دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

بازار / رپورتاژ آگهی /

کدام منابع کنکور ارشد روانشناسی بیشترین پوشش دهی را دارند؟ 

شنبه، 06 مرداد 1403
در این مقاله ابتدا به بررسی ویژگی‌های یک منبع خوب می‌پردازیم و سپس منابعی را که بالاترین درصد تطابق با کنکور ارشد روانشناسی داشته‌اند را به شما معرفی می‌کنیم.

کدام منابع کنکور ارشد روانشناسی بیشترین پوشش دهی را دارند؟

تعدد کتاب‌های کنکور ارشد روانشناسی، ذهن داوطلب را به سمت پیداکردن و مطالعۀ منبعی می‌برد که ضمن توضیح کامل مبحث موردنظر، بتوان با خواندن آن به اکثر سؤالات آزمون ارشد پاسخ داد یا به اصطلاح بیشترین پوشش‌دهی سؤالات کنکور را داشته باشد.

به گزارش میگنا، از آن‌جایی که وزارت علوم به‌صورت مشخص به معرفی منابع مورد تأیید خود نمی‌پردازد، برای انتخاب منبعی مطمئن می‌توان علاوه‌بر تحلیل سؤالات کنکور، از تجربۀ رتبه برترهای کنکور 1403 نیز استفاده کرد.

در ادامه ابتدا به بررسی ویژگی‌های یک منبع خوب می‌پردازیم و سپس منابعی را که بالاترین درصد تطابق با کنکور ارشد روانشناسی داشته‌اند را به شما معرفی می‌کنیم.

لینک مقاله میگنا:

https://www.migna.ir/news/64697/منابع-رتبه-های-برتر-کنکور-ارشد-روانشناسی-بوده

یک منبع خوب برای کنکور ارشد روانشناسی چه ویژگی‌هایی دارد؟

در روانشناسی برای هرمبحث، منابع مختلف و زیادی وجود دارند که باتوجه به هدف و نیاز خود می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. بنابراین، شرایط و نیاز مخاطب است که مشخص می‌کند یک منبع خوب باید چه ویژگی یا ویژگی‌هایی داشته باشد. ویژگی‌های یک منبع خوب برای کنکور عبارت است از:

  • جامعیت و کامل بودن مطالب

  • داشتن اعتبار علمی بالا

  • لحن روان و قابل‌فهم

  • اشاره به مثال‌ها‌ و مطالعات موردی به‌فراخور موضوع

  • اشاره به نکات و برجسته‌سازی موارد مهم

  • داشتن چکیده، نمودار و جداول

  • پوشش‌دهی بالای سؤالات کنکور

در کنکور 1403 ارشد روانشناسی، بیشترین سؤالات از کدام کتاب های رفرنس بوده است؟

باتوجه به گرازش میگنا، کتاب‌های رفرنسی که رتبه برترهای کنکور 1403 مطالعه کردند، منابعی بودند که طراحان سؤال کنکور توجه ویژه‌ای به آن ها داشته‌اند. این منابع برای سه گرایش روانشناسی بالینی، عمومی و تربیتی در جدول زیر بررسی شده‌اند.

باتوجه به تعداد سؤالاتی که از هرکتاب آمده است، می‌توانید به میزان اهمیت این منبع پی ببرید.

