویر یا کابل HDMI روی یک مانیتور بهتر و یا بزرگتر نیز ارسال کنید که این مورد بستگی به تصمیم شخصی شما دارد.

در زمان اتصال و استفاده از کارت گرافیک خارجی برای لپ تاپ باید درایور مربوط به کارت گرافیک و داک آن را نیز روی لپ تاپ نصب و راه اندازی نمایید با این کار شما به راحتی می توانید از تمام قدرت کارت گرافیک اکسترنال خود به راحتی استفاده کنید. مهم ترین نکته در اتصال کارت گرافیک استفاده از یک رابط و کابل اتصال خوب است که امروزه این کار را کابل thunderbolt 3 به خوبی انجام می دهد. این کابل قابلیت انتقال اطلاعات با سرعت 40 گیگابایت در ثانیه را دارد و به صورت مخصوص برای اتصال کارت های گرافیک اکسترنال ساخته و ایجاد شده است.

کارت گرافیک خارجی برای کامپیوتر

گاهی پیش می آید که افراد از کارت گرافیک خارجی برای کامپیوتر استفاده می کنند. البته بیشتر استفاده از این نوع کارت های گرافیک اکسترنال در استفاده آن ها در کنار لپ تاپ ها می باشد اما باز هم افرادی هستند که از کارت گرافیک اکسترنال برای کامپیوتر استفاده می کنند.

در این حالت باید گفت که روند اتصال کارت گرافیک خارجی برای کامپیوتر تفاوت چندانی با اتصال کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ ندارد و دقیقاً به همان صورت است. شما باید کابل مخصوص thunderbolt 3 با کابل USB Type C را به رایانه خود متصل کنید و نرم افزار های مربوط را نصب نمایید و از کارت گرافیک خود استفاده کنید.

البته همان طور که قبلاً نیز گفته شد سیستم شما باید دارای رابط و پورت ورودی thunderbolt 3 و یا USB type C باشد. البته در بعضی از رایانه ها و کامپیوتر ها که این پورت ها را ندارند شما می توانید از رابط Mini PCIe برای اتصال کارت گرافیک خارجی برای کامپیوتر استفاده کنید. استفاده از این رابطه ها سرعت بالاتری نسبت به کابل های thunderbolt 3 خواهد داشت.

اجزای کارت گرافیک اکسترنال

کارت گرافیک اکسترنال، یک چیپ گرافیکی در یک قاب با انواع رابط ها است ، در این باکس، باس یا گذرگاه PCI Express وجود دارد ، منبع تغذیه یا پاور و کابل رابط . این کابل رابط بسته به سال تولید و لپ تاپ می تواند متفاوت باشد. در حال حاضر 4 نوع رابط مورد استفاده قرار می گیرد.

■ رابط mini PCIe
■ رابط Express Card
■ رابط تاندربولت (Thunderbolt)
■ رابط USB-C

برای مثال، رابط تاندربولت برای محصولات اپل، رابط USB-C برای مدل های جدید و نیز اکسپرس کارت برای دستگاه های قدیمی مورد استفاده قرار می گیرد.

کارت گرافیک مجتمع و سبک به طور مستقیم به نمایشگر سیستم متصل می باشد و با استفاده از کارت گرافیک اکسترنال و یا هر کارت گرافیک دیگری، اطلاعات این کارت ها به وسیله ی کارت گرافیک مجتمع به نمایشگر سیستم ارسال می شود.

یکی دیگر از روش های مورد استفاده از کارت گرافیک اکسترنال، استفاده از مانیتور جانبی می باشد. می توان به وسیله ی مانیتور جانبی تصاویر ارسال شده از کارت گرافیک اکسترنال را به صورت مستقیم از مانیتور جانبی دریافت و مشاهده کرد.

نکات مهم خرید کارت گرافیک اکسترنال

قبل از خرید کارت گرافیک اکسترنال باید به این نکته دقت کنید که هر سیستمی توانایی استفاده از این کارت را ندارد و جوابگوی خوبی برای آن نمی باشد. به همین سبب باید اطلاعات دقیقی از سیستم خود داشته باشید تا بدانید این کارت برای سیستم شما مناسب می باشد یا خیر. در غیر این صورت سیستم شما داغ کرده و توانایی خود را از دست خواهد داد.

در خرید یک لپ تاپ نیز، اختلاف قیمت قابل توجهی بین سیستم گرافیک دار و بدون گرافیک وجود دارد. با خاطر نشان کردن این نکته ، قیمت کارت گرافیک اکسترنال، نیز بسیار بالا بوده و با در نظر گرفتن قیمت قاب و چیپ کارت گرافیک، ممکن است هزینه ای در حد خرید یک لپ تاپ حرفه ای با مشخصات کانفیگ بالا به شما تحمیل شود.

برخی از کارت گرافیک های اکسترنال برای لپ تاپ:

کارت گرافیک های اکسترنال برای لپ تاپ

کارت گرافیک اکسترنال (EGPU) پشتیبانی از گرافیک ابعاد / وزن

گیم باکس گیگابایت مدل AORUS GTX 1070

Gigabyte AORUS Gaming Box

Nvidia – GForce GTX 1070 ۲kg / 3.78 x 6.38 x 8.35 in

آمپلی فایر

Alienware Graphics Amplifier

Nvidia – GTX 600

AMD – Radeon HD 5000

۳٫۵kg / 16.1 x 7.3 x 6.8 in

Akitio Node

Nvidia – AMD ۶٫۹kg / 22 x 14.3 x 10.1 in

ASUS RoG XG Station 2

Nvidia – GTX 9-series and up

AMD – Radeon R9 series and up

۳٫۹kg / 10.5 x 16 x 22 in

Razer Core

Nvidia – GeForce and Quadro

AMD – Radeon R9 and RX

۵٫۸kg / 4.1 x 13.4 x 8.6 in

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر