علت های زیادی می توانند نعوظ شما را دچار مشکل کنند. عدم سلامت قلبی، استعمال دخانیات، برخی داروهای خاص یا رژیم غذایی نامناسب میتواند، عامل اختلال نعوظ در شما باشد. در این مقاله قصد داریم در رابطه با غذاهای مضر برای نعوظ و یا رژیم غذایی که باعث نابودی زندگی جنسی شما می شود، صحبت کنیم.
یکی از عواملی که بسیاری از مردم به آن توجه نمی کنند رژیم غذایی است. آنچه می خوریم می تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت جنسی ما داشته باشد. رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع و ترانس، قند و غذاهای فرآوری شده می تواند خطر ابتلا به اختلال نعوظ را افزایش دهد.
کافئین محرکی است که می تواند جریان خون آلت تناسلی را افزایش دهد، اما مصرف بیش از حد آن می تواند اثر معکوس داشته باشد. کافئین می تواند باعث اضطراب و عصبی شود که می تواند دستیابی به نعوظ یا حفظ آن را دشوار کند. مصرف کافئین همچنین می تواند با افزایش اضطراب و اختلالات خواب بر عملکرد جنسی تأثیر بگذارد. مهم است که کافئین را در حد اعتدال مصرف کنید.
در صورتی که قصد مصرف غذایی همچون سوشی را دارید بهتر است پیش غذا را هوشمندانه انتخاب کرده و ادامام (سویای سبز و تازه) را به عنوان یک مواد غذایی نامطوب برای عملکرد جنسی در نظر بگیرید. یک مطالعه منتشر شده در مجله سرطان بیان دارد که مصرف 2 پیمانه از پودر پروتئین خالص سویا در روز می تواند پس از 4 هفته سطح تستوسترون را 19 درصد کاهش دهد.
غذاهای پرچرب می توانند به رگ های خونی که آلت تناسلی را تامین می کنند آسیب وارد کنند و نعوظ را دشوار کنند. این غذاها سرشار از چربی های اشباع و ترانس مانند گوشت قرمز، پنیر و کره می توانند سطح کلسترول را افزایش داده و شریان ها را مسدود کنند و جریان خون به آلت تناسلی را کاهش دهند.
گوشت های فرآوری شده حاوی سطوح بالایی از کلسترول و چربی های اشباع هستند. این چربی ها به دلیل کوچک بودن و توانایی تشکیل سریع پلاک، شریان های آلت تناسلی را مسدود می کنند.
مصرف بیش از حد قند های ساده می تواند به افزایش وزن منجر شود. افزایش وزن میزان استروژن خون را در مردان بالا برده و تسوتسرون را کاهش می دهد. در مطالعه دانشگاه بافلو، در 40 درصد از بیماران چاق غیر دیابتی سطح تستوتسرون خون کمتر از حد طبیعی بود.
شکر و شیرین کننده های مصنوعی نیز می توانند به اختلال نعوظ کمک کنند. خوردن یک رژیم غذایی سرشار از قند می تواند منجر به مقاومت به انسولین شود که می تواند به رگ های خونی آسیب برساند و جریان خون به آلت تناسلی را کاهش دهد. شیرین کننده های مصنوعی نیز با اختلال نعوظ مرتبط هستند، زیرا می توانند سطح هورمون ها را در بدن مختل کنند. در حالی که نوشیدن گاه به گاه بعید است که باعث اختلال نعوظ شود، مصرف بیش از حد الکل می تواند مضر باشد.
در این موارد آب مشکل نبوده و بطری پلاستیک آسیب رسان است. بیس فنول A که معمولا با نام BPA نیز شناخته می شود، یک ترکیب شیمیایی است که در اغلب ظروف غذایی پلاستیکی یافت می شود. مصرف این ماده شیمیایی تاثیرات نا مطلوبی بر باروری زنان و مردان خواهد داشت.
یک مطالعه در اسلواکی دریافت که بین غلظت BPA ادرار مردان و کاهش تعداد، تراکم و کیفیت اسپرم ها ارتباط معنا داری وجود دارد. همچنین، مطالعه دیگری در دانشگاه هاروارد بیان داشت زنانی که سطح BPA در بدن آن ها بالاست 27 درصد کمتر از زنان دیگر تخمک سالم تولید می کنند.
سوپ ها و وعده های غذایی کنسرو شده سرشار از سدیم غذایی هستند. افزایش مقدار سدیم در بدن می تواند سبب افزایش فشار خون و کاهش جریان خون رونده به برخی بخش های بدن از جمله نواحی تناسلی شود.
طبق یک مطالعه اروپایی محققان یافتند که شربت ذرت غنی از فروکتوز با افزایش سطح کلسترول خون و آسیب به شریان های آلت تناسلی سبب اختلال نعوظ می شود. شربت ذرت یک ماده خوراکی مضر و شیرین کننده اصلی در نوشیدنی های غیر الکلی است که متاسفانه توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است.
در هنگام خرید ماهی همواره باید ماهی های آب های آزاد را به انواع پرورشی ترجیح داد. ماهی های پرورشی اغلب سرشار از مواد آلاینده هستند. محققان در یک مطالعه 700 ماهی خریداری شده در شهر های بزرگ همچون سیاتل امریکا را بررسی کرده و دریافتند که مقدار 13 آلاینده به طرز چشم گیری در ماهی های پرورشی بیشتر بود. از جمله این آلاینده ها می توان به یک ماده سرطان زای صنعتی (PCB) اشاره کرد که استفاده از آن در سال 1979 ممنوع شد. دیگر مواد شیمیایی موجود در ماهی های پرورشی دیوکسین ها و علف کش ها بودند. مصرف PCB ها و دیوکسین ها با کاهش سطح تستوسترون در بدن ارتباط دارد.
نعناع تند می تواند به طرز چشم گیری سطح هورمون موثر در میل جنسی (تستوسترون) را کاهش دهد. در یک مطالعه، محققان به یک گروه از موش ها آب و به گروه دیگر چای نعناع تند دادند.در نهایت، میزان تستوسترون در موش های مصرف کننده چای پایین تر بود. البته، در صورت تمایل به مصرف این چای، لازم به اجتناب نبوده و مصرف متعادل آن مشکلی ندارد.
هرچند اختلال نعوظ می تواند یک مسئله شرم آور برای صحبت در مورد آن باشد. اما اگر علائمی مبنی بر اختلال نعوظ تجربه می کنید، حتما با پزشک خود در میان بگذارید. با پیروی از یک سبک زندگی سالم و ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی خود برای اجتناب از غذاهایی که سبب اختلال نعوظ می شوند، می توانید خطر ابتلا به اختلال نعوظ را کاهش دهید.