مبحث

ضریب

منبع و تعداد سؤال در کنکور سال گذشته

علم‌النفس

گرایش روانشناسی عمومی:1

گرایش روانشناسی بالینی: 1

روان‌شناسی شخصیت از دیدگاه اسلامی احمدی: 8 سؤال

علم‌النفس از دیدگاه دانشمندان اسلامی کجباف: 5 سؤال

آسیب‌شناسی روانی

گرایش روانشناسی عمومی:2

گرایش روانشناسی بالینی:2

آسیب‌شناسی روانی بر اساس DSM-5-TR گنجی (جلد 1و 2): 5 سؤال

آسیب‌شناسی روانی؛ دیدگاه‌های بالینی دربارۀ اختلالات روانی هالجین: 5 سؤال

روانشناسی رشد

گرایش روانشناسی عمومی:2

گرایش روانشناسی بالینی:2

گرایش روانشناسی تربیتی:2

روانشناسی رشد و تحول انسان پاپالیا: 13 سؤال

نظریه‌های رشد کرین( مفاهیم و کاربردها): 4 سؤال

روانشناسی رشد لورابرک (جلد 1 و 2): 2 سؤال

روانشناسی بالینی

گرایش روانشناسی بالینی: 3

نظریه‌های روان‌درمانی؛ سیستم‌های روان درمانی پروچاسکا: 5 سؤال

روانشناسی بالینی فیرس: 5 سؤال

روانشناسی بالینی؛ پل علم و عمل کرامر: 4 سؤال

روانشناسی عمومی

گرایش روانشناسی عمومی: 2

گرایش روانشناسی تربیتی:2

زمینۀ روانشناسی هیلگارد، ترجمۀ براهنی: 12 سؤال

زمینۀ روانشناسی اتکینسون و هیلگارد: 3 سؤال

روانشناسی تربیتی

گرایش روانشناسی تربیتی: 3

روانشناسی پرورشی نوین؛ روانشناسی یادگیری و آموزش سیف: 11 سؤال

روانشناسی تربیتی سانتراک: 3 سؤال

انگیزش و هیجان

گرایش روانشناسی عمومی:1

گرایش روانشناسی بالینی: 1

روانشناسی فیزیولوژیک خداپناهی: 5 سؤال

انگیزش و هیجان مارشال ریو: 6 سؤال

با نگاهی به جدول بالا، این‌گونه به‌نظر می‌رسد که برای داشتن عملکرد موفق در کنکور و کسب رتبۀ برتر، برای هر مبحث باید بر چند منبع اصلی تسلط داشت؛ اما آیا رسیدن به این مهم در فرصت کمی که داوطلب تا زمان برگزاری کنکور دارد، امکان‌پذیر است؟

مسلماً خیر! با رصد تجربۀ نفرات برتر آزمون ارشد در چند سال گذشته، متوجه می‌شویم که تسلط بر تمامی کتاب‌های مرجع، شرط قبولی و کسب جایگاه مطلوب در میان دیگر شرکت‌کنندگان نیست.

راه حلی که برای این موضوع پیشنهاد می‌شود، انتخاب یک منبع کمک آموزشی جامع است که منابع کنکور را به‌طور کامل پوشش داده باشد و عملکردی قابل قبول را در سال‌های گذشته در کارنامۀ خود داشته باشد.

دراین‌صورت استفاده از یک کتاب رفرنس و درکنار آن یک کتاب کمک آموزشی جامع، می‌تواند شما را از خواندن کوهی از کتاب‌ها نجات دهد.

کدام کتاب‌های کمک‌آموزشی بیشتر میزان پوشش‌دهی را در کنکور داشتند؟

تعیین میزان پوشش‌دهی سؤالات کنکور توسط کتاب‌های کمک‌آموزشی نیز مانند کتاب‌های مرجع است. بدین منظور انتظار می‌رود که انتشارات کتاب‌های کمک‌آموزشی، میزان تطابق مطالب خود را با سؤالات کنکور طبق مستندات دقیق و مدارک مشخص تعیین کند.

در روانشناسی، هر سال پس از منتشرشدن دفترچۀ سؤالات کنکور، انتشارات مختلفی اقدام به ارائۀ آمار و درصد پوشش‌دهی کتاب‌های خود با سؤالات کنکور می‌کنند. در این بین، طبق گفتۀ نفرات برتر کنکور و مستنداتی که نشر روان‌آموز در وب‌سایت خود ارائه داده‌است، می‌توان از کتاب‌های کمک‌آموزشی این انتشارات به عنوان منبعی قابل اتکا یاد کرد.

راهنمای مطالعۀ منابع برای کنکور ارشد روانشناسی:

تحلیل موضوعیِ سؤالات کنکور نشان می‌دهد که معمولاً بعضی از موضوعات در کنکور هرسال تکرار می‌شوند. نتایج این نوع تحلیل‌ها می‌تواند در فهم میزان اهمیت مطالب هردرس بسیار کمک‌کننده باشد. اما، از آن‌جایی که طراحان سؤال در هر سال تغییر می‌کنند و ممکن است در سال آینده شاهد روندی کاملاً متفاوت در طرح سؤالات باشیم، تکیه صرف بر موضوعات مطرح شده در کنکور سال‌های گذشته، تصمیم مطمئنی نیست.

بهره‌گیری از تجربۀ افرادی که یک‌بار این مسیر را طی کرده‌اند و توانسته‌اند عملکرد موفقیت‌آمیزی داشته‌باشند، در کنار اطلاعات به‌دست‌آمده از این نوع تحلیل‌ها می‌تواند انتخاب بهتری باشد.

بدین منظور، با درنظرگرفتن نکاتی که مشاوران کنکور مطرح می‌کنند و گزارش مصاحبۀ میگنا، برنامۀ مطالعاتی‌ای که نفرات برتر کنکور پیشنهاد می‌دهند به شرح زیر است:

1- خواندن منابع مرجع و رفرنس

در دور اول که هدف داوطلب آشنایی و یادگیری مطالب است، خواندن منابع مرجعی که بیشترین سؤالات کنکور از آن‌ها طرح شده‌اند، توصیه می‌شود. مهم‌ترین این منابع در جدول بالا ذکر شده‌اند.

در نظر داشته‌باشید که خواندن و تسلط بر رفرنس نیاز به زمان کافی دارد؛ بنابراین، در شرایطی که اطمینان دارید علاوه‌بر دور اول، فرصتی هم برای مرور دارید، خوب است که منابع اصلی را مطالعه کنید؛ اما در شرایطی که زمان کافی ندارید، می‌توانید کتاب‌های کمک‌آموزشی را جایگزین کتب مرجع کنید.

2- استفاده از کتاب‌های کمک آموزشی

طبق گفتۀ نفرات برتر آزمون، کتاب‌های کمک‌آموزشی نقش برجسته‌ای در موفقیت آن‌ها داشته‌اند. مطالب گزیده و خلاصه که از کتاب‌های مرجع گردآوری‌شده‌اند، در کنار ارائۀ تست‌های تألیفی و کنکور، فرصت مناسبی را برای مرور و تثبیت مطالب دراختیار آن‌ها قرار داده‌است.

بنابراین، استفاده از کتاب‌های کمک‌آموزشی در دور دوم مطالعه، به داوطلبین کنکور پیشنهاد می‌شود. علاوه‌براین، همانطور که اشاره شد، آن دسته از افرادی که زمان زیادی برای آمادگی در کنکور ندارند، می‌توانند بدون مطالعۀ منابع مرجع، مستقیماً به سراغ این نوع کتاب‌ها بروند.

3- استفاده از منابع کمک‌آموزشی

استفاده از منابع کمک‌آموزشی مثل شرکت در کلاس‌های جامع، یا خواندن خلاصه‌های موجود از کتاب‌های مرجع، می‌تواند برای آن دسته از داوطلبین مفید باشد که برای یادگیری مطالب و تثبیت آن‌ها به دنبال منابع تکمیلی هستند. استفاده از این منابع در دور اول و دوم مطالعه پیشنهاد می‌شود.

سخن پایانی:

انتخاب منبع مهم‌ترین و اولین قدم برای شروع فرایند کسب آمادگی در کنکور ارشد است؛ فرایندی که برای کسب نتیجۀ مطلوب باید هوشمندانه طی شود. مطالعه و تسلط بر تمام کتاب‌های مرجع کاری نیست که رتبه‌های برتر انجام می‌دهند، بلکه تسلط بر منابع مرجع و کمک‌آموزشی‌ای که بیشترین پوشش‌دهی را با سؤالات کنکور دارد، انتخابی دقیق و کارآمد است.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 07 آبان
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
ترجمه تخصصی کتاب
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